راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
گرفتن ماهی خاویار چه حکمی دارد؟ آیا باید آن را رها کنیم یا استفاده از آن جایز است؟
اگر فَلس ندارد، حرام است.
عنوان سوال:
گرفتن ماهی
خاویار
چه حکمی دارد؟ آیا باید آن را رها کنیم یا استفاده از آن جایز است؟
پاسخ:
اگر فَلس ندارد، حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جایز است ماهی های حرام را به کفّار بفروشند و پول حاصل از آن را مصرف کنند یا به حکومت اسلامی بدهند؟
در برخی از مناطق با اتصال برق به آب یا انداختن دینامیت در آب، ماهی صید می کنند آیا این روش صید جایز است؟
سدّی توسّط جهاد سازندگی تأسیس شده است، بعد از پر کردن آب، در آن ماهی پرورش داده می شود. پس از مدّتی سدّ، در اختیار سازمان آب قرار گرفته و اینجانب آن سدّ را با ماهی هایش از آن سازمان اجاره نموده ام. بعضی از مردم به تصوّر این که ماهی اوّلیه را جهاد ریخته است و به احتمال این که ماهی در آب را هر کس صید کند مال او می باشد، ماهی ها را از آن سدّ صید می نمایند. آیا شرعا جایز است؟
اگر در شکم ماهی صید شده، ماهی دیگری پیدا شود، حلال است یا خیر؟
استفاده از چیزی که صاحبش آن را رها کرده، چه حکمی دارد؟
اگر ماهی در تور صیّادی در زیر آب بمیرد، حلال است یا حرام؟
سحر کردن جهت تسهیل کارها از جمله ماهی گیری، چه حکمی دارد؟
ماهی موسوم به (اوزون برون) که دارای دانه های ریز در پوست خود می باشد و بنا به گفته ی عدّه ای این دانه ها فلس های ریز می باشد. امّا در هر حال فلس بودن آن ها کاملاً مشخّص نیست حکم خوردن چنین ماهی چیست؟
افراد در کشورهای غیر مسلمان، معمولاً ماهی را با وسایلی که دارند صید می کنند، خوردن ماهی در این کشورها که افراد مسلمان می فروشند و ما از صید آن ها همان اطّلاعات عمومی و کلّی را داریم، چه صورت دارد؟
دولت جمهوری اسلمی در مورد ماهی گیری مقرّرات گرفتن پروانه ی صید وضع نموده است و اجازه صید به کسانی داده می شود که در ازای پرداخت مبلغی پول، پروانه صید داشته باشند، اگر کسی این قانون را عمل نکند، گناه کار است؟ و آیا خوردن ماهی هایی که بدون مجوز صید می شوند، حلال است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن گوشت ماهی اوزونبرون و خاویار آن جایز می باشد ؟
[آیت الله خامنه ای] آیا خوردن خاویار و تخم ماهی های فلس دار و بی فلس جایز است و اگر حلال است چنانچه ماهی در آب مرده باشد چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در مورد ماهی خاویار که از نظر اسلام ماهی های بدون پولک حرام هستند، آیا پرورش این ماهی و فروش و درآمد از آن حلال است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در مورد ماهی خاویار که از نظر اسلام ماهی های بدون پولک حرام هستند، آیا پرورش این ماهی و فروش و درآمد از آن حلال است؟
[آیت الله خوئی] نظر حضرت عالی راجع به ماهی خاویار چیست؟ آیا حلال است خوردن آن یا خیر چون دارای خواص است و برای تقویت زیاد استعمال میگردد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاویار چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاویار چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] گوشت خاویار چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن خاویار حلال است؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا خوردن ماهی ازون برون جایز است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر ماهی فَلْسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاک است، ولی خوردن آن حرام میباشد. و ماهی بیفلس را اگرچه از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است. و فلس، همان پولکهایی است که روی پوست ماهی میباشد.
اگر ماهی بیرون از آب بیفتد، یا آب فرو رود و ماهی در خشکی بماند، چنانچه پیش از آنکه بمیرد، کسی با دست یا بهوسیله دیگر آن را بگیرد، بعد از جان دادن حلال است.
اگر در بین نماز آیات بفهمد که وقت نماز یومیه تنگ است، باید نماز آیات را رها کند و مشغول نماز یومیه شود و بعد از آنکه نماز را تمام کرد، پیش از انجام کاری که نماز را بههم بزند، بقیه نماز آیات را از همانجا که رها کرده بخواند.
اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره (قل هو اللّه احد) یا سوره (قل یا أیها الکافرون) شود، نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند، ولی در نماز جمعه و نماز ظهر روز جمعه اگر به نصف نرسیده، میتواند آن را رها کند و سوره جمعه و منافقین را بخواند.
حیوان حلالگوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود بمیرد، پاک است، ولی گوشت آن را نمیشود خورد.
اگر در نماز، غیر سوره (قل هو اللّه احد) و (قل یا أیها الکافرون) سوره دیگری بخواند، تا به نصف نرسیده میتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند.
کسی که عادت دارد در رکعت سوم و چهارم تسبیحات بخواند، اگر بدون قصد مشغول خواندن حمد شود، باید آن را رها کند و دوباره حمد یا تسبیحات را بخواند.
خون انسان و هرحیوانی که خون جهنده دارد یعنی حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن می کند نجس است، پس خون حیوانی که مانند ماهی و پشه خون جهنده ندارد، پاک می باشد.
اگر مدّت اجاره را معلوم نکند و بگوید، هر وقت در خانه نشستی اجاره آن، ماهی ده تومان است، اجاره صحیح نیست، چون ابتدا و انتهای اجاره معلوم نیست.
کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد، ولی مسلمان باید بداند یا اطمینان داشته باشد که آن را زنده گرفتهاند و در خارج آب مرده است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] تخم ماهی حلال گوشت (خاویار) هرچند نرم و لَزِج باشد حلال است و تخم ماهی حرام گوشت هرچند سفت و خشن باشد حرام میباشد و اگر در موردی مشتبه شود که از قبیل حلال است یا حرام، بنابر احتیاط اگر لَزِج و نرم باشد، از مصرف آن خودداری شود و اگر سفت و زبر باشد، خوردن آن حلال است.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن ماهی زنده جایز است هرچند احوط خودداری کردن است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن ماهی زنده جایز و اولی خودداری کردن است.
[آیت الله خوئی] خوردن ماهی زنده جائز است و اولی خودداری کردن است.
[آیت الله شبیری زنجانی] خوردن ماهی زنده جایز است ولی بهتر است از خوردن آن خودداری کنند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر در نماز، غیر سوره (قُلْ هو اللَّه أَحَد) و (قُلْ یا أیُّها الکافِرُون) سوره دیگری بخواند، تا به نصف نرسیده بیتردید میتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند و بنا بر احتیاط مستحب در مابین نصف و دو ثلث رها نکند و پس از این که به دو ثلث رسید، رها کردن آن و عدول به سوره دیگر جایز نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر در نماز غیر سوره قل هو الله احد و قل یا ایها الکافرون سوره دیگری بخواند تا از نصف تجاوز نکرده می تواند رها کند و سوره دیگر بخواند و بنابر احتیاط واجب بعد از تجاوز از نصف تا دو ثلث رها نکند و پس از اینکه به دو ثلث رسید رها کردن ان و عدول به سوره دیگر جایز نیست
[آیت الله خوئی] اگر در نماز، غیر سوره" قل هو الله احد" و" قل یا ایها الکافرون" سوره دیگری بخواند. تا به نصف نرسیده میتواند رها کند و سوره دیگر بخواند. و بنابر احتیاط در مابین نصف و دو ثلث رها نکند و پس از به دو ثلث رسید رها کردن آن و عدول به سورهی دیگر جایز نیست.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند؛ خوردنش جایز و اولی آن است که از خوردن آن خودداری نمایند.
[آیت الله خوئی] اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردنش جائز است ولی اولی آن است که از خوردن آن خودداری نمایند.
خاویار
خاويار یکی ازعناوینی است که در باب اطعمه و اشربه مطرح می شود
فلس
رجوع کنيد به: مفلَّس
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*