راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
برای ادای نمازهای قضا شده به تعداد زیاد چه باید کرد؟
به مقداری که یقین دارید که فوت شده است (احتمال کمتر) تدریجا قضا کنید.
عنوان سوال:
برای ادای نمازهای
قضا
شده به تعداد زیاد چه باید کرد؟
پاسخ:
به مقداری که
یقین
دارید که
فوت
شده است (احتمال کمتر) تدریجا
قضا
کنید.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا در نمازهای قضا برای مثال نماز صبح لازم است نماز قضای صبح را قبل از نماز ادای ظهر وعصر خواند؟
من تعداد زیادی نماز قضا دارم که ترتیب انها را هم نمیدانم لطفا راهنمایی کنید؟
آیا در نمازهای قضا هم مثل نمازهای یومیه (ادا) اعمال شکیات نماز از احتیاط باید انجام شود؟
در نمازهای قضا تسبیحات اربعه را یکبار بگوئیم ؟
کسی که در انجام طواف عمره تمتع و حجش و نمازهای دو طواف نایب شده است لازم است در حین ادای آنها مُحرم باشد؟
نمازهای قضا را اگر بیمار باشیم آیا می توانیم نشسته بخوانیم؟
ادای قرض به ربا خوار جایز است ؟
اگر نماز صبح قضا شود وهنگام ادای قضا مثلا هنگام نماز ظهر آیا باید اول نماز صبح را بجا آورد یا میشود بعد از نماز ظهر ویا عصر قضای نماز صبح را بجا آورد واینکه ایا میشود موقعی که نیت نماز ظهر کرده ای ومشغول هستی در حین یادت بیاید که نماز صبح را نخوانده ای ایا میشود در نماز تغییر نیت کرد وآنرا نماز صبح تبدیل نمود؟
اگر نماز صبح قضا شود وهنگام ادای قضا مثلا هنگام نماز ظهر آیا باید اول نماز صبح را بجا آورد یا میشود بعد از نماز ظهر ویا عصر قضای نماز صبح را بجا آورد واینکه ایا میشود موقعی که نیت نماز ظهر کرده ای ومشغول هستی در حین یادت بیاید که نماز صبح را نخوانده ای ایا میشود در نماز تغییر نیت کرد وآنرا نماز صبح تبدیل نمود؟
کسی برای ادای عمره تمتع خودش وارد مکه شد و حجش مستحبی بود، آیا می تواند از ادای حج تمتع اعراض کند و در آن جا برای ادای حج نیابتی اجیر شود و به یکی از میقات ها برود تا به نیابت از منوب عنه، برای عمره تمتع محرم شود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] آیا بعد از تیمم بدل از غسل برای ادای نماز واجب وضو هم لازم است؟
[سایر] چرا نمازهای یومیه از نظر تعداد رکعات متفاوت است و توجیه علمی آن چیست؟
[سایر] آیا این مطلب صحیح است که اگر تعداد نمازگزارن نماز جماعت برای میت از تعداد مشخصی بیشتر باشد در کاهش تعداد رکعات نماز قضا شده از فرد فوت شده موثر است؟
[آیت الله خامنه ای] در دوران جوانی نمازهای ظهر و عصر من بیشتر از نمازهای مغرب و عشا و صبح قضا شده اند که پشت سر هم بودن و تعداد و ترتیب آنها را نمی دانم. آیا در این مورد باید نماز دوره ای خوانده شود؟ و نماز دوره ای چیست؟ امیدواریم توضیح فرمایید.
[سایر] ببخشید اگر تعداد نماز قضا را فراموش کنیم چه باید کرد
[آیت الله بهجت] آیا نمازهای مستحبی قضا دارند؟
[آیت الله بهجت] نمازهای یومیّه چه موقع قضا می شوند؟
[سایر] سلام- طاعات قبول- دختری هستم 28 ساله- قبلن گاه گداری نماز میخواندم- در گرفتن روزه هم مصر به انجام واجبات نبودم ولی الان میخواهم جبران کنم لطفا مرا راهنمایی کنید وبه سوالاتم جواب دهید.1- مرجع تقلیدم از همان آغاز سن تکلیف امام خمینی بود. حالا باید چکار کنم آیا باید مرجع جدید انتخاب کنم؟ 2- تعداد نمازهای قضا و روزه های قضا را نمیدانم در مورد هرکدام باید چه کنم؟ (بخصوص روزه های قضا) ممنون خداحافظ
[سایر] آیا می شود تمام نمازهای قضا را دو رکعتی خواند؟
[آیت الله بهجت] وقت خواندن نمازهای قضا شده چه وقت می باشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که نماز قضا دارد ، میتواند نماز مستحبی بخواند .
تا انسان زنده است اگر چه از قضای نمازهای خود عاجز باشد ، دیگری نمیتواند نمازهای او را قضا نماید .
بر گرداندن نیّت از نماز قضا به نماز اداء ، و از نماز مستحب به نماز واجب جایز نیست .
کسی که نماز یومیه خود را در وقت آن نخوانده ، باید قضای آن را بجا آورد ، اگر چه در تمام وقت نماز خواب مانده یا بواسطه مستی نماز نخوانده باشد . و همچنین است هر نماز واجب دیگری که آن را در وقتش نخواند حتی بنابر احتیاط لازم نمازی را که در وقت معینی به نذر بر او واجب شده . ولی نماز عید فطر و قربان قضا ندارند ، و همچنین نمازهائی را که زن در حال حیض یا نفاس نخوانده قضا ندارد چه نمازهای یومیّه باشد چه غیر آن ، و حکم قضای نماز آیات خواهد آمد .
در قضای نمازهای میت، ترتیب واجب نیست مگر در نمازهایی که ادای آنها ترتیب دارد، مثل نماز ظهر و عصر، یا مغرب و عشا از یک روز چنانکه سابقاً گذشت. ولی اگر او را اجیر کرده باشند که طبق فتوای مرجع میت، یا ولی او عمل کند و آن مرجع ترتیب را لازم بداند، باید ترتیب را رعایت نماید.
کسی که نمیتواند وضو بگیرد یا غسل کند ، اگر مأیوس از بر طرف شدنش باشد ، میتواند نمازهای قضای خود را با تیمم بخواند ، ولی اگر بعداً عذرش بر طرف شد احتیاط واجب آن است که دوباره آنها را با وضو یا غسل بجا آورد ، و اگر مأیوس از بر طرف شدن عذرش نباشد بنابر احتیاط لازم نمیتواند برای نمازهای قضا تیمم کند .
اگر اجیر پیش از تمام کردن نمازهای میت بمیرد، و خودش هم نماز قضا داشته باشد، بعد از عمل به دستوری که در مسأله قبلی ذکر شد، اگر چیزی از مال او زیاد آمد، در صورتی که وصیّت کرده باشد و ورثه اجازه بدهند، برای تمام نمازهای او اجیر بگیرند، و اگر اجازه ندهند، ثلث آن را به مصرف نماز او برسانند.
اگر از روزهای گذشته نمازهای قضا دارد ، و یک نماز یا بیشتر هم از همان روز از او قضا شده ، چنانچه برای قضای تمام آنها وقت ندارد ، یا نمیخواهد همه را در آن روز بخواند ، مستحب است نماز قضای آن روز را پیش از نماز ادا بخواند .
مسافری که قصد کرده ده روز در محلی بماند ، اگر روزه بگیرد و بعد از ظهر از ماندن در آنجا منصرف شود ، چنانچه یک نماز چهار رکعتی خوانده باشد ، تا وقتی که در آنجا هست روزههایش صحیح است ، و باید نمازهای خود را تمام بخواند ، واگر نماز چهار رکعتی نخوانده باشد ، باید احتیاطاً روزه آن روزش را تمام و آن را نیز قضا نماید ، و باید نمازهای خود را شکسته بخواند ، و روزهای بعد هم نمیتواند روزه بگیرد .
موقعی که امام جماعت نماز یومیّه میخواند ، هر کدام از نمازهای یومیّه را میشود به او اقتدا کرد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] در قضای نمازهای یومیه ترتیب لازم نیست مگر در نمازهائی که د ر ادای آنها ترتیب هست
[آیت الله مکارم شیرازی] کسی که نماز قضا بر ذمه دارد می تواند نماز مستحبی بخواند و خواندن نماز قضا قبل از نماز یومیه یا بعد از آن مانعی ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . لازم نیست قضای نمازهای میت به ترتیب خوانده شود مگر در آنچه در ادای آن ترتیب لازم است مثل ظهر و عصر یک روز.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که نماز قضا دارد میتواند نماز مستحبّی بخواند.
[آیت الله نوری همدانی] کسی که نماز قضا دارد می تواند نماز مستحبی بخواند .
[آیت الله سبحانی] کسی که نماز قضا دارد می تواند نماز مستحبی بخواند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که نماز قضا دارد می تواند نماز مستحبی بخواند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که نماز قضا دارد؛ می تواند نماز مستحبی بخواند.
[آیت الله اردبیلی] کسی که نماز قضا دارد میتواند نماز مستحبّی بخواند.
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نماز قضا دارد، میتواند نماز مستحبی بخواند.
قضا
انجام عمل بعد از سپری شدن وقت مخصوص آن را قضا گویند.
یقین
یقین در دین به منزله سرمایه است و ایمان متوقف بر آن میباشد. سایر علوم شاخ و برگ آن است و رستگاری در آخرت بدون یقین حاصل نمیشود.
فوت
فوت در دو معنای مردن ( مرگ ) و سپری شدن وقت عبادت دارای وقت، همچون نماز و روزه (قضاء شدن) به کار میرود؛ واژه فوت کردن یعنی دمیدن.
قضا
انجام عمل بعد از سپری شدن وقت مخصوص آن را قضا گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*