راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اگر در نگاه به نامحرم تحریکی نباشد، باز هم حرام است؟
اگر به مواضع محرّمه باشد، باز هم حرام است.
عنوان سوال:
اگر در نگاه به
نامحرم
تحریکی نباشد، باز هم حرام است؟
پاسخ:
اگر به مواضع محرّمه باشد، باز هم حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا ملاک در حرمت آرایش، لذت بردن نامحرم است؟
لمس نامحرم و بوسیدن او، اگر زن مقصر نباشد گناه است؟
اگر در جایی نامحرم نباشد، باز هم برای زن پوشاندن غیر وجه و کفّین لازم است؟
حنای دست زن را اگر نامحرم ببیند و موجب ریبه نباشد، چه صورت دارد؟
نگاه کردن به عکس زن نامحرم اگر آشنا باشد و یا غریبه نباشد، چه حکمی دارد؟
آیا نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم بدون قصد لذت حرام است؟
آیا لمس و نظر اعضای داخلی بدن نامحرم، مانند اعضای ظاهریه حرام است؟
آیا نشستن بر سر سفره ای که نامحرم وجود دارد، حرام است؟
اگر افرادی را که فامیل نامحرم هستند، دوست داشته باشیم، حرام است؟
پوشیدن کفش های صدادار برای خانم ها اگر به قصد جلب توجه نامحرم نباشد، آیا اشکال دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] آیا زن با حجاب تنها می تواند از مرد نامحرم رانندگی یاد بگیرد در صورتی که هنگام آموزش، بیم وقوع در حرام هم نباشد؟
[سایر] فلسفه حرمت نگاه به نامحرم چیست؟
[سایر] آیا چت کردن با نامحرم حرام است؟
[سایر] درباره حرمت نگاه به نامحرم توضیح دهید؟
[سایر] چرا نگاه به نامحرم در اسلام تحریم شده است؟
[سایر] چرا نگاه به نامحرم در اسلام تحریم شده است؟
[آیت الله نوری همدانی] عکس گرفتن نزد عکاس نامحرم و یا ظاهر کردن عکس توسط نامحرم چه آنکه عکس دارای حجاب باشد یا نباشد چگونه است؟
[آیت الله نوری همدانی] عکس گرفتن نزد عکاس نامحرم و یا ظاهر کردن عکس توسط نامحرم چه آنکه عکس دارای حجاب باشد یا نباشد چگونه است؟
[آیت الله سبحانی] اگر جهت غسل میت غیر از زن نامحرم کس دیگری نباشد وظیفه چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] حنای دست زن را اگر نامحرم ببیند و موجب ریبه نباشد چه صورت دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک به حرام و قصد لذتی در بین نباشد، بلکه احتیاط واجب آن است که از پسر غیر بالغ که خوب و بد را میفهمد نیز خود را بپوشاند. و همچنین احتیاط واجب آن است که مرد هم بدن خود را از زن نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک بر حرام نباشد، و اگر کمک بر حرام باشد پوشاندن بدن قطعاً واجب است، همانطور که پوشاندن عورت از زن نامحرم واجب است. و نیز احتیاط واجب آن است که مرد بدن خود را از دختر نامحرمی که نُه سالش تمام نشده، ولی خوب و بد را میفهمد بپوشاند، اگرچه قصد لذتی در بین نباشد.
دیدن نامحرم از طریق تلویزیون و شنیدن صدای آنها، که مقرون به فساد و ریبه است اشکال دارد و بعض اقسام آن حرام یقینی است.
نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، بنابر احتیاط واجب، حرام است. و همچنین نگاه کردن زن به بدن پسری که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد، جایز نیست. و اما جواز نگاه کردن زن به قسمتی از بدن مرد نامحرم که غالباً باز است، مثل سر، خالی از وجه نیست، مگر اینکه این نگاه کردن کمک به معصیت باشد.
نگاه کردن مرد به بدن زنان نامحرم و همچنین نگاه کردن به موی آنان چه با قصد لذت و چه بدون آن، حرام است. و نگاه کردن به صورت و دستهای آنها اگر به قصد لذت باشد، حرام است، و امّا بدون قصد لذت، نگاه به آنها بنابر اظهر جایز است.
شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
کاری که جاعل میگوید برای او انجام دهند، باید حرام نباشد و نیز باید بیفایده نباشد و از واجباتی نباشد که شرعاً خود عامل لازم است بهجا آورد؛ پس اگر بگوید: (هر کس شراب بخورد یا در شب تاریک به مکانی مخوف برود یا نماز واجب خود را بخواند صد تومان به او میدهم)، جعاله نیست.
زن میتواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدایش را بشنود باید آهسته بخواند، در صورتی که شنیدن صدای او حرام باشد، مثلاً ترس فتنه و لذت بردن در بین باشد؛ بنابر اظهر.
اگر قسمتی از سفر برای کار حرام و قسمتی دیگر برای کار غیر حرام باشد آن قسمت سفر که برای غیر حرام است ملاک شروع مسافت شرعی برای شکسته بودن نماز است. شرط ششم: از صحرانشینهایی نباشد که در بیابانها گردش میکنند و هر جا آب و خوراک برای خود و حیواناتشان پیدا کنند میمانند و بعد از چندی به جای دیگر میروند. و صحرانشینها در این مسافرتها باید نماز را تمام بخوانند. شرط هفتم: شغل او مسافرت نباشد، بنابر این شتردار و راننده و چوبدار و کشتیبان و مانند اینها، اگرچه برای بردن اثاثیه منزل خود مسافرت کنند، نمازشان تمام است.
اگر سفر او سفر حرام نباشد، ولی حیوان سواری یا مرکب دیگری که سوار است غصبی باشد، و یا اینکه در زمین غصبی سفر میکند، بنابر اظهر نمازش تمام است.
اگر چند نفر با هم سگ را بفرستند و یکی از آنها کافر باشد یا عمداً نام خدا را نبرد، آن شکار حرام است، و نیز اگر یکی از سگهایی را که فرستادهاند بهصورتی که در مسئله 209? گفته شد تربیت شده نباشد، آن شکار حرام میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] نشستن زن و مرد نامحرم بر سر یک سفره، اگر شهوتانگیز یا مفسدهزا و یا موجب نگاه حرام میشود حرام است، و اگر چنین نباشد، گرچه حرام نیست، ولی جدابودن از یکدیگر بسیار خوب است.
[آیت الله مظاهری] دستدادن زن نامحرم با مرد نامحرم و بالعکس و معانقه و در بغل گرفتن یکدیگر و یا خوابیدن در یک رختخواب، بلکه در یک اتاق خلوت که کسی نباشد، حرام است و تعزیر شرعی هم دارد، گرچه شهوتانگیز و موجب مفسده نباشد و گرچه بدن آنها با هم ملامست پیدا نکند و در زیر لباس و دستکش و مانند اینها باشد.
[آیت الله مظاهری] نگاه مرد به بدن زن نامحرم، جز صورت و دو دست تا نرسیده به مچ، گرچه شهوتانگیز نباشد، حرام است، و نگاه به صورت و دستها تا نرسیده به مچ، اگر شهوتانگیز یا مفسده انگیز باشد، حرام است. و اگر هیچیک از این موارد نباشد، گرچه حرام نیست، ولی ترک آن مگر به اندازه ضرورت، بسیار شایسته است.
[آیت الله مظاهری] برخورد زن با شوهر و یا شوهر با زن در میان مردم اعمّ از محرم و نامحرم، اگر شهوتانگیز یا موجب مفسده باشد حرام است، و اگر شهوتانگیز و مفسدهزا نباشد، ولی عرفپسند نباشد، گرچه حرام نیست، ولی زن باعفّت و مرد باغیرت چنین کارهایی نمیکنند، امّا اگر خلاف مروّت باشد، به طوری که کاشف از لاابالیگری آنها باشد، حرام است.
[آیت الله شبیری زنجانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محلّ خلوتی که خطر ارتکاب حرام باشد حرام است.
[آیت الله مظاهری] تبسّم زن در روی مرد نامحرم و بعکس، اگر شهوتانگیز و یا مفسدهآور باشد حرام است، و اگر چنین نباشد، گرچه حرام نیست، ولی خطر آن بسیار جدّی است، و همچنین است خنده زن با مرد نامحرم و بعکس، بلکه حرکات نامحرم باید حساب شده باشد، و هر چه شهوتانگیز و یا موجب مفسده و یا احتمال آن باشد حرام است، و الّا نه گرچه حرام نیست، ولی برای زن باعفّت و مرد باغیرت، مواظبت از حرکات و سکنات خود یک امر بسیار مطلوب و پسندیده است.
[آیت الله مظاهری] معاشرت و نشست و برخاست زن و مرد نامحرم، اگر شهوتانگیز و موجب مفسده باشد حرام است، و اگر چنین نباشد، عدم معاشرت مگر به اندازه ضرورت بسیار خوب است.
[امام خمینی] اگر مرد و زن نامحرم در محل خلوتی باشند که کسی در آنجا نباشد و دیگری هم نمی تواند وارد شود چنانچه بترسند که به حرام بیفتند باید از آنجا بیرون بروند.
[آیت الله مظاهری] حرف زدن مرد نامحرم با زن نامحرم اگر جالب و محرّک نباشد و ترس مفسدهای هم نباشد، جایز است، ولی سزاوار نیست که بیشتر از ضرورت با یکدیگر حرف بزنند.
[آیت الله مظاهری] بودن زن و مرد نامحرم در جای خلوت، اگر شهوتانگیز یا مفسده انگیز و یا دارای احتمال مفسده باشد حرام است، ولی اگر چنین نباشد، نبودن آنها در آنجا بسیار شایسته است و زن با عفّت با مرد نامحرم در جای خلوت نمینشیند.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*