راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا می توانم درسهای حوزوی را از طریق اینترنت فرا گیرم ؟
اگر از حوزه باشد مانعی ندارد.
عنوان سوال:
آیا می توانم درسهای حوزوی را از طریق اینترنت فرا گیرم ؟
پاسخ:
اگر از
حوزه
باشد مانعی ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر مدرسه و امکاناتی را وقف برای تحصیل دروس حوزوی بشود آیا فرزندان مؤمنین می توانند از اینها استفاده کنند و حال آنکه برای تحصیل دروس حوزوی نباشد یا خیر ؟
حکم نگاه به عکس زنان عریان در اینترنت برای ارضای جنسی چیست ؟
آیا ارتباط نوشتاری ونامه نگاری دختر وپسر نامحرم از طریق کامپیوتر وشبکه اینترنت جایز است؟
موقع کار با اینترنت با تصاویر غیر شرعی برخورد می کنیم تکلیف چیست؟
حکم استفاده از اتاق گفتگو (چت کردن) در اینترنت با جنس مخالف چگونه است؟
موقع کار با اینترنت با تصاویر غیر شرعی برخورد می کنیم تکلیف چیست؟
کار کردن با اینترنت و وسایل اداری جهت امور شخصی مثل چسب و خودکار چه حکمی دارد؟
نگاه کردن به صفحه اینترنت در زمانی که انسان روزه می باشد و یک تصویر غیر عادی ظاهر می شود چه حکمی دارد؟
می خواستم بدانم که شغل کافی نت داری با توجه به اینکه اینترنت کاربردهای مختلف (اعم از حلال و حرام) دارد دارای چه حکمی است؟
هنگام نگاه کردن به صفحه اینترنت در زمانی که انسان روزه می باشد و یک تصویر غیر اخلاقی ظاهر می شود چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اخذ شهریه برای طلاّبی که تمام درسهای خارج را از نوار استفاده میکنند چگونه است؟
[سایر] مختصری از عبرتها و درسهای عاشورا را بنویسید؟
[سایر] جمع بین درسهای دانشگاه و حفظ قرآن چگونه ممکن است؟
[سایر] لطفا درسهای سیاسی امام حسین علیه السلام را در زمان حاضر بررسی کنید؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا جایز است معتکف برای شرکت در درسهای حوزه از مسجد خارج شود؟
[سایر] وظیفه دانش آموختگان حوزوی ما چیست ؟
[سایر] سلام من علاقه مندم تحصیلات حوزوی داشته باشم چه مراکزی در کشور دروس حوزوی را به صورت آزاد یا غیر حضوری ارایه مینمایند.
[سایر] بسمه تعالی اینجانب دانشجوی دکترای فیزیک در آلمان هستم. به امید خدا می خواهم کم کم در مطالعه دروس حوزوی وارد شومآ از آنجا که شرط ابتدایی ورود بنده درس عربی است به دنبال کتاب یا جزوه ای هستم که بتوانم عربی را در حد لزوم یاد بگیرم. متاسفانه در اینترنت نتوانستم مجموعه مرتب و منظمی پیدا کنم که احیانا قصور از بنده است. می خواستم در صورت امکان مرا برای مطالعه عربی در حد لزوم جهت ورود به مباحث حوزوی راهنمایی کنید. ارادتمند امین
[سایر] با سلام جوانی هستم 26 ساله دارای مدرک سیکل علاقه مند به دروس حوزوی حقیر توضیحاتی در مورد دروس حوزوی می خواستم از قبیل اینکه : 1-آیا دروس حوزوی انتها دارند 2-دروس حوزوی کلآ شامل چند پایه است 3-اگر حقیر بخواهم به درجه اجتهاد برسم اگر از همین امروز شروع به تحصیل دروس حوزه کنم چند سال به طول می انجامد تا به درجه اجتهاد برسم 4-آیا حقیر می توانم با مدرک سیکل به تحصیل دوس حوزه بپردازم
[سایر] با توجه به علاقه شدید نسبت به فراگیری علوم اسلامی بویژه لباس ارزشمند روحانیت بطور آزاد به مطالعه کتابهای حوزوی میپردازم و در اینترنت با ثبت نام در سایت حوزه آنلاین که توسط طلاب و اساتید حوزه کانادا و ایران اداره میشود تمامی این کتابهارا زیر نظر اساتید مطالعه میکنم حال اگر من تمامی این کتابها را خوانده باشم و بلد باشم و در حوزه هم شرکت نکرده ام میتوانم زیر نظر مرجعیت یک امتحانی بدم تا در صورت قبولی لباس روحانیت بپوشم یا باید حوزه علمیه امتحان بگیرد یا حوزه قبول میکند که کسی که حوزه نرفته ولی تمام درسهای حوزه را خوانده ازش امتحان بگیرد و ملبسش کند آیا گرفتن نامه تاییده از یک مرجع لازم نیست لطفا راهنمایی بفرمایید.
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر دست را تر کند و به صورت و دستها بکشد ، چنانچه تری دست به قدری باشد که بواسطه کشیدن دست آب آنها را فرا گیرد کافی است ، و لازم نیست که بر آنها جاری شود .
اگر جبیره تمام بعضی از أعضای وضو را فرا گرفته باشد ، وضوی جبیرهای کافی است ، ولی اگر تمام اعضای وضو را یا بیشتر آن گرفته باشد بنابر احتیاط باید تیمم نماید و وضوی جبیره نیز بگیرد .
در غسل ارتماسی دفعی باید در یک آن ، آب تمام بدن را فرا بگیرد ، ولی معتبر نیست که قبل از شروع در غسل ، تمام بدن بیرون آب باشد ، بلکه اگر مقداری از آن بیرون باشد و به نیت غسل در آب فرو رود کفایت میکند .
در وضو شستن صورت و دستها مرتبه اول واجب ، و مرتبه دوم مستحب ، و مرتبه سوم و بیشتر از آن حرام میباشد ، و شستن مرتبه اول وقتی تمام میشود که به قصد وضو آن مقدار آب به صورت یا دست بریزد که آب تمام آن را فرا بگیرد و دیگر جایی برای احتیاط باقی نماند ، پس اگر به قصد شستن مرتبه اول مثلاً ده مرتبه آب به صورت بریزد تا اینکه آب همه آن را فرا بگیرد اشکال ندارد ، و تا وقتی که قصد وضو و شستن صورت مثلاً نکند شستن اول محقق نمیشود ، پس میتواند چند مرتبه همه صورت را بشوید و در آخرین مرتبه که آب میریزد قصد شستن وضوئی نماید ، ولی اعتبار قصد در شستن دوم خالی از اشکال نیست ، و احتیاط لازم آن است که بیش از یک مرتبه بعد از مرتبه اول صورت و یا دستها را نشوید اگر چه به قصد وضو هم نباشد .
استحاضه سه قسم است : قلیله ، و متوسطه ، و کثیره . استحاضه قلیله : آن است که خون فقط روی پنبهای راکه زن با خود بر میدارد آلوده کند و در آن فرو نرود . استحاضه متوسطه : آن است که خون در پنبه فرو رود ، اگر چه در یک گوشه آن باشد ، ولی از پنبه به دستمالی که معمولاً زنها برای جلوگیری از خون میبندند ، نرسد . استحاضه کثیره : آن است که خون پنبه را فرا گرفته و به دستمال برسد .
- اگر بر معتکف خروج از محلّ اعتکاف، واجب باشد مثل اداء بدهی و دینی که بر عهده او واجب است و سررسید آن فرا رسیده است و تمکّن از ادای آن را دارد و طلبکار هم آن را مطالبه میکند یا اداء واجب دیگری که انجام آن متوقّف بر خروج است ولی او خلاف وظیفه رفتار نموده و خارج نشود، گناهکار است اما اعتکافش باطل نمیشود.
اگر در پیشانی دمل یا زخم و مانند آن باشد که نتواند آن را هر چند بدون فشار بر زمین بگذارد ، چنانچه آن دمل مثلاً همه پیشانی را فرا نگرفته باشد باید با جای سالم پیشانی سجده کند ، و اگر سجده کردن با جای سالم پیشانی توقف بر آن داشته باشد که زمین را گود کند و دمل را در گودال و جای سالم را به مقداری که برای سجده کافی باشد بر زمین بگذارد باید این کار را انجام دهد . (منظور از پیشانی در اول فصل سجده ذکر شد) .
اگر دمل یا زخم تمام پیشانی را به معنایی که گفته شد فرا گرفته باشد باید بنابر احتیاط واجب دو طرف آن را که ما بقی پیشانی است یا یکی از آنها را به هر نحو که میتواند بر زمین بگذارد ، و اگر نتواند باید به بعضی از اجزاء صورت خود سجده کند . و احتیاط لازم آن است که اگر میتواند به چانه سجده کند ، و اگر نمیتواند به یکی از دو طرف پیشانی سجده کند ، و اگر سجده کردن به صورت بهیچ وجه ممکن نبود باید برای سجده اشاره کند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] خاک نجسی که به واسطه باران گل شود و آب آن را فرا گیرد پاک می شود.
[آیت الله اردبیلی] اگر اطمینان کند وقت نماز فرا رسیده و مشغول نماز شود و در بین نماز شک کند که وقت داخل شده یا نه، نماز او صحیح نیست؛ ولی اگر در بین نماز اطمینان داشته باشد که وقت فرا رسیده و شک کند که آنچه از نماز خوانده در وقت بوده یا نه، نماز او صحیح است.
[آیت الله جوادی آملی] .اگر باران بر خاک نجس ببارد و بدون آنکه مضاف شود همه آن را فرا گیرد, آن خاک گِل شده را پاک میکند.
[آیت الله جوادی آملی] .در حال سجده تلاوت, اگر خود آیه سجده را بخواند یا به خواندن دیگری گوش فرا دهد, باید بعد از سر برداشتن از سجده قبلی, دوباره سجده کند.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در غیر نماز در حال سجده آیه سجده را بخواند یا به آن گوش فرا دهد، باید سر از سجده بردارد و دوباره سجده کند.
[آیت الله نوری همدانی] خاک نجسی که به واسطة باران گل شود و آب آن را فرا گیرد پاک است ، اما اگر فقط رطوبت به آن برسد پاک نمی شود .
[امام خمینی] خاک نجسی که به واسطه باران گل شود و آب آن را فرا گیرد پاک است. اما اگر فقط رطوبت به آن برسد پاک نمی شود.
[آیت الله اردبیلی] انسان هنگامی میتواند مشغول نماز شود که یقین یا اطمینان کند وقت آن فرا رسیده است یا دو مرد عادل از داخل شدن وقت خبر دهند.
[آیت الله مظاهری] خاک نجسی که به واسطه آب عاصم گِل شود و آب، آن را فرا گیرد پاک است امّا اگر فقط رطوبت به آن برسد پاک نمیشود.
[آیت الله سبحانی] خاک نجسی که به واسطه باران گل شود و آب آن را فرا گیرد پاک است; اما اگر فقط رطوبت به آن برسد پاک نمی شود.
حوزه
حوزه علمیه، عنوانی متأخر برای سازمانها، نهادها و مراکز آموزش نظاممند علوم دینی در میان شیعه امامیه میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*