راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا خمسی که از سالهای گذشته بدهکار است میتواند از درآمد امسال بدون اخراج خمسش، ادا نماید؟
باید خمس آن خمس را هم بدهد.
عنوان سوال:
آیا خمسی که از سالهای گذشته بدهکار است میتواند از درآمد امسال بدون اخراج خمسش،
ادا
نماید؟
پاسخ:
باید خمس آن خمس را هم بدهد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شوهری است که بابت حقّ زحمت همسرش، پول مکّه واجب را متقبّل شده است، آیا به آن پول خمسی از طرف شوهر به پول تعلّق میگیرد یا نه؟
افرادی که به صورت ترجیع آواز میخوانند و گاهی هم بدون آهنگ است، گوش دادن به آنها چگونه است؟
عقد موقّت شش ماهه خوانده شده، دو ماه آن گذشته و بدون آن که شوهر بقیه مدّت را ببخشد عقد دائم خوانده شده، این چه صورتی دارد؟
آیا کسی که نمیداند قسم خوردن به اسم مبارک خداوند کفّاره دارد و قسم بخورد، ایا کفّاره بر او واجب است؟ کسی که بدون توجّه و بدون اختیار به نام خدا قسم بخورد، آیا کفّاره بر او واجب میشود؟
اگر دندانپزشک پس از کشیدن دندان، یک شیء خارجی مانند باند یا پارچه برای جلوگیری از خونریزی در دهان قرار دهد، آیا برای نماز باید این شیء را از دهان خارج کرد؟ در صورتی که جواب مثبت است، اگر بیمار در هنگام نماز بدون توجّه و قبل از اخراج این شیء نماز بخواند آیا باید آن را قضا نماید؟
اگر شخصی روز اوّل تیر ماه، روز حساب سالش باشد، پول و اموالی که یکی دو روز قبل از آن بدست میآید، در روز اوّل تیر جزو اموالی است که سال بر آن گذشته است و باید حساب شود؟
آیا برای روزه مستحبّی هم نیّت واجب است یا میتوانیم بعد از اذان صبح که بیدار میشویم چیزی نخوریم و نیّت روزه نمائیم در حالی که از نماز صبح گذشته است؟
آیا به لباسها و پارچههائی که ممکن است در صندوق هر خانهای موجود باشد و یک سال بدون استفاده از آن بگذرد، خمس تعلّق میگیرد؟
آیا خانمهایی که بدون رضایت همسر در مصرف آب یا برق و سایر امور اسراف یا تبذیر مینمایند ضامن هستند؟ حکم سایر افرادی که اموال دیگران در اختیار آنهاست از قبیل کارمندان ادارات، کارگران کارخانجات، میهمان و .... چگونه است؟
یک تخته قالی که خانم بافنده آن بوده است یک سال و اندی است که بافته شده و هنوز به فروش نرفته است، هزینههای تهیه موادّ خام آن به تدریج و در طول سال خمسی از مؤنه سال پرداخت شده است و طبق عرف معمول پس از فروش نصف مبلغ اجرت بافنده است و نصف آن سهم سرمایهگذار میشود، با توجّه به اینکه بافنده خانم بنده بودهاند آیا پس از فروش به کلّ مبلغ فروش خمس تعلّق میگیرد یا به نصف آن؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] فردی که حساب سالش را کرده و مالش را دستگردان کرده است، آیا می تواند بعدا از درآمد سال بعد آن خمس را ادا کند یا باید خمس آن مقدار از درآمد را بدهد؟
[آیت الله خوئی] نمازهای مستحبی که سورههای کوچک دارد و خواننده نمیتواند حروف را از مخارج ادا کند میتواند بخواند؟
[سایر] کسی که قضای روزه ماه رمضان بدهکار است، آیا میتواند روزه نذر کند؟
[سایر] اگر زن درآمد کافی داشته باشد، آیا شوهر میتواند از پرداخت نفقه به همسر خود امتناع ورزد؟
[سایر] کسی که برای افزایش سرمایه، پولی قرض کند؛ آیا میتواند قرض خود را از درآمد سال بپردازد؟
[آیت الله خامنه ای] من به شخصی مبلغی پول بدهکارم، اگر سر سال برسد وطلبکار قرض خود را مطالبه نکند و مقداری از درآمد سالانه که با آن می توانم قرض خود را ادا کنم، نزد من موجود باشد، آیا این بدهی از درآمد سالانه استثناء می شود یا خیر؟
[سایر] کسی که برای نیازهای زندگی مبلغی قرض کرده و در آن راه صرف نموده است، آیا میتواند سر سال مبلغ بدهی را از درآمد سال کم کند؟
[سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی کفّاره شصت روز روزه گرفتن بدهکار باشد آیا میتواند اوّل 29 روز متفرّقه را بگیرد سپس 31 روز پیوسته را بگیرد؟
[امام خمینی] هرگاه شخص مطالباتی در رأس سال خمسش بعهده مردم دارد و وقت پرداخت آن رسیده است، ولی به خاطر این که خجالت میکشد مطالبه نمیکند، و یا در مطالبه آن مسامحه میکند، و یا مطالبه میکند ولی بدهکار نمیپردازد تا آن که سالش میگذرد و بالاخره درسال بعد به دستش میرسد آیا این قسمت از درآمد سال سابق حساب میشود یا از درآمد سال وصول؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که خمس یا زکات بدهکار است و کفّاره و نذر و مانند اینها هم بر او واجب است و قرض هم دارد، چنانچه نتواند، همه آنها را بدهد، اگر مالی که خمس یا زکات آن واجب شده، از بین نرفته باشد، باید خمس و زکات را بدهد و اگر از بین رفته باشد، هر مقداری از اینها را که میتواند میدهد و در چگونگی ادا کردن، اختیار دارد میتواند تمامی توانایی خود را در پرداخت یکی از موارد فوق صرف کند و میتواند از هر یک از آنها، مقداری را ادا کند و بهتر است توانایی خود را در موارد فوق تقسیم کند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر بدهکار قرض خود را قبل از رسیدن زمان آن بدهد، طلبکار باید قبول کند، مگر شرط تأخیر شده باشد که طلبکار میتواند قرض را قبول نکند، مثلاً اگر طلبکار مایل نباشد که مدّتی پول را در اختیار داشته باشد، لذا آن را به دیگری قرض داده و با وی شرط میکند که تا زمان مشخّصی قرض را ادا نکند، چنانچه بدهکار قبل از رسیدن این زمان قرض خود را بدهد، بر طلبکار لازم نیست آن را بپذیرد.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که خمس یا زکاْ بدهکار است وکفّاره ونذر ومانند اینها هم بر او واجب است وقرض هم دارد، چنانچه نتواند همه آنها را بدهد، اگر مالی که خمس یا زکاْ آن واجب شده از بین نرفته باشد، باید خمس وزکاْ بدهد و اگر از بین رفته باشد، میتواند خمس یا زکاْ را بدهد یا کفّاره ونذر وقرض ومانند اینها را ادا نماید.
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که باید زکات بدهد، اگر از فقیری طلبکار باشد، میتواند طلبی را که از او دارد بابت زکات حساب کند، مگر آن که امید نداشته باشد که بدهکار بتواند قرض خود را در آینده ادا کند که در این صورت نمیتواند آن را از بابت زکات حساب کند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در تمام سال منفعتی نبرد وبرای مخارج خود قرض کند، میتواند از منافع سالهای بعد قرض خود را ادا نماید.
[آیت الله شبیری زنجانی] انسان میتواند در بین نماز ادا نیت را به نماز قضا برگرداند؛ به تفصیلی که در فصل نماز قضا (مسأله 1394) خواهد آمد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در تمام سال منفعتی نبرد و برای مخارج خود قرض کند، میتواند از منافع سالهای بعد، قرض خود را ادا نماید.
[آیت الله علوی گرگانی] تصرّف در ملک میّتی که خمس یا زکاْ بدهکار است حرام ونماز در آن باطل است ولی اگر بدهی او را بدهند یا ضامن شوند که ادا نمایند تصرّف ونماز در ملک او اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که بدهکار است و مالی هم دارد که زکات به ان تعلق گرفته اگر بمیرد باید اول تمام زکات را از مالی که متعلق زکات است بدهند بعد دین او را ادا نمایند
[آیت الله وحید خراسانی] اگر خریدار جنسی را به ذمه بخرد و ما فی الذمه را از مال حرام ادا کند معامله صحیح است ولی تا انچه را که بدهکار است از مال حلال ندهد ذمه اش بری نمی شود
ادا
اداء به انجام عبادت در وقت مقرَّرِ شرعی اطلاق میشود و در بابهاى طهارت، صلات و صوم به کار رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*