راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟
حرام است.
عنوان سوال:
رقصیدن داماد در مجلس
زنان
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در موقع رقصیدن در عروسی، پول دادن و پول گرفتن چه حکمی دارد؟
آیا ازدواج پدر داماد با کسانی که به سبب ازدواج با داماد محرم می شوند، جایز می باشد؟
رقصیدن زن در جایی که مرد نامحرم نیست، چه حکمی دارد؟ هم چنین رقص مرد برای مرد چه حکمی دارد؟
اگر مادربزرگ، نوه ی دختری خود را شیر بدهد، داماد او به همسرش حرام می شود. آیا داماد پس از فوت مادرزن، می تواند با خواهرزن خود ازدواج کند؟
مرسوم است داماد، مقداری پول به عنوان شیربها به خانواده ی عروس می دهد و آنان با آن پول جهیزیه می خرند و به عروس می دهند. آیا این لوازم شرعا متعلّق به عروس است یا داماد؟
اگر علاوه بر جهیزیّه که پدر به دختر خود می دهد، دیگران هدایایی به عروس و داماد بدهند و اتّفاقا عروس و داماد در تصادف فوت نمایند، لکن زوج چند ساعت پس از عروس فوت نماید، حکم این اموال چیست؟
آیا در ازدواج موقت نیز مادر زن بر داماد حرمت دایمی پیدا می کند؟
در دوران خواستگاری اگر داماد انگشتری را در دست عروس بنماید، اشکال دارد؟
در چه صورتی شخص می تواند زکات مال را به داماد یا عروس خود بدهد؟
مادرزن به داماد خود چیزی بخشیده، آیا می تواند رجوع کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] سلام آیا رقصیدن بانوان در یک مجلس زنانه مثل مراسم عروسی قسمت زنانه اشکال دارد؟ اگر عروس به تنهایی برای داماد در شب عروسی در قسمت زنانه برقصد چطور؟ یعنی در حضور دیگر خانمها اما فقط عروس برقصد
[آیت الله سیستانی] رقصیدن مرد در مجلس مردانه چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] حکم رقصیدن برای مردان و زنان چیست؟
[سایر] براساس عرف جامعه، موقع رقصیدن عروس و داماد، مهمانان و بخصوص خانواده عروس و داماد به آن ها شاد باش نقدی می دهند. می خواهم بدانم دادن این شاد باش نقدی به عروس وداماد چه حکمی دارد؟ آیا این پول حرام است؟ همچنین اگر عروس و داماد این شادباش نقدی را بگیرند آیا پول حرامی را قبول کرده اند و گناهی مرتکب شده اند؟
[آیت الله علوی گرگانی] در منطقه ما رسم است که هنگام اصلاح صورت داماد زنان و مردان جمع شده دایره میزنند و ریش داماد را با تیغ میزنند آیا جایز است؟
[سایر] موقع رقصیدن عروس و داماد، مهمانان به عنوان شادباش به آنها پول میدهند و عروس و داماد نمیدانستند که این پول حرام است پس از عروسی متوجه شدند، حال این پول حرام را چه کار باید کرد؟ (نمیخواهند پول حرام وارد زندگیشان شود) آیا میتوان به عنوان صدقه رد کرد؟ آیا به این پول خمس تعلق میگیرد؟
[آیت الله علوی گرگانی] ورود افراد اجنبی به حجله عروس و داماد چگونه است و پوشیدن لباسهای بدن نما برای مجلس عروسی چه حکمی دارد؟
[سایر] شنیدن صدای خنده زنان در مجلس فامیلی و غیره، چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] رقصیدن زن برای زن و رقصیدن زن برای شوهر چه حکمی دارد؟
[سایر] حضرت آیت الله مصباح در پرسش و پاسخ خود ورود زنان را به مجلس خبرگان رهبری اجازه می دهند، حال سؤال این است که وقتی رهبری از اعضای مجلس خبرگان انتخاب می شود، اگر زنی در مجلس وجود داشته باشد می تواند رهبر شود. به عبارت دیگر آیا زنان می توانند رهبر شوند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
نگاه کردن به زنان اهل ذمّه، بلکه به زنان کافری که از هنگام تولد محکوم به کفر هستند به جاهایی از بدن آنها که عادتاً پوشانیده نمیشود، بدون قصد لذت و در صورتی که خوف واقع شدن در حرام نباشد، جایز است. و بنابر اظهر نگاه کردن به زنان بادیهنشین و غیر آنها که عادت به پوشاندن ندارند، بدون قصد لذت، جایز است، مگر در صورت خوف وقوع در حرام، پس معاشرت با آنها در داد و ستد و سایر نیازها، جایز است.
زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
اگر نمازگزار چند چیز را به امید اینکه ثواب نمازش زیاد شود ترک کند خوب است. قسمتی از آنها عبارتند از: پوشیدن لباس سیاه غیر از عمامه و کساء، و لباس نازک که ساتر عورت باشد، و شلوار را روی پیراهن قراردادن، و بدون حنک با عمامه نماز خواندن، و بدون ردا امام شدن، و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، و لباسی که نقش صورت دارد، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، و نماز خواندن با نقاب و خلخال (زیوری که زنان در پا میکنند و صدا میکند) برای زنان و با نقاب برای مردان.
نگاه کردن مرد به بدن زنان نامحرم و همچنین نگاه کردن به موی آنان چه با قصد لذت و چه بدون آن، حرام است. و نگاه کردن به صورت و دستهای آنها اگر به قصد لذت باشد، حرام است، و امّا بدون قصد لذت، نگاه به آنها بنابر اظهر جایز است.
پوشیدن لباس مخصوص زنان برای مرد، و همچنین پوشیدن لباس مخصوصِ مردان برای زن، حرام است، اگرچه حرام بودن تا موقعی که داخل در لباس شهرت نباشد، مورد تأمل است، و نیز تزیین هر یک از مرد و زن به زینت دیگری، حرام است؛ و لباس شهرت عبارت از لباسی است که از جهت جنس یا رنگ یا نحوه بُرش و دوخت و مانند آن خلاف شأن و زی پوشنده لباس باشد.
هفت چیز وضو را باطل میکند: 1 بول؛ و در حکم بول است رطوبتی که انسان نداند بول است یا نه، اگر قبل از استبراء کردن از او خارج شود؛ 2 غائط؛ 3 باد معده و روده که از مخرج غائط خارج میشود، و یا از غیر مخرج اگر این عنوان بر آن صدق نماید؛ 4 خوابی که بهواسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود؛ ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمیشود؛ و همچنین است اگر گوش هم نشنود، ولی نخوابیده باشد، مثل اینکه به ادامه فکر سابق مشغول باشد؛ 5 چیزهایی که عقل را از بین میبرد: مانند دیوانگی، مستی و بیهوشی؛ 6 استحاضه زنان که بعداً گفته میشود؛ 7 جنابت؛ و بنابر احوط مس میت. اگر غسل برای آن کافی نبوده و نیاز به وضو نیز داشته باشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اول ان که خریدار و فروشنده بعد از معامله از یکدیگر جدا نشده باشند هر چند از مجلس عقد بیرون امده باشند و این خیار را خیار مجلس می گویند
[آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
[آیت الله اردبیلی] شرکت در مجالس گناه از هر قبیل و به هر شکل که باشد حرام است، مگر این که به نحوی بتواند اهل مجلس را نیز از گناه بازدارد یا واجب مسلّمتری را انجام دهد و یا مانع گناه بزرگتری شود و اگر انسان احتمال ندهد که مجلس گناه باشد و پس از شرکت متوجّه گناه بودن آن شود، چنانچه نتواند نهی از منکر نماید یا نهی او مؤثر نباشد، باید مجلس را ترک کند.
[آیت الله مظاهری] خرید و فروش و استعمال آلات موسیقی نظیر نی و تار و دایره و تنبک و ویلن و مانند اینها حرام است، و همچنین رقصیدن و غنا ) آوازی که طرب انگیز و تحریک آمیز باشد( و دیدن و شنیدن آنها حرام است.
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی وارد مجلس شود و به جمعیت سلام کند جواب او بر همه واجب است، ولی اگر یک نفر جواب دهد کافی است.
[آیت الله جوادی آملی] .اذان و اقامه نماز جماعت مردان را باید مرد بگوید و اذان و اقامه نماز جماعت زنان , نیز زنان و مردان محرم را زن می تواند بگوید , هرچند احتیاط در صورت اخیر, ترک است.
[آیت الله مکارم شیرازی] برای زنان پوشانیدن موهای مصنوعی و زینتهای پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) نیز لازم است.
[آیت الله مکارم شیرازی] زنان باردار یا زنانی که بچه شیر می دهند ممکن است حائض شوند.
[آیت الله اردبیلی] غنای زنان خواننده در مجالس عروسی استثنا شده و حرام نمیباشد، ولی باید مردهای نامحرم صدای آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد و بنابر احتیاط واجب باید به مجلس عروسی اکتفا شود و در مجالس جشن دیگری خوانده نشود و هر آواز یا صوت یا عملی که موجب تحریک شهوت شده و یا آثار حرام دیگری بر آن مترتّب گردد و یا به نظر عرف موجب فساد و هرزگی باشد، خواندن، گوش دادن و یا اشاعه آن و نیز تعلیم و تعلّم و شغل قراردادن آن حرام است.
[آیت الله علوی گرگانی] اذان واقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید ولی در جماعت زنان، اگر زن اذان واقامه بگوید کافی است.
زنان
فاطمه بنت اسد
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*