این شبهه که می‌گویند؛ تقسیم کارهای اجرایی مانع از دستیابی زنها به فضائل است، در اثر عدم توجه ‌به نظام ارزشی اسلام است. نظام ارزشی اسلام غیر از معیارهای مکاتب دیگر است. در اسلام تعبد هست ‌و این تعبد مایه تقرب است، و هر کس بنده‌تر باشد مقرب‌تر است. بندگی خدا نیز در آن نیست که مطابق آرا ‌و پیشنهادهای خود عمل کنیم، بلکه بندگی آن است که برابر دستور خدا رفتار کنیم.‌ اگر کسی توقع تکامل و انتظار فضیلت دارد، معیار تکامل و فضیلت را باید وحی الهی تضمین کند و وحی ‌الهی هم برنامه‌ها را تقسیم و توزیع نموده است. زن هرگز نمی‌تواند بگوید: چون من نسبت به بخشی از ‌وظایف مرد محروم هستم، پس از فضائل آن وظایف نیز محروم می‌باشم. چون برای هر کار اجرایی یک ‌پاداشی است و به هر شخصی به مقدار اخلاص پاداش داده می‌شود، اگر چنانچه برای مرد کارهای اجرایی ‌مشخص و ثواب‌های معین است، برای زن هم کارهای اجرایی و ثواب‌های مشخص است. ‌( آیةالله جوادی آملی ،زن در آئینه جلال و جمال، ص 413.)‌
این شبهه که میگویند؛ تقسیم کارهای اجرایی مانع از دستیابی زنها به فضائل است، در اثر عدم توجه به نظام ارزشی اسلام است. نظام ارزشی اسلام غیر از معیارهای مکاتب دیگر است. در اسلام تعبد هست و این تعبد مایه تقرب است، و هر کس بندهتر باشد مقربتر است. بندگی خدا نیز در آن نیست که مطابق آرا و پیشنهادهای خود عمل کنیم، بلکه بندگی آن است که برابر دستور خدا رفتار کنیم.
اگر کسی توقع تکامل و انتظار فضیلت دارد، معیار تکامل و فضیلت را باید وحی الهی تضمین کند و وحی الهی هم برنامهها را تقسیم و توزیع نموده است. زن هرگز نمیتواند بگوید: چون من نسبت به بخشی از وظایف مرد محروم هستم، پس از فضائل آن وظایف نیز محروم میباشم. چون برای هر کار اجرایی یک پاداشی است و به هر شخصی به مقدار اخلاص پاداش داده میشود، اگر چنانچه برای مرد کارهای اجرایی مشخص و ثوابهای معین است، برای زن هم کارهای اجرایی و ثوابهای مشخص است.
( آیةالله جوادی آملی ،زن در آئینه جلال و جمال، ص 413.)
- [سایر] آیا انحراف جنسی مانع رسیدن انسان به کمالات معنوی می شود؟
- [سایر] شرکت زنان در کارهای اجتماعی، با توجه به روایاتی که میگویند مسجد زن خانه او است، چه حکمی دارد؟
- [سایر] شرکت زنان در کارهای اجتماعی، با توجه به روایاتی که میگویند مسجد زن خانه او است، چه حکمی دارد؟
- [سایر] در شرایط کنونی برای یک جوان، کار اجرایی اولویت دارد یا کار فرهنگی؟ شرح یش روی ما کارهایی اجرایی است مثلاً در ادارهای مشغول شویم یا اینکه نه، بهتر است وارد کارهای فرهنگی شویم؟
- [سایر] اگر هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال نهایی است، چرا خداوند همه کمالات را یک جا و بدون دردسر به او نداد؟
- [سایر] نهاد روحانیت مانع مشارکت زنان است.
- [آیت الله بهجت] آیا کرم، مانع از رسیدن آب است؟
- [سایر] آیا نهاد روحانیت مانع مشارکت زنان در جامعه نیست؟
- [سایر] آیا نهاد روحانیت مانع مشارکت زنان در جامعه نیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا زنان می توانند در نماز جمعه شرکت نمایند؟
- [آیت الله بهجت] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله بهجت] کسی که پوست بدن او چرب است، اگر چربی آن جِرم ندارد که مانع رسیدن آب به پوست باشد اشکال ندارد و اگر احراز کند که محل وضو بهطوری چرب است که مانع رسیدن آب میشود اول خشک کند بعد وضو بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] گوشت و دنبه ای که نجس شده با آب کشیدن پاک می شود، همچنین اگر بدن یا لباس کمی چرب باشد که مانع رسیدن آب نگردد، ولی اگر طوری چرب باشد که مانع رسیدن آب شود باید اول چربی را از بدن برطرف کنند.
- [آیت الله اردبیلی] چیزی را که مانع از رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که اطمینان حاصل کند که مانع برطرف شده غسل نماید، غسل او صحیح نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جنسی را که سلف خریده اند نمی توانند پیش از فرا رسیدن مدت به دیگری بفروشند، ولی بعد از رسیدن مدت هرچند آن را تحویل نگرفته باشد فروختن آن بی مانع است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شرط دوازدهم آن است که مانعی از رسیدن آب نباشد و هرگاه می داند چیزی به اعضای وضو چسبیده، ولی شک دارد که آیا مانع رسیدن آب هست یا نه باید آن را برطرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زیر ناخن کمی چرک باشد وضو اشکال ندارد، ولی بهتر است آن را تمیز کند، اما اگر ناخن را بگیرد باید آن چرک را که مانع رسیدن آب به بدن است برطرف کند و نیز اگر ناخن بیش از حد معمول بلند باشد و چرک زیر آن، مانع رسیدن آب وضو است، باید آن را برطرف سازد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه تنها توسط مردان منعقد می شود، ولی زنان هم می توانند در آن شرکت کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه تنها توسّط مردان مُنعَقد می شود ، ولی زنان هم می تواند در آن شرکت کنند .