راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا سرمه کشیدن زینت محسوب می شود و باید از نامحرم بپوشاند؟
بله، باید بپوشاند.
عنوان سوال:
آیا
سرمه کشیدن
زینت
محسوب می شود و باید از
نامحرم
بپوشاند؟
پاسخ:
بله، باید بپوشاند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا سرمه کشیدن یا ابرو چیدن، انگشتر عقیق، ساعت، عینک طبّی زیبا برای زنان زینت به حساب می آید که پوشش آن لازم باشد؟
زنی که صورت خود را با جراحی پلاستیک زیبا ساخته است، آیا حکم زینت پیدا کرده و باید آن را از نامحرم بپوشاند؟
آیا نفس خوشبو و معطّر بودن که خود نوعی از زینت و آرایش محسوب می شود برای خانم ها، که معمولاً بوی آن را نامحرم احساس می کند، چه حکمی دارد؟
آیا حلقه ازدواج، در حکم زینت است و باید از دید نامحرم پنهان باشد؟
آیا بلند گذاشتن ناخن برای مرد از زینت های اختصاصی بانوان محسوب شده و حرام است؟
آیا استفاده از لنز رنگی، برای تغییر رنگ چشم جهت بانوان حکم زینت دارد که باید از نامحرم پوشانده شود؟
اگر مرد به اعضای زن نامحرمی که همراه با زینت و آرایش است، هر چند از مواضع استثنا باشد، مانند: چشم سرمه دار یا دست همراه با انگشتری، نگاه کند ولو با قصد لذت هم نباشد، چه حکمی دارد؟
آیا زنی که با افراد نامحرم ارتباط نامشروع دارد، ناشزه محسوب می شود؟
آیا ابروان اصلاح شده جزو آرایش محسوب می شود و باید از نامحرم پوشیده شود؟
آیا خال کوبی دست و صورت که در بعضی از زنان دیده می شود، زینت است و پوشاندن آن از نامحرم لازم است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا مطلق زینت بر محرم حرام است یا خصوص انگشتر و حنا و سرمه کشیدن؟
[سایر] طبق فتوای آیت الله سیستانی، سرمه کشیدن برای زن در مجلس و مکانی که نامحرم هم باشد چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا سرمه کشیدن یا ابرو چیدن، انگشتر عقیق، ساعت، عینک طبّی زیبا برای زنان زینت به حساب می آید که پوشش آن لازم باشد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا سرمه کشیدن یا ابرو چیدن، انگشتر عقیق، ساعت، عینک طبّی زیبا برای زنان زینت به حساب می آید که پوشش آن لازم باشد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا سرمه کشیدن یا ابرو چیدن، انگشترعقیق، ساعت، عینک طبی زیبا برای زنان زینت به حساب می آید که باید پوشانده شوند؟
[آیت الله سیستانی] حکم بلند بودن ناخن زن چیست؟ آیا زینت محسوب شده و باید از نامحرم پوشانده شود؟
[سایر] آیا ناخن کاشته شده زینت محسوب میشود و باید از نامحرم پوشانده شود؟ اگر این ناخن را بلند بگذاریم چطور؟
[سایر] سرمه کشیدن چه فوایدی دارد؟
[سایر] سرمه کشیدن چه خواصی دارد؟
[آیت الله مظاهری] آیا برای زن خصوصا تازه عروس واجب است انگشتر نامزدی را از نامحرم بپوشاند؟ اگر آن را برعکس نماید که زینت آن مخفی شود کافی است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک به حرام و قصد لذتی در بین نباشد، بلکه احتیاط واجب آن است که از پسر غیر بالغ که خوب و بد را میفهمد نیز خود را بپوشاند. و همچنین احتیاط واجب آن است که مرد هم بدن خود را از زن نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک بر حرام نباشد، و اگر کمک بر حرام باشد پوشاندن بدن قطعاً واجب است، همانطور که پوشاندن عورت از زن نامحرم واجب است. و نیز احتیاط واجب آن است که مرد بدن خود را از دختر نامحرمی که نُه سالش تمام نشده، ولی خوب و بد را میفهمد بپوشاند، اگرچه قصد لذتی در بین نباشد.
استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قرآن و عطردان و سرمه دان اگر از طلا و نقره باشد خالی از اشکال نیست بلکه اظهر در عطردان و سرمه دان منع است.
کسی که میخواهد نماز بخواند، اگر برای پوشاندن خود حتی برگ درخت و علف هم نداشته باشد و احتمال ندهد که تا آخر وقت چیزی پیدا کند که خود را با آن بپوشاند، در صورتی که نامحرم او را میبیند باید نشسته نماز بخواند و عورت خود را با ران خود بپوشاند. و اگر کسی او را نمیبیند، ایستاده نماز بخواند و جلوی خود را با دست بپوشاند و اگر در رکوع و سجود بیشتر عورت او دیده شود میتواند رکوع و سجود را در حال قیام با اشاره انجام دهد و برای سجود سر را قدری پایینتر آورد.
اگر غیر از گِل هیچ چیز ندارد که در نماز خود را بپوشاند واجب نیست خود را با گِل بپوشاند ولی بنابر احتیاط برای اینکه رکوع و سجود بهجا آورد خود را با گِل بپوشاند با عدم مشقّت.
خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است ولی نگهداری و یا استعمال آنها در زینت اطاق حرام نمی باشد و در غیر زینت محل احتیاط است.
لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند ، بلکه در غیر نماز با دست هم اگر آن را بپوشاند کافی است .
مرد باید در حال نماز، اگرچه کسی او را نمیبیند عورتین خود را بپوشاند. و بهتر است از ناف تا زانو را هم بپوشاند.
انسان میتواند در نماز، خود را به علف و برگ درختان بپوشاند، ولی احتیاط در آن است موقعی خود را با اینها بپوشاند که چیز دیگری نداشته باشد.
اگر ظرف طلا و نقره را برای زینت اُتاق عاریه بدهند، اشکال ندارد، ولی اگر برای استفاده حرام بدهند باطل است.
دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] زن در مدت عده وفات باید از پوشیدن لباسهای زینتی و کشیدن سرمه در چشم و کارهای دیگری که زینت حساب می شود خودداری کند.
[آیت الله شبیری زنجانی] زن در مدّت عدّه وفات، باید از زینت کردن یا پوشیدن لباسهای زینتی یا کشیدن سرمه در چشم یا کارهای دیگر خودداری کند.
[آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] بر زن ازادی که در عده وفات می باشد زینت در بدن و لباس حرام است مانند سرمه کشیدن و استعمال عطریات و پوشیدن لباس رنگین و این حکم از صغیره و دیوانه مرفوع است و تکلیف ولی هم به منع انها ثابت نیست و در زنی که متعه شده و مدت ان دو روز یا کمتر است زینت کردن حرام نیست
[آیت الله علوی گرگانی] زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است خود را زینت کند و لباسهای زینتی بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام میباشد.
[آیت الله سیستانی] زنی که در عدّه وفات میباشد حرام است لباسی که زینت است بپوشد و سرمه بکشد ، و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب میشود بر او حرام میباشد ، ولی بیرون رفتن از خانه حرام نیست .
[آیت الله سبحانی] زنی که در عده وفات می باشد حرام است لباسی که در عرف زینت حساب می شود بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام می باشد.
[آیت الله مظاهری] زینت زن برای نامحرم و یا نشان دادن به نامحرم حتّی بوی خوش و انگشتر و ساعت و حلقه، حرام است، شهوتانگیز و مفسده انگیز باشد یا نباشد، و همچنین است زینت کردن مرد برای زن نامحرم، ولی نشان دادن زینت نظیر ساعت و انگشتر و مانند اینها، حرام نیست، مگر شهوتانگیز باشد و یا مفسدهای در برداشته باشد. ه. حفظ عفّت در لباس
[آیت الله نوری همدانی] زنی که در عدّة وفات می باشد ، حرام است لباس اَلوان بپوشد و سُرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام می باشد .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است لباس الوان بپوشد و سرمه بکشد، و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود، بر او حرام میباشد.
سرمه کشیدن
سرمه مادهاى است که از سنگ سرمه ساییده می شود و جهت زینت و تقویت چشم به پلکها و مژه ها کشیده میشود.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
زینت
قرآن زن را مکلف کرده است که باید خودش را بپوشاند ولی مرد را مکلف نکرده است، یعنی این تکلیف متوجه زن است نه متوجه مرد.
سرمه
سرمه مادهاى است که از سنگ سرمه ساییده می شود و جهت زینت و تقویت چشم به پلکها و مژه ها کشیده میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*