راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
کدام قسمت از بدن ماهی خوردنش جایز نیست؟
هر قسمتی که انسان از خوردن آن تنفّر دارد خوردنش حرام است.
عنوان سوال:
کدام
قسمت
از
بدن
ماهی خوردنش جایز نیست؟
پاسخ:
هر قسمتی که انسان از
خوردن
آن تنفّر دارد خوردنش حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا ماهی که بوسیله تور ماهیگیری گرفته شده و در آب مرده خوردنش جایز است؟
آیا خوردن ماهی ازون برون جایز است یا خیر؟
شخصی در آب غرق شده و بعد از مدّتی از آب بیرون آورده شده، اکثر بدن او را ماهی خورده و بدن او متعفّن شده، او را در پلاستیک گذاشتهاند، آیا میشود از روی پلاستیک او را تیمّم داد؟
آیا جایز است قسمتی از مسائل خود را از یک مجتهد و قسمت دیگر را از مجتهد دیگر تقلید کرد؟
اگر در شکم ماهی صید شده ماهی دیگری که مرده است باشد، حکم چیست؟
اگر در شکم ماهی، ماهی دیگری باشد خوردن آن چه صورت دارد؟
آیا فروش کلیه یا یکی از اعضاء بدن جهت نیاز مالی و در صورتی که ضرر نداشته باشد جایز است؟
اگر زن حائض باشد، آیا آویختن گردنبندی که نقش الّله دارد و با بدن او تماس دارد، جایز است؟
آیا وصیّت کردن برای فروش بعضی از اعضاء قابل استفاده بدن مانند قلب و چشم جایز است؟
صید ماهی بوسیله دینام چگونه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] پوشاندن چه قسمت هایی از بدن برای مردان واجب است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا خوردن خاویار و تخم ماهی های فلس دار و بی فلس جایز است و اگر حلال است چنانچه ماهی در آب مرده باشد چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن گوشت ماهی اوزونبرون و خاویار آن جایز می باشد ؟
[آیت الله بهجت] اگر در اثر حادثه ای بدن میّت قطعه قطعه شود و برخی از قسمت های آن یافت شود، نماز خواندن بر آن قسمت ها واجب است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر بچّه حیوان حلال گوشتی از جنس حیوان حلال گوشت دیگری متولّد شود آیا خوردنش حلال
[آیت الله مکارم شیرازی] مرد در مقابل مرد دیگر و زن نامحرم بایدکدام قسمت از بدن خود را بپوشاند.؟
[آیت الله بهجت] در صورتی که شستن یک قسمت از بدن در غسل فراموش شود تکلیف چیست؟
[آیت الله خامنه ای] آیا خریدن ماهی جهت خوردن از صیاد مسلمانی که رعایت مسائل شرعی را نمی کند جایز است؟
[آیت الله بهجت] گرفتن ماهی خاویار چه حکمی دارد؟ آیا باید آن را رها کنیم یا استفاده از آن جایز است؟
[آیت الله بروجردی] هرگاه بدن ماهی را در آب با آلت آهنی سوراخ کنند و از آب بیرون آورند و در بیرون آب بمیرد، خوردن آن حلال است یا حرام؟ و هر گاه ماهی را بیصدمه از آب بیرون آوردند و در بیرون از آب مرد پس آن را خورد کردند و از بدن آن خون بیرون آمد، خوردن آن حلال است یا حرام؟
مسائل مرتبط از این مرجع
آب انگوری که معلوم نیست جوش آمده یانه خوردنش حلال است.
جائز است بریدن عضوی از بدن مرده کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان وپس از پیوند زدن، چون جزو بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است وهمینطور جائز است عضوی از اعضأ بدن حیوان نجس العین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن وچون پس از پیوند زدن جزو بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است ونماز خواندن با آن عضو نیز جائز است.
در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافیاست.
برای آن که یقین کند هر سه قسمت یعنی سر وگردن وطرف راست وطرف چپ را کاملاً غسل داده، باید هر قسمتی را که میشوید مقداری از قسمتهای دیگر را هم با آن قسمت بشوید بلکه احتیاط مستحب آن است که تمام طرف راست گردن را باطرف راست بدن وتمام طرف چپ گردن را با طرف چپ بدن بشوید.
غسل میّت مثل غسل جنابت است و احتیاط واجب آن است که تا غسل ترتیبی ممکن است، میّت را غسل ارتماسی ندهند وجائز است در غسل ترتیبی فرو بردن هریک از سه قسمت بدن را در آب کثیر.
جائز است تلقیح نطفه شوهری به زن او، ولی غیر از شوهر جائز نیست کس دیگر متصدّی این عمل باشد در صورتی که مستلزم نگاه کردن به بدن آن زن و یا مسّ بدن او بوده باشد و حکم بچهای که با تلقیح تولید میگردد، حکم بقیه اولاد را دارد وفرقی بین آنها نیست.
جائز است بدن مرده کافر را تشریح کردن بتمام انواع تشریح وهمینطور است اگر مردهای اسلام او مشکوک باشد وفرق نمیکند که تشریح بدن کافر یا مشکوک الاسلام در بلاد اسلامی بوده باشد یا غیر اسلامی.
شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه بخودی خود روان باشد نجس است، و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است ولی خوردنش حرام است.
جائز نیست بریدن عضوی از اعضأ بدن مرده مسلمان مانند چشم و یا عضو دیگر بمنظور پیوند زدن آن عضو به بدن شخص زنده دیگر وقطع کننده ملزم است که دیه آن عضو را با اجازه حاکم شرع صرف حج یا سایر خیرات ومبّرات خود میّت نماید، ولی چنانچه زنده ماندن یک فرد مسلمان متوقّف گردد که عضو بدن مرده مسلمانی را ببرند و به او پیوند زنند، جائز است بریدن آن عضو ولیقطع کننده باید دیه آن را بپردازد و در هر دو صورت پیوند زدن عضو قطع شده به بدن دیگری اشکال ندارد وپس از پیوند چون جزو بدن شخص زنده میگردد، احکام بدن زنده بر او جاری است. و ظاهر این است که جائز نباشد شخصی در حال حیات خود وصیت کند که پس از مردن او عضوی از اعضأ او را قطع کنند و به دیگری پیوند زنند و در این صورت بریدن عضو آن میّت دیه دارد.
اگر وارث میّت یک دایی یا یک خاله وعمو وعمّه باشد، چنانچه عمو وعمّه، پدر ومادری یا پدری باشند، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را دایی یاخاله میبرد و از بقیّه دو قسمت به عمو ویک قسمت به عمّه میدهند، بنابراین اگر مال را نه قسمت کنند سه قسمت را به دایی یا خاله وچهار قسمت را به عمو ودو قسمت را به عمّه میدهند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردنش جائز است ولی اولی آن است که از خوردن آن خودداری نمایند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر ماهی زنده را بریان کنند، یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردنش جایز است، ولی بهتر است آن را نخورند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون اب پیش از جان دادن بکشند خوردنش جایز است ولی احتیاط مستحب ان است که از خوردن ان خودداری نمایند
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد؛ خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده جایز و احتیاط مستحب آن است که از خوردن آن خودداری کنند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر ماهی را بیرون اب دو قسمت کنند و یک قسمت ان در حالی که زنده است در اب بیفتد بنابر احتیاط خوردن قسمتی که بیرون اب مانده جایز نیست
[آیت الله خوئی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند، و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده جائز است و احتیاط مستحب آن است که از خوردن آن خودداری کنند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد؛ پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد؛ پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد؛ ولی اگر در تور ماهی گیر در آب بمیرد؛ خوردنش حلال است. و ماهی بی فلس را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
[آیت الله خوئی] اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد، پاک است ولی خوردن آن حرام میباشد مگر در تور ماهیگیری در آب بمیرد که در این صورت خوردنش حلال است. و ماهی بیفلس را، اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] از حیوانات دریایی، فقط ماهی فلس دار حلال است حتی اگر بعضی از قسمت های بدن آن فلس داشته باشد و ماهی بی فلس حرام است، چنانچه سایر حیوانات آبی از قبیل نهنگ و خرچنگ و قورباغه و امثال اینها نیز حرام می باشند.
[آیت الله اردبیلی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی که بیرون آب مانده اشکال ندارد.
قسمت
قسمت به تمییز حقوق گویند. [۱]
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*