راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
سلام کردن به ریش تراش چه حکمی دارد؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
سلام کردن به
ریش
تراش چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
دادن دختر به شوهر ریش تراش چه حکمی دارد؟
کسی که سلمانی دارد و پولی از طریق اصلاح سر و ریش و در برخی موارد تراش ریش به دست میآورد این پول چه حکمی دارد؟
بکارگیری و استخدام افراد ریش تراش به عنوان خادم (رسمی و افتخاری و ...) در اماکن متبرّکه و مقدّسه مثل حرم عبدالعظیم 7، حرم امام رضا 7 و حرم حضرت معصومه (س) چه حکمی دارد؟
آیا ریش تراش میتواند به عنوان شاهد و داور در دادگاهها در مورد قتل، زنا، طلاق و ... شهادت بدهد یا داوری نماید؟
حکم تراشیدن ریش با تیغ چیست و آیا ریش شامل موی روی گونهها و صورت هم میشود یا فقط فکّ پائین صدق ریش میکند؟
خرید و فروش آلات ریش تراشی مثل تیغ، خمیر، و لوازم دیگر ریش تراشی با علم و یقین به اینکه خریدار لوازم ذکر شده را برای ریش تراشی میخرد، چه حکمی دارد؟
نگه داشتن ریش مدل پروفسوری چگونه است؟
با چه نمره ماشین صدق ریش تراشی میشود؟
آیا ریش تراشی فسق و گناه کبیره محسوب میشود؟
استفاده از ریش پروفسوری برای آقایان چگونه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] تراش موهای زیر گلو و بالای ریش با خودتراش، چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] تراشیدن ریش و سبیل به وسیله ی ماشین ریش تراش چه حکمی دارد و تا چه حدی جایز است که کوتاه شود؟
[آیت الله بهجت] حکم نماز جماعتی که به امامت جماعت فرد ریش تراش از روی جهل به مسأله برگزار شده است، چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چندی پیش در جریان مسأله ای از احکام معظّم له مبنی بر عدم جواز شرعی غیبت شخص ریش تراش (در خصوص تراشیدن ریش قرار گرفتیم) مضمون مسأله چنین بود که (نظر به این که بعضی از علما و مجتهدین تراشیدن ریش را حرام نمی دانند جایز نیست از شخص ریش تراش در خصوص این عمل غیبت شود) بفرمایید کدام یک از علما این کار را مجاز می دانند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چندی پیش در جریان مسأله ای از احکام معظّم له مبنی بر عدم جواز شرعی غیبت شخص ریش تراش (در خصوص تراشیدن ریش قرار گرفتیم) مضمون مسأله چنین بود که (نظر به این که بعضی از علما و مجتهدین تراشیدن ریش را حرام نمی دانند جایز نیست از شخص ریش تراش در خصوص این عمل غیبت شود) بفرمایید کدام یک از علما این کار را مجاز می دانند؟
[آیت الله بهجت] خرید و فروش تیغ های صورت تراش و جوراب های نازک زنانه، چه حکمی دارد؟
[سایر] با سلام؛ دیه از بین بردن موی سر، ابرو و ریش، طبق نظر شیعه و مذاهب اهل سنت چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] ملاک باقی ماندن یک چهارم ریش در صدق ریش چیست؟
[سایر] با سلام وخسته نباشید من 27 سالمه و هنوز ریش کامل در نیاورذم جوری که ته ریش میذارم دیده نمیشه از تمامی محلولام استفاده کردم نشد راهی هست ریشام در آد در ضمن تمامی هرمونام نرمالنو بابام 27 سالگی ریشاش کامل شده و این موضوع نگرونم کرده در ضمن همه تو خونواده ریش دارن جز من
[آیت الله سبحانی] آیا برای رشد بهتر ریش یا برای رفع خارش، می توان ریش را تراشید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر رطوبتکفدست فقط به اندازه مسح سر باشد احتیاط واجب آن است که سر را با همان رطوبت مسح کند، و برای مسح پاها از صورت یا ابرو و مژگان و ریش رطوبت بگیرد.
در حال نماز، انسان نباید به دیگری سلام کند و اگر دیگری به او سلام کند، باید همانطور که او سلام کرده جواب دهد، مثلاً اگر گفته سلام علیکم در جواب بگوید سلام علیکم ونباید علیکم السلام بگوید و بنابر احتیاط واجب باید بین سلام وجواب مماثلت در تعریف وتنکیر وافراد وجمع باشد.
مکروه است در نماز صورت را کمی به طرف راست یا چپ بگرداند وچشمها را هم بگذارد، یا بطرف راست وچپ بگرداند و با ریش ودست خود بازی کند وانگشتها را داخل هم نماید وآب دهان بیندازد و به خطّ قرآن یا کتاب یا خطّ انگشتری نگاه کند، و نیز مکروه است موقع خواندن حمد وسوره وگفتن ذکر، برای شنیدن حرف کسی ساکت شود، بلکه هر کاری که خضوع وخشوع را از بین ببرد مکروه میباشد.
اگر کسی به عدّهای سلام کند و کسی که سلام کننده قصد سلام دادن به او را نداشته جواب دهد، باز هم جواب سلام او بر آن عدّه واجباست.
باید جواب سلام را طوری بگوید که سلام کننده بشنود، ولی اگر سلام کننده کر باشد، چنانچه انسان بطور معمول جواب او را بدهد کافی است.
اگر در جایی که نباید سلام دهد اشتباهاً هر سه سلام رابگوید، دو سجده سهو کافی است، لکن احتیاط مستحبّ تکرار سجده است به تکرار سلام.
اگر کسی به نمازگزار شکسته سلام کند بنحوی که سلام حساب نشود، جواب او واجب نیست.
جواب سلام کسی که از روی مسخره یا شوخی سلام میکند واجب نیست.
اگر مأموم سلام امام را بشنود، یا بداند چه وقت سلام میگوید، احتیاط مستحبّ آن است که پیش از امام سلام نگوید و چنانچه عمداً یا سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است، ولازم نیست دوباره با امام سلام دهد.
سلام کردن مستحبّ است وخیلی سفارش شده است که سواره به پیاده وایستاده به نشسته وکوچکتر به بزرگتر سلام کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] تراشیدن ریش و ماشین کردن آن، اگر مثل تراشیدن باشد حرام است و در این حکم تمام مردم یکسانند و حکم خدا به واسطهی مسخرهی [کردن] مردم تغییر نمیکند، پس کسی هم که اوّل تکلیف او است، یا اگر ریش نتراشد مردم او را مسخره میکنند، چنانچه ریش بتراشد یا طوری ماشین کند که مثل تراشیدن باشد، حرام میباشد.
[آیت الله بهجت] حنای نجس را اگر به سر یا ریش ببندند ، بعد از شستن ریش و سر، رنگ آن پاک است . و آنچه از اجزاء کوچک آن باقی بماند ، بعد از شستن ، ظاهر آنها پاک می شود.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] تراشیدن ریش و ماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد؛ بنا بر احتیاط واجب حرام است.
[آیت الله مظاهری] اگر ریش کسی را به زور بتراشند و بعد بروید، باید یک سوّم دیه کشتن را بدهند.
[آیت الله خوئی] تراشیدن ریش و ماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد در حال اختیار بنابر احتیاط واجب، حرام است.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر برای مسح، رطوبتی در کف دست نمانده باشد نمیتواند دست را با آبی از خارجتر کند بلکه بنا بر احتیاط باید از ریش خود رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با آن، محل اشکال است.
[آیت الله خوئی] اگر برای مسح، رطوبت در کف دست نمانده باشد نمیتواند دست را با آب خارج تر کند، بلکه باید از ریش خود رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با آن محل اشکال است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر برای مسح رطوبتی در کف دست نمانده باشد نمی تواند دست را با اب خارج تر کند بلکه باید از ریش خود که داخل در حد صورت است رطوبت بگیرد وبا ان مسح نماید و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با ان محل اشکال است
[آیت الله وحید خراسانی] اگر برای مسح رطوبتی در کف دست نمانده باشد نمی تواند دست را با اب خارج تر کند بلکه باید از ریش خود که داخل در حد صورت است رطوبت بگیرد وبا ان مسح نماید و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با ان محل اشکال است
[آیت الله سیستانی] اگر برای مسح ، رطوبتی در دست نمانده باشد نمیتواند دست را با آب خارج تر کند ، بلکه باید از ریش خود رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید ، و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با آن محلّ اشکال است .
ریش
مو هاى دو طرف صورت و چانه مردان را ریش میگویند.از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، حج، تجارت، حجر، قصاص و دیات سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*