راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
استفاده از موی مصنوعی توسط زنان در هنرپیشگی چه حکمی دارد ؟
اگر زینت بحساب آید باید آنرا بپوشاند .
عنوان سوال:
استفاده از موی مصنوعی توسط
زنان
در هنرپیشگی چه حکمی دارد ؟
پاسخ:
اگر
زینت
بحساب آید باید آنرا بپوشاند .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
استفاده از موی مصنوعی توسط زنان در هنرپیشگی چه حکمی دارد ؟
به نظر شما درکشور ما به دبستان ودانشگاهها به خانمهای با حجاب اجازه نمیدهند که بروند میشود که از روی روسری موی مصنوعی پوشید؟
آیا تنفّس مصنوعی روزه را باطل می کند؟
آیا دیدن موی زن کافر حرام است؟
حکم دیدن موی زن کافر حرام چیست؟
آیا استفاده از ابزارهای مصنوعی برای ایجاد تحریک اعضای جنسی زن و شوهر جایز است ؟
حکم استفاده از داروهای تقویتی که از ژلاتین طبیعی یا مصنوعی (کبسول) ساخته شده است چیست؟
اگر دست وصورت به طور مصنوعی برنزه شود وضوء باطل است واصلا ً گناه دارد وحرام است؟
مالیدن ژل به موی سر چه حکمی دارد ؟
آیا تراشیدن موی زیر شکم و بالای عورت جایز است ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] مسح بر موی مصنوعی چگونه است؟
[آیت الله خامنه ای] کسی که در جلوی سرش موی مصنوعی گذاشته است و در صورت نگذاشتن آن به مشقت میافتد، آیا مسح بر موی مصنوعی برای او جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مسح بر موی مصنوعی جایز است؟
[سایر] اگر ناخن مصنوعی یا موی مصنوعی را نامحرم ببیند چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر ناخن مصنوعی یا موی مصنوعی را نامحرم ببیند چه حکمی دارد ؟
[آیت الله بهجت] آیا نشان دادن زنان بدحجاب یا بی حجاب به عنوان مظهر فساد رژیم سابق، حتّی با استفاده از موی مصنوعی و کلاه گیس و استفاده از چهره پردازان در فیلم های سینمایی، تلویزیونی و نمایش های روی صحنه مجاز است؟
[سایر] در مدت تحصیل ما را وادار به کنار گذاشتن روسری می کنند. من به جای باز کردن سرم استفاده از موی مصنوعی را ترجیح می دهم. حکم باز کردن سر و استفاده از موی مصنوعی چه می باشد؟ احتمال ممنوعیت موی مصنوعی در دانشگاه نیز مطرح است اگر مجبور باشم سرم را باز کنم و از موی مصنوعی استفاده نکنم باید چه کار کنم؟ همچنین آیا استفاده از پوشش موی مصنوعی مثل باز کردن سر است؟ اگر ممکن است جواب کامل بدهید که موجب اطمینان برای من باشد. شما را به خدا می سپارم.
[سایر] حکم موی ها مصنوعی برای خانم ها چیست آیا پوشاندن آن لازم می باشد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در صورت مسّ دندان مصنوعی و موی مرده، غسل مسّ میّت واجب میشود؟
[آیت الله اردبیلی] آیا برای زنان پوشانیدن موهای مصنوعی لازم است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر انسان برای مرضی که در چشم اوست ، موی چشم خود را بچسباند ، باید تیمم نماید .
بنابر احتیاط جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد ، و موی خود را قطع کند ، ولی به سر و صورت زدن جایز است .
اگر پیشانی و پشت دستها به مقدار متعارف مو داشته باشد اشکال ندارد ، ولی اگر موی سر روی پیشانی آمده باشد باید آن را عقب بزند .
لازم نیست مسح سر بر پوست آن باشد بلکه بر موی جلوی سر هم صحیح است ، ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازهای بلند است که اگر مثلاً شانه کند به صورتش میریزد ، یا به جاهای دیگر سر میرسد ، باید بیخ موها را مسح کند ، و اگر موهائی را که به صورت میریزد یا به جای دیگر سر میرسد جلوی سر جمع کند و بر آنها مسح نماید ، یا بر موی جاهای دیگر سر که جلوی آن آمده مسح کند ، چنین مسحی باطل است .
اگر موی سر و صورت را با آب قلیل آب بکشند چنانچه مو انبوه نباشد برای جدا شدن غساله لازم نیست فشار دهند ؛ زیرا به مقدار متعارف خود بخود جدا میشود .
شرط پنجم : پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام ، و نماز با آن باطل است ، ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
زن باید موی سر و بدن غیر از صورت و دستهای خود را از مرد نامحرم بپوشاند ، و احتیاط لازم آن است که بدن و موی خود را از پسری هم که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد و احتمال میرود که نگاهش به بدن زن موجب تحریک شهوتش شود ، بپوشاند ، ولی زن میتواند صورت و دستهایش را تا مچ از مرد نامحرم نپوشاند ، مگر در صورتی که بترسد به حرام بیفتد ، یا به قصد مبتلا کردن مرد به نگاه حرام باشد ، که پوشانیدن در این دو صورت واجب است .
کسی که با دست و زانو راه میرود ، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود ، پاک شدن آن با راه رفتن محلّ اشکال است . و همچنین است ته عصا ، و ته پای مصنوعی ، و نعل چهار پایان ، و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها .
پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
برای زنان بهتر آن است که نماز خود را در جائی بخوانند که از دیگر جاها در محفوظ بودن از نامحرم مناسبتر باشد ، خواه آن جا خانه باشد یا مسجد یا جای دیگر .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] نگاه کردن بدون قصد لذّت و بدون این که بترسد به گناه بیفتد، به صورت، دست و موی زنان روستایی که معمولاً موی خود را نمیپوشانند یا به صورت، دست و موی زنان بدحجابی که عمدا مراعات حجاب شرعی را نمیکنند، هرچند خلاف احتیاط است، ولی ظاهرا اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنان در حال نماز، پوشانیدن موهای مصنوعی و زینت های پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) و زینت صورت (مانند سرمه چشم) لازم نیست، امّا واجب است از نامحرم بپوشاند.
[امام خمینی] اگر موی خود را به بدن میت برساند، یا بدن خود را به موی میت، یا موی خود را به موی میت برساند، غسل واجب نیست.
[آیت الله بهجت] اگر موی خود را به بدن میّت برساند یا بدن خود را به موی میّت یا موی خود را به موی میّت برساند، غسل واجب نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر موی خود را به بدن میّت برساند یا بدن خود را به موی میّت یا موی خود را به موی میّت برساند، غسل واجب نمیشود در هر سه مورد در صورتی است که موی نازک چسبیده به بدن نباشد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر موی خود را به بدن میت برساند یا بدن خود را به موی میت یا موی خود را به موی میت برساند؛ بنا بر احتیاط غسل کند ولکن آن غسل برای نماز کافی نیست مگر آنکه موی خود و موی میت بلند نباشد که در این صورت غسل مس میت برای نماز کافی است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر موی خود را به بدن میت برساند یا بدن خود را به موی میت یا موی خود را به موی میت برساند در صورتی که مو به قدری باشد که تابع بدن محسوب شود بنابر احتیاط غسل واجب است
[آیت الله نوری همدانی] اگر موی خود را به بدن میت برساند یا بدن خود را به موی میت یا موی خود را به موی میت برساند ، احتیاط واجب آن است که غسل کند .
[آیت الله سبحانی] اگر موی خود را به بدن میّت برساند یا بدن خود را به موی میّت یا موی خود را به موی میّت برساند، اگر مو به قدری باشد که تابع بدن محسوب شود، احتیاط واجب آن است که غسل کند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر موی خود را به بدن میت برساند، یا بدن خود را به موی میت یا موی خود را به موی میت برساند، احتیاط واجب آن است که غسل کند.
زنان
فاطمه بنت اسد
زینت
قرآن زن را مکلف کرده است که باید خودش را بپوشاند ولی مرد را مکلف نکرده است، یعنی این تکلیف متوجه زن است نه متوجه مرد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*