پایداری یا تغییر یک فرهنگ، تابع چه عواملی است؟
پایداری فرهنگ ها: پایداری‌هر فرهنگ، تابع عوامل مختلفی است از جمله: 1. هماهنگی با فطرت، 2. تأیید از سوی عقل و داشتن پشتوانه‌ای منطقی، 3. غنا و جامع بودن، 4. جذّاب بودن، 5. انطباق پذیری با شرایط مختلف، 6. داشتن توان بازدارندگی در برابر عوامل مخرّب. تغییر فرهنگ‌ها: در مورد اینکه فرهنگ قابل تغییر است و یا خیر، سه دیدگاه وجود دارد: 1. عدهای معتقدند: فرهنگ قابل تغییر نیست زیرا فرهنگ با نهاد و ذات و فطرت جامعه پیوند خورده است و از آن جهت که ذاتیات را نمی‌توان تغییر داد، فرهنگ را نیز نمی‌توان تغییر داد. 2. گروهی قائل به تغییر پذیری فرهنگ جامعه هستند هر چند در نهان و نهاد تک تک افراد جامعه تاثیر گذاشته باشد. 3. از دیدگاه برخی، تغییر آن بخش‌هایی از فرهنگ که در نهاد جامعه قرار گرفته و جزء آن شده، مشکل است با این حال بخشی از آنها را می‌توان تغییر داد که هدف بعثت پیامبران الهی نیز همین بوده است. پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: (انی بعثت لأتمم مکارم الاخلاق) و (انی بعثت معلما) جامعه جاهلی عرب، با آن خصوصیات ویژه خود مانند بت پرستی، ستاره پرستی، دختر کشی، فساد، دزدی و غارتگری و با بعثت حضرت رسول اکرم (ص) متحول شد و فرهنگ غنی اسلامی تاثیرات بسیار درخشانی را بر سایر فرهنگ‌ها و تمدن‌های بشری به دنبال داشت . پرسمان
عنوان سوال:

پایداری یا تغییر یک فرهنگ، تابع چه عواملی است؟


پاسخ:

پایداری فرهنگ ها:
پایداری‌هر فرهنگ، تابع عوامل مختلفی است از جمله: 1. هماهنگی با فطرت، 2. تأیید از سوی عقل و داشتن پشتوانه‌ای منطقی، 3. غنا و جامع بودن، 4. جذّاب بودن، 5. انطباق پذیری با شرایط مختلف، 6. داشتن توان بازدارندگی در برابر عوامل مخرّب.
تغییر فرهنگ‌ها:
در مورد اینکه فرهنگ قابل تغییر است و یا خیر، سه دیدگاه وجود دارد:
1. عدهای معتقدند: فرهنگ قابل تغییر نیست زیرا فرهنگ با نهاد و ذات و فطرت جامعه پیوند خورده است و از آن جهت که ذاتیات را نمی‌توان تغییر داد، فرهنگ را نیز نمی‌توان تغییر داد.
2. گروهی قائل به تغییر پذیری فرهنگ جامعه هستند هر چند در نهان و نهاد تک تک افراد جامعه تاثیر گذاشته باشد.
3. از دیدگاه برخی، تغییر آن بخش‌هایی از فرهنگ که در نهاد جامعه قرار گرفته و جزء آن شده، مشکل است با این حال بخشی از آنها را می‌توان تغییر داد که هدف بعثت پیامبران الهی نیز همین بوده است. پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: (انی بعثت لأتمم مکارم الاخلاق) و (انی بعثت معلما)
جامعه جاهلی عرب، با آن خصوصیات ویژه خود مانند بت پرستی، ستاره پرستی، دختر کشی، فساد، دزدی و غارتگری و با بعثت حضرت رسول اکرم (ص) متحول شد و فرهنگ غنی اسلامی تاثیرات بسیار درخشانی را بر سایر فرهنگ‌ها و تمدن‌های بشری به دنبال داشت .
پرسمان





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین