شکی نیست که خداوند از همه چیز در همه حال با خبر است و پوشیده و پنهان برای اومفهومی ندارد , با بندگان خود نیز نامحرم نیست , ولی انسان در حال عبادت خود رادر حضور خدا می بیند و با او سخن می گوید و به راز و نیاز با او برمی خیزد , درچنین حالی باید مناسبترین لباس را در حضور او بپوشد و روشن است که مناسبترین لباس برای زن همان لباس کامل است - یعنی لباسی که نشانه عفت و پاکدامنی اوست وبهترین حالات او را منعکس می سازد - تنها چنین لباسی شایسته حال عبادت می باشد . حتی در مورد مردان نه تنها با بدن عریان نماز خواندن باطل و دور از روح خضوع واحترام به ساحت مقدس پروردگار است , بلکه بهتر این است که علاوه بر پوشش مقدارواجب , با لباسی نماز بخواند که نشانه نهایت احترام باشد , مثلا تنها با لباس زیر نماز خواندن خوب نیست و شایسته است علاوه بر لباس زیر , لباس رو را هم بپوشند . www.eporsesh.com
چرا زنان باید در نماز بدن خود را بپوشانند , در صورتی که خداوند از آشکار ونهان هر موجودی آگاه است ؟
شکی نیست که خداوند از همه چیز در همه حال با خبر است و پوشیده و پنهان برای اومفهومی ندارد , با بندگان خود نیز نامحرم نیست , ولی انسان در حال عبادت خود رادر حضور خدا می بیند و با او سخن می گوید و به راز و نیاز با او برمی خیزد , درچنین حالی باید مناسبترین لباس را در حضور او بپوشد و روشن است که مناسبترین لباس برای زن همان لباس کامل است - یعنی لباسی که نشانه عفت و پاکدامنی اوست وبهترین حالات او را منعکس می سازد - تنها چنین لباسی شایسته حال عبادت می باشد . حتی در مورد مردان نه تنها با بدن عریان نماز خواندن باطل و دور از روح خضوع واحترام به ساحت مقدس پروردگار است , بلکه بهتر این است که علاوه بر پوشش مقدارواجب , با لباسی نماز بخواند که نشانه نهایت احترام باشد , مثلا تنها با لباس زیر نماز خواندن خوب نیست و شایسته است علاوه بر لباس زیر , لباس رو را هم بپوشند .
www.eporsesh.com
- [سایر] چرا زنان باید در حال نماز، بدن خود را بپوشانند؟
- [سایر] چرا زنان باید در حال نماز بدن خود را بپوشانند؟
- [آیت الله خامنه ای] زنان چه مقدار از بدن خود را باید هنگام نماز بپوشانند؟ آیا پوشیدن لباسهای آستین کوتاه و نپوشیدن جوراب اشکال دارد؟
- [سایر] خداوند در قرآن می فرماید آدم و حوا با خوردن میوه ممنوعه، عورتشان بر آنها آشکار شد. حال آیا خداوند آدم و حوا را جاهل آفریده بود و آدم و حوا با خوردن میوه ممنوعه آگاه به معایب خود شدند؟
- [سایر] اولین موجودی که خدا خلق کرده، چه موجودی بوده است؟ خدا قبل از پیدایش موجودات، چه کار کرده است؟
- [سایر] لطفاً چند حدیث بیاورید که نشان دهد بر زنان واجب است موهای خود را از نامحرم بپوشانند.
- [آیت الله بهجت] اگر مقداری از بدن یا موی زن هنگام نماز آشکار شود و قبل از تمام شدن نماز یا بعد از آن متوجّه گردد، حکم نمازش چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مقداری از بدن یا موی زن هنگام نماز آشکار شود و قبل از تمام شدن نماز یا بعد از آن متوجّه گردد، حکم نمازش چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مقداری از بدن یا موی زن هنگام نماز آشکار شود و قبل از تمام شدن نماز یا بعد از آن متوجّه گردد، حکم نمازش چیست؟
- [سایر] چرا خداوند برای انسان ها دشمن آشکار(شیطان) را آفرید؟
- [آیت الله مظاهری] در وقت خواندن نماز، باید عورت میّت پوشیده باشد و اگر کفن کردن او ممکن نیست، باید عورتش را گرچه با تخته و آجر و مانند اینها باشد بپوشانند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز خواندن با لباس طلا بافت برای مردان جایز نیست و نماز را باطل می کند، ولی برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد، در غیر حال نماز نیز پوشیدن چنین لباسی برای مردان حرام است.
- [آیت الله بهجت] نگاه کردن به زنان اهل ذمّه، بلکه به زنان کافری که از هنگام تولد محکوم به کفر هستند به جاهایی از بدن آنها که عادتاً پوشانیده نمیشود، بدون قصد لذت و در صورتی که خوف واقع شدن در حرام نباشد، جایز است. و بنابر اظهر نگاه کردن به زنان بادیهنشین و غیر آنها که عادت به پوشاندن ندارند، بدون قصد لذت، جایز است، مگر در صورت خوف وقوع در حرام، پس معاشرت با آنها در داد و ستد و سایر نیازها، جایز است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که در تنگی وقت مشغول نماز است، اگر در بین نماز بدن او نجس شود، در صورتی که آب کشیدن بدن نماز را بهم نمیزند باید آب بکشد و اگر نماز را بهم میزند یا باعث میشود که مقداری از نماز خارج وقت واقع شود باید با همان حال نماز را تمام کند و نماز او صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه در رکعت اول یا دوم نماز سهواً تسبیحات بخواند و پیش از رکوع آگاه شود، باید حمد و سوره را بخواند و اگر در حال رکوع یا پس از آن آگاه شود، نماز او صحیح است و در هر دو حال , بنا بر احتیاط مستحب, جهت زیاد نمودن تسبیحات، سجده سهو به جا آورد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خونی که در بدن یا لباس است کمتر از درهم باشد و نجاست دیگری به ان برسد مثلا یک قطره بول روی ان بریزد در صورتی که به بدن یا لباس برسد نماز خواندن با ان جایز نیست
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر خونی که در بدن یا لباس است کمتر از درهم باشد و نجاست دیگری به آن برسد؛ مثلا یک قطره بول روی آن بریزد؛ در صورتی که به بدن یا لباس برسد نماز خواندن با آن جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه خون در چند جای بدن یا لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که میدانست بدن یا لباس یا محلّ سجده و چیزی که پاک بودن آن شرط صحّت نماز است، متنجّس بوده و به طور متعارف, آنها را شست و یقین یا اطمینان کامل حاصل نمود که پاک شده اند و بعد از نماز فهمید پاک نشدهاند، نماز او صحیح است و اگر فرد آگاه و موثّق آنها را شست و پاک شدن را اعلام نمود و پس از نماز معلوم شد که پاک نشده, نمازش درست است.