راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا مرد می تواند در مقابل کار زن در بیرون از خانه، چیزی از درآمد او را مطالبه کند؟
خیر، نمی تواند بدون ملزم شرعی درآمد زن را مطالبه نماید.
عنوان سوال:
آیا مرد می تواند در مقابل کار
زن
در بیرون از خانه، چیزی از درآمد او را مطالبه کند؟
پاسخ:
خیر، نمی تواند بدون ملزم شرعی درآمد
زن
را مطالبه نماید.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا در صورت عدم مطالبه از طرف زن، مرد باید مهریه او را پرداخت کند؟
آیا مرد ضمن عقد می تواند شرط کند که زن تا مدتی حق مطالبه ی مهر را نداشته باشد؟
امروزه هنگام طلاق و جدایی زن و مرد می گویند: "چون زن شریک زندگی بوده و مدّت طولانی در کنار مرد بوده، حقّ شرکت در تمام اموال و دارایی مرد دارد و نصف اموال را باید به او بدهند"، این شرکت شرعا صحیح می باشد، آیا زن حقّ دارد نصف اموال مرد را مطالبه کند؟
اینجانب در اداره ای به کار مشغولم. از طرف اداره، خانه ای در اختیارم گذاشته شده؛ است ولی چون خانه شخصی ندارم، از درآمد سال خود خانه ای تهیه کرده ام تا پس از بازنشستگی از آن استفاده کنم، آیا به این خانه خمس تعلق می گیرد؟
اگر کشاورزانی باشند که درآمد آن ها از طریق زراعت است و لکن زکات پرداخت نمی کنند و با این درآمد خانه و مسکن تهیه کرده اند، نماز خواندن در خانه ی آن ها چه حکمی دارد؟
مردی همسرش را طلاق داده است. زن می گوید: خدمات من در خانه تبرّعی نبوده، لذا مطالبه ی اجرت المثل می کند. آیا ادّعای زن قابل قبول است یا خیر؟
آیا زن می تواند مخارج روزهای گذشته را که مرد نپرداخته و زن از پول خودش خرج کرده یا از پس انداز مخارج روزهای قبل خرج کرده را از شوهر مطالبه نماید؟
اگر پزشکان مردی را از عمل زناشویی منع کنند، آیا زن حق دارد مرد را به این کار وادار کند؟
آیا مرد می تواند پول هایی را که زن با صرفه جویی در مخارج خانه پس انداز کرده است از زن طلب کند؟ و آیا زن می تواند بدون اذن شوهر آن پس انداز را خرج نماید؟
اگر مرد مهریه زنش را از پول و مالی که خمس به آن تعلّق گرفته است و خمس آن پرداخت نشده، بپردازد تکلیف زن چیست؟ اگر از درآمد سالش بپردازد چه طور؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] مردی همسرش را طلاق داده است، زن می گوید خدمات من در خانه تبرعی نبوده، لذا مطالبه اجرت المثل می کند. آیا ادعای زن مسموع است یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] خانمی که بدون اجازه ی شوهر در خارج از خانه کار می کند، آیا می تواند درآمد به دست آمده را بدون اذن شوهر مصرف کند؟
[سایر] آیا در اسلام مرد می تواند زن را بلاتکلیف رها نموده و در برابر طلاق از او وجهی مطالبه نماید؟
[سایر] اگر مختلط بودن زن و مرد اشکال دارد، چرا آنان در طواف خانه کعبه مختلطند؟
[آیت الله نوری همدانی] زن در حال نشوز که معلوم نیست به خانه شوهر برگردد یا نه آیا حق دارد جهیزیه خود را مطالبه کند؟
[سایر] وقتی مسئولیت زن بیشتر و سختتر از مرد است پس مرد جز تامین مالی خانواده چه کار دیگری باید بکند؟
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا مرد می تواند هدایایی که در طول زندگی برای همسرش خریده را بعد از مرگ همسرش مطالبه کند یا به ورثه زن منتقل می شود؟
[آیت الله خوئی] آیا جایز است که مرد یا زن غیر مسلمان را در رسیدگی به کارهای خانه اجیر نمود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] زن به مرد می گوید در صورتی که جدای از مهریه مقداری معین طلا به من بدهی حاضر به ازدواج با تو هستم و مرد قبول می کند بعد از ازدواج مرد زن را طلاق می دهد، آیا زن می تواند جدای از مهریه آن مقدار طلا را هم مطالبه کند؟
[آیت الله اردبیلی] زن و شوهری هر دو کارمند هستند و درآمد دارند، آیا به درآمد زن هم خمس تعلّق میگیرد یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر مأموم یک مرد باشد، مستحب است طرف راست امام بایستد، و اگر یک زن باشد، مستحب است پشت سر امام بایستد، و اگر یک مرد و یک زن، یا یک مرد و چند زن باشند، مستحب است مرد طرف راست امام و بقیه پشت سر امام بایستند، واگر چند مرد یا چند زن باشند، مستحب است پشت سر امام بایستند، و اگر چند مرد و چند زن باشند، مستحب است مردها پشت سر امام و زنها پشت مردها بایستند.
دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید هر یک به وظیفه خود عمل نماید.
اگر زن در عقد با مرد شرط کند که او را از شهر بیرون نبرد و مرد هم قبول کند، نباید زن را از آن شهر بیرون ببرد.
اگر مرد، زن را و زن، مرد را در غیر موارد ضرورت غسل بدهد، باطل است؛ ولی زن میتواند شوهر خود را غسل دهد و شوهر هم میتواند زن خود را غسل دهد، و احتیاط مستحب در غسل زوجین، از زیر لباس است، اگرچه احتیاط مستحب آن است که زن، شوهر خود و شوهر، زن خود را غسل ندهد.
اگر بهعلت آنکه مرد عِنّین است و نمیتواند نزدیکی کند، زن عقد را بههم بزند، شوهر باید نصف مهر را بدهد، ولی اگر بهعلت یکی از عیوب دیگر که گفته شد، مرد یا زن عقد را بههم بزند، چنانچه مرد با زن نزدیکی نکرده باشد، چیزی بر او نیست و اگر نزدیکی کرده، باید تمام مهر را بدهد.
اگر زنی را که در عدّه دیگری است برای خود عقد کند، چنانچه مرد و زن، یا یکی از آنان بدانند که عدّه زن تمام نشده و بدانند عقد کردن زن در عدّه حرام است، آن زن بر او حرام میشود، اگرچه مرد بعد از عقد با آن زن نزدیکی نکرده باشد.
زن میتواند برای طلاق دادن زن دیگر شوهرش یا طلاق زن مرد دیگر وکیل شود، بلکه میتواند برای طلاق خودش از طرف شوهرش وکیل شود.
نگاه کردن مرد به بدن مرد دیگر با قصد لذت و همچنین نگاه کردن زن به بدن زن دیگر با قصد لذت، حرام است، ولی بدون قصد لذت جایز است.
اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آنکه مدت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلوُمَةِ عَلَی الْمَهْرِ المَعْلُوم)، و سپس مرد بلافاصله بگوید: (قَبِلْتُ)، صحیح است، و اگر دیگری را وکیل کنند و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید: (مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکلَکَ فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُوم)، پس بلافاصله وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی هکَذَا)، صحیح میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] مرد حقّ ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله سبحانی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله خوئی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله سبحانی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
[آیت الله سیستانی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند .
[آیت الله نوری همدانی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند .
[امام خمینی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند.
خانه
به محل سکونت خانه میگویند و از احکام مرتبط با عنوان خانه در بابهاى طهارت، صلات، زکات، خمس، حج، جهاد، تجارت، دین، صلح، اجاره، نکاح، اطعمه و اشربه و دیات سخن گفتهاند.
زن
زن مقابل مرد است.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*