راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا نوشتن با خودنویس طلا برای مرد ایراد دارد؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا نوشتن با خودنویس
طلا
برای مرد ایراد دارد؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر در مراسماتی چون ازدواج که برای مرد انگشتر طلا خریداری میشود مرد طلای خریداری شده را بپذیرد وبعد آنرا بفروشد پولی که از فروش انگشتر بدست می آورد آیا حلال است یا حرام؟ ضمنا بدست کردن حلقه طلا برای امتحان اندازه بودن یا نبودن ایراد شرعی دارد یا ندارد؟
آیا جوهر خودنویس یا روانویس یا ماژیک مانعی برای رسیدن آب به دست است؟
من مرد هستم ، دندانهای اینجانب روکش طلا دارند . برای نماز اشکال دارد یا خیر ؟
آیا خوردن سوسیس وکالباس ایراد شرعی دارد؟
آیا دروغ مصلحت آمیز ایراد دارد؟
آیا نوشتن فیلمنامه حرام است ؟
آیا هنگام نماز جمعه خرید وفروش ایراد دارد؟
آیا خوردن مربای انگور حرام است یا ایراد دارد؟
آیا هنگام نماز جمعه خرید وفروش ایراد دارد؟
آیا شعبده بازی برای تفریح و سرگرمی ایراد دارد ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] اگر طلا مستقیما با بدن مرد ارتباط نداشته باشد مثل دستبند چرمی باشد که روی آن یک قطعه طلا نصب شده باشد برای مرد حرام است ؟
[آیت الله بهجت] آیا آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا یا ساعت مچی طلا برای مرد اشکال دارد؟ یا فقط در حال نماز اشکال دارد؟
[سایر] آیا گرفتن روکش طلا برای دندان بر مرد جایز است؟
[سایر] آیا به انگشتر طلا برای مرد، خمس تعلق میگیرد؟
[سایر] نماز مرد با زنجیر و انگشتر طلا چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] عینکی که دسته ی آن طلا و یا مخلوط به طلا است، استفاده ی آن برای مرد و نماز خواندن با آن چه صورتی دارد؟
[سایر] آیا در احکام اسلامی استفاده از طلا برای مرد در هر حال حرام است؟ کسانیکه دندان طلا استفاده میکنند حکم شرعی آن چگونه است؟
[آیت الله بهجت] این که گفته اند لباس نمازگزار مرد از طلا نباشد، آیا منظور طلای زرد است و یا طلای سرخ و سفید را هم شامل می شود؟ و آیا رنگ طلا شرط است یا ذات طلا ملاک می باشد؟
[سایر] چرا استفاده از ظروف طلا برای زن و مرد حرام است؟
[سایر] چرا استفاده از ظروف طلا برای زن و مرد حرام است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
پوشیدن طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه ، و انگشتر طلا به دست کردن ، و بستن ساعت مچی طلا به دست ، برای مردان حرام ، و نماز خواندن با آنها باطل است ، ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
اگر در بین یازده ماه طلا و نقرهای را که دارد با چیز دیگر عوض نماید یا آنها را آب کند ، زکات بر او واجب نیست ؛ ولی اگر برای فرار از دادن زکات آنها را به طلا و نقره عوض کند ، یعنی طلا را به طلا ، یا نقره ونقره را به نقره ، یا طلا عوض نماید ، احتیاط واجب آن است که زکات را بدهد .
موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول اللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکنند صلوات بفرستند .
لباس نمازگزار شش شرط دارد : اول : آنکه پاک باشد . دوم : آنکه مباح باشد ، بنابر احتیاط واجب . سوم : آنکه از اجزاء مردار نباشد . چهارم : آنکه از حیوان درنده نباشد ، بلکه بنابر احتیاط واجب از حیوان حرام گوشت نیز نباشد . پنجم و ششم : آنکه اگر نمازگزار مرد است ، لباس او ابریشم خالص و طلا باف نباشد . و تفصیل اینها در مسائل آینده گفته میشود :
اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند ، چنانچه مقدار آن فلز به قدری باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند ، استعمال آن مانعی ندارد .
اگر طلا را به نقره ، یا نقره را به طلا نقداً بفروشد ، معامله صحیح است ، و لازم نیست وزن آنها مساوی باشد ، و لی اگر معامله بامدت باشد باطل است .
استعمال ظرفی که روی آن را آب طلا یا آب نقره دادهاند اشکال ندارد .
استعمال ظرفی که معلوم نیست از طلا یا نقره است یا از چیز دیگر اشکال ندارد .
نوشتن قرآن با مرکّب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حکم نجس کردن آن را دارد ، و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند ، یا بواسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود .
اگر پولی را که از جنس طلا یا نقره است سلف بفروشد ، و عوض آن را پول طلا یا نقره بگیرد ، معامله باطل است ، ولی اگر جنسی یا پولی را که از جنس طلا و نقره نیست بفروشد و عوض آن را جنس دیگر ، یا پول طلا ، یا نقره بگیرد ، معامله به تفصیلی که در شرط هفتم مسأله آینده گفته میشود صحیح است ، و احتیاط مستحب آن است که در عوض جنسی که میفروشد پول بگیرد ، و جنس دیگر نگیرد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن و مرد مانعی ندارد؛ هر چند زینت حساب شود.
[آیت الله خوئی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن و مرد مانعی ندارد، هر چند زینت حساب شود.
[آیت الله مظاهری] زینت کردن به طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا و مانند اینها برای مرد حرام و نماز خواندن با آنها باطل است.
[آیت الله مظاهری] دیه مرد مسلمان هزار مثقال شرعی طلا (هر مثقال هیجده نخود) است و دیه زن نصف مرد است.
[آیت الله علوی گرگانی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جائز نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد و برای مرد اگر زینت حساب شود جایز نیست.
[آیت الله اردبیلی] زینت کردن با انگشتر پلاتین و امثال آن که از طلا نمیباشد و همچنین گذاشتن دندان طلا برای مرد اشکال ندارد و نماز با آن صحیح است.
[آیت الله بروجردی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جایز نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] زینت کردن به طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه وانگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا به دست برای مرد حرام و نماز خواندن با آنها باطل است و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا هم خودداری کند، ولی زینت کردن به طلا، برای زن در نماز وغیر نماز اشکال ندارد.
[آیت الله سبحانی] زینت کردن به طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا به دست برای مرد حرام و نمازخواندن با آنها باطل است. و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا هم خودداری کند; ولی زینت کردن به طلا، برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
طلا
طلایا زربه فلز معروفِ کمیاب و گران بها گفته میشود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت ، صلات ، زکات ، خمس ، تجارت ، عاریه و غصب سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*