برای ایجاد برکت در رزق و روزی توصیه هایی از ائمه علیهم السلام داریم: از معاویه بن عمّار نقل شده:از امام صادق علیه السّلام درخواست کردم تا برای رزق دعایی تعلیم من فرماید، آن حضرت این دعا را به من آموخت، و من برای زیاد شدن رزق، چیزی بهتر از این ندیدم. اَللّهُمَّ ارْزُقْنی مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ الْحَلالِ الطَّیِّبِ رِزْقاً واسِعاً حَلالاً طَیِّباً بَلاغاً لِلدُّنْیا وَالاْخِرَهِ صَبّاً صَبّاً هَنیَّئاً مَری ئاً مِنْ غَیْرِ کَدٍّ وَلا مَنٍّ مِنْ اَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ اِلا سَعَهً مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ فَاِنَّکَ قُلْتَ وَاسْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ فَمِنْ فَضْلِکَ اَسْئَلُ وَ مِنْ عَطِیَّتِکَ اَسْئَلُ وَ مِنْ یَدِکَ الْمَلاْ اَسْئَلُ خدای نصیبم کن از فضل گسترده ات، حلال پاکیزه روزی فراخ حلال پاک رسای برای دنیا و آخرت، ریزان ریزان گوارا لذیذ بدون زحمت و بدون منّت از احدی از بندگانت، جز وسعتی از فضل واسعت، زیرا تو فرمودی: (از فضل خدا بخواهید) پس از فضل تو می خواهم، و از عطای تو درخواست می نمایم، و از دست پر تو می طلبم. از امام باقر علیه السّلام روایت شده: به زید شحّام فرمود: برای درخواست روزی،در سجده نماز واجب بگو: یا خَیْرَ الْمَسْئُولینَ وَ یا خَیْرَ الْمُعْطینَ اُرْزُقْنی وَارْزُقْ عِیالی مِنْ فَضْلِکَ فَاِنَّکَ ذُوالْفَضْلِ الْعَظیمِ؛ ای بهترین درخواست شده، و ای بهترین عطا کننده، مرا و عیالم را از فضلت روزی بخش، به درستی که تو صاحب فضل بزرگی هستی. از ابو بصیر نقل شده:از حاجت خود به حضرت امام صادق علیه السّلام شکایت کردم،و از آن جناب خواستم، برای روزق دعایی تعلیم من کن،حضرت این دعا را به من آموخت از زمانی که آن را خواندم، دیگر محتاج نشدم،فرمود: در نماز شب در حال سجده بگو: یا خَیْرَ مَدْعُوٍّ وَ یا خَیْرَ مَسْئُولٍ وَ یا اَوْسَعَ مَنْ اَعْطی وَ یا خَیْرَ مُرْتَجیً اُرْزُقْنی وَ اَوسِعْ عَلَیَّ مِنْ رِزْقِکَ وَ سَبِّبْ لی رِزْقاً مِنْ قِبَلِکَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْئٍ قَدیرٌ؛ ای بهترین خوانده شده، و ای بهترین درخواست شده، و ای وسعت بخش ترین کسی که عطا کرد، و ای بهترین امید شده،روزی ام ده و بر من از روزی ات وسعت ده، و سبب سازی کن برایم روزی را از جانب خودت، به درستی که تو بر هرچیز توانایی. /256/
برای ایجاد برکت در رزق و روزی توصیه هایی از ائمه علیهم السلام داریم:
از معاویه بن عمّار نقل شده:از امام صادق علیه السّلام درخواست کردم تا برای رزق دعایی تعلیم من فرماید، آن حضرت این دعا را به من آموخت، و من برای زیاد شدن رزق، چیزی بهتر از این ندیدم.
اَللّهُمَّ ارْزُقْنی مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ الْحَلالِ الطَّیِّبِ رِزْقاً واسِعاً حَلالاً طَیِّباً بَلاغاً لِلدُّنْیا وَالاْخِرَهِ صَبّاً صَبّاً هَنیَّئاً مَری ئاً مِنْ غَیْرِ کَدٍّ وَلا مَنٍّ مِنْ اَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ اِلا سَعَهً مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ فَاِنَّکَ قُلْتَ وَاسْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ فَمِنْ فَضْلِکَ اَسْئَلُ وَ مِنْ عَطِیَّتِکَ اَسْئَلُ وَ مِنْ یَدِکَ الْمَلاْ اَسْئَلُ
خدای نصیبم کن از فضل گسترده ات، حلال پاکیزه روزی فراخ حلال پاک رسای برای دنیا و آخرت، ریزان ریزان گوارا لذیذ بدون زحمت و بدون منّت از احدی از بندگانت، جز وسعتی از فضل واسعت، زیرا تو فرمودی: (از فضل خدا بخواهید) پس از فضل تو می خواهم، و از عطای تو درخواست می نمایم، و از دست پر تو می طلبم.
از امام باقر علیه السّلام روایت شده: به زید شحّام فرمود: برای درخواست روزی،در سجده نماز واجب بگو:
یا خَیْرَ الْمَسْئُولینَ وَ یا خَیْرَ الْمُعْطینَ اُرْزُقْنی وَارْزُقْ عِیالی مِنْ فَضْلِکَ فَاِنَّکَ ذُوالْفَضْلِ الْعَظیمِ؛
ای بهترین درخواست شده، و ای بهترین عطا کننده، مرا و عیالم را از فضلت روزی بخش، به درستی که تو صاحب فضل بزرگی هستی.
از ابو بصیر نقل شده:از حاجت خود به حضرت امام صادق علیه السّلام شکایت کردم،و از آن جناب خواستم، برای روزق دعایی تعلیم من کن،حضرت این دعا را به من آموخت از زمانی که آن را خواندم، دیگر محتاج نشدم،فرمود: در نماز شب در حال سجده بگو:
یا خَیْرَ مَدْعُوٍّ وَ یا خَیْرَ مَسْئُولٍ وَ یا اَوْسَعَ مَنْ اَعْطی وَ یا خَیْرَ مُرْتَجیً اُرْزُقْنی وَ اَوسِعْ عَلَیَّ مِنْ رِزْقِکَ وَ سَبِّبْ لی رِزْقاً مِنْ قِبَلِکَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْئٍ قَدیرٌ؛
ای بهترین خوانده شده، و ای بهترین درخواست شده، و ای وسعت بخش ترین کسی که عطا کرد، و ای بهترین امید شده،روزی ام ده و بر من از روزی ات وسعت ده، و سبب سازی کن برایم روزی را از جانب خودت، به درستی که تو بر هرچیز توانایی.
/256/
- [سایر] راه حل مشکلات اقتصادی ایران چیست؟
- [سایر] با توجه به مشکلات اقتصادی ازدواج چگونه می توان مشکلات مالی را حل کرد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا سقط جنین بر اثر مشکلات اقتصادی جایز است؟
- [سایر] آیا در تعالیم دینی راهی برای فرونشاندن خشم و عصبانیت سفارش شده است؟
- [سایر] مسیر حل مشکلات اقتصادی مردم در نگاه رهبر معظم انقلاب چیست؟
- [سایر] دانشجویم و به خاطر مشکلات اقتصادی از ازدواج خود پشیمانم جهت فایق آمدن براین نوع مشکلات ورسیدن به یک زندگی متعادل مراراهنمایی فرمایید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی که ربوده شده و جان او در خطر باشد، برای گریز از آن، راهی جز کشتن رباینده نداشته باشد (مثل این که با ممانعت مسلّحانه رباینده مواجه شده باشد)، تکلیف او چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی که ربوده شده جانش در خطر مرگ باشد و برای گریز از آن راهی جز مقاتله نداشته باشد (مثل اینکه با ممانعت مسلّحانه رباینده مواجه شده باشد ) تکلیف او چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی که ربوده شده، در معرض مرگ باشد، و برای گریز از آن، راهی جز مقاتله نداشته باشد (مثل این که با ممانعت مسلّحانه رباینده مواجه شده باشد)، تکلیف او چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر کسی که ربوده شده جانش در خطر مرگ باشد و برای گریز از آن راهی جز مقابله نداشته باشد (مثل اینکه با ممانعت مسلحانه رباینده مواجه شده باشد تکلیف او چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] (اِعتکاف) آن است که انسان به قصد عبادت کردن در مسجد بماند؛ بلکه اگر تنها با ماندن در مسجد نیز قصد عبادت کند، کافی است، هرچند عبادت دیگری انجام ندهد. اعتکاف عمل مستحبّی است که درباره آن بسیار سفارش شده است. روایت شده است که رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: (اعتکاف ده روز در ماه رمضان معادل دو حجّ و دو عمره است)(1) و نیز روایت شده که خود آن حضرت دهه آخر ماه رمضان در مسجد اعتکاف میکردند(2).
- [آیت الله اردبیلی] قرض دادن از کارهای مستحبی است که در آیات قرآن و روایات درباره آن زیاد سفارش شده است. از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زیاد میشود و ملائکه بر او رحمت میفرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند، بدون حساب و به سرعت از صراط میگذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام میشود.)(1)
- [آیت الله مظاهری] صدقه دادن از کارهای مستحب است و در روایات ما راجع به آن زیاد سفارش شده است، و موجب زیادی مال و دفع بلا و شفای مرض است و فرق آن با هبه این است که در صدقه قصد قربت شرط است، و بعد از آنکه فقیر صدقه را گرفت، صدقه دهنده نمیتواند آن را پس بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است نمازهای واجب خصوصا نمازهای یومیه را با جماعت بخوانند و در نماز صبح و عشاء و برای همسایه مسجد و کسی که صدای اذان را می شنود بیشتر سفارش شده است و همچنین به حسب بعضی از روایات در نماز مغرب
- [آیت الله اردبیلی] نماز جمعه در صورت فراهم بودن شرایط آن، یک واجب تخییری است؛ یعنی نمازگزار میتواند در روزهای جمعه یکی از نمازهای ظهر و یا نماز جمعه را به جا بیاورد، اگرچه نماز جمعه افضل است و در قرآن و روایات در مورد آن بسیار سفارش شده است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روابط تجاری با بیگانگان خوف آن باشد که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب استثمار تجاری و اقتصادی گردد، قطع این گونه روابط واجب است و این نحو تجارت حرام است.
- [آیت الله مظاهری] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، قطع اینگونه روابط واجب است و اینگونه تجارت حرام میباشد.
- [امام خمینی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
- [آیت الله علوی گرگانی] سلام کردن مستحبّ است وخیلی سفارش شده است که سواره به پیاده وایستاده به نشسته وکوچکتر به بزرگتر سلام کند.