راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
آیا ممکن است که زن به غیر مقاربت هم جنب بشود؟
ممکن است و لکن وقوع آن در خارج معلوم نیست.
عنوان سوال:
آیا ممکن است که
زن
به غیر
مقاربت
هم
جنب
بشود؟
پاسخ:
ممکن است و لکن وقوع آن در خارج معلوم نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر کسی بخواهد سوار طیّاره شود و در جدّه پیاده شود، آیا میتواند در همان جدّه مُحرِم بشود، یا باید به نذر از طهران مُحرِم بشود و سوار شود؟
کسی که روزه قضا دارد میتواند اجیر برای صوم از میّتی بشود؟
هرگاه زن شیعه در خانه مخالف باشد و مردِ مخالف برای حج به مکّه برود و موافق مذهب خود طواف نساء را به جا نیاورد، آیا برای آن زن شیعه درخانه او بودن اشکالی ندارد؟ و اگر بعداً از او اولادی بشود اولاد او حلالزاده خواهند بود؟ وهم چنین اگر در این صورت آن مخالف بخواهد زنِ دیگری تزویج کند، آیا برزنِ شیعه جایز است که تزویج به او شود؟
هرگاه در اثر ملامسه و ملاعبه سبق منی زوج در رحم زوجه بشود بدون این که دخول حاصل شود و سپس زوج مذکور زوجه مذکوره را مطلّقه نماید، آیا این زن عدّه طلاق دارد یا خیر؟ و آیا مستحقّه نصف مهر است یا تمام آن؟
زمین گِل یا برف، پاک کننده تهِ عصا و کفش است یا خیر؟ و در صورتی که پاک کننده باشد چه مقدار راه باید رفت تا پاک بشود؟
هرگاه عمداً یا جهلاً در حال حیض با زوجه خود مقاربت نمود، پس از یک ساعت مثلاً از حیض پاک شد، آیا در این پاکی میتواند زوجه خود را طلاق دهد، یا باید صبر کند که در پاکی دیگری طلاق دهد؟
در (وسیلهی النجاة) دارد که: در معامله اسکناس با طلا و نقره احتیاطاً ملاحظه ربا و صرف در آن بشود (72)، بیان بفرمایید که چگونه باید ملاحظه نمود؟ فرضاً سی تومان میدهد و یک مثقال طلا میگیرد، یا چهار تومان میدهد و یک مثقال نقره میگیرد، چگونه معامله کند که ملاحظه ربا و صرف در آن بشود؟ و آیا طلا و نقره یک جنس محسوب میشوند یا دو جنس؟
شخصی چند فقره املاک را وقف نموده بر مصارف معیّنه از قبیل: روضه خوانی و افطار در ماه رمضان و غیره و جنب خانه مسکونی خود خانهای به نام حسینیّه وقف نموده که روضه خوانی و افطار و غیره در این حسینیّه انجام داده بشود و فعلاً آن حسینیّه به مرور ایّام خرابی زیادی به آن وارد آمده که نمیتوان آن اعمال را انجام داد و در وقف نامه مخارجی برای تعمیرات حسینیّه معیّن ننموده، آیا میتوان از منافع آن املاک این حسینیّه را تعمیر نمود یا خیر؟
زنی جنب بود عادت زنانه عارض او شد، میتواند در این حال غسل جنابت کند یا خیر؟
فروش برات کتبی در شهرستان دیگر تا مدّت معیّن و حق الزحمه معیّن چه صورت دارد؟ و چنانچه قرارداد مدّت بشود ولی قرارداد حق الزحمه نشود نویسنده برات مبلغی به عنوان حق الجعاله یا تعارف بدهد چه صورت دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] آیا زن مستحاضه می تواند وارد مسجدالحرام و مسجدالنبی (صلی الله علیه وآله) بشود؟
[آیت الله علوی گرگانی] فردی زنی را صیغه یک ساله نمود و بعد از انقضاء مدّت بلافاصله او را به عقد دائم خود درآورد و در این مدّت با مادر زن خود مقاربت کرده لکن نمیداند مقاربت در زمان عقد منقطع بوده یا دائم حکمش چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن عادت ماهانه باشد آیا می تواند وارد حرم حضرت زینب (سلام الله علیها) بشود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا رفتن زن حائض یا جنب به قبرستان اشکالی دارد ؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا رفتن زن حائض یا جنب به قبرستان اشکالی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا ممکن است زن بدون عملِ آمیزش، جنب شود؟
[آیت الله نوری همدانی] کسی که جنب است در صورت ناچاری ومثلا ضرر آب بر بدنش یا شکسته و زخمی بودی بدن و نبودن آب تیمّم بدل از غسل جنابت آیا بخاطر شرکت در مجالس ختم و غیره میتواند وارد مسجد بشود یا خیر ؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر مردی زنی را به عقد خود در آورد و قبل از دخول، زوجه فوت نماید و زوج به ای نحو کان با زوجه مقاربت کند در این صورت نصف مهریه زن را باید بپردازد یا تمام آن را؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر شوهر مانع قسم خوردن همسرش بشود و یا اینکه زن بدون اجازه شوهرش قسمی بخورد، تکلیف چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی جاهل به حرمت مقاربت در حال حیض بوده و بعد متوجه شده وظیفه او چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید، باید روزهی آن روز را قضا نماید و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، باید روزهی هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمیداند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزهی سه روز را قضا کند.
اگر کسی از حرام جُنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند، یا اوّل با حلال خود نزدیکی کند و بعد از حرام جنب شود، احتیاط واجب آن است که از عرق خود اجتناب نماید.
عرق جنب از حرام بنا بر احتیاط واجب نجس است، چه در حال جماع بیرون آید یا بعد از آن، از مرد باشد یا از زن، از زنا باشد یا از لواط، یا از وطی و نزدیکی کردن با حیوانات یا استمناء، (و استمناء آن است که انسان با خود کاری کند که منی از او بیرون آید).
اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفهی او تیمّم است عمداً تیمّم ننماید، روزهاش باطل است.
اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتّفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
کسی که در شب ماه رمضان برای هیچ کدام از غسل و تیمّم وقت ندارد، اگر خود را جنب کند، روزهاش باطل است و قضا و کفّاره بر او واجب میشود؛ ولی اگر برای تیمّم وقت دارد، چنانچه خود را جنب کند، بنا بر احتیاط واجب باید تیمّم نماید و روزه بگیرد و قضای آن را هم به جا آورد.
اگر جُنب از حرام عوض غسل تیمّم نماید و بعد از تیمّم عرق کند، باز هم بنا بر احتیاط واجب باید از عرق خود اجتناب نماید.
کسی که جنب شده اگر شک کند غسل کرده یا نه، نمازهایی را که خوانده صحیح است، ولی برای نمازهای بعد باید غسل کند.
کسی که میخواهد قضای روزهی رمضان را بگیرد، هرگاه تا اذان صبح جُنب بماند، اگر چه از روی عمد نباشد، روزهی او باطل است.
اگر به واسطهی ندانستن مسأله چیز نجسی را نداند نجس است مثلاً نداند عرق جنب از حرام نجس است و با آن نماز بخواند، نمازش باطل میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] مرد نباید عکس زن نامحرم را بیندازد و اگر در بین قصد لذّت بشود، حرام است و اگر زن نامحرمی را بشناسد نباید به عکس او نگاه کند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر مردی از عامه زن خود را که در حال عادت است طلاق دهد و یا در حال پاکی که با او مقاربت کرده است طلاق دهد این طلاق بر مذهب او صحیح است ولی در مذهب امامیه این طلاق باطل است بنابراین مرد شیعی بنا به قاعده الزام می تواند با ان زن بعد از تمام شدن ایام عده ازدواج کند
[آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که با زن مشهوره به زانیه بوده قبل از این که توبه اش معلوم بشود ازدواج نکند.
[آیت الله خوئی] عرق جنب از حرام پاک است، و بنابر احتیاط مستحب نماز با آن نخوانند، و نزدیکی با زن در حال حیض حکم جنابت از حرام را دارد.
[آیت الله وحید خراسانی] عرق جنب از حرام پاک است و بنابر احتیاط واجب نماز با ان نخوانند و نزدیکی با زن خود در حال حیض حکم جنابت از حرام را دارد
[آیت الله سبحانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید. و در ازدواج موقت اگر مدت زن تمام بشود یا به وی بخشند تا عده او به پایان نرسد، نمی تواند با خواهر او ازدواج کند.
[آیت الله خوئی] اگر انسان در اوقاتی که نزدیکی با زن حرام است- مثلًا در روز ماه رمضان، با زن خود نزدیکی کند- عرق او حکم عرق جنب از حرام را ندارد.
[آیت الله سبحانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید. و در ازدواج موقت اگر مدت زن تمام بشود یا به وی بخشند تا عده او به پایان نرسد، نمی تواند با خواهر او ازدواج کند.
[آیت الله علوی گرگانی] یک نفر میتواند برای خواندن صیغه عقد دائم یا غیر دائم از طرف دو نفر وکیل شود وامّا زوج بنابر احتیاط واجب نمیتواند از طرف زن وکیل شود و او را برای خود بطور دائم یا غیر دائم عقد کند ولی زن میتواند وکیل از زوج در قبول عقد خود بشود و احتیاط مستحبّ آن است که عقد را دو نفر بخوانند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسجد خراب هم بشود نمی توانند آن را بفروشند، یا داخل ملک و جاده نمایند.
مقاربت
نزديكی كردن، آميزش جنسی
جنب
كسی كه جماع كرده يا منی از او خارج شده باشد.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*