آیا ختم چهل بارقرآن در ماه رمضان که به امام رضا(ع) نسبت داده اند ممکن است ؟
قرائت قرآن به سه روش امکان پذیر است که هر کدام از آنها روش خاص خود را داراست: 1. قرائت تحقیق: که عبارت است از خواندن قرآن با حداکثر آرامش که از این روش برای آموزش قرآن و فراگیری قواعد تجوید استفاده می شود. 2. قرائت تحدیر: عبارت است از خواندن قرآن با سرعت. به شکلی که در رعایت قواعد تجوید خللی وارد نشود. از این نوع قرائت در نماز های مستحبی و همچنین مرور سریع بر آیات حفظ شده توسط حافظان استفاده می شود. 3. قرائت تدویو: عبارت است از خواندن قرآن بین تحقیق و تحدیر. و این همان روشنی است که امروزه بین قاریان قرآن به ترتیل مشهور است.[1] حافظان و اشخاص که در روان خوانی قرآن کار کرده و به راحتی می توانند قرآن بخوانند از قرائت تحدیر استفاده کرده و در هر حال (در حال راه رفتن، کارکردن، قبل از خواب، زمان های تلف شده و...) به تلاوت قرآن می پردازند. آنها به راحتی می توانند حداقل 20 دقیقه یک جزء از قرآن کریم را ختم کنند. با این حساب، آنها در هر 10 ساعت یک ختم قرآن کرده اند بدون اینکه از کارهای روز مره و زندگی خود کناره گیری کرده باشند. از احوالات علمای معاصر نیز افرادی را مانند حضرت امام خمینی (ره) را ذکر کرده اند که در ماه رمضان در هر سه روز، یک بار قرآن را ختم می کردند و این در حالی است که نه مقام و منزلت آنها به مقام ائمه علیهم السلام است و نه زبان آنها زبان عربی. بنابراین افراد عادی وعلما ی بزرگی مانند حضرت امام(ره) و یا علامه طباطبائی(ره) که بتوانند دراین مدت قرآن را ختم کنند، چهل ختم قرآن در ماه رمضان از ائمه معصومین علیهم السلام که همیشه در عبادت و تلاوت قرآن بوده اند امکان پذیراست و معجزه نیز محسوب نمی شود. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1- قرآن ومعصومان (ع)درآینه علوی ، امیرعلی حسنلو . 2- زندگانی چهارده معصوم،عماد زاده . پی نوشتها: [1]. حبیبی، علی، روانخوانی و تجوید قرآن کریم، قم، روحانی، چاپ هفتم، 1378ش، ص88. منبع: اندیشه قم
عنوان سوال:

آیا ختم چهل بارقرآن در ماه رمضان که به امام رضا(ع) نسبت داده اند ممکن است ؟


پاسخ:

قرائت قرآن به سه روش امکان پذیر است که هر کدام از آنها روش خاص خود را داراست:
1. قرائت تحقیق: که عبارت است از خواندن قرآن با حداکثر آرامش که از این روش برای آموزش قرآن و فراگیری قواعد تجوید استفاده می شود.
2. قرائت تحدیر: عبارت است از خواندن قرآن با سرعت. به شکلی که در رعایت قواعد تجوید خللی وارد نشود. از این نوع قرائت در نماز های مستحبی و همچنین مرور سریع بر آیات حفظ شده توسط حافظان استفاده می شود.
3. قرائت تدویو: عبارت است از خواندن قرآن بین تحقیق و تحدیر. و این همان روشنی است که امروزه بین قاریان قرآن به ترتیل مشهور است.[1]
حافظان و اشخاص که در روان خوانی قرآن کار کرده و به راحتی می توانند قرآن بخوانند از قرائت تحدیر استفاده کرده و در هر حال (در حال راه رفتن، کارکردن، قبل از خواب، زمان های تلف شده و...) به تلاوت قرآن می پردازند. آنها به راحتی می توانند حداقل 20 دقیقه یک جزء از قرآن کریم را ختم کنند.
با این حساب، آنها در هر 10 ساعت یک ختم قرآن کرده اند بدون اینکه از کارهای روز مره و زندگی خود کناره گیری کرده باشند.
از احوالات علمای معاصر نیز افرادی را مانند حضرت امام خمینی (ره) را ذکر کرده اند که در ماه رمضان در هر سه روز، یک بار قرآن را ختم می کردند و این در حالی است که نه مقام و منزلت آنها به مقام ائمه علیهم السلام است و نه زبان آنها زبان عربی.
بنابراین افراد عادی وعلما ی بزرگی مانند حضرت امام(ره) و یا علامه طباطبائی(ره) که بتوانند دراین مدت قرآن را ختم کنند، چهل ختم قرآن در ماه رمضان از ائمه معصومین علیهم السلام که همیشه در عبادت و تلاوت قرآن بوده اند امکان پذیراست و معجزه نیز محسوب نمی شود.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1- قرآن ومعصومان (ع)درآینه علوی ، امیرعلی حسنلو .
2- زندگانی چهارده معصوم،عماد زاده .

پی نوشتها:
[1]. حبیبی، علی، روانخوانی و تجوید قرآن کریم، قم، روحانی، چاپ هفتم، 1378ش، ص88.
منبع: اندیشه قم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین