راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
گفتن دروغ دو پهلو چه حکمی دارد؟
تا ضرورت نباشد جایز نیست.
عنوان سوال:
گفتن دروغ دو
پهلو
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
تا ضرورت نباشد جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
دروغ بستن بر خدا و پیغمبر و ائمّه اطهار علیهم السلام چه حکمی دارد؟
(اجاره رحم) چه حکمی دارد؟
تجارت الکترونیکی (گلدماین) چه حکمی دارد؟
اعتصابها و راهپیمائیهای معلّمین که معلوم نیست از طرف چه کسانی و با چه اهدافی رهبری میشود، چه حکمی دارد؟
استعمال سیگار برای شخص روزهدار چه حکمی دارد؟
فروش لباس زیر زنانه توسّط مردان چه حکمی دارد؟
خواندن نماز با چشم بسته چه حکمی دارد؟
قمه زدن از نظر فقهی چه حکمی دارد؟
برهنه شدن آقایان در حال سینه زدن و زنجیر زدن در برابر خانمها چه حکمی دارد؟ استفاده از بلوزهایی که پشت شانه آنها سوراخ است تا زنجیر روی بدن قرار گیرد و در انظار مردم خصوصاً خانمهاست چه حکمی دارد؟
صحبت کردن دختر و پسر نامحرم در این دوره و وضعیّت جامعه چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] چه چیزی برای درمان درد پهلو مفید است؟
[سایر] چه چیزی موجب ایمنی از سینه پهلو است؟
[آیت الله بهجت] در صورت خواندن نماز به پهلوها کدام پهلو را باید مقدم کرد؟
[سایر] اصحاب رقیم چه کسانی بودند؟
[سایر] چه کسانی در جهنم مخلدند؟
[آیت الله جوادی آملی] رعایت نکردن صحیح بعضی مستحباب نماز (مثلاً بالا بردن صحیح دست در تکبیر) چه حکمی دارد؟
[آیت الله جوادی آملی] سینه زدن با بدن برهنه، به دور از چشم نامحرم چه حکمی دارد؟
[آیت الله جوادی آملی] هروله کردن (حالتی بین راهرفتن و دویدن) همراه با سینهزنی در مراسم عزاداری، چه حکمی دارد؟
[سایر] نگهداری از حیواناتی مانند انواع ماهیها و پرندگان چه حکمی دارد؟
[سایر] با سلام.من چند حرکت یا برنامه برای اب کردن سریع شکم و پهلو میخواهم.با تشکر
مسائل مرتبط از این مرجع
در سجده سیزده مورد مستحب است: 1 - کسی که ایستاده نماز میخواند بعد از آنکه سر از رکوع برداشت و کاملاً ایستاد و کسی که نشسته نماز میخواند بعد از آنکه کاملاً نشست، برای رفتن به سجده تکبیر بگوید. 2 - موقعی که مرد میخواهد به سجده برود، اوّل دستها را و زن اوّل زانوها را به زمین بگذارد. 3 - بینی را به مهر یا چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد. 4 - در حال سجده انگشتان دست را به هم بچسباند و برابر گوش بگذارد به طوری که سر آنها رو به قبله باشد. 5 - در سجده دعا کند و از خدا حاجت بخواهد و این دعا را بخواند: (یا خَیْرَ الْمَسْؤُولینَ وَ یا خَیْرَ الْمُعْطینَ اُرْزُقْنی وَ ارْزُقْ عِیالی مِنْ فَضْلِکَ فَاِنَّکَ ذُوالْفَضْلِ الْعَظیمِ). (یعنی ای بهترین کسی که از او سؤال میکنند و ای بهترین عطا کنندگان، روزی بده به من و عیال من از فضل خودت پس به درستی که تو دارای فضل بزرگی هستی). 6 - بعد از سجده، بر ران چپ بنشیند و روی پای راست را بر کف پای چپ بگذارد. 7 - بعد از هر سجده وقتی نشست و بدنش آرام گرفت تکبیر بگوید. 8 - بعد از سجده اوّل بدنش که آرام گرفت بگوید: (اَسْتَغْفِرُاللَّهَ رَبّی وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ). 9 - سجده را طول بدهد و در موقع نشستن دستها را روی رانها بگذارد. 10 - برای رفتن به سجده دوم، در حال آرامی بدن )اَللَّهُ اَکْبَرُ( بگوید. 11 - در سجده صلوات بفرستد و اگر آن را به قصد ذکری که در سجدهها دستور دادهاند بگوید، اشکال ندارد. 12 - در موقع بلند شدن، دستها را بعد از زانوها از زمین بردارد. 13 - مردها آرنجها را به زمین نچسبانند و بازوها را از پهلو جدا نگاه دارند و زنها آرنجها را بر زمین بگذارند و اعضای بدن را به یکدیگر بچسبانند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر شتر درحالیکه زانوها را به زمین زده، یا به پهلو خوابیده و جلو بدنش رو به قبله است، کارد را در گودی گردنش فرو کنند، اشکال ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . وقتی میخواهند کارد را به گردن شتر فرو ببرند، بهتر است که شتر ایستاده باشد، ولی اگر در حالی که زانوها را به زمین زده، یا به پهلو خوابیده و دست و پا و سینهاش رو به قبله است کارد را در گودی گردنش فرو کنند، اشکال ندارد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] وقتی می خواهند کارد را به گردن شتر فرو ببرند؛ بهتر است که شتر ایستاده باشد؛ ولی اگر در حالی که زانوها را به زمین زده یا به پهلو خوابیده و دست و پا و سینه اش رو به قبله است؛ کارد را در گودی گردنش فرو کنند اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] وقتی می خواهند کارد را به گردن شتر فرو ببرند ، بهتر است که شتر ایستاده باشد ، ولی اگر در حالی که زانوها را به زمین زده ، یا به پهلو خوابیده و جِلُوِ بدَنش رو به قبله است ، کارد را در گودی گردنش فرو کنند ، اشکال ندارد .
[آیت الله اردبیلی] وقتی میخواهند کارد را به گردن شتر فرو ببرند، بهتر است که شتر ایستاده باشد؛ ولی اگر در حالی که زانوها را به زمین زده یا به پهلو خوابیده و جلوی بدن آن رو به قبله است، کارد را در گودی گردنش فرو کنند، اشکال ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] وقتی میخواهند کارد را بگردن شتر فرو ببرند بهتر است که شتر ایستاده باشد، ولی اگر در حالی که زانوها را به زمین زده، یا به پهلو خوابیده ودست وپا وسینهاش رو به قبله است کارد را در گودالی گردنش فرو کنند، اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] وقتی می خواهند کارد را به گردن شتر فرو ببرند بهتر ان است که شتر ایستاده باشد ولی اگر در حالی که زانوهارا به زمین زده یا به پهلو خوابیده و جلو بدنش رو به قبله است کاردرا در گودی گردنش فرو کنند اشکال ندارد
[آیت الله جوادی آملی] .آب قلیل با برخورد عین نجس یا شیء نجس شده، نجس میشود؛ ولی اگر از بالا یا پایین یا پهلو با فشار به آن برخورد کند، فقط مقداری از آن که با شیء نجس برخورد کرده, نجس میشود. اگر آب پایین فواره نجس شد, آب بالای آن نیز نجس میشود
[آیت الله جوادی آملی] .کسی که نمیتواند نشسته نماز بخواند, احتیاطاً به پهلوی راست و اگر نشد به پهلوی چپ و اگر نه، به پشت قرار گیرد . در صورتی که به پهلو قرار گرفت, باید جلوی بدن او رو به قبله باشد و اگر به پشت قرار گرفت, باید کف پای او رو به قبله باشد .
[آیت الله جوادی آملی] .هرگاه نمازگزار از ایستادن عاجز شود , باید بنشیند و اگر از نشستن هم عاجز شود , باید به پهلو قرار گیرد و تا بدنش آرام نشده , هیچ ذکر واجب نماز را ادا نکند و احتیاطاً ذکر مستحب را نیز به قصد ورود نگوید.
پهلو
پهلو به دو طرف سینه و شکم گفته می شود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلاة و صید و ذباحه سخن گفته شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*