خداوند همیشه بوده و همیشه خواهد بود. به اصطلاح خداوند موجودی ازلی و ابدی است. خدا از جایی نیامده، و علتی او را به وجود نیاورده، بلکه او بی نیاز از علت است و وجود عین ذات او است، نه این که چیز دیگری به او هستی داده باشد. و اصولاً چنین سؤالی در مورد خداوند صحیح نیست؛ زیرا فرض موجودی که از چیزی یا از کسی یا در زمانی به وجود آمده باشد، به این معنا خواهد بود که قبل از او هستی یا وجود و یا موجود دیگری بوده است. اگر چنین فرض کنیم، آن موجود، دیگر خدای خالق همه هستی نخواهد بود. نیز فرض این که خدا از کسی یا از جایی باشد، به این معنا خواهد بود که او نیازمند به آن کس و یا آن مکان خواهد بود، پس مانند ما و دیگر مخلوقات موجود نیازمند به آن کس و یا آن مکان خواهد بود، پس مانند ما و دیگر مخلوقات موجود نیازمند خواهد بود، نه خدای خالق همه هستی و بی نیاز. به بیان دیگر، هر موجودی نیازمند به علت نیست، بلکه هر چیزی که از خود هستی ندارد، اگر بخواهد موجود شود، نیاز به علت پدید آورنده دارد. غیر از خدا، تمام موجودات عالم هستی نیاز به علت هستی بخش دارند. چون در ذات خود هستی ندارند و به اصطلاح ممکن الوجودند. موجودی که در ذات خود هستی ندارد، هستی دار شدنش به دست موجود دیگری است که از آن به (علت) تعبیر می شود. اگر علتش آن را به وجود نیاورد، هرگز موجود نمیشود. فرضاً اگر شما تنها علت روشن شدن ماشین را استارت زدن بدانید، اگر استارت نزنید. هرگز ماشین روشن نخواهد شد. موجودی که خودش هستی دار است، یعنی هستی و بودن عین ذات اوست، به او واجب الوجود می گویند، یعنی بودنش حتمی و ضروری است و امکان ندارد که نباشد، چنین موجودی نیاز به هیچ چیزی دیگری ندارد تا گفته شود از کجا آمده یا از کی بوده و ... برای مطالعه بیشتر می توانید به کتاب علل گرایش به مادیگری، اثر شهید مطهری (فصل تصادف، خدا، علیت ) مراجعه فرمایید.
خداوند یکباره از کجا آمده است؟
خداوند همیشه بوده و همیشه خواهد بود. به اصطلاح خداوند موجودی ازلی و ابدی است. خدا از جایی نیامده، و علتی او را به وجود نیاورده، بلکه او بی نیاز از علت است و وجود عین ذات او است، نه این که چیز دیگری به او هستی داده باشد. و اصولاً چنین سؤالی در مورد خداوند صحیح نیست؛ زیرا فرض موجودی که از چیزی یا از کسی یا در زمانی به وجود آمده باشد، به این معنا خواهد بود که قبل از او هستی یا وجود و یا موجود دیگری بوده است. اگر چنین فرض کنیم، آن موجود، دیگر خدای خالق همه هستی نخواهد بود. نیز فرض این که خدا از کسی یا از جایی باشد، به این معنا خواهد بود که او نیازمند به آن کس و یا آن مکان خواهد بود، پس مانند ما و دیگر مخلوقات موجود نیازمند به آن کس و یا آن مکان خواهد بود، پس مانند ما و دیگر مخلوقات موجود نیازمند خواهد بود، نه خدای خالق همه هستی و بی نیاز.
به بیان دیگر، هر موجودی نیازمند به علت نیست، بلکه هر چیزی که از خود هستی ندارد، اگر بخواهد موجود شود، نیاز به علت پدید آورنده دارد. غیر از خدا، تمام موجودات عالم هستی نیاز به علت هستی بخش دارند. چون در ذات خود هستی ندارند و به اصطلاح ممکن الوجودند. موجودی که در ذات خود هستی ندارد، هستی دار شدنش به دست موجود دیگری است که از آن به (علت) تعبیر می شود. اگر علتش آن را به وجود نیاورد، هرگز موجود نمیشود. فرضاً اگر شما تنها علت روشن شدن ماشین را استارت زدن بدانید، اگر استارت نزنید. هرگز ماشین روشن نخواهد شد.
موجودی که خودش هستی دار است، یعنی هستی و بودن عین ذات اوست، به او واجب الوجود می گویند، یعنی بودنش حتمی و ضروری است و امکان ندارد که نباشد، چنین موجودی نیاز به هیچ چیزی دیگری ندارد تا گفته شود از کجا آمده یا از کی بوده و ...
برای مطالعه بیشتر می توانید به کتاب علل گرایش به مادیگری، اثر شهید مطهری (فصل تصادف، خدا، علیت ) مراجعه فرمایید.
- [سایر] چرا اسلام به یکباره بردگی را الغا نکرد؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی درآمد چند سال خود را پی در پی پس انداز میکند تا موجودی نقدی او افزایش یابد و در آخر کار خمس موجودی را یکباره بپردازد، آیا این کار جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] کسی که سال خمسی اش نزدیک است و یکباره پول هنگفتی که مورد نیاز است بدست می آورد (از محل بیمه و رهن منزل) آیا برای این پول می تواند یک سال خمسی جدا در نظر بگیرد یا باید در پایان همان سال خمسش را بدهد؟
- [آیت الله خامنه ای] ما برای انجام کارهای عمرانی احتیاج به هزینه زیادی داریم که پرداخت یکباره آن برای ما مشکل است، لذا اقدام به تأسیس صندوقی برای عمران کرده ایم، و هر ماه مبلغی را در آن به ودیعه می گذاریم و بعد از آنکه مقداری جمع شد، آن را صرف کارهای عمرانی می کنیم، آیا به این مال پس انداز شده خمس تعلّق می گیرد؟
- [سایر] سلام حاج اقا من 1-دانشجوترم3پزشکی تبریزم فقط خدا میدونه با چه زحمتی قبول شدم(ازاونایی که باکلاس وبه زور معلم خصوصی درس میخونن هم نیستم)اما بعدازورود به دانشگاه به یکباره همه چیزخراب شد/تصورم از دانشگاه ودانشجو وحتی استاد و100البته دکتر!!ارمانها واهدافم از پزشک شدن را فراموش کردم تا اتفاقی در2ماه اخیربهم تلنگر زدوبعداز اون ماجرادر برنامه تون(این شبها)اشاره کردید که هرکسی در زندگیش بههمان اندازه که به1پزشک نیاز داره به مشاوردینی هم نیازمنده میدونم که در این مورد عذر خواستید ولی ازتون میخوام منابعی(کتب یامشاور)بهم معرفی کنید باتشکر
- [سایر] چه دلیلی وجود دارد بر اینکه منظور از اهل بیت(ع) در آیه 33 احزاب پنج تن آل عبا باشند؟ در صورتی که در آیه 73 سوره هود حضرت ابراهیم(ع) و همسرشان را اهل البیت(ع) می خواند و به خاطر همین از ضمیر مذکر استفاده کرده است. می توان گفت که این آیه خواست خداوند را بیان می دارد اما سرپیچی همسران پیامبر این توفیق را از آنان سلب می کند، ولی با توجه به اینکه آیات بعدی و جملات قبلی خود آیه در مورد همسران پیامبر است بعید است مرجع ضمیر به یکباره تغییر کند.
- [سایر] سلام وقت بخیر دختری 35 ساله هستم مدتی است هنگام دفع ادرار با مشکل مواجه شدم با عرض پوزش شرح میدهم یعنی ادرار قطره قطره هست یعنی یه دستشویی معمولی را 2تا 3 مررتبه به فاصله 1 دقیقه میروم تا مثانه کاملا تخلیه شود یکباره مثانه ام تخلیه نمیشود (وقتی سرما هست ویا لباسم خیس شود بی اختیاری ادرار دارم )البته اضافه وزن هم دارم واین مشکل شرایط را برایم سخت کرده است 35 ساه مجرد حدود 15 کیلو هم اضافه وزن دارم
- [سایر] در مورد چیستی (خداوند) و چگونگی شناخت خدا توضیح دهید؟
- [سایر] خدا کیه ؟ چه طوری میشه خدا رو اثبات کرد؟
- [سایر] خلقت ماده اولیه توسط خداوند چگونه می باشد؟ آیا چیزی غیر از خدا و در عرض خدا وجود داشته است.
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله بهجت] کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: (لِلّهِ عَلَیَّ)، یعنی: (برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم)، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده: