سیدبن طاووس (یکی از دانشمندان بزرگ شیعه است.) که در باره نوروز می نویسد: هنگامی که آغاز آفرینش جهان هستی در مثل چنین روزی است، شایسته است این روز به عنوان روز عید و شادی تلقی گردد. ابن فهد حلی در این زمینه می نویسد: (یوم النیروز، یوم جلیل القدر)، نوروز، روزی گرانمایه و با منزلت است. حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت عید نوروز هرسال پیامی داشتند و در دیوان شعرشان، ابیاتی ویژه درباره عید نوروز سروده اند. و مقام معظم رهبری نیز هر سال در اول فروردین با پیام نوروزی، مواعظ حکیمانه ای دارند. ایشان در بخشی از پیام نوروزی سال 1369 شمسی فرمودند: (تحویل سال جدید شمسی که مصادف با نوعی تحول در عالم طبیعت می باشد، فرصتی است برای این که انسان به تحول درونی و به اصلاح امور روحی، معنوی و مادی خود بپردازد، ایجاد تحول کار خداست... اما ما موظفیم که برای این تحول در درون خود، در زندگی خود و در جهان اقدام کرده وهمت و تلاش به عمل آوریم.) hawzah.net
سیدبن طاووس (یکی از دانشمندان بزرگ شیعه است.) که در باره نوروز می نویسد:
هنگامی که آغاز آفرینش جهان هستی در مثل چنین روزی است، شایسته است این روز به عنوان روز عید و شادی تلقی گردد.
ابن فهد حلی در این زمینه می نویسد:
(یوم النیروز، یوم جلیل القدر)، نوروز، روزی گرانمایه و با منزلت است.
حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت عید نوروز هرسال پیامی داشتند و در دیوان شعرشان، ابیاتی ویژه درباره عید نوروز سروده اند.
و مقام معظم رهبری نیز هر سال در اول فروردین با پیام نوروزی، مواعظ حکیمانه ای دارند. ایشان در بخشی از پیام نوروزی سال 1369 شمسی فرمودند:
(تحویل سال جدید شمسی که مصادف با نوعی تحول در عالم طبیعت می باشد، فرصتی است برای این که انسان به تحول درونی و به اصلاح امور روحی، معنوی و مادی خود بپردازد، ایجاد تحول کار خداست... اما ما موظفیم که برای این تحول در درون خود، در زندگی خود و در جهان اقدام کرده وهمت و تلاش به عمل آوریم.)
hawzah.net
- [سایر] عید نوروز از منظر امام صادق(علیه السلام) چگونه ترسیم شده است؟
- [سایر] عید نوروز از منظر امام صادق(ع) چگونه ترسیم شده است؟
- [سایر] آیا در روایات اسلامی اعمالی برای عید نوروز وارد شده است؟
- [آیت الله خامنه ای] عید نوروز
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا گفتن لفظ (عید) برای سال نو و عید نوروز اشکال دارد؟
- [سایر] آیا روز غدیر، مقارن با عید نوروز بود؟ دیگر مناسبتهای همزمان با عید غدیر چیست؟
- [سایر] آیا عید نوروز ریشه دینی دارد؟
- [سایر] آیا اهمیت دادن به عید نوروز بدعت نیست؟
- [سایر] چه دلیل شرعی برای عید نوروز وجود دارد؟
- [سایر] لطفا به برخی از ضد ارزشهای عید نوروز اشاره کنید؟
- [آیت الله وحید خراسانی] فقها در بیان اغسال مستحبه اغسال زیادی ذکر فرموده اند که از جمله انها این چند غسل است غسل تمام شبهای طاق ماه رمضان و غسل تمام شبهای دهه اخر ان و غسل دیگری در اخر شب بیست و سوم ان غسل روز بیست و چهارم ذی الحجه غسل روز عید نوروز و پانزدهم شعبان و نهم و هفدهم ربیع الاول و روز بیست و پنجم ذی القعده غسل زنی که برای غیر شوهرش بوی خوش استعمال کرده باشد غسل کسی که در حال مستی خوابیده غسل کسی که برای تماشای دار اویخته رفته و او را دیده باشد ولی اگر اتفاقا یا از روی ناچاری نگاهش بیفتد یا مثلا برای شهادت دادن رفته باشد غسل مستحب نیست غسل برای دخول مسجد پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم غسل برای زیارت معصومین علیهم السلام از دور یا نزدیک غسل روز عید غدیر ولی احوط این است که این غسلها را به قصد رجاء به جا اورند
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نماز عید فطر میخواند باید فطره را پیش از نماز عید بدهد، ولی اگر نماز عید نمیخواند به احتیاط واجب در روز عید فطر زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله بهجت] کسی که نماز عید فطر میخواند، بنابر احتیاط واجب باید فطره را پیش از نماز عید بدهد، ولی اگر نماز عید نمیخواند، میتواند فطره را تا ظهر به تأخیر بیندازد؛ و ابتدای وقت واجب شدن فطره، وقت رؤیت هلال عید است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است روز عید فطر قبل از نماز عید، به خرما افطار کند و در عید قربان بعد از نماز از گوشت قربانی بخورد.
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است روز عید فطر قبل از نماز عید ، به خرما افطار کند و در عید ربان از گوشت قربانی بعد از نماز قدری بخورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] وقت دادن فطره تا ظهر روز عید است اگر نماز عید نخواند والاّ بنابر احتیاط واجب باید زکاْ را پیش از نماز عید بدهد و بنابر احتیاط واجب تأخیر انداختن از ظهر روز عید جائز نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] وقت نماز عید فطر و قربان، از اول آفتاب روز عید است تا ظهر.
- [آیت الله مظاهری] وقتنماز عید فطر و قربان از اوّل آفتاب روز عید است تا ظهرهمان روز.
- [آیت الله سبحانی] وقت نماز عید فطر و قربان از اول آفتاب روز عید است تا ظهر.
- [آیت الله سیستانی] وقت نماز عید فطر و قربان از اوّل آفتاب روز عید تا ظهر است.