رقصیدن مرد در مجلس مردانه چه حکمی دارد؟
بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
عنوان سوال:
رقصیدن مرد در مجلس مردانه چه حکمی دارد؟
پاسخ:
بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- حکم پوشیدن لباس مردانه توسط خانمها در تآتر در مجلس زنانه چیست؟
- آیا رقصیدن در تنهایی نیز اشکال دارد ؟
- حکم رقصیدن برای مردان و زنان چیست؟
- آیا رقصیدن زن برای شوهر با نوار موسیقی جایز است ؟
- رقصیدن شخص در آینه برای خودش چه حکمی دارد؟
- آیا رقصیدن سنتی با رقصهای نوین و غربی در حکم متفاوتند ؟
- حکم شرکت در مهمانی هایی که در مجلس آن مشروب صرف می شود؟
- عکس برداری را به مجلس جشن عروسی که در آن شراب می خورند دعوت می کنند آیا پذیرفتن چنین دعوتی جایز است؟
- آیا شاعری می تواند مجلس شعر خوانی (شب شعر) برای خود ترتیب دهد در حالی که او می داند در چنان مجلسی بانوانی برای شنیدن اشعار او بی حجاب و نیمه برهنه حضور خواهند یافت ؟
- با توجه به اینکه اغلب پزشکان مرد حاذق تر از پزشکان زن میباشند بطور کلی استفاده مرد از پزشک زن و استفاده زن از پزشک مرد حتی برای بیماریهای تناسلی چه حکمی دا رد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟
- [سایر] با سلام؛ رقصیدن مرد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در جایی که مرد نامحرم نیست، چه حکمی دارد؟ هم چنین رقص مرد برای مرد چه حکمی دارد؟
- [سایر] سلام آیا رقصیدن بانوان در یک مجلس زنانه مثل مراسم عروسی قسمت زنانه اشکال دارد؟ اگر عروس به تنهایی برای داماد در شب عروسی در قسمت زنانه برقصد چطور؟ یعنی در حضور دیگر خانمها اما فقط عروس برقصد
- [آیت الله علوی گرگانی] رقصیدن زن برای زن و رقصیدن زن برای شوهر چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا زن در هنگام صحبت کردن با مرد نامحرم، حتماً باید صدای خود را تغییر دهد و مردانه صحبت کند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] رقصیدن زن و مرد در مراسم جشن و عروسی چه حکمی دارد؟ آیا دادن و گرفتن پول به عنوان شادباش به کسی که می رقصد جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مردانی هستند که هنگام عزاداری برای امام حسین از ناف به بالا لخت می شوند در حالی که در بالای مجلس زنان نیز حضور دارند، می خواستم بدانم حکم مسئله چیست؟و حتی اگر مجلس مردانه نیز باشد در ان صورت حکم چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مردانی هستند که هنگام عزاداری برای امام حسین از ناف به بالا لخت می شوند در حالی که در بالای مجلس زنان نیز حضور دارند، می خواستم بدانم حکم مسئله چیست؟و حتی اگر مجلس مردانه نیز باشد در ان صورت حکم چیست؟
- [آیت الله بهجت] رقصیدن و یاد دادن آن به دیگران؛ مرد به مرد یا زن به زن و یا زن به شوهر خود و دریافت جایزه و یا پول در قبال آن، چه صورتی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر در اذان و اقامه صدا را در گلو بگرداند چنانچه غنا شود یعنی به طور آواز خوانی که در مجلس لهو و بازیگری معمول است اذان و اقامه را بگوید حرام است . و اگر غنا نشود مکروه میباشد .
- مرد نمی تواند زن نا محرم را غسل بدهد ، و همچنین زن نمی تواند مرد نامحرم را غسل بدهد ، و زن و شوهر میتوانند یکدیگر را غسل بدهند .
- مرد برای زن، و زن برای مرد میتواند اجیر شود، و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز را باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
- اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند ، بعد از آنکه مدّت و مهر را معیّن کردند ، چنانچه زن بگوید : (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی فِی المُدَّةِ المَعْلُومَةِ عَلَی المَهْرِ المَعْلُومِ) ، بعد بدون فاصله قابل توجهی مرد بگوید : (قَبِلْتُ) ، صحیح است . واگر دیگری را وکیل کنند ، و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید : (زَوَّجْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکِّلَکَ فِی المُدَّةِ المَعْلُومَةِ عَلَی المَهْرِ المَعْلُومِ) پس بدون فاصله قابل توجهی وکیل مرد ، بگوید : (قَبِلْتُ التَّزْوِیجَ لِمُوَکِّلِی هکَذا) ، صحیح میباشد . شرائط عقد
- اگر مرد پیش از آنکه زنی را برای خود عقد کند بگوید بواسطه شیر خوردن ، آن زن بر او حرام شده ، مثلاً بگوید شیر مادر او را خورده ، چنانچه تصدیق او ممکن باشد ، نمیتواند با آن زن ازدواج کند ، و اگر بعد از عقد بگوید و خود زن هم حرف او را قبول نماید ، عقد باطل است ، پس اگر مرد با او نزدیکی نکرده باشد ، یا نزدیکی کرده باشد ، ولی در وقت نزدیکی کردن زن بداند بر آن مرد حرام است ، مهر ندارد ، و اگر بعد از نزدیکی بفهمد که بر آن مرد حرام بوده ، مرد باید مهر او را به اندازه مهر زنهائی که مثل او هستند بدهد .
- اگر بواسطه آنکه مرد نمیتواند نزدیکی کند ، زن عقد را بهم بزند ، شوهر باید نصف مهر را بدهد ، ولی اگر بواسطه یکی از عیبهای دیگری که گفته شد ، مرد یا زن عقد را بهم بزند ، چنانچه مرد ، با زن نزدیکی نکرده باشد ، چیزی بر او نیست ، و اگر نزدیکی کرده باشد ، باید تمام مهر را بدهد .
- اگر مأموم یک مرد باشد، مستحب است طرف راست امام بایستد، و اگر یک زن باشد، باز هم مستحب است که در طرف راست امام بایستد، ولی باید از او عقبتر بایستد، لااقل به مقداری که جای سجده او مساوی جای دو زانوی امام در حال سجده باشد، و اگر یک مرد و یک زن، یا یک مرد و چند زن باشند، مستحب است مرد طرف راست امام بایستد، و یک زن یا چند زن پشت سر امام بایستند، و اگر چند مرد و یک یا چند زن باشند، مستحب است مردها عقب امام و زنها پشت مردها بایستند.
- برای رجوع کردن لازم نیست مرد شاهد بگیرد ، یا به زن خبر دهد ، بلکه اگر بدون اینکه کسی بفهمد خودش رجوع کند ، رجوعش صحیح است ، ولی اگر بعد از تمامی عدّه مرد بگوید که در عدّه رجوع نمودهام و زن تصدیق نکند ، لازم است مرد ادعای خود را اثبات نماید .
- اگر زن در عقد با مرد شرط کند که او را از شهری بیرون نبرد ، و مرد هم قبول کند ، نباید زن را بدون رضایتش از آن شهر بیرون ببرد .
- بر مرد بنابر احتیاط واجب است حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند بخواند ، و بر مرد و زن بنابر احتیاط واجب است حمد و سوره نماز ظهر و عصر را آهسته بخوانند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله مظاهری] رقصیدن و کفزدن که شهوتانگیز و طربانگیز باشد حرام، و فرقی نیست که زن برای زن و یا مرد برای مرد و یا زن و مرد برای یکدیگر باشد، و اگر زن و مرد نامحرم باشند حرمت مضاعف میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه را لباس عادی خود قرار دهد، بنا بر احتیاط واجب حرام است؛ ولی نماز خواندن در آن صحیح است و احتیاط مستحب آن است که اصلاً مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد؛ خصوصا در هنگام نماز خواندن.
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد; ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد، درصورتی که زی خود قرار دهد بنابر احتیاط حرام است، ونماز خواندن با آن حکم مسأله سابقه را دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [امام خمینی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه، و زن لباس مردانه نپوشد. ولی اگر با آن نماز بخواند، اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و یا لباس مردانه توسط زن موجب هتک و وهن آنها شود، باید از آن خودداری کنند.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عاریه دادن چیزی برای استفاده حرام از آن جایز نیست بنابراین عاریه دادن انگشتر طلای مردانه به مرد جایز نیست. بلی اگر همین انگشتر را برای کاری غیر از زینت کردن مرد بگیرد مانعی ندارد.