بدون شک یکی از کسانی که درسهای زیادی به همه آزادمردان و آزادی خواهان جهان داده، وجود مقدس اباعبدالله الحسین علیه السلام بود، شخصیتی که با خون خودش دین اسلام و قرآن را زنده نگه داشت و در این مسیر از همهی هستی خودش گذشت و عزیزترین بستگان و یاران خود را فدای راه حق و حقیقت و آزادگی نمود؛ مقام ایشان به حدی بلند است که زبان و قلم از وصف او عاجزند. مرحوم شیخ صدوق در کتاب عیون اخبارالرضا علیه السلام چنین نقل کردهاند: أبوالحسن ثابت دوالینی؛ در سال 352 در مدینه برایم نقل کرده که با واسطههایی که ذکر شد از امام حسین علیه السلام که فرمود: بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وارد شدم در حالی که ابی بن کعب پیش آن حضرت بود، پیامبر به من فرمود: مرحبا به تو ای اباعبدالله! ای زینت آسمانها و زمینها![1] ابی بن کعب گفت: ای رسول خدا چگونه غیر از شما کسی زینت آسمانها و زمینها میباشد؟ پیامبر فرمود: ای ابّی! قسم به آن که مرا به حق، به عنوان پیامبر مبعوث گردانید، به راستی که حسین بن علی علیه السلام در آسمان (نامش) بزرگتر و بلند آوازهتر است نسبت به زمین، و به راستی که در طرف راست عرش الهی نوشته شده است که : (حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است). این حدیث را علاوه بر شیخ صدوق، مرحوم علی بن یونس عاملی از علمای قرن نهم در کتاب الصراط المستقیم[2] ، مرحوم بحرانی در مدینة المعاجز[3] ، سید فاخر موسوی در کتاب التجلی الاعظم[4] و مرحوم مجلسی در کتاب شریف بحارالانوار [5] نقل کرده اند. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1 بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، ج44، ص174. 2 تاریخ زندگانی حسین بن علی علیه السلام ، ناشر مؤسسه الوفاء بیروت، چاپ دوم، سال 1403 هجری. پی نوشتها: [1] . صدوق ؛ عیون اخبار الرضا(ع)، بیروت، موسسه اعلمی مطبوعاتی، چاپ اول، 1404ق، ج2، ص62، ح29. [2] . عاملی ، علی بن یونس ؛ الصراط المستقیم، بی جا، مکتبة مرتضویه لأحیاء آثار جعفریة، ج2، ص161. [3] . بحرانی، سید هاشم ؛ مدینة المعاجز، بی جا، مؤسسة المعارف الاسلامیة، چاپ اول، 1414ق، ج4، ص52. [4] . موسوی ، فاخر ؛ التجلی الاعظم ، قم ، بی نا ، چاپ اول ، 1421 ه . ق ، ص16. [5] . مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسة الوفاء چاپ دوم، 1403ق، ج36، ص205، ح8. منبع: اندیشه قم
بدون شک یکی از کسانی که درسهای زیادی به همه آزادمردان و آزادی خواهان جهان داده، وجود مقدس اباعبدالله الحسین علیه السلام بود، شخصیتی که با خون خودش دین اسلام و قرآن را زنده نگه داشت و در این مسیر از همهی هستی خودش گذشت و عزیزترین بستگان و یاران خود را فدای راه حق و حقیقت و آزادگی نمود؛ مقام ایشان به حدی بلند است که زبان و قلم از وصف او عاجزند.
مرحوم شیخ صدوق در کتاب عیون اخبارالرضا علیه السلام چنین نقل کردهاند: أبوالحسن ثابت دوالینی؛ در سال 352 در مدینه برایم نقل کرده که با واسطههایی که ذکر شد از امام حسین علیه السلام که فرمود: بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وارد شدم در حالی که ابی بن کعب پیش آن حضرت بود، پیامبر به من فرمود: مرحبا به تو ای اباعبدالله! ای زینت آسمانها و زمینها![1]
ابی بن کعب گفت: ای رسول خدا چگونه غیر از شما کسی زینت آسمانها و زمینها میباشد؟
پیامبر فرمود: ای ابّی! قسم به آن که مرا به حق، به عنوان پیامبر مبعوث گردانید، به راستی که حسین بن علی علیه السلام در آسمان (نامش) بزرگتر و بلند آوازهتر است نسبت به زمین، و به راستی که در طرف راست عرش الهی نوشته شده است که : (حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است).
این حدیث را علاوه بر شیخ صدوق، مرحوم علی بن یونس عاملی از علمای قرن نهم در کتاب الصراط المستقیم[2] ، مرحوم بحرانی در مدینة المعاجز[3] ، سید فاخر موسوی در کتاب التجلی الاعظم[4] و مرحوم مجلسی در کتاب شریف بحارالانوار [5] نقل کرده اند.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1 بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، ج44، ص174.
2 تاریخ زندگانی حسین بن علی علیه السلام ، ناشر مؤسسه الوفاء بیروت، چاپ دوم، سال 1403 هجری.
پی نوشتها:
[1] . صدوق ؛ عیون اخبار الرضا(ع)، بیروت، موسسه اعلمی مطبوعاتی، چاپ اول، 1404ق، ج2، ص62، ح29.
[2] . عاملی ، علی بن یونس ؛ الصراط المستقیم، بی جا، مکتبة مرتضویه لأحیاء آثار جعفریة، ج2، ص161.
[3] . بحرانی، سید هاشم ؛ مدینة المعاجز، بی جا، مؤسسة المعارف الاسلامیة، چاپ اول، 1414ق، ج4، ص52.
[4] . موسوی ، فاخر ؛ التجلی الاعظم ، قم ، بی نا ، چاپ اول ، 1421 ه . ق ، ص16.
[5] . مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسة الوفاء چاپ دوم، 1403ق، ج36، ص205، ح8.
منبع: اندیشه قم
- [سایر] آیا حدیث «إنَّ الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه» ، در عرش خدا نوشته شده است؟
- [سایر] آیا عبارت «إنّ الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة» حدیث و یا برگرفته از حدیث است؟
- [سایر] تمام حدیث (ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة) چیست؟
- [سایر] لطفاً شرح حدیث "ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه" را بگویید. چرا این جمله در مورد امام حسین (ع) آمده و نه بقیه ائمه؟ لطفا اگر منبعی برای شرح این حدیث هست بفرمایید.
- [سایر] در قرآن و روایات، واژه «جهل» در مقابل «عقل» است، یا در برابر «علم»؟
- [سایر] معنای صفات «کریم» و «اکرم» در لغت، قرآن و حدیث چیست؟
- [سایر] منظور از عناوین «حفاظ القرآن»، «حَمَلَة القرآن» و اصناف «قراء القرآن» چیست؟ آیا در روایات چنین چیزی هست؟
- [سایر] معنای «ترتیل» طبق روایات چیست؟
- [سایر] معنای کلمه «اختیال» که در روایات «مَنْ مَشَی فِی الْأَرْضِ اخْتِیالاً» آمده، چیست؟
- [سایر] معنای کلمه «اختیال» که در روایات «مَنْ مَشَی فِی الْأَرْضِ اخْتِیالاً» آمده، چیست؟