شرح پرسش: با توجه به این که امام زمان (عج) می داند که در قیامت به اعمال جد غریب شان امام حسین (ع) و یزیدیان رسیدگی خواهد شد، چرا هنوز از مصیبت جدشان اشک می ریزد و می گوید خون گریه خواهم کرد اگر اشک چشمم تمام شود؟ پاسخ: اثر مصیبت با قصاص و رسیدگی به عمل جانی، از میان نمی رود. مصیبت یک اثر قلبی است که در اثر حوادث ناگوار، قلب را مجروح کرده و اثر عمیق بر روح گذاشته که با درمان قصاص و امثال آن برطرف نمی شود. چون خیلی از مصائب مانند مصیبت های اهل بیت در کربلا آثار شدید وضعی دارد که هرگز قابل رفع نمی باشد. از طرف دیگر، همان گونه که امام زمان (عج) جایگاه رفیعی در نزد خداوند دارد و حجت او در عالم است، عمق معرفت آن حضرت نیز نسبت به دیگران، قابل مقایسه نمی باشد. وقتی که آن حضرت از بُعد معرفتی از همه بالاتر است، پس آن حضرت عمق مصیبت را بیشتر درک می کند که چه جنایت هولناکی در جریان عاشورای حسینی بوقوع پیوسته است. در اثر این درک عمیق از این مصیبت است که می فرماید: (یا جدّا بر این مصیبت تو، به جای اشک، خون گریه می کنیم) اگر حقیقت این مصیبت درک شود، خواهیم فهمید که این مصیبت با انتقام گرفتن از یزید و یزیدیان جبران نشده و فراموش نخواهد شد. در نتیجه: این یک حقیقت مسلم است که روزی از خون امام حسین علیه السلام انتقام گرفته خواهد شد؛ امّا داغ این مصیبت همچنان بر دل شیعیان، خصوصاً فرزند بزرگوار آن حضرت، آقا امام زمان (عج) باقی است. زخم این مصیبت زمانی التیام می یابد که تمام زورگویان و یزیدیان به سزای خویش رسیده و حکومت عدل الهی برگزار گردد؛ و تا آن روز داغ مصیبت باقی است. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1. عاشورا، عزاداری...، مجمع مدرسین. 2. نکته های ناگفته از عاشورا، آیت الله میلانی. منبع: اندیشه قم
شرح پرسش:
با توجه به این که امام زمان (عج) می داند که در قیامت به اعمال جد غریب شان امام حسین (ع) و یزیدیان رسیدگی خواهد شد، چرا هنوز از مصیبت جدشان اشک می ریزد و می گوید خون گریه خواهم کرد اگر اشک چشمم تمام شود؟
پاسخ:
اثر مصیبت با قصاص و رسیدگی به عمل جانی، از میان نمی رود. مصیبت یک اثر قلبی است که در اثر حوادث ناگوار، قلب را مجروح کرده و اثر عمیق بر روح گذاشته که با درمان قصاص و امثال آن برطرف نمی شود. چون خیلی از مصائب مانند مصیبت های اهل بیت در کربلا آثار شدید وضعی دارد که هرگز قابل رفع نمی باشد.
از طرف دیگر، همان گونه که امام زمان (عج) جایگاه رفیعی در نزد خداوند دارد و حجت او در عالم است، عمق معرفت آن حضرت نیز نسبت به دیگران، قابل مقایسه نمی باشد. وقتی که آن حضرت از بُعد معرفتی از همه بالاتر است، پس آن حضرت عمق مصیبت را بیشتر درک می کند که چه جنایت هولناکی در جریان عاشورای حسینی بوقوع پیوسته است. در اثر این درک عمیق از این مصیبت است که می فرماید: (یا جدّا بر این مصیبت تو، به جای اشک، خون گریه می کنیم) اگر حقیقت این مصیبت درک شود، خواهیم فهمید که این مصیبت با انتقام گرفتن از یزید و یزیدیان جبران نشده و فراموش نخواهد شد.
در نتیجه: این یک حقیقت مسلم است که روزی از خون امام حسین علیه السلام انتقام گرفته خواهد شد؛ امّا داغ این مصیبت همچنان بر دل شیعیان، خصوصاً فرزند بزرگوار آن حضرت، آقا امام زمان (عج) باقی است. زخم این مصیبت زمانی التیام می یابد که تمام زورگویان و یزیدیان به سزای خویش رسیده و حکومت عدل الهی برگزار گردد؛ و تا آن روز داغ مصیبت باقی است.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. عاشورا، عزاداری...، مجمع مدرسین.
2. نکته های ناگفته از عاشورا، آیت الله میلانی.
منبع: اندیشه قم
- [سایر] شباهتهای امام مهدی (عج) با امام حسین (ع) چیست؟
- [سایر] امام مهدی (عج) چگونه به یاد امام حسین (ع) هستند؟
- [سایر] امام زمان (ع) به سید بحرالعلوم درباره ثواب گریه بر امام حسین (ع) چه فرمودند؟
- [سایر] آیا ظهور امام زمان (عج) به علت شهادت امام حسین (ع) به تأخیر افتاده است؟
- [سایر] آیا حکومت امام حسین (ع) بعد از حکومت امام زمان (عج) آخرین حکومت است؟
- [سایر] این که امام زمان (عج)، انتقام خون امام حسین (ع) را میگیرند به چه معناست؟
- [سایر] چگونه نگاه اصلاحگرایانه امام عصر (عج) در امتداد اصلاحات امام حسین (ع) است؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) چه ویژگیهایی برای امام حسین (ع) بیان نمودهاند؟
- [سایر] چرا به امام زمان (عج)، طلب کننده خون امام حسین (ع) میگویند؟
- [سایر] امام زمان (عج) چگونه از قاتلان امام حسین (ع) که مرده اند، انتقام می گیرد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله بهجت] شب عید فطر بعد از نماز مغرب و عشا و روز عید بعد از نماز صبح و نیز بعد از نماز عید فطر مستحب است این تکبیرها را بگوید: (اَللّهُ اَکبَرُ، اَللّهُ اَکبَرُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّه وَ اللّه اَکبَر، وَ لِلّه الْحَمْدُ عَلی ما هَدانَا، وَ الْحَمْدُ لِلّهِ عَلَی مَا اَبْلانَا).
- [آیت الله مظاهری] بعد از نماز مغرب و عشاء شب عید فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عید و نیز بعد از نماز عید فطر مستحب است این تکبیرها را بگوید: (اَللَّهُ اَکْبَرُ اَللَّهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اَکْبَرُ اَللَّهُ اَکْبَرُ وَللَّهِِالْحَمْدُ اَللَّهُ اَکْبَرُ عَلی ما هَدانا).
- [امام خمینی] بعد از نماز مغرب و عشای شب عید فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عید و نیز بعد از نماز عید فطر مستحب است این تکبیرها را بگویند:"الله اکبر الله اکبر لا اله الا الله و الله اکبر الله اکبر و لله الحمد الله اکبر علی ما هدانا".
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است بعد از نماز مغرب و عشاء شب عید فطر و بعد از نماز صبح ان و بعد از نماز عید فطر این تکبیرها را بگوید الله اکبر الله اکبر لا اله الا الله و الله اکبر الله اکبر و لله الحمد الله اکبر علی ما هدانا
- [آیت الله خوئی] بعد از نماز مغرب و عشاء شب عید صبح آن و بعد از نماز فطر و بعد از نماز عید فطر مستحب است این تکبیرها را بگویند: (اللهُ اکْبَرُ، اللهُ اکْبَرُ لا الهَ الَّا اللهُ، وَ اللهُ اکْبَرُ، اللهُ اکْبَرُ، وَ للهِ الْحَمْدُ، اللهُ اکْبَرُ، عَلَی ما هَدانا).