راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا در حسینیّه و راه های عمومی و پارک ها با خود نگهداری از نامحرم می شود، غسل کرد؟
اشکال ندارد. فقط در حسینیه، باید خلاف جهت وقفِ آن نباشد.
عنوان سوال:
آیا در حسینیّه و راه های عمومی و پارک ها با خود نگهداری از
نامحرم
می شود،
غسل
کرد؟
پاسخ:
اشکال ندارد. فقط در حسینیه، باید خلاف جهت وقفِ آن نباشد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در پارک های عمومی یا میدان ها حوض های آب است، وضو گرفتن با آن ها چه حکمی دارد؟
آیا نشستن نامحرم در کنار هم در مجالس میهمانی، سر سفره غذا، وسایل نقلیه عمومی و... اشکال ندارد؟
استفاده از عطر و ادکلن که به عنوان زینت سیّال است درمکان های عمومی و در مواجهه با نامحرم، برای زنان و مردان چه حکمی دارد؟
آیا استمعال عطر و ادکلن ملایم برای خانم ها، در مجامع عمومی و در حضور نامحرم حرام است؟ آیا استفاده از کرم ها و یا ضد بوی بغل که دارای بوی ملایمی است، شامل حکم فوق می شود؟
حسینیه ای را در کنار قبرستان موقوفه ای ساخته اند؛ پایه های حسینیه در قبرستان بر بدنه قبرها ساخته شده است، حکم شرعی چیست؟
شخصی وصیت کرده، در جای معیّنی حسینیه ای بسازند و کتاب هایی را وقف آن حسینیه کنند. آیا وقف محقّق شده است؟
بر روی برخی از زیلوها اسم مساجد یا عنوان حسینیّه نقش شده، مانند: وقف حسینیّه حضرت ابوالفضل، یا وقف مسجد فاطمیّه، و.... نماز خواندن بر روی چنین نوشته هایی چه حکمی دارد؟ آیا محو آن ها تصرّف غیر جایز در اموال حسینیه و مسجد نیست؟
آیا می توان سهم امام را در ساخت مسجد و حسینیّه هزینه کرد؟
استشمام بوی طبیعی بدن زن نامحرم یا بوی لباس های او برای مرد نامحرم اشکال دارد؟
عکس گرفتن زن نزد عکّاس نامحرم و یا ظاهر کردن عکس توسّط نامحرم چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] آوردن سگ در فضاهای عمومی مانند پارک ها و خیابان ها که ممکن است سبب اذیت دیگران نیز باشد، چه حکمی دارد؟
[سایر] تنها بودن زن و مرد نامحرم در برخی مکانهای عمومی (مانند کتابخانهها و وسایل نقلیه) چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] کسی که پیراهن و شلوار او نجس است، ولی شورت او پاک است، امّا به علّت اینکه در بیرون منزل است مانند پارک، حسینیه و... که نمیتواند لباس خود را در آورد، برای خواندن نماز چه باید بکند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] نظر حضرتعالی درباره نگهداری، حمل و استفاده شخصی، یا عمومی، از نوارها و دیگر اشیای مبتذل و مستهجنی که موجب فساد اخلاق و جریحه دار شدن عفّت عمومی می گردد، چیست؟ آیا متخلّف مستوجب تعزیر شرعی است؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا کسی که برای غسل به حمّام عمومی میرود اگر پول حمام را نداد غسل او باطل است؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا نشستن در کنار نامحرم در تاکسی و دیگر وسائل نقلیه عمومی جایز است ؟ ( در صورتی که تماس بین این دو از روی لباس باشد )
[آیت الله فاضل لنکرانی] در صحنهای حرم امام رضا (علیه السلام) و بعضی امامزاده ها و مساجد عمومی زنها کنار حوض در حضور نامحرم وضو می گیرند آیا وضوی آنها صحیح است؟
[آیت الله خامنه ای] عدّه ای از اهالی یک منطقه قصد دارند در زمینی که دارای درخت است حسینیه ای بنا کنند، ولی بعضی از آنان که در زمین مزبور سهم دارند به این کار راضی نیستند، ساخت حسینیه در آن منطقه چه حکمی دارد؟ و اگر این احتمال وجود داشته باشد که زمین مزبور جزء انفال یا مکانهای عمومی شهر باشد، چه حکمی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] مردی زمینی را برای ساخت حسینیه سید الشهدا(علیه السلام) وقف کرده ولی زمین مزبور تبدیل به راه عمومی روستا شده است و درحال حاضر از کل زمین حسینیه تقریباً چهل و دو متر مربع باقی مانده است، این زمین چه حکمی دارد؟ آیا جایز است واقف آن را به ملکیت خود برگرداند؟
[آیت الله جوادی آملی] اینجانب مبلغی جهت ساخت حسینیه سید الشهداء در نظر گرفته ام و قصد دارم در حساب بانکی مجزا نگهداری کنم تا اینکه ساخت و ساز حسینیه شروع شود و هیچگونه دخل و تصرفی در این حساب و مبالغ آن نداشته باشم. آیا به این پول خمس تعلق می گیرد یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
امانتدار، اگر برای نگهداری، جای مناسبی ندارد، باید جای مناسب، تهیه نماید و طوری آن را نگهداری کند که عرفاً نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است، و اگر آن را در جایی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود، باید عوض آن را بدهد.
شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
هرگاه در شهر خودش مستحقی نباشد، ولی احتمال دهد که پیدا شود، اگرچه نگهداری خمس تا پیدا شدن مستحق ممکن باشد، میتواند خمس را به شهر دیگر ببرد و چنانچه در نگهداری آن کوتاهی نکند و تلف شود، لازم نیست چیزی بدهد، ولی نمیتواند هزینه بردن آن را از خمس بردارد.
اگر امانتدار از نگهداری امانت منصرف شود و ودیعه را بههم بزند، باید سریعاً امانت را به صاحب آن یا وکیل یا ولیّ صاحبش برساند، یا به آنان خبر دهد که حاضر به نگهداری نیست، و اگر بدون عذر امانت را به آنان نرساند و خبر هم ندهد، چنانچه مال تلف شود، باید عوض آن را بدهد.
اگر انسان به صاحب مال بفهماند که برای نگهداری مال او حاضر نیست، چنانچه او مال را بگذارد و برود، و این شخص هم مال را برندارد و آن مال تلف شود، کسی که امانت را قبول نکرده ضامن نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که اگر ممکن باشد آن را نگهداری نماید.
اگر مالی را که برای فطره کنار گذاشته از بین برود، چنانچه دسترسی به فقیر داشته و دادن فطره را تأخیر انداخته، باید عوض آن را بدهد، و همچنین است اگر دسترسی به فقیر نداشته، ولی در نگهداری آن کوتاهی کرده باشد، و اگر در نگهداری آن کوتاهی نکرده باشد نیز بنابر احتیاط واجب ضامن است.
غسل میّت مثل غسل جنابت است، و احتیاط مستحب آن است که تا غسل ترتیبی ممکن است، میّت را غسل ارتماسی ندهند؛ و در صورت غسل ارتماسی باید آب قلیل نباشد.
نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، بنابر احتیاط واجب، حرام است. و همچنین نگاه کردن زن به بدن پسری که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد، جایز نیست. و اما جواز نگاه کردن زن به قسمتی از بدن مرد نامحرم که غالباً باز است، مثل سر، خالی از وجه نیست، مگر اینکه این نگاه کردن کمک به معصیت باشد.
اگر مرد برای معالجه زن نامحرم و یا زن برای معالجه مرد نامحرم ناچار شود که او را نگاه کند و دست به بدن او بزند، اشکال ندارد، ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند، نباید دست به بدن او بزند، و اگر با دست زدن بتواند معالجه کند نباید نگاه کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند اگرچه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[امام خمینی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله سیستانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگرچه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد، ولی اگر ملک حسینیه باشد، با اجازه متولّی میشود بهجای دیگر منتقل نمود.
[آیت الله شبیری زنجانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله بروجردی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله وحید خراسانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند نمی شود برای نماز به مسجد ببرند اگرچه ان مسجد نزدیک حسینیه باشد
[آیت الله نوری همدانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند ، نمی شود برای نماز به مسجد ببرند ، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند؛ نمی شود برای نماز به مسجد ببرند؛ اگرچه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله سبحانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند، نمی شود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله سبحانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند، نمی شود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
حسینیه
امام حسین(ع)
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
حسینیه
امام حسین(ع)
وقف
وقف عقدی است که ثمرۀ آن حبس کردن اصل، و رها کردن منفعت آن است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*