عده ای به ما می گویند که پس از مرگ وارد عالم دیگری می شویم که تا ابد در آن قرار داریم و سعادت یا شقاوت آن عالم در همین زندگی مادی تعیین می شود. این عده انسان های راستگو و مورد اعتماد و خردمندی بوده اند! سخنانشان با دلایل متعددی تائید شده است! بسیاری از عقلا سخنان آنها را پذیرفته اند و زندگی شان را بر آن مبنا قرار داده اند! بشر هیچ گاه نتوانسته سخن آنها را کنار بگذارد و حتی در جوامعی نظیر شوروی پس از سالها مبارزه با دین، دوباره دین سر برآورده است. در همین زندگی مادی پذیرفتن سخن آنها تاثیر جدی بر روی ما دارد و می تواند فوایدی نظیر آرامش و ... را نصیب ما بکند. و ... با این حساب کدام عاقلی می تواند از کنار این سوال بگذرد؟ آیا تنها مطرح شدن این احتمال در ذهن انسان او را وا نمی دارد که به دنبال جوابی قطعی برای آن بگردد؟ خصوصا که اگر زندگی پس از مرگ واقعی باشد، با توجه به ابدی بودن آن، زندگی این دنیا در مقایسه با آن صفر محسوب می شود (هر عددی در مقایسه با بی نهایت تقریبا صفر است) و جا دارد که انسان تمام زندگی این دنیا را فدا کند، تا از عذاب و سختی آن دنیا فرار کند. چه برسد به اینکه زندگی مومنانه سختی خاصی ندارد و تنها ثمره آن گریختن از عذاب نیست بلکه رسیدن به نعماتی غیر قابل وصف است. که انسان را به نهایت بهجت و سرور می رساند. البته شاید نیازی به پیمودن این سیر عقلی برای جواب به این سوال نباشد و همان اول کنجکاوی و فطرت بشر، او را ناگزیر می کند که به این سوال بپردازد.
چه نیازی داریم بدانیم خدایی وجود دارد؟
عده ای به ما می گویند که پس از مرگ وارد عالم دیگری می شویم که تا ابد در آن قرار داریم و سعادت یا شقاوت آن عالم در همین زندگی مادی تعیین می شود.
این عده انسان های راستگو و مورد اعتماد و خردمندی بوده اند!
سخنانشان با دلایل متعددی تائید شده است!
بسیاری از عقلا سخنان آنها را پذیرفته اند و زندگی شان را بر آن مبنا قرار داده اند!
بشر هیچ گاه نتوانسته سخن آنها را کنار بگذارد و حتی در جوامعی نظیر شوروی پس از سالها مبارزه با دین، دوباره دین سر برآورده است.
در همین زندگی مادی پذیرفتن سخن آنها تاثیر جدی بر روی ما دارد و می تواند فوایدی نظیر آرامش و ... را نصیب ما بکند.
و ...
با این حساب کدام عاقلی می تواند از کنار این سوال بگذرد؟ آیا تنها مطرح شدن این احتمال در ذهن انسان او را وا نمی دارد که به دنبال جوابی قطعی برای آن بگردد؟
خصوصا که اگر زندگی پس از مرگ واقعی باشد، با توجه به ابدی بودن آن، زندگی این دنیا در مقایسه با آن صفر محسوب می شود (هر عددی در مقایسه با بی نهایت تقریبا صفر است) و جا دارد که انسان تمام زندگی این دنیا را فدا کند، تا از عذاب و سختی آن دنیا فرار کند.
چه برسد به اینکه زندگی مومنانه سختی خاصی ندارد و تنها ثمره آن گریختن از عذاب نیست بلکه رسیدن به نعماتی غیر قابل وصف است. که انسان را به نهایت بهجت و سرور می رساند.
البته شاید نیازی به پیمودن این سیر عقلی برای جواب به این سوال نباشد و همان اول کنجکاوی و فطرت بشر، او را ناگزیر می کند که به این سوال بپردازد.
- [سایر] خدایی که غنی و بی نیاز , نامحدود و نامتناهی است و به چیزی حتی آفریدن موجودی نیازی ندارد , چرا انسان را آفریده و چه نیازی به خلقت او داشت ؟
- [سایر] خدایی که غنی و بی نیاز , نامحدود و نامتناهی است و به چیزی حتی آفریدن موجودی نیازی ندارد , چرا انسان را آفریده و چه نیازی به خلقت او داشت ؟
- [سایر] آیا زنی که در ازدواج موقت عده نگه نمی دارد می شود ازدواج موقت کرد یا خیر؟ ایا برای عقد موقت نیازی به این است که بدانیم زن عده نگه میدارد یا خیر؟
- [سایر] اگر کسی بخواهد خدایی شود باید چه کارهایی را انجام دهد و راه و روش خدایی شدن چیست؟
- [سایر] خدایی بودن قرآن را اثبات کنید؟
- [سایر] ما آمدیم تا زندگی کنیم و زندگی خدایی کنیم، این زندگی خدایی چه زندگی است و آیا تضاد و تنافی با زندگی موجود دارد؟
- [سایر] چگونه فرصت شب قدر را غنیمت بدانیم ؟
- [سایر] از کجا بدانیم چشم خورده ایم؟
- [سایر] چکار کنیم تا زندگی مان رنگ خدایی بگیرد؟
- [سایر] ایا خداوند می تواند خدایی مانند خود بیافریند؟
- [آیت الله مظاهری] گوشتها، مرغها و ماهیهایی که در بازار مسلمانها موجود است اگر شک کنیم که حلال است یا نه، محکوم به حلّیّت است و اگر بدانیم از بلاد کفر آوردهاند و احتمال بدهیم که بررسی کردهاند نیز محکوم به حلّیّت است، اگر بدانیم بررسی نکردهاند پاک است ولی خوردن آن حرام است، و چنانچه بدانیم ذبح شرعی نشده است علاوه بر اینکه خوردن آن حرام است نجس هم میباشد.
- [امام خمینی] - ترجمه سوره قل هو الله احد بسم الله الرحمن الرحیم: (قل هو الله احد)، یعنی بگو ای محمد (ص) که خداوند، خدایی است یگانه. (الله الصمد)، یعنی خدایی که از تمام موجودات بی نیاز است. (لم یلد و لم یولد)، فرزند ندارد و فرزند کسی نیست. (و لم یکن له کفوا احد)، یعنی هیچ کس از مخلوقات مثل او نیست.
- [آیت الله بهجت] با پوست سنجاب و خز نماز خواندن بنابر اظهر اشکال ندارد، بعد از اینکه بدانیم به دستور شرع تذکیه شده است؛ ولی احتیاط، اجتناب از سنجاب است.
- [آیت الله مظاهری] مسافر میتواند در سفر روزه مستحبّی بگیرد و نیازی به قصدِ ده روز یا نذر هم ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] ترجمه سوره قل هو الله احد بسم الله الرحمن الرحیم معنای ان گذشت قل هو الله احد یعنی بگو ای محمد صلی الله علیه واله وسلم که او خدایی است یگانه الله الصمد یعنی خدایی که از تمام موجودات بی نیاز و همه به او نیازمندند لم یلد و لم یولد یعنی فرزند ندارد و فرزند کسی نیست و لم یکن له کفوا احد یعنی هیچ کسی همتای او نیست
- [آیت الله مظاهری] گوشت، پیه و چرمی که در بازار مسلمانان فروخته شود پاک است، همچنین اگر یکی از اینها در دست مسلمان باشد و بدانیم آن مسلمان از کافر گرفته و احتمال بدهیم آن مسلمان رسیدگی کرده است باز هم پاک است، امّا اگر بدانیم رسیدگی نکرده و یقین به مردار بودن آن هم نداشته باشیم پاک است ولی خوردن آن و نماز خواندن با آن جایز نیست. 5 - خون:
- [آیت الله سبحانی] گوشت ها یا مرغ های سر بریده که از بلاد کفر می آورند، اگر بدانیم که خود به خود نمرده است پاک ولی گوشت آن حرام است. چیزهائی که موقع سر بریدن حیوانات مستحب است:
- [آیت الله مظاهری] معامله با بچّه غیر رشید باطل است گرچه پدر یا جدّ آن بچّه به او اجازه داده باشند که معامله کند، ولی اگر بدانیم چیزی را که میگیرد یا میدهد مورد رضایت ولیّ اوست تصرّف در آن چیز مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله وحید خراسانی] بیمه انواع و اقسام متعددی دارد مانند بیمه حیات و بیمه سلامت و بیمه مال و چون حکم انها یکی است نیازی به بیان اقسام و انواع ان نیست