مسأله بدحجابی از معضلات کنونی جامعه ماست. این گونه رفتار ریشه در حدود نیم قرن حکومت سلسله منحوس پهلوی و نیز تبلیغات غرب دارد. از گذشته ‌ها و ریشه تاریخی مسأله که بگذریم، متأسفانه خودباختگی در برابر غرب، و تقلید کورکورانه از آنها و شهوت‌ پرستی مجموعاً وضعیتی را پدید آورده است که شما گوشه ‌هایی از آن را ارائه کرده ‌اید. البته با وجود همه آنچه که نوشته‌ اید وضعیت عمومی جامعه ما از نظر حجاب و حفظ عفت نسبت به کشورهای دیگر اسلامی بهتر است و تاحدود زیادی مراعات وجود دارد. ولی در اثر تبلیغات سنگین غرب به وسیله محصولات فرهنگی مانند فیلم‌ ها و مجلات نوعی تمایل به آن گونه رفتارها در سطوحی از جامعه مشاهده می‌ گردد که باید از دو طریق به اصلاح آن اقدام کرد: الف) کار بنیادی فرهنگی که نتایج آن در دهه‌ های بعد ظاهر گردد. ب) کار قانونی و کنترل رفتار فیزیکی. هر یک از این دو مقوله بدون همراهی دیگری مفید فایده نخواهد بود و نهایتاً منجر به شکست و تأثیر وارونه خواهد شد. در زمینه ‌های فوق اقدامات فراوانی از سوی دولت و مسئولین صورت گرفته است، ولی به دلیل تراکم تبلیغات خنثی کننده از سوی غرب، آثار آن به طور کامل بروز نکرده است. امید است با برنامه‌ ریزی‌های دقیق وحساب شده فرهنگی و قانونی در آینده موفقیت‌ های بیشتری در این زمینه حاصل گردد. بهبود وضعیت حجاب نیاز به برنامه ریزی وسیع فرهنگی و اجتماعی دارد. در این راستا علاوه بر تکالیف فردی، درجهت ارشاد دیگران بایستی با برنامه ‌های کلان تلاش کرد. وظیفه شما و هر مسلمانی در صورتی که شرایط امر به معروف و نهی از منکر جمع باشد همان امر به معروف و نهی از منکر می‌ باشد. لیکن در برخی موقعیت ها مثل وضعیت فعلی که شما اشاره فرمودید هم مشکل تر است و هم ظریف تر و دقیق تر، شناخت بیشتر روحیات جوانان از یک طرف، شگرد ارتباط و نفوذ در آنان با مطالعات روان شناختی که خیلی از آنها در احادیث اهل بیت نیز آمده است کار را آسان تر می کند، با وجود این البته در مسأله امر به معروف و نهی از منکر شایسته است جهات متعددی در نظر گرفته شود: الف) احکام شرعی مربوط به امر به معروف و شرایط وجوب و مراتب آن. امر بمعروف در مورد ترک واجبات و نهی از منکر در مورد انجام محرمات است و شرایطی دارد که بعضی از آن عبارتند از: 1 آمر به معروف و ناهی از منکر واجبات و محرمات را بشناسد 2 کسی که مرتکب معصیت شده قصد تکرار آن را داشته باشد 3 مراحل امر به معروف و نهی از منکر از آسان به شدید رعایت شود مثلاً اگر با آرامش می‌ توان نهی کرد از پرخاش خودداری شود. 4 احتمال تأثیر داده شود. منبع:سایت انوار طاها
مسأله بدحجابی از معضلات کنونی جامعه ماست. این گونه رفتار ریشه در حدود نیم قرن حکومت سلسله منحوس پهلوی و نیز تبلیغات غرب دارد.
از گذشته ها و ریشه تاریخی مسأله که بگذریم، متأسفانه خودباختگی در برابر غرب، و تقلید کورکورانه از آنها و شهوت پرستی مجموعاً وضعیتی را پدید آورده است که شما گوشه هایی از آن را ارائه کرده اید. البته با وجود همه آنچه که نوشته اید وضعیت عمومی جامعه ما از نظر حجاب و حفظ عفت نسبت به کشورهای دیگر اسلامی بهتر است و تاحدود زیادی مراعات وجود دارد. ولی در اثر تبلیغات سنگین غرب به وسیله محصولات فرهنگی مانند فیلم ها و مجلات نوعی تمایل به آن گونه رفتارها در سطوحی از جامعه مشاهده می گردد که باید از دو طریق به اصلاح آن اقدام کرد:
الف) کار بنیادی فرهنگی که نتایج آن در دهه های بعد ظاهر گردد.
ب) کار قانونی و کنترل رفتار فیزیکی.
هر یک از این دو مقوله بدون همراهی دیگری مفید فایده نخواهد بود و نهایتاً منجر به شکست و تأثیر وارونه خواهد شد. در زمینه های فوق اقدامات فراوانی از سوی دولت و مسئولین صورت گرفته است، ولی به دلیل تراکم تبلیغات خنثی کننده از سوی غرب، آثار آن به طور کامل بروز نکرده است. امید است با برنامه ریزیهای دقیق وحساب شده فرهنگی و قانونی در آینده موفقیت های بیشتری در این زمینه حاصل گردد.
بهبود وضعیت حجاب نیاز به برنامه ریزی وسیع فرهنگی و اجتماعی دارد. در این راستا علاوه بر تکالیف فردی، درجهت ارشاد دیگران بایستی با برنامه های کلان تلاش کرد.
وظیفه شما و هر مسلمانی در صورتی که شرایط امر به معروف و نهی از منکر جمع باشد همان امر به معروف و نهی از منکر می باشد. لیکن در برخی موقعیت ها مثل وضعیت فعلی که شما اشاره فرمودید هم مشکل تر است و هم ظریف تر و دقیق تر، شناخت بیشتر روحیات جوانان از یک طرف، شگرد ارتباط و نفوذ در آنان با مطالعات روان شناختی که خیلی از آنها در احادیث اهل بیت نیز آمده است کار را آسان تر می کند، با وجود این البته در مسأله امر به معروف و نهی از منکر شایسته است جهات متعددی در نظر گرفته شود:
الف) احکام شرعی مربوط به امر به معروف و شرایط وجوب و مراتب آن.
امر بمعروف در مورد ترک واجبات و نهی از منکر در مورد انجام محرمات است و شرایطی دارد که بعضی از آن عبارتند از:
1 آمر به معروف و ناهی از منکر واجبات و محرمات را بشناسد
2 کسی که مرتکب معصیت شده قصد تکرار آن را داشته باشد
3 مراحل امر به معروف و نهی از منکر از آسان به شدید رعایت شود مثلاً اگر با آرامش می توان نهی کرد از پرخاش خودداری شود.
4 احتمال تأثیر داده شود.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] نظر امام درباره حجاب زنان در جامعه چیست؟
- [سایر] شبهه: حجاب هیچ اثر مثبتی برای فرد یا جامعه ندارد به همین خاطر است که قرآن به آن نپرداخته است.
- [سایر] با توجه به تغییراتی که در دهه گذشته در مورد حجاب پیش آمده و احتمال این که ممکن است روزگاری حجاب مطرود شود و من که کارمند هستم و دخترانم که دوست ندارم بی حجاب باشند، آیا در آن حالت و زمان که جامعه بی حجابی را بر ما تحمیل می کند، می توان از کلاه گیس استفاده کرد تا به جای تحریم از حضور در جامعه موهای واقعی خود را بپوشانیم؟
- [سایر] شبهه: حجاب مانع پیشرفت و عامل رکود است چون جلوی فعالیت زن را می گیرد و نیمی ازانرژی جامعه را فلج می کند .
- [سایر] میدانم که وقتی حجاب باشد در جامعه آرامش برقرار است ولی برخی سوال می کنند که آیا در خارج آرامش نیست؟
- [سایر] با عرض سلا و خسته نباشید خدمت شما.... با توجه به آیه ی { لا اکراه فی الدین } در سوره ی مبارکه ی بقره چرا در یک جامعه ی اسلامی مانند ایران حجاب که یک امر شرعیست برای افراد جامعه اجباری می باشد؟ لطف کنید منو روشن کنید تا به انحراف کشیده نشم. با تشکر از شما
- [آیت الله بهجت] آیا حجاب از ضروریات اسلام است و منکر آن و کسانی که به این دستور الهی، به ویژه در جامعه ی اسلمی بی اعتنایی می کنند چه حکمی دارند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در مورد انتخاب نوع حجاب زن خود او اختیار دارد که مثلا چادر یا مانتو را انتخاب کند یا باید آنچه را که شوهرش انتخاب کرده انجام دهد؟ 2)با توجه به آیه ی لا اکراه فی الدین چرا باید در جامعه ی اسلامی ما حجاب اجباری باشد حتی برای غیر مسلمانان که واقعا غیر منطقی است؟؟؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در سایت شما مقاله ای تحت عنوان جذاب (حجاب اجباری) قرار داده شده. در این مقاله آمده است که افراد عاقل بر مخالفت با قانون پافشاری نمی کنند. در کشور فرانسه و برخی کشورهای اروپایی قانونی مبنی بر ممنوعیت حجاب برای محصلان وجود دارد. آیا دین ما در اینجا هم پیروی از مقررات را توصیه می کند؟ سوال اینجاست آیا در جامعه ای که قانونی در رابطه با پوشش و حجاب وجود ندارد، نظر شما به عنوان (مسئول پاسخگویی از طرف دین) درباره ی اجباری بودن حجاب برای مسلمانان چیست؟موافقید یا مخالف؟ سوال روشن، صریح و صحیح است!
- [آیت الله خامنه ای] اگر پزشک در طبابت خود کمال دقت و تلاش را برای بهبودی بیمار انجام دهد ولی بهبودی برای وی حاصل نشود، آیا پزشک نسبت به حق ویزیت مدیون است یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] زردابهای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن پیدا میشود، اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط است پاک میباشد.
- [آیت الله مظاهری] چیز سرخ رنگ و زردابهای که در حال بهبودی زخم در اطراف زخم یا روی آن پیدا میشود پاک است. 6 و 7 - سگ و خوک:
- [آیت الله سیستانی] زردابهای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن پیدا میشود ، اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط است ، پاک میباشد . 6 ، 7 سگ و خوک :
- [آیت الله نوری همدانی] زردابه ای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن پیدا می شود ، اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط است ، پاک می باشد . 6و7 –سگ و خوک
- [آیت الله اردبیلی] زردابهای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن پیدا میشود، اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط است یا نه، پاک میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوست سرخ رنگی که بعد از شستن زخم یا هنگام بهبودی روی زخم ظاهر می شود پاک است، مگر این که یقین حاصل شود خون در آن است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زردابه که در حال بهبودی زخم در اطراف آن پیدا میشود، اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط شده پاک است.
- [آیت الله وحید خراسانی] زردابه ای که در حال بهبودی زخم در اطراف ان پیدا می شود اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط است پاک می باشد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وظیفه هر مسلمان است که در بهبودی امور وضع معاش و اقتصادی مسلمانان اهتمام نماید که " مَنْ اَصْبَحَ وَلَمْ یَهْتَمَّ بِأموُرِ الْمُسْلِمِینَ، فَلَیْسَ بِمُسْلِم ".
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زردابه ای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن پیدا می شود، اگر معلوم نباشد که با خون مخلوط است، پاک می باشد.