راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
نگاه به صورت زیباروی همجنس و لذت از آن اشکال دارد؟ و اگر بدون لذت باشد چطور؟
در صورت لذت حرام است و در صورت عدم مفسده جایز است.
عنوان سوال:
نگاه به صورت زیباروی همجنس و لذت از آن اشکال دارد؟ و اگر بدون لذت باشد چطور؟
پاسخ:
در صورت لذت حرام است و در صورت عدم
مفسده
جایز است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
نگاه به صورت زیباروی همجنس و لذت از آن اشکال دارد؟ و اگر بدون لذت باشد چطور؟
آیا اگرکسی به قصد لذت به مادر زن خود نگاه کند یا وی را ببوسد اشکال دارد؟
سوال : چه کنیم که از اعمال عبادیمان مانند نماز و روزه لذت ببریم؟
آیا لمس جنس مخالف (اعم از همسر یا غیر) همراه با لذت و ریبه موجب بطلان اعتکاف میشود؟
اگر معتکف برای نماز و به جهت استحبابی که دارد، نه برای لذت بردن، خود را معطر کند، اشکالی دارد ؟
نگاه کردن به عکسهای عریان موجود در کتب پزشکی که آموزش آن برای دانشجویان الزامی است و گاهی لذت آور است، چه حکمی دارد؟
حرمت استفاده از عطر در اعتکاف، مشروط به قصد لذت بردن از آن است یا به طور کلی استعمال عطریات حرام است؟
آیا زن و مرد محرم می توانند بدون لذت، به همدیگر نگاه کنند یا در کنار یکدیگر بنشینند و یا دست همدیگر را بگیرند؟
خواهشمندم در مورد رابطه دوستی، محبّت و عشق، از منظر اسلام راهنمائی لازم را بفرمائید. چه باید کرد که با وجود محبت به دیگران، عفت حفظ شود؟ دوستی و محبت دختر و پسر، افراد همجنس با یکدیگر، محبت بین اساتید و شاگردان و ... چه حکمی دارد؟
جواب : اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] 1. آیا برای دیدن انیمیشن هم مثل فیلم باید قاعده قصد لذت یا ریبه نداشتن رعایت شود؟ 2. آیا ریبه شامل خوف از هر احساسی که با دیدن نامحرم به انسان دست میدهد میشود؟ اگر اینطور باشد که هیچ فیلمی نمیتوان دید؛ چون به هر حال احساسی که نسبت به بازی غیر همجنس داریم با احساسی که نسبت به همجنس داریم متفاوت است، حتی اگر قصد لذت بردن نداشته باشیم؟
[آیت الله سیستانی] آیا شنیدن صدای خواننده زن بدون قصد لذت اشکال دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا نگاه کردن به وجه و کفّین زن نامحرم بدون قصد لذت اشکال دارد؟ و منظور از قصد ریبه و لذّت چیست؟
[سایر] آیا محبت و دوست داشتن نامحرم (به جهت ویژگی های اخلاقی...) و بدون لذت، اشکال دارد؟
[آیت الله بهجت] آیا نگاه کردن به وجه و کفّین زن نامحرم بدون قصد لذت اشکال دارد؟
[سایر] آیا طراحی چهره (جهت یادگیری هنر و بدون قصد لذت) خانمها، توسط مردان، اشکال شرعی دارد؟
[سایر] برای درمان همجنس گرایی و کم شدن میل به همجنس چه راهکارهایی وجود دارد ؟
[آیت الله مکارم شیرازی] نگاه به جسد همجنس و غیر همجنس، مسلمان و غیر مسلمان، در مقام آموزش پزشکی برای معاینه و کالبد شکافی، یا قطع اعضا و پیوند چه حکمی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا برای کارهای که طبیب همجنس هم می تواند انجام دهد می توان به پزشک غیر همجنس مراجعه نمود ؟
[آیت الله سیستانی] آیا نگاه کردن به سایتهای آموزش سکس جهت لذت بردن در عمل زنا شوی برای متاهلین اشکال دارد ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
نگاه کردن مرد به بدن و موی زن نامحرم و دختر ممیّز چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام است، و نگاه کردن به صورت و دستها تا مچ نیز، اگر به قصد لذّت باشد یا بترسد که به حرام بیفتد، یا موجب مفسده باشد، یا صورت و دستها جالب باشد، حرام است ولی نگاه کردن بدون اینها جایز است گرچه خالی از اشکال نیست.
نگاه کردن به فیلمها و عکسهایی که در تلویزیونها و مجلهها و مانند اینها دیده میشود، اگر جالب نباشد و به قصد لذّت نیز نباشد و مفسده هم نداشته باشد و نترسد که به حرام بیفتد جایز است گرچه خالی از اشکال نیست. و همچنین است عکس گرفتن و فیلم برداری کردن مرد و زن نامحرم از یکدیگر.
نگاه کردن به بدن و موی زنهای غیر مسلمان، یا زنهای مسلمان لاابالی در حجاب و زنهایی که عادت به حجاب ندارند نظیر زنهای بادیه نشین، اگر جالب نباشد، و به قصد لذّت نیز نباشد و مفسده هم نداشته باشد و نترسد که به حرام بیفتد جایز است گرچه خالی از اشکال نیست.
اگر مرد اذان زن نامحرم را با قصد لذّت بشنود، اذان از او ساقط میشود، گرچه گناه نموده است.
ازدواج موقّت اگرچه برای لذّت بردن هم نباشد مثلاً به قصد محرم شدن با نزدیکان آن دختر باشد صحیح است.
زن باید برای هر لذّت جنسی متعارف تسلیم شوهر باشد مگر اینکه عذری داشته باشد، و اگر عقد دائمی است باید بیرون رفتن او از منزل با اجازه شوهر باشد ولی در کارهای دیگرش که منافی با لذّت جنسی شوهرش نیست اجازه او لازم نیست.
مرد و زنی که با یکدیگر محرمند، اگر قصد لذّت نداشته باشند و نترسند که به حرام بیفتند و مفسده دیگری هم در بین نباشد میتوانند غیر از عورت به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند.
نگاه مرد به بدن مرد جز عورتین و نگاه زن به بدن زن جز عورتین، اگر شهوتانگیز و مفسدهانگیز نباشد، جائز است، ولی مرد عفیف و زن با عفّت، نگاه به مواضع حسّاس همجنس خود نظیر بالای زانو و سینه و مانند اینها نمیکند.
نگاه کردن مرد به بدن مرد دیگری یا نگاه کردن زن به بدن زن دیگری، اگر با قصد لذّت باشد یا بترسند که به حرام بیفتند یا مفسده دیگری در بین باشد حرام است.
ربا گرفتن از بانکهای کشورهای غیر اسلامی اشکال ندارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] خرید و فروش پولهای غیر همجنس نظیر معامله (ریال) در مقابل (دلار) یا (پوند) و یا غیر آن، اگر به قصد فرار از ربای قرضی نباشد اشکال ندارد.
[آیت الله سبحانی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان از مرد ساقط نمی شود، بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله بروجردی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذّت بشنود، اذان از او ساقط نمیشود، بلکه اگر قصد لذّت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[امام خمینی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذّت بشنود، اذان از او ساقط نمیشود. بلکه اگر قصد لذّت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر مرد اذان ر با قصد لذت بشنود ، اذان از او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد ، ساقط شدن ادان اشکال دارد .
[امام خمینی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان از او ساقط نمی شود. بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
[آیت الله اردبیلی] کسی که میخواهد ازدواج کند، فقط به مقدار متعارف برای شناخت و پسندیدن جایز است به صورت، مو و دستهای زن یا دختر مورد نظر نگاه کند و چنانچه بانگاه اوّل غرض حاصل نشود، تکرار آن اشکال ندارد، ولی به هر حال نباید قصد لذّت داشته باشد، هر چند حصول لذّت قهری اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر انسان بدون قصد لذّت به آن قسمت از بدن زنهای کافر که معمولاً نمی پوشانند نگاه کند در صورتی که نترسد به حرام بیفتد ، اشکال ندارد .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان بدون قصد لذت به صورت و دست زنان کفار و جاهایی از بدنشان در صورتی که نترسد که به حرام بیفتد، اشکال ندارد.
اشکال دارد
يعنی چنين كاری موجب اسقاط تكليف نيست و نمیشود به آن اكتفا كرد؛ ولی در اين مورد میتوان به فتوای مجتهدی كه در رتبهی بعدی است رجوع كرد. رجوع کنيد به: احتياط واجب
مفسده
مفاسد به اسباب تفویت مصالح مرتبط با مقاصد شرع اطلاق میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*