اگر روزه موجب چشم درد نمی باشد ولی سوی چشم کم می شود آیا کسی که به این بیماری مبتلا است باید روزه بگیرد یا نه؟
اگر بطور موقت باشد که بعد از روزه بر طرف می شود مجوّز افطار نیست ولی اگر روزه موجب شود که نور چشم برای همیشه کم شود روزه واجب نیست.
اگر بطور موقت باشد که بعد از روزه بر طرف می شود مجوّز افطار نیست ولی اگر روزه موجب شود که نور چشم برای همیشه کم شود روزه واجب نیست.
عنوان سوال:
اگر روزه موجب چشم درد نمی باشد ولی سوی چشم کم می شود آیا کسی که به این بیماری مبتلا است باید روزه بگیرد یا نه؟
پاسخ:
اگر بطور موقت باشد که بعد از روزه بر طرف می شود مجوّز افطار نیست ولی اگر روزه موجب شود که نور چشم برای همیشه کم شود روزه واجب نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- بیماری سنگ کلیه که کلیه هم سنگ ساز است ونباید کلیه از مایعات خالی باشد و در روز می بایست مایعات صرف و میل کرد، مانع از روزه گرفتن رمضان و غیر آن ایّام است، و آیا بیمار مبتلا به این درد می تواند روزه بگیرد وفقط بمقدار لازم مایعات ( آب ) بنوشد؟
- اگر شخصی مبتلا به تنگی نفس شدید باشد و احیاناً در ماه رمضان بعضی مواقع به علت بیماری شدید، احتیاج فقط به یک قرص داشته باشد و با خوردن یک قرص امکان دارد روزه را بگیرد، آیا روزه او باطل است یا خیر و یا قضا و کفّاره دارد؟
- آیا استفاده از اسپریها موجب بطلان روزه می شود؟
- خانمی از 27 سالگی به بعد بر اثر بیماری قادر به گرفتن روزه نبوده است حال تکلیف او چیست؟
- اگر فضای حمام را بخار گرفته باشد، آیا موجب بطلان روزه میشود؟
- آیا روزه گرفتن شخصی در صورتی که با ضعف و بی حالی و سر درد و حال به هم خوردگی همراه باشد آیا صحیح است.
- پسر زید بعلّت بیماری چند سال است که نمی تواند روزه بگیرد آیا پرداخت فدیه روزه های او به پدرش واجب است یا نه و همچنین فدیه روزه های زن بیمار به شوهرش واجب است یا نه؟
- اگر فردی به سنگ کلیه مبتلا شده ( عمل شده ) و سه دکتر اظهار نموده اند که بایستی در طول شبانه روز و سال ، آب به کلیه ها برسد، آیا روزه واجب ماه رمضان بر او واجب است ؟
- اگر فردی با ظرفی که به سر چسبیده نیست سر را مانند غوّاصان بپوشاند و در ماه رمضان به زیر آب رود ، آیا موجب بطلان روزه می شود؟
- کسی که بدلیل بیماری یبوست از کودکی تا حال بنا بدستور دکتر باید روزها و شبها با آب اماله کند و الا در معرض خطر است آیا برای گرفتن روزه چه وظیفه ای دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] چه کاری موجب امان از درد چشم است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب مبتلا به سینه درد هستم و گاهی به ضعف غیر قابل تحمل مبتلا می شوم و در عین حال راضی نمی شوم روزه ام را بخورم، آیا اگر با این حال روزه بگیرم صحیح است؟
- [آیت الله سبحانی] کسی که مبتلا به بیماری خاص است که به طور غیراختیاری منی از او خارج می شود چگونه روزه بگیرد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب مبتلا به ضعف چشم می باشم و خیلی مایلم روزه بگیرم، ولی می ترسم برای چشمانم ضرر داشته باشد، آیا روزه بگیرم؟
- [سایر] دوای درد چشم چیست؟
- [سایر] چند سالی است مبتلا به درد بواسیر هستم.چه کنم؟
- [سایر] چه چیزی برای درد چشم مفید است؟
- [سایر] چشم درد چه فایده ای دارد؟
- [سایر] آیا بیماری سل فقط ریه ها را مبتلا می سازد؟
- [سایر] اگر خداوند کسی را به ناداری و بیماری مبتلا نماید، نشانه چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر انسان برای مرضی که در چشم او است روی چشم خود را بچسباند، باید وضو و غسل را جبیره ای انجام دهد و احتیاط آن است که تیمم هم بنماید.
- . اگر چشم یا گوش او یا صدای اذان غیر معمولی باشد، در محلی باید نماز را شکسته بخواند که چشم متوسط دیوار خانه ها را نبیند، و گوش متوسط صدای اذان معمولی را نشنود.
- گفته شد، بنابر احتیاط موجب باطل شدن نماز است.
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . عامل می تواند عمل را ناتمام بگذارد، ولی اگر تمام نکردن عمل اسباب ضرر جاعل شود، باید آن را تمام نماید. مثلاً اگر کسی بگوید: هر کس چشم مرا عمل کند فلان مقدار به او می دهم و دکتر جراحی شروع به عمل کند، چنان چه طوری باشد که اگر عمل را تمام نکند، چشم معیوب می شود، باید آن را تمام نماید و در صورتی که ناتمام بگذارد، حقی به جاعل ندارد و ضامن عیبی که حاصل می شود نیز می باشد.
- . کسی که می تواند ایستاده نماز بخواند، اگر در حال ایستاده یا نشسته نتواند رکوع کند، باید ایستاده نماز بخواند و برای رکوع با سر اشاره کند و اگر نتواند اشاره کند، باید به نیت رکوع چشم ها را هم بگذارد و ذکر آن را بگوید، و به نیت برخاستن از رکوع چشم ها را باز کند و اگر از این هم عاجز است، باید در قلب نیت رکوع کند، و ذکر آن را بگوید.
- . اگر بخواهد غیر روزه رمضان روزه دیگری بگیرد باید آن را معین نماید، مثلاً نیت کند که روزه قضا یا روزه نذر می گیرم. ولی در ماه رمضان لازم نیست نیت کند که روزه ماه رمضان می گیرم. و هم چنین در روزه مستحبی و روزه ای که زمانش معین است تعیین لازم نیست، بلکه در روزه ماه رمضان اگر نداند ماه رمضان است یا فراموش نماید و روزه دیگری را نیت کند، روزه ماه رمضان حساب می شود.
- . در روزه مستحب و روزه واجبی که وقت آن معین نیست مثل روزه کفاره اگر قصد کند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، یا مردد شود که به جا آورد یا نه چنان چه به جا نیاورد و در روزه واجب پیش از ظهر و در مستحب تا پیش از مغرب دوباره نیت روزه کند، روزه او صحیح است.
- . کسی که برای به جا آوردن روزه میتی اجیر شده، اگر روزه مستحبی بگیرد اشکال ندارد. ولی کسی که روزه قضا یا روزه واجب دیگری دارد، نمی تواند روزه مستحبی بگیرد و چنان چه فراموش کند و روزه مستحب بگیرد، در صورتی که پیش از ظهر یادش بیاید، روزه مستحبی او به هم می خورد و می تواند نیت خود را به روزه واجب برگرداند و اگر بعد از ظهر ملتفت شود، روزه او باطل است بلکه اگر بعد از مغرب یادش بیاید معلوم نیست روزه اش صحیح باشد.
- . اگر غیر از روزه ماه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده باشد که روز معینی را روزه بگیرد، چنان چه عمداً تا اذان صبح نیت نکند، روزه اش باطل است و اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است یا فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و بدون تأخیر نیت کند روزه او صحیح و گرنه باطل می باشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که مبتلا به درد چشم است و اب برای او ضرر دارد باید تیمم نماید
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد؛ باید تیمم نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد باید تیمم نماید.
- [آیت الله بروجردی] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد، باید تیمّم نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که مبتلا به درد چشم است، و آب برای او ضرر دارد باید تیمم نماید.
- [امام خمینی] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد، باید تیمم نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که مبتلا به درد چشم است وآب برای او ضرر دارد، باید تیمّم نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد ، باید تیمم نماید .
- [آیت الله بهجت] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد؛ باید تیمم نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد اگر بتواند اطراف چشم را بشوید باید وضو بگیرد و الا تیمم کند.