راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
1) آیا حکم رجم را می توان به انواع دیگر قتل تغییر داد؟
نمی توان.
عنوان سوال:
1) آیا حکم
رجم
را می توان به انواع دیگر
قتل
تغییر
داد؟
پاسخ:
نمی توان.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا محکوم به حدّ رجم را می توان به طریق دیگری کشت؟ محکوم به قصاص نفس را چه طور باید کشت؟
آیا می توان سال خمسی را تغییر داد؟ چگونه؟
آیا می توان افرادی که مهدورالدم هستند، بدون مراجعه به دادگاه آن ها را به قتل رساند؟
2) اگر به هیچ جهت رجم ممکن نشود، حکم چیست؟
آیا می توان سال خمسی را تغییر داد و اگر کسی سود فاصله ی سال اصلی و سال جدید را تخمیس کند، آیا باز هم برای تغییر سال خمسی نیاز به اذن حاکم شرع دارد؟
اگر ولیّ دم در قتل عمد، دیه مطالبه نماید و قاتل حاضر به پرداخت آن نشود، آیا می توان او را به پرداخت دیه محکوم نمود؟
در تصادفات رانندگی منجر به فوت، اگر متهم به لحاظ جهل به قانون در خصوص قیمت و تعداد انواع دیه در هنگام محاکمه یک نوع خاص از انواع دیه را انتخاب نماید که بعدا متوجه شود، توانایی پرداخت آن را ندارد، آیا می تواند در مرحله ی اجرا آن را تغییر داده و نوع دیگر را که می تواند پرداخت کند انتخاب نماید. اگر پرداخت نوع خاصی از دیه با توجه به انتخاب شخص جانی در حکم دادگاه قید شده باشد چه طور؟
آب استخرها گاهی به علت استعمال مواد شیمیایی (نظیر کلر) تغییر رنگ می دهند، آیا می توان با آن ها غسل کرد؟ آیا لباس نجس را می توان با آن تطهیر کرد؟
حکم رجوع یا عدم رجوع مرجوم فرار کننده از حفره، در صورتی که منشأ حکم رجم، علم قاضی باشد چیست؟
حدث اصغر چیست و انواع آن کدام است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که انکار پس از اقرار موجب سقوط رجم و قتل است، آیا حد مطلقاً اعمّ از رجم و قتل و صد ضربه شلاّق کلا ساقط است یا این که حاکم شرع می تواند با توجّه به سقوط رجم و قتل، متّهم را به شلاّق محکوم نماید همان طور که از دو صحیحه حلبی استفاده می شود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که انکار پس از اقرار موجب سقوط رجم و قتل است، آیا حد مطلقاً اعمّ از رجم و قتل و صد ضربه شلاّق کلا ساقط است یا این که حاکم شرع می تواند با توجّه به سقوط رجم و قتل، متّهم را به شلاّق محکوم نماید همان طور که از دو صحیحه حلبی استفاده می شود؟
[سایر] انواع قتل را با جزئیاتش بیان کنید.
[آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً انواع قتل را بیان فرمایید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا هنگام اجرای حدود می توان موضع را بی حس کرد؟ آیا تفاوتی بین حدّ قطع در سرقت، با قطع در محاربه، و همچنین حدّ قطع با سایر حدود از قبیل: جلد، رجم و قتل وجود دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] در صورتی که پس از اجرای مجازات رجم به زعم اینکه مجرم به قتل رسیده جسد وی به سردخانه منتقل شود ولی بر حسب اتّفاق علائم حیاتی در او مشاهده شود وپس از معالجه سلامت خود را باز یابد بفرمائید : الف - آیا صرف صدق عنوان رجم و لو به قتل محکوم نیانجامد کفایت میکند (تا درنتیجه نیازی به اجرای مجدّد حکم نباشد) یا چون قتل از طریق رجم موضوعیّت دارد باید مجدّداحکم رجم را در مورد وی به مرحله اجرا گذاشت؟ ب - در فرض دوّم آیا مجرم میتواند دیه جراحات وارده در اثر اجرای حکم در مرتبه اوّل را مطالبه نماید؟ ج - در صورت مثبت بودن پاسخ پرداخت دیه به عهده کیست؟
[آیت الله سبحانی] با توجه به اینکه مجازات رجم سخت تر از مجازات قتل است بفرمایید چرا زانی محصن به زنای با محارم، رجماً کشته نمی شود در حالی که اگر زنا با عنف یا با محارم نبود به رجم کشته می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زنی بعد از اقرار چهارگانه انکار کرد; حد رجم ساقط است. آیا این حکم مخصوص رجم است، یا در مواردی که حد عبارت از قتل باشد، مثل زنای با محارم یا زنای بعنف یا لواط ایقابی، هم وجود دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] با توجّه به این که در زنای محصنه هنگام اثبات جرم با بیّنه، در صورت فرار مجرم از حفره، میتوان وی را برگرداند و حکم را اجراء نمود ولی در صورت اقرار این کار را نمیتوان انجام داد، آیا حکم رجم را میتوان به انواع دیگری از قتل تبدیل نمود یا خیر؟ و آیا حکم فرار را میتوان به انواع دیگر اجراء حدود توسعه داد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی اقرار به زنا کند، سپس آن را انکار نماید، چنانچه حدّ وی قتل یا رجم باشد، با انکار بعدی حدّ رجم و قتل ساقط می شود، در غیر این صورت،ا انکار بعد از اقرار حدّ ساقط نمی شود. آیا این حکم اختصاص به حدّ زنا دارد، یا در سایر حدود (مانند حدّ لواط) نیز جاری است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
دیه قتل شبه عمد و قتل خطا هر یک صد شتر است، ولی سن شترها در هر کدام مختلف است که توضیح آن در کتابهای مفصل داده شده است.
اگر عین نجس مانند خون به آبی که بیشتر از کر است برسد و بو یا رنگ یا مزه قسمتی از آن را تغییر دهد، چنانچه مقداری که تغییر نکرده کمتر از کر باشد تمام آب نجس میشود. و اگر به اندازه کر یا بیشتر باشد، فقط مقداری که بو یا رنگ یا مزه آن تغییر کرده نجس است.
اگر نجاستی در چاه بریزد و بو یا رنگ یا مزه آب آن را تغییر دهد، چنانچه تغییر آب چاه از بین برود، بنابر احتیاط واجب، آن آب موقعی پاک میشود که به آبی که از چاه میجوشد متصل باشد.
کسی که کشتن او به رجم یا قصاص و مانند اینها واجب شده است، در صورتی که قبل از اجرای حُکم، غسلهای سهگانه میّت را به امر حاکم شرع یا بدون امر او انجام داده باشد، غُسل دادنش واجب نیست، اگرچه بعد از غُسل، از او حدث اصغر یا اکبر سر زده باشد.
اگر طفل یا دیوانه، کسی را بکشد، اگرچه عمدی باشد، ملحق به قتل خطایی است. و اگر شخص دیگری را به تصور اینکه مستحق کشته شدن است، مثل کفر و قصاص، بکشد و بعداً معلوم شود که استحقاق کشته شدن را نداشته، این قتل ملحق به شبه عمد است.
اگر بوی آب کر بهواسطه غیر نجاست تغییر کند، نجس نمیشود، و تا وقتی که مضاف نشده، پاککننده است.
آبی که عین نجاست مثل خون و بول به آن برسد و بو یا رنگ یا مزه آن را تغییر دهد، اگرچه کر یا جاری باشد نجس میشود. ولی اگر بو یا رنگ یا مزه آن بهواسطه نجاستی که بیرون آن است عوض شود، مثلاً مرداری که پهلوی آب است بوی آن را تغییر دهد، نجس نمیشود.
اگر نجاستی به آب جاری برسد، مقداری از آن، که بو یا رنگ یا مزهاش بهواسطه نجاست تغییر کرده، نجس است. و طرفی که متصل به چشمه است، اگرچه کمتر از کر باشد، پاک است. و آبهای دیگر نهر اگر به اندازه کر باشد یا بهواسطه آبی که تغییر نکرده به آب طرف چشمه متصل باشد، پاک، وگرنه نجس است.
آب جاری، اگرچه کمتر از کر باشد، چنانچه نجاست به آن برسد تا وقتی بو یا رنگ یا مزه آن بهواسطه نجاست تغییر نکرده، پاک است.
آبی که عین نجاست مثل خون و بول در آن ریخته و بو یا رنگ یا مزه آن را تغییر داده، چنانچه به کر یا جاری متصل شود، یا باران بر آن ببارد، یا باد باران را در آن بریزد، یا آب باران هنگام باریدن، از ناودان در آن جاری شود، و تغییر آن از بین برود پاک میشود؛ و اگر قبل از اتصال به کر یا جاری یا باریدن باران تغییر از بین برود همینقدر که آب کر یا جاری به آن متصل شود و یا آب باران به آن برسد پاک میشود و لازم نیست با آن مخلوط شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] خرید و فروش تمام انواع مسکرات حرام و باطل است.
[آیت الله اردبیلی] خوردن گوشت جانوران ریز و خزندگان و انواع حشرات مانند موش، مار، سوسمار، مارمولک، خرچنگ، عقرب، سوسک، زنبور، مورچه، مگس، پشه، شبپره و انواع کرمها حرام است.
[آیت الله مظاهری] دیه قتل عمد را باید در ظرف یک سال بدهند، و دیه قتل شبه عمد و قتل خطایی را میتوانند در ظرف سه سال به سه قسط بدهند.
[آیت الله وحید خراسانی] بیمه انواع و اقسام متعددی دارد مانند بیمه حیات و بیمه سلامت و بیمه مال و چون حکم انها یکی است نیازی به بیان اقسام و انواع ان نیست
[آیت الله سبحانی] خرید و فروش تمام انواع مسکرات حرام و باطل است.
[آیت الله مظاهری] قتل یا جنایت به چند راه ثابت میگردد: 1 - اقرار خود قاتل یا جانی. 2 - شهادت دو مرد عادل. 3 - قسامه و آن در صورتی است که مدّعی قتل شاهدی بر قاتل بودن متهم نداشته باشد با آنکه نشانههایی که باعث گمان به قاتل بودن اوست موجود باشد مثل آنکه او را با اسلحه نزد مقتول یافته باشند، و کیفیت آن به این صورت است که مدّعی به تنهایی یا دیگران، در نزد حاکم شرع پنجاه قسم بخورند و اگر مدّعی از قسامه امتناع نماید قسامه با متهم است. 4 - اگر مدّعی بیّنه نداشته باشد باید منکر قسم بخورد و اگر منکر قسم نخورد با قسم خوردن مدّعی قتل یا جنایت ثابت میگردد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] گوشت پرندگانی که دارای چنگال هستند و درنده می باشند حرام است مانند باز و عقاب و کرکس و شاهین و امثال اینها و همچنین است بنابر احتیاط واجب انواع کلاغ و شب پره و طاووس. ولی گوشت پرندگانی مانند انواع کبوتر و کبک و تیهو و قطا و مرغ خانگی و انواع گنجک و امثال اینها حلال می باشد (بلبل و سار و چکاوک از اقسام گنجشک است)، امّا بنابر احتیاط واجب باید از خوردن گوشت پرستو و هدهد اجتناب کرد.
[آیت الله اردبیلی] در صورتی که باغ دارای انواع درختان میوه باشد، میتوان برای هر نوع، سهمیهای مخصوص نوع خود قرارداد کرد.
[آیت الله مظاهری] سجده بر انواع کاغذها نظیر دستمال کاغذی و کاغذ دیواری و کاغذی که روی آن نوشته شده است صحیح است.
[آیت الله سیستانی] اگر کسی یکی از خویشان خود را عمداً و به ناحق بکشد ، از او ارث نمیبرد ، ولی اگر قتل به حق باشد مانند قصاص یا اجرای حد یا دفاع ، ارث میبرد ، و همچنین اگر از روی خطا باشد ، مثل آنکه سنگ را به هوا بیندازد و اتفاقاً به یکی از خویشان او بخورد و او را بکشد ، از او ارث میبرد ، ولی از دیه قتل که عاقله میپردازد ارث نمیبرد و همچنین قتل شبه عمد یعنی : اینکه کاری کند که معمولاً موجب قتل نیست و قصد قتل هم نداشته ، ولی قصد انجام آن نسبت به مقتول داشته است مانع ارث نمیشود .
تغییر
تبدیل یعنی تغییر دادن و عوض کردن یک چیز با چیز دیگر.
رجم
رجم به فتح راء یکی از حدود الهی به معنای سنگسار کردن است
قتل
كشتن
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*