حکم پوشیدن لباس مردانه توسط خانمها در تآتر در مجلس زنانه چیست؟
مانعی ندارد.
مانعی ندارد.
عنوان سوال:
حکم پوشیدن لباس مردانه توسط خانمها در تآتر در مجلس زنانه چیست؟
پاسخ:
مانعی ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- رقصیدن مرد در مجلس مردانه چه حکمی دارد؟
- آیا پوشیدن پوشیه بر خانمها واجب است؟
- پوشیدن لباسهای زنانه توسط مرد چه حمکی دارد؟
- حکم جوراب پوشیدن خانمها در مقابل نامحرم چیست؟
- آیا خانمها با لباس تنگ می توانند نماز بخوانند البته نامحرمی او را نبیند ؟
- آیا پوشیدن لباس با رنگ مشکی مکروه است ؟
- حکم پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مرد چیست؟ آیا زن میتواند بدون قصد لذت به دست چنین مردی نگاه کند؟
- آیا زردی بجا مانده از لکه بینی خانمها بر روی لباسها که بعد از شستشو باقی مانده است نجس است یا خیر لکه های بعد از حیض که بعد از شستشو بر روی لباس می ماند چطور ؟
- آیا فروش لوازم آرایش زنانه توسط مرد جایز است ؟
- به غیر از نزدیکی جنابت برای خانمها چه زمانی اتفاق می افتد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا پوشیدن لباس تنگ و کوتاه برای خانمها جایز است؟
- [سایر] سلام آیا رقصیدن بانوان در یک مجلس زنانه مثل مراسم عروسی قسمت زنانه اشکال دارد؟ اگر عروس به تنهایی برای داماد در شب عروسی در قسمت زنانه برقصد چطور؟ یعنی در حضور دیگر خانمها اما فقط عروس برقصد
- [آیت الله بهجت] آیا پوشیدن لباس زیر و دمپایی مردانه در منزل، برای زن و بالعکس جایز است؟
- [آیت الله بهجت] آیا پوشیدن لباس های مردانه و نماز خواندن با آن ها برای بانوان اشکال دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] طبق یکی از فرمایشات حضرت امام محمد باقر (ع) جایز نیست برای زنان که شبیه مردان شوند زیراکه رسول خدا لعنت کرد مردانی را که شبیه به زنان شوند و لعنت کرد زنانی را که شبیه مردان شوند در پوشیدن لباسها. با توجه به اینکه امروزه تمام شلوارهای زنانه از لحاظ مدل شبیه شلوارهای مردانه می باشد و اکثر پیراهنهای زنانه به صورت یقه مردانه هست 1- پوشیدن چنین لباسهائی از نظر شرعی چه حکمی دارد؟ و آیا شامل لعنت پیامبر می شود؟ 2- پوشیدن بلوز و شلوار برای زنان در منزل بدون دامن (که لباس راحتی محسوب می شود ) چه حکمی دارد؟ آیا شامل لعنت پیامبر می شود یا نه ؟
- [آیت الله خامنه ای] لطفاً بفرمایید پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس برای بازیگری چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا پوشیدن لباس زیر زنانه برای مرد در مذهب اهل سنت حرام است یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس در رنگهای زننده در اجتماع برای خانمها چه صورت دارد؟
- [سایر] پوشیدن لباس زنانه به وسیله مردان و بر عکس، برای بازی در تئاتر و سینما چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا پوشیدن جوراب برای خانمها لازم است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر لباسی را بخرد و بعداً از پول ربا ، یا از پول حلالی که مخلوط با آن پول است به صاحب لباس بدهد ، لباس را مالک میشود ، و پوشیدن و نماز خواندن با آن اشکال ندارد ، ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول میخرم ، لباس را مالک نمیشود ، و پوشیدن آن حرام است .
- پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- پوشیدن لباس ابریشمی خالص و طلا باف در حال ناچاری مانعی ندارد ، و نیز کسی که ناچار است لباس بپوشد و لباس دیگری غیر از اینها ندارد ، میتواند با این لباسها نماز بخواند .
- اگر غیر از لباسی که از حیوان درنده تهیه شده لباس دیگری ندارد ، چنانچه در پوشیدن لباس ناچار باشد ، میتواند با همان لباس نماز بخواند اگر تا آخر وقت اضطرار باقی باشد ، و اگر ناچار نباشد باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز را بجا آورد . و اگر غیر از لباسی که از حیوان حرام گوشت غیر درنده تهیه شده لباس دیگری ندارد ، چنانچه ناچار به پوشیدن آن لباس نباشد احتیاط لازم آن است که دو بار نماز بخواند : یک بار با آن لباس ، و بار دیگر هم به دستوری که برای برهنگان گفته شد .
- چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مکروه دانستهاند ، و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه ، و چرک ، و تنگ ، و لباس شرابخوار ، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند ، و لباسی که نقش صورت دارد ، و نیز باز بودن تکمههای لباس ، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه شمرده شده است .
- کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است ولی حکم نماز خواندن در آن را نمیداند ، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند به تفصیلی که در مسأله قبلی گفته شد ، نمازش بنابر احتیاط باطل است .
- اگر تمام آستر لباس یا مقداری از آن ابریشم خالص باشد ، پوشیدن آن برای مرد حرام ، و نماز در آن باطل است .
- شرط پنجم : پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام ، و نماز با آن باطل است ، ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مستحب دانستهاند که از آن جمله است : عمامه با تحتالحنک ، پوشیدن عبا ، و لباس سفید ، و پاکیزهترین لباسها ، و استعمال بوی خوش ، و دست کردن انگشتری عقیق . چیزهائی که در لباس نمازگزار مکروه است
- اگر کسی برای حفظ جانش با لباس غصبی نماز بخواند در صورتی که نتواند تا آخر وقت با لباس دیگری نماز بخواند ، یا اضطرار به پوشیدن آن ناشی از سوء اختیار خودش نباشد ، مثلاً خودش غصب نکرده باشد نمازش صحیح است . و همچنین اگر برای اینکه دزد لباس غصبی را نبرد با آن نماز بخواند و نتواند تا آخر وقت در لباس دیگری نماز بخواند ، یا نگه داشتن آن به قصد رساندن به مالک در اولین فرصت باشد ، نمازش صحیح است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد یعنی مردان به نحوی لباس نپوشند که بگویند لباس زنانه پوشیده اند و بر عکس، بنابراین پوشیدن دمپایی زنانه به تنهایی برای مردان اشکالی ندارد و برعکس. ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد لباس زنانه؛ یا زن لباس مردانه بپوشد و نماز بخواند؛ نماز صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه برای مرد و یا لباس مردانه برای زن موجب وهن و هتک وی شود، باید از آن خودداری کند، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند نمازش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] لباس زنانه نظیر پیراهن و دامن زنانه که مختصّ به زنهاست، برای مردها حرام است، و لباس مردانه نظیر کت و شلوار مردانه که اختصاص به مردها دارد، برای زنها حرام است، و اصلاح زنانه به گونهای که مختصّ به زنهاست، برای مردها حرام است، و اصلاح مردانه به گونهای که اختصاص به مردها دارد، برای زنها حرام میباشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد در صورتی که زیّ و روش خود قرار دهد حرام است، بنابراین پوشیدن آن به طور موقّت نظیر تعزیهها و یا پوشیدن زن لباس مرد را برای دفع سرما مانعی ندارد و در هر صورت اگر با آن لباس نماز بخواند نماز صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه را لباس عادی خود قرار دهد، بنا بر احتیاط واجب حرام است؛ ولی نماز خواندن در آن صحیح است و احتیاط مستحب آن است که اصلاً مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد؛ خصوصا در هنگام نماز خواندن.
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد; ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد، درصورتی که زی خود قرار دهد بنابر احتیاط حرام است، ونماز خواندن با آن حکم مسأله سابقه را دارد.