آیا تطوع و بلند بودن هلال را، دلیل بر شب دوم میدانید؟
بلند بودن ماه و تطوع آن، دلیل شرعی بر شب دوم نیست. و
بلند بودن ماه و تطوع آن، دلیل شرعی بر شب دوم نیست. و
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا تطوّق و بلند بودن هلال را، دلیل بر شب دوم می دانید؟
- آیا شمع روشن کردن در شام غریبان سیدالشهداء علیهالسلام را بلا اشکال میدانید؟ آیا از مصادیق بدعت نمیباشد؟
- آیا رؤیت هلال با استفاده از ابزارهای نجومی (دوربین، تلسکوپ و ...) اعتبار شرعی دارد؟
- آیا رؤیت هلال با استفاده از ابزارهای نجومی ( دوربین، تلسکوپ و ... ) اعتبار شرعی دارد؟
- بعضی از مراجع عظام، در رؤیت هلال در شهری شرط کفایت آن در شهر دیگر را، اتحاد افق می دانند تفاوت افق چه قدر باشد کافی از رؤیت در شهر دیگر نیست؟
- اگر شخصی در حین عزاداری برای خودنمایی بلند بلند گریه کند و یا خیلی سنگین زنجیر و یا سینه بزند، آیا ریا کرده و عزاداری او باطل است؟ اگر به قصد گریانیدن دیگران باشد، چگونه است؟
- اگر زنها تلبیه را بطوری بلند بگویند که اجنبی بشنود، آیا اشکال دارد یا نه؟
- آیا در ماه رمضان در شب می شود با زن خود نزدیکی کرد یا نه؟
- زمان نیّت اعتکاف چه وقتی است؟ آیا اوّل شب میشود نیّت کرد؟
- عزاداری در نیمه شب که موجب بر هم زدن آسایش و خواب مردم میشود از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا ارتفاع و تطوّق هلال دلالت بر شب دوّم دارد یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] به نظر مبارک معظّم له علامت یا علامتهای هلال شب اوّل ماه قمری چه میباشد؟
- [آیت الله بروجردی] هر گاه شخصی دو وطن دارد، از یکی از وطنها مثلاً شب شنبه هلال ثابت شده، پس از چند روز که روزه گرفته مسافرت به وطن ثانی نموده معلوم شده که در وطن ثانی شب یک شنبه هلال ثابت شده و در وطن ثانی شب سی و یکم هلال دیده و ثابت شده، حکم این شخص چیست؟ آیا باید به وطن اوّل عمل کند یا به وطن ثانی؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا کوچکی هلال و باریک بودن و اتصاف آن به خصوصیات هلال شب اول، دلیل بر این محسوب می شود که شب قبل شب اول ماه نبوده، بلکه شب سی ام ماه قبلی بوده است؟ اگر عید برای شخصی ثابت شود و از این راه یقین پیدا کند که روز قبل عید نبوده، آیا قضای روزه روز سی ام ماه رمضان را باید به جا آورد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا بلندی هلال ماه، تطوق و دیگر نشانههایی که دلالت بر شب دوم ماه دارد، میتواند اثبات کننده این باشد که دیروز اول ماه بوده است؟
- [سایر] علت اینکه نمیتوانیم برای تهجّد و خواندن نماز شب بلند شویم چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر در منطقهای هلال ماه مبارک رمضان یا هلال شوال ثابت شود، آیا برای کسانی که در غرب این منطقه واقع شدهاند، هلال ثابت میشود یا خیر؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی در ماه رمضان ساعت هشت شب جنب شده و خوابیده بنا داشته که قبل از اذان صبح بلند شود غسل کند لکن وسط اذان بلند شده روزه او چه صورت دارد اگر بنا نداشته بلند شود چطور؟
- [سایر] آیا میدانید اولین منکر غیبت کیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر گروه های استهلال در شامگاه 29ماه قمری اقدام به رصد نمایند و به دلیل شرایط نامناسب جوی(وجود غبار، ابر و...) هلال ماه را نبینند و در شامگاه روز بعد هلال ماه به طور ضخیم ظاهر شود، آیا می توانند استنباط کنند که شب دوم می باشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . مستحب است امام جماعت در حمد و سوره و ذکرهایی که بلند می خواند، صدای خود را به قدری بلند کند که دیگران بشنوند، ولی باید بیش از اندازه صدا را بلند نکند.
- . مستحب است کسی را که برای گفتن اذان معین می کنند، عادل و وقت شناس و صدایش بلند باشد و اذان را در جای بلند بگوید.
- . مسافر و کسی که برای او سخت است، نافله شب را بعد از نصف شب بخواند، می تواند آن را در اول شب به جا آورد.
- . اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولا در جای بلند می گویند نشنود، ولی اذانی را که در جای خیلی بلند می گویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- . مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- . مستحب است نماز عید قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند. و در عید فطر مستحب است، بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند یا جدا نمایند و بعد نماز عید را بخوانند.
- . مستحب است در نماز عید بر زمین سجده کنند و در حال گفتن تکبیرها دست ها را بلند کنند و کسی که نماز عید می خواند، اگر امام جماعت است یا فرادی نماز می خواند، نماز را بلند بخواند.
- . وقت نافله شب از نصف شب است تا اذان صبح و بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود.
- . اگر مرد بیش از یک زن دائمی داشته باشد و نزد یکی از آنها یک شب بماند، باید نزد دیگران نیز هر چهار شب یک شب بماند، بلکه اگر یک زن داشته باشد نیز بنابر احتیاط.
- . اگر مرد بیش از یک زن دائمی داشته باشد و نزد یکی از آنها یک شب بماند، باید نزد دیگران نیز هر چهار شب یک شب بماند، بلکه اگر یک زن داشته باشد نیز بنابر احتیاط همینطور است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بروجردی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمیشود که شب پیش، شب اوّل ماه بوده است.
- [آیت الله علوی گرگانی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمیشود که شب پیش، شب اوّل ماه بوده است.
- [آیت الله مظاهری] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن دلیل نمیشود که شب قبل، شب اوّل ماه بوده است.
- [آیت الله نوری همدانی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن ، دلیل نمی شود که شب پیش شب اول ماه بوده است .
- [آیت الله سبحانی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمی شود که شب پیش، شب اول ماه بوده است.
- [امام خمینی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمی شود که شب پیش، شب اول ماه بوده است.
- [آیت الله اردبیلی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمیشود که شب پیش از آن، شب اوّل ماه بوده است.
- [آیت الله سیستانی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن ، دلیل نمیشود که شب پیش ، شب اول ماه بوده است . و همچنین اگر ماه طوق داشته باشد دلیل نمیشود که شب دوّم باشد .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن؛ دلیل نمی شود که شب پیش؛ شب اول ماه بوده است؛ بلی اگر پیش از ظهر ماه دیده شود؛ آن روز اول ماه محسوب می شود و همچنین اگر ماه طوق داشته باشد معلوم می شود که ماه در شب سابق بوده است.
- [آیت الله خوئی] بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمیشود که شب پیش، شب اول ماه بوده است، بلی اگر پیش از ظهر ماه دیده شود آن روز اول محسوب میشود و همچنین اگر ماه طوق داشته باشد معلوم میشود مال شب سابق بوده.