راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
ترک عمدی قربانی چه حکمی دارد؟
ظاهر این است که اگر آن را از روی علم و عمد ترک کند و وقت تدارک آن بگذرد، حج او باطل است.
عنوان سوال:
ترک عمدی
قربانی
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
ظاهر این است که اگر آن را از روی
علم
و
عمد
ترک
کند و
وقت
تدارک
آن بگذرد،
حج
او باطل است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
ترک عمدی نماز طواف چه حکمی دارد؟
قربانی در شب برای کسی که در روز عید موفق به قربانی نشده چه حکمی دارد؟
شخصی ده گوسفند جهت قربانی روز عاشورا نذر کرده آیا می شود در طول محرّم قربانی کرد؟
کسی که قبل از ذبح قربانی به گمان اینکه قربانی را ذبح کرده اند، حلق کرده، چه حکمی دارد؟
در جرح عمدی و خطای محض چطور؟
لطفاً نظر مبارک را نسبت به تقسیم گوشت قربانی بیان فرمایید و هم اکنون که خوردن گوشت قربانی ممکن است باعث پدید آمدن بیماریهای میکروبی بشود، تکلیف چیست؟
آیا پول قربانی جزء استطاعت است؟
قربانی در مسلخ جدید که خارج از منی است چه حکمی دارد؟ و در صورت متعذر بودن قربانی در منی، تکلیف چیست؟
فقهای عظام فرموده اند باید قربانی در منی ذبح شود و اگر نشد، نزدیک منی ذبح شود، سؤال این است که با توجه به وضع فعلی که گوشت قربانی در منی ضایع و اکثراً سوزانده می شود و نوعی اسراف و تبذیر به حساب می آید، آیا تکلیف حجاج نسبت به قربانی و محل آن عوض نمی شود؟
آیا شخص قبل از ذبح قربانی به صرف خرید آن می تواند حلق کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اگر کسی قربانی را عمداً ترک کرد در روز عید و بقیه اعمال را انجام داد بعد از قربانی باید حلق را دوباره انجام دهد؟
[آیت الله خامنه ای] درصورت ترک عمدی یا سهوی نماز طواف وظیفه چیست؟ و اگر از روی جهل به حکم ترک کرده باشد حکمش چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا ترک طواف نساء از روی جهل به مسأله، همانند ترک طواف زیارت حجّ و عمره است، که باید حج را اعاده نموده، و شتر قربانی نماید؟
[آیت الله سبحانی] آیا حاکم می تواند جهت ارتکاب هر عمل نامشروع حتی مثلاً ترک عمدی نماز شخص گناهکار را تعزیر نماید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] شخصی با این عقیده که: (گوشت قربانی تلف می گردد، و مورد استفاده قرار نمی گیرد) قربانی را ترک نموده، سپس تقصیر کرده، و به دنبال آن بقیّه اعمال حج را انجام داده است. اکنون وظیفه اش چیست؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا طهارت لباس احرام یا سایر شرایط لباس نمازگزار شرط صحّت احرام نیز هست، و آیا با ترک عمدی آن، احرام صحیح است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا طهارت لباس احرام، یا سایر شرایط لباس نمازگزار، شرط صحّت احرام نیز هست؟ و آیا با ترک عمدی آن، احرام اشکال پیدا می کند؟
[آیت الله خامنه ای] آیا طهارت لباس احرام یا سایر شرایط لباس نمازگزار، شرط صحتِ احرام نیز هست، و آیا با ترک عمدی آن، احرام صحیح است؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا طهارت لباس احرام یا سایر شرایط لباس نمازگزار شرط صحّت احرام نیز هست، و آیا با ترک عمدی آن، احرام صحیح است؟
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] در قربانی کفاره حج آیا شرایط قربانی حج تمتع شرط است یا مجرد ذبح یک قربانی کفایت میکند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
سرفه کردن و آروغ زدن و آه کشیدن در نماز اشکال ندارد، ولی گفتن آخ و آه و مانند اینها که دو حرف است اگر عمدی باشد نماز را باطل می کند.
قسم دو نوع است: الف: قسم برای انجام یا ترک کاری در آینده. ب: قسم برای اثبات یا نفی چیزی.
اگر عاصی ترک معصیت نمی کند مگر به جمع ما بین مرتبه اولی و ثانیه، واجب است جمع به اینکه هم از او اعراض کند، و ترک معاشرت نماید و با چهره عبوس با او ملاقات کند، و هم او را امر به معروف کند لفظاً و نهی کند لفظاً.
اگر نذر کند که کار حرام یا مکروهی را انجام دهد، یا کار واجب یا مستحبی را ترک کند، نذر او صحیح نیست.
اگر فرزند بدون اجازه پدر و زن بدون اجازه شوهر قسم بخورد، قسم آنان بعید نیست صحیح نباشد لکن نباید احتیاط را ترک کنند.
حاضر نشدن به نماز جماعت از روی بی اعتنائی جایز نیست و سزاوار نیست که انسان بدون عذر نماز جماعت را ترک کند.
اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب می باشد حتی عوض کردن پنبه را ترک کند، نمازش باطل است.
اگر اعراض نمودن و ترک معاشرت با معصیت کار موجب تخفیف معصیت می شود یا احتمال بدهد که موجب تخفیف می شود، واجب است.
اگر با موعظه و نصیحت، معصیت کار ترک می کند معصیت را، لازم است اکتفاء به آن، و نباید از آن تجاوز کند.
اگر نذر کند که کار مباحی را انجام دهد یا ترک نماید، چنانچه به جا آوردن آن و ترکش از هر جهت مساوی باشد، نذر او صحیح نیست و اگر انجام آن از جهتی بهتر باشد و انسان به قصد همان جهت نذر کند، مثلا نذر کند غذایی را بخورد که برای عبادت قوت بگیرد نذر او صحیح است. و نیز اگر ترک آن از جهتی بهتر باشد و انسان برای همان جهت نذر کند که آن را ترک نماید، مثلاً برای این که سیگار مضر است نذر کند که آن را استعمال نکند نذر او صحیح می باشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .در حال گفتن (االله اکبر ) باید ایستاده باشد و ترک عمدی یا سهوی قیام , سبب بطلان آن است ; نیز در حال گفتن آن، بدن باید آرام باشد و ترک عمدی آن, سبب بطلان است و در صورت ترک سهوی, باطل نمیشود.
[آیت الله جوادی آملی] .دو سجده, روی هم, از هر رکعت رکن است و با ترک عمدی یا سهوی هر دو، نیز افزودن عمدی یا سهوی دو سجده در یک رکعت، نماز باطل میشود.
[آیت الله جوادی آملی] .تمام کلمات، حروف و حرکتهای قرائت، ذکر و دعای واجب نماز باید بدون غلط ادا شود . ترک یا جابه جایی عمدی آن ها موجب بطلان نماز است.
[آیت الله جوادی آملی] .واجب است ترتیب افعال و اقوال نماز رعایت شود و ترک عمدی آن و اکتفا به همان غیر مرتب, باعث بطلان نماز است و ترک سهوی ارکان آن, به صورتی که با ترک سهوی رکن سابق مانند رکوع مثلاً وارد رکن بعدی مانند سجود شود, نماز باطل خواهد شد.
[آیت الله جوادی آملی] .ترک عمدی سلام، نماز را باطل میکند و ترک سهوی آن, باعث بطلان نماز نیست. اگر پس از فراموشی آن و پیش از به هم خوردن صورت نماز و قبل از انجام دادن کاری که عمدی یا سهوی آن نماز را باطل میکند مانند پشت به قبله کردن یادش بیاید, باید سلام را بگوید و نماز او صحیح است و اگر پس از به هم خوردن صورت نماز, یا بعد از باطل شدن نماز یادش بیاید، فقط دو سجدهّ سهو دارد.
[آیت الله جوادی آملی] .مدار رکن بودن سجده، نهادن پیشانی بر زمین است، به گونهای که با ترک عمدی آن در یک سجود, یا ترک سهوی آن در دو سجود, نماز باطل میشود, هرچند اعضای ششگانه دیگر در هر دو سجده بر زمین نهاده شده باشند, چنانکه اگر پیشانی بر زمین نهاده شده باشد, ولی اعضای دیگر سهواً بر زمین نهاده نشده باشند, نماز باطل نمیشود.
[آیت الله جوادی آملی] .قنوت در نماز مستحب است, ازاینرو ترک عمدی آن, جایز است و اگر نمازگزار آن را فراموش کند و پیش از رسیدن به رکوع یادش آید, برمیگردد و قنوت را انجام میدهد و اگر در حال رکوع یادش بیاید, پس از رکوع, آن را قضا میکند و اگر در حال سجده یادش بیاید, بعد از پایان نماز, آن را قضا مینماید.
[آیت الله مکارم شیرازی] اولین جزء نماز (الله اکْبر) است که آن را (تکبیرة الاحرام) می گویند و ترک آن خواه از روی عمد باشد یا سهو نماز را باطل می کند، اما اضافه کردن آن (یعنی به جای یک الله اکْبر مثلاً دو مرتبه الله اکْبر بگوید) اگر عمدی باشد موجب باطل شدن نماز است.
[آیت الله مکارم شیرازی] سرفه کردن، آه کشیدن، عطسه زدن، نماز را باطل نمی کند، هرچند عمدی باشد، ولی گفتن (آخ) و (آه) و مانند اینها که دو حرف دارد اگر عمدی باشد بنابر احتیاط واجب نماز را باطل می کند.
[آیت الله اردبیلی] کسی که میخواهد در عید قربان قربانی مستحبّی کند، اگر نیّت عقیقه نیز بنماید، کفایت میکند.
قربانی
قربانی به معنی نزدیکی انسان به خدا از طریق اقدام به ذبح یک حیوان میباشد.
ترک
ترک یعنی انجام ندادن، مقابل فعل است.
ظاهر این است
فتوی است (مگر اينكه قرينهای بر خلاف آن باشد).
تدارک
تدارك به جبران عمل فوت شده یا مال تلف گشته گفته می شود.
ظاهر
ظاهر، مقابل باطن؛ بخش آشکار یا بیرونی از هر چیز یا هر شخص؛ از الفاظ فتوا آنچه بر حسب لغت از لفظ فهمیده میشود؛ و همچنین در مقابل نصّ است.
علم
علم دارای ارزش ذاتی میباشد و در دین مبین اسلام به علم ارزش و بهای بالایی داده شده است.
عمد
عمد، انجام دادن یا ترک عملی از روی اختیار و قصد، و در مقابل سهو میباشد.
ترک
ترک یعنی انجام ندادن، مقابل فعل است.
وقت
آن (دم- وقت)، یکی از مباحث فلسفه میباشد.
حج
زيارت خانه خدا و اعمال مربوط به آن
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*