راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
رقصیدن شخص در آینه برای خودش چه حکمی دارد؟
به احتیاط واجب جایز نیست.
عنوان سوال:
رقصیدن شخص در آینه برای خودش چه حکمی دارد؟
پاسخ:
به احتیاط واجب جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا رقصیدن در تنهایی نیز اشکال دارد ؟
حکم رقصیدن برای مردان و زنان چیست؟
رقصیدن مرد در مجلس مردانه چه حکمی دارد؟
آیا رقصیدن زن برای شوهر با نوار موسیقی جایز است ؟
آیا رقصیدن سنتی با رقصهای نوین و غربی در حکم متفاوتند ؟
آیا شخص مبتلا به بیماری ایدز می تواند با شخص سالم ازدواج کند؟
آیا می توان زکات فطریه را به شخص سید داد؟
حکم معالجه نزد شخص بهائی را از نظر فقهی ذکر کنید؟
آیا اعتکاف به نیابت از شخص زنده یا مرده صحیح است؟
آیا در صحت وکالت شرط است که شخص وکیل نزد موکل معلوم باشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] با سلام؛ رقصیدن مرد چه حکمی دارد؟
[سایر] حکم اسلامی در خصوص رقصیدن (به طور کلی)
[سایر] رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا رقصیدن در مراسم تولد میان فامیل ها که نامحرم آنجا هست مشکل دارد؟
[سایر] رقصیدن زن در جایی که فقط زن حضور دارد ، مشکل شرعی دارد؟
[آیت الله بهجت] در موقع رقصیدن در عروسی، پول دادن و پول گرفتن چه حکمی دارد؟
[سایر] سلام، ایا اهنگ گوش کردن گناهی دارد؟چه نوع اهنگی؟ ایا رقصیدن گناهی دارد؟ لطفا کاملا توضیح دهید. با تشکر
[آیت الله خامنه ای] آیا رقصیدن در جشن عروسی فرزندان جایز است هرچند توسط پدران یا مادران در مجالس عروسی فرزندانشان باشد؟
[آیت الله بهجت] رقصیدن زن در جایی که مرد نامحرم نیست، چه حکمی دارد؟ هم چنین رقص مرد برای مرد چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر کسی فتوای مجتهدی را به شخص دیگری بگوید، چنانچه فتوای آن مجتهد عوض شود، لازم نیست به او خبر دهد که فتوای آن مجتهد عوض شده است. ولی اگر بعد از گفتن فتوا بفهمد اشتباه کرده، و گفته او موجب آن میشود که آن شخص برخلاف وظیفه شرعیاش عمل کند، باید بنا بر احتیاط لازم اشتباه را در صورت امکان برطرف کند.
شخص سفیه کسی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف میکند اگر مثلاً نذر کند چیزی به فقیر بدهد صحیح نیست ، و همچنین شخص مفلّس اگر نذر کند که مثلاً چیزی از اموالی که از تصرف در آنها منع شده به فقیر بدهد ، صحیح نیست .
آنچه از اقسام حواله و احکام فقهی آن گذشت، عیناً در حواله به اشخاص نیز جاری است، بدین معنا که شخص میتواند مبلغی را به کسی بپردازد و از او حوالهای برای شهر دیگری بگیرد و در قبال آن کارمزدی دریافت کند و یا مبلغی از کسی بگیرد و او را به شخص دیگری حواله بدهد و کارمزدی دریافت نماید.
آخر وقت نماز عشا برای شخص مختار همچنان که گذشت نصف شب است . و شب از اول غروب است تا طلوع فجر .
اگر شک کند که صدای امام را میشنود یا نه ، یا صدائی بشنود و نداند صدای امام است یا صدای شخص دیگر ، میتواند حمد و سوره را بخواند .
کسی که در مسجد نشسته ، اگر شخص دیگری جای او را اشغال کند و بدون اجازهاش در آنجا نماز بخواند ، نمازش صحیح است اگر چه گناه کرده است .
اگر یک عادل ، یا شخص موثّقی ، خبر دهد که سفر انسان هشت فرسخ است ، و انسان به گفته او اطمینان پیدا کند ، باید نماز را شکسته بخواند .
اگر چیزی را که خمس آن داده نشده به مسلمان اثنا عشری ببخشد ، خمس آن به عهده خود بخشنده است ، و چیزی بر این شخص نیست .
اگر امام جماعت قضای نماز یومیّه خود ، یا شخص دیگری را که فوت آن نماز یقینی باشد میخواند ، میشود به او اقتدا کرد ، ولی اگر نماز خود یا شخص دیگری را احتیاطاً بجا میآورد اقتدا به او جایز نیست مگر آنکه نماز مأموم هم احتیاطی باشد ، وسبب احتیاط امام سبب احتیاط مأموم نیز بوده باشد ، ولی لازم نیست که برای احتیاط مأموم سبب دیگری نباشد .
اگر کسی از دیگری طلبی دارد که کشیدنی و پیمانهای نیست ، میتواند آن را به شخص بدهکار ، یا دیگری به کمتر فروخته و وجه آن را نقداً بگیرد ، بنابراین در زمان حاضر چک یا سفتههائی که طلبکار از بدهکار گرفته است ، میتواند آنها را به بانک ، یا به شخص دیگر به کمتر از طلب خود که در عرف آن را نزول کردن گویند بفروشد و باقی وجه را نقداً بگیرد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] رقصیدن و کفزدن که شهوتانگیز و طربانگیز باشد حرام، و فرقی نیست که زن برای زن و یا مرد برای مرد و یا زن و مرد برای یکدیگر باشد، و اگر زن و مرد نامحرم باشند حرمت مضاعف میشود.
[آیت الله مظاهری] خرید و فروش و استعمال آلات موسیقی نظیر نی و تار و دایره و تنبک و ویلن و مانند اینها حرام است، و همچنین رقصیدن و غنا ) آوازی که طرب انگیز و تحریک آمیز باشد( و دیدن و شنیدن آنها حرام است.
[امام خمینی] سفته دوستانه را که شخص میدهد به دیگری که نزد ثالثی تنزیل کند و شخص ثالث، در موعد مقرر حق رجوع داشته باشد به صاحب سفته که شخص اول است به چند وجه میتوان تصحیح نمود: اول، آن که این امر برگشت کند به این که شخص اول، وکیل نموده شخص دوم را که در ذمه او معامله کند با شخص سوم، و بفروشد به عهده او مقداری اسکناس را که همان مقدار سفته است به معادل همان مقدار و وکیل باشد شخص دوم پولی را که گرفته است به قرض بردارد، و شخص اول که قرض دهنده است در موعدی که قرار میدهند، برای مطالبه قرض به شخص دوم رجوع کند، بنا بر این پس از معامله صاحب اول سفته که بدهکار نبود واقعاً، بدهکار میشود به شخص سوم، و پس از قرض نمودن شخص دوم، مقداری را که گرفته است از شخص سوم به صاحب اول سفته بدهکار میشود، بنا بر این پس از معامله شخص ثالث در موعد مقرر میتواند به شخص اول، رجوع کند و طلب خود را بگیرد و شخص اول پس از قرض میتواند رجوع کند به شخص دوم در موعد مقرر و طلب خود را بگیرد و اگر متعارف در این سفتهها آن است که اگر شخص اول، طلب را نداد شخص ثالث به شخص ثانی میتواند رجوع کند، با توجه به این امر شرط ضمنی است و میتواند رجوع کند. وجه دوم، آن که دادن سفته دوستانه را به شخص دوم که با شخص ثالث معامله کند و شخص سوم هم حق داشته باشد رجوع کند به دومی موجب دو امر است. یکی آن که به واسطه دادن سفته، گیرنده صاحب اعتبار میشود نزد سومی، از این جهت با خود او معامله میکند، و شخص دوم بدهکار میشود به شخص سوم دوم: آن که به واسطه معهود بودن در نزد این اشخاص شخص اول ملتزم میباشد که مقدار معلوم را اگر شخص دوم ندهد، او بدهد، بنا بر این پس از معامله، شخص ثالث در موعد میتواند رجوع کند به شخص دوم و اگر او نداد رجوع کند به شخص اول، و شخص اول اگر پرداخت، رجوع کند به شخص دوم، و چون این امور معهود است، قراردادهای ضمنی است و مانع ندارد، و بعض وجوه دیگر نیز برای صحت هست.
[آیت الله اردبیلی] سفته دوستانه را که صادر کننده به دیگری میدهد تا نزد شخص ثالثی تنزیل کند و شخص ثالث در موعد مقرر، حقّ رجوع به صاحب سفته را که شخص اوّل است، داشته باشد به این وجه میتوان تصحیح نمود که دادنِ سفته دوستانه به شخص دوم به این خاطر است که با شخص ثالث معامله کند و شخص سوم هم حق رجوع به دومی را داشته باشد و این موجب دو امر است: یکی آن که به واسطه دادنِ سفته، گیرنده نزد سومی صاحب اعتبار میشود، از این جهت با خود او معامله میکند و شخص دوم به شخص سوم بدهکار میشود. دوم: آن که به واسطه معهود بودن در نزد این اشخاص، شخص اوّل ملتزم میباشد که اگر شخص دوم مقدار معلوم را ندهد، او آن را پرداخت نماید؛ بنابر این پس از معامله، شخص ثالث در موعد میتواند به شخص دوم رجوع کند و اگر او نداد، به شخص اوّل رجوع کند و شخص اوّل اگر پرداخت کرد، به شخص دوم رجوع میکند و چون این امور معهودند، قراردادهای ضمنی محسوب میشوند و مانعی ندارند.
[آیت الله اردبیلی] کسی که به او حواله شده است، میتواند با موافقت طلبکار، او را به شخص ثالثی حواله دهد، خواه شخص ثالث بدهکار باشد یا نه، شخص ثالث نیز با موافقت طلبکار میتواند او را به دیگری حواله دهد.
[آیت الله مظاهری] زنی که شوهرش مخارج او را نمیدهد، چنانچه نان خور شخص دیگر باشد، فطرهاش بر آن شخص واجب است، و اگر نانخور شخص دیگر نیست، در صورتی که فقیر نباشد باید فطره خود را بدهد.
[آیت الله وحید خراسانی] در مضاربه معتبر نیست مالک یک شخص و عامل هم یک شخص باشد بلکه می شود مالک متعدد و عامل یک شخص یا عامل متعدد و مالک یک شخص باشد چه سهمی که از سود در عقد مضاربه برای عاملهای متعدد مقرر شده برابر یا متفاوت باشد
[آیت الله علوی گرگانی] نگاه کردن به عورت دیگری حتّی به عورت بچّه ممیّزی که خوب وبد را میفهمد، حرام است اگرچه از پشت شیشه یا در آینه یا آب صاف ومانند اینها باشد، ولی زن وشوهر میتوانند به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند.
[آیت الله اردبیلی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند؛ ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر میت وصیت کرده باشد که شخص معیّنی بر او نماز بخواند، بنا بر احتیاط آن شخص از ولیّ میت اجازه بگیرد و ولیّ میت هم اجازه بدهد.
اینه
آیینه جسم صیقلى و شفاف منعکس کننده صورت اشیاء هست؛ و در بابهاى طهارت، صلات، حج و دیات به مناسبت از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*