ابوالفضل کنیه حضرت عباس بن علی علیهما السلام است. در عرب رائج است که شخص را علاوه بر نام، لقب و کنیه به او می دهند، گاهی لقب و کنیه را به خاطر برخی از خصوصیات ذاتی به وی می دهند و گاهی کنیه را به خاطر فرزند و یا نام یکی از فرزندان به او می دهند. مثلاً ابوالحسن یعنی پدر حسن، ابو عبدالله یعنی پدر عبدالله، ابوالفضل یعنی پدر فضل و فضل به معنی دانائی و برتری می باشد. درباره کنیه حضرت عباس سلام الله علیه احتمالاً به این خاطر کنیه را به آن حضرت داده اند که دارای امتیازات و برتری های ذاتی بوده که ویژگی های او همگان را به تعجب وا می داشت از این جهت گاهی ابوالفضائل نیز گفته اند به معنای صاحب فضایل، بنابراین حضرت عباس صاحب فضل بوده که به آن حضرت این کنیه را داده اند، چون حضرتش از دانش، و هوش، فهم و دقت و کمال و ادب و شجاعت و ایثار و ... در حد بسیار برجسته ای برخوردار بود ، از این جهت به او ابوالفضل می گفتند یعنی صاحب برتری و امتیازات عالیه ی انسانی و برخوردار از آن فضلی که او را از دیگران ممتاز می نمود. علاوه بر آن حضرت عباس علیه السلام فرزندی بنام فضل نیز داشت که به خاطر آن ، کنیه ابوالفضل به او می دادند (پدر فضل). نام فرزند دیگر ایشان عبیدالله بود. امام سجاد علیه السلام می فرماید: عمویم عباس را خدا رحمت کند که در راه برادرش ایثار نمود و دو دستش را در این راه از دست داد. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1- کتاب چهره درخشان ابوالفضل العباس، نوشته ی علی ربانی خلخالی. منبع:اندیشه قم
ابوالفضل کنیه حضرت عباس بن علی علیهما السلام است. در عرب رائج است که شخص را علاوه بر نام، لقب و کنیه به او می دهند، گاهی لقب و کنیه را به خاطر برخی از خصوصیات ذاتی به وی می دهند و گاهی کنیه را به خاطر فرزند و یا نام یکی از فرزندان به او می دهند. مثلاً ابوالحسن یعنی پدر حسن، ابو عبدالله یعنی پدر عبدالله، ابوالفضل یعنی پدر فضل و فضل به معنی دانائی و برتری می باشد. درباره کنیه حضرت عباس سلام الله علیه احتمالاً به این خاطر کنیه را به آن حضرت داده اند که دارای امتیازات و برتری های ذاتی بوده که ویژگی های او همگان را به تعجب وا می داشت از این جهت گاهی ابوالفضائل نیز گفته اند به معنای صاحب فضایل، بنابراین حضرت عباس صاحب فضل بوده که به آن حضرت این کنیه را داده اند، چون حضرتش از دانش، و هوش، فهم و دقت و کمال و ادب و شجاعت و ایثار و ... در حد بسیار برجسته ای برخوردار بود ، از این جهت به او ابوالفضل می گفتند یعنی صاحب برتری و امتیازات عالیه ی انسانی و برخوردار از آن فضلی که او را از دیگران ممتاز می نمود.
علاوه بر آن حضرت عباس علیه السلام فرزندی بنام فضل نیز داشت که به خاطر آن ، کنیه ابوالفضل به او می دادند (پدر فضل). نام فرزند دیگر ایشان عبیدالله بود.
امام سجاد علیه السلام می فرماید: عمویم عباس را خدا رحمت کند که در راه برادرش ایثار نمود و دو دستش را در این راه از دست داد.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1- کتاب چهره درخشان ابوالفضل العباس، نوشته ی علی ربانی خلخالی.
منبع:اندیشه قم
- [سایر] به چه دلیل به حضرت عباس(علیه السلام) ابوالفضل می گویند در این ارتباط اگر روایتی وجود دارد بنویسید؟
- [سایر] آیا حضرت عباس (ع) دارای همسر و فرزند بوده اند؟
- [سایر] آیا امام حسین(ع)؛ حضرت عباس(ع) را تنها برای آوردن آب فرستاده بود و اجازه جنگیدن نداد؟ یا اینکه حضرت عباس(ع) در کربلا برای جنگ به غیر از آوردن آب نیز رفته بود؟
- [سایر] کلیاتی از سیره و زندگینامه حضرت ابالفضل ع بیان کنید؟
- [سایر] آیا این که میگویند امام زمان (ع) در روضه حضرت عباس (ع) حضور مییابند، صحیح است؟
- [سایر] حضرت ابوالفضل عباس(ع) کیست؟(همه چی راجع به ابولفضل عباس(ع)/سال تولد/نحوه ی شهادت/رجز خوانی/سن در هنگام شهادت و هرچه مطلب از اخلاق و سیره ی این حضرت هست و ...)
- [سایر] فرزندان حضرت عباس بن علی(ع) چه کسانی بودند؟ و چرا فرزندانش در کربلا نبودند؟
- [سایر] آیا حضرت عباس(ع) در زمان واقعه کربلا دارای همسر و فرزند بوده اند؟
- [سایر] چه اختلافی بین عباس برادر امام رضا (ع) و آن حضرت وجود داشته است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا بازیگران می توانند در نمایش در نقش شخصیتهای مقدسی همچون حضرت زینب (س) و حضرت عباس (ع) بازی کنند ؟
- [آیت الله بروجردی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است:اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد.دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم الله) و بعد از آن (الحمد لله) بگوید.چهارم:به سه نفس آب بیاشامد.پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (- ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ مَهْرِها فَهِیَ طالِقَ ) مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل آنچه بذل کرده او، پس او رهاست. و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (عَلی مَا بَذَلَتْ بمَا بَذَلَتْ) بگوید، اشکال ندارد.