اولا در یک پدیده امکان نقش آفرینی چندین عامل وجود دارد. مثلا گرما می تواند ناشی از نور خورشید باشد اما بدون نور خورشید نیز ممکن است با استفاده از سوخت های فسیلی گرما داشته باشیم. بنابراین اینکه برای بعضی از محجبه ها مزاحمت می شود، دلیل نفی امنیت آفرینی حجاب نیست و همین مقدار که حجاب سبب عدم طمع عده ای در بعضی مواقع می شود، خود دلیل کافی برای اثبات امنیت آفرینی حجاب است. ثانیا هر عامل تا حدی بازدارندگی دارد. لباس ضد گلوله می تواند جان انسان را در مقابل شلیک گلوله حفظ کند. اما آیا لباس ضد گلوله در مقابل بمب و موشک هم کارآیی دارد؟ در جوامع افراد بزه کاری وجود دارند که حتی از امن ترین سیستم ها هم دزدی می کنند. اما هیچ وقت این اتفاق سبب نمی شود که مردم از قفل عادی و ساده دست بکشند. بلکه باید علاوه بر اقدامات ساده ای که در غالب موارد امنیت آفرین است، اقدامات ویژه ای نیز در مقابل بزه کاران در نظر گرفت. ثالثا اگر چه هیچ شکی وجود ندارد که غریزه جنسی با تحریک نا به جا به حالت بی تعادلی و مرض می رسد و از همین رو باید مانع تحریک ها در سطح خیابان و جامعه شد، اما تنها حکمت حجاب امنیت آفرینی و جلوگیری از مرض دیگران نیست. و این تنها یکی از حکمت های حجاب است. از همین رو زن مسلمان در جامعه ای که پوشش های بسیار ناموجه رایج است، همچنان حجاب خود را حفظ می کند در حالی که آن جامعه دچار تباهی شده است. چون دستور خدا، حفظ کرامت خود و ... هم دلایلی برای حجاب می باشند. یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً (59 احزاب) ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: (جلبابها [روسری های بلند] خود را بر خویش فروافکنند، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون خطا و کوتاهی از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
اولا در یک پدیده امکان نقش آفرینی چندین عامل وجود دارد. مثلا گرما می تواند ناشی از نور خورشید باشد اما بدون نور خورشید نیز ممکن است با استفاده از سوخت های فسیلی گرما داشته باشیم. بنابراین اینکه برای بعضی از محجبه ها مزاحمت می شود، دلیل نفی امنیت آفرینی حجاب نیست و همین مقدار که حجاب سبب عدم طمع عده ای در بعضی مواقع می شود، خود دلیل کافی برای اثبات امنیت آفرینی حجاب است.
ثانیا هر عامل تا حدی بازدارندگی دارد. لباس ضد گلوله می تواند جان انسان را در مقابل شلیک گلوله حفظ کند. اما آیا لباس ضد گلوله در مقابل بمب و موشک هم کارآیی دارد؟ در جوامع افراد بزه کاری وجود دارند که حتی از امن ترین سیستم ها هم دزدی می کنند. اما هیچ وقت این اتفاق سبب نمی شود که مردم از قفل عادی و ساده دست بکشند. بلکه باید علاوه بر اقدامات ساده ای که در غالب موارد امنیت آفرین است، اقدامات ویژه ای نیز در مقابل بزه کاران در نظر گرفت.
ثالثا اگر چه هیچ شکی وجود ندارد که غریزه جنسی با تحریک نا به جا به حالت بی تعادلی و مرض می رسد و از همین رو باید مانع تحریک ها در سطح خیابان و جامعه شد، اما تنها حکمت حجاب امنیت آفرینی و جلوگیری از مرض دیگران نیست. و این تنها یکی از حکمت های حجاب است. از همین رو زن مسلمان در جامعه ای که پوشش های بسیار ناموجه رایج است، همچنان حجاب خود را حفظ می کند در حالی که آن جامعه دچار تباهی شده است. چون دستور خدا، حفظ کرامت خود و ... هم دلایلی برای حجاب می باشند.
یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً (59 احزاب) ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: (جلبابها [روسری های بلند] خود را بر خویش فروافکنند، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون خطا و کوتاهی از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
- [سایر] حجاب چه تأثیراتی بر امنیت اجتماعی دارد؟
- [سایر] یک دختر از چه سنی باید حجاب را رعایت کند و یا از چه سنی بهتر است محجبه باشد؟
- [سایر] حجاب چه نقشی در سلامت جسم و روان فرد و امنیت خانواده دارد؟
- [سایر] مستند فقهی وجوب محجبه بودن زن در هنگام نماز را برای اینجانب بیان کنید؟
- [سایر] وقتی الگوی حجاب را معرفی نمی کنید، تن بازیگر معروف نمی کنید/ مانکن اسلامی نداری /خوب می رن دنبال بدحجابی دیگه جان امام رضا ترکیه رو ببینید چه لباسایی خانومای محجبه اش می پوشند هم قشنگه هم اسلامی پوشیده
- [سایر] آیا حجاب اجباری سبب نشد ملتی که به زور چادر رو نتوانستند از سرش درآورند، خودش آن را درآورده است؟
- [آیت الله سبحانی] برخی از افرادی که با ویلچر طواف را بجا می آورند گاهی به جهت ازدحام جمعیت سبب مزاحمت و اذیت دیگران می شوند، آیا چنین طوافی صحیح است؟ آیا می توانند از طبقه دوم مسجد الحرام طواف کنند؟
- [سایر] نظر ادیان الهی درباره پوشش زن چیست؟ آیا آنان نیز حجاب را بر زن لازم میدانند؟
- [آیت الله خامنه ای] حجاب زن
- [آیت الله سیستانی] آیا پوشیدن حجاب برای زن دراسلام فرض است ؟ حتی درکشورهای خارجی ؟ ومقصودم از حجاب روسری است ؟
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] شوهر نمی تواند بیش از چهارماه نزدیکی با زن دایمی جوان خود را ترک کند و همچنین بنابر احتیاط واجب در غیر زن جوان مگر با رضایت زن یا ان که نزدیکی بر مرد ضرری یا حرجی باشد در صورتی که با ضرر و حرج بر زن مزاحمت نکند یا ان که زن ناشزه باشد و یا ان که در ضمن عقد بر زن شرط شده باشد که اختیار نزدیکی با مرد باشد
- [آیت الله مکارم شیرازی] شنیدن صدای زن نامحرم در صورتی که به قصد لذت نباشد و سبب افتادن در گناه نشود اشکالی ندارد، ولی زن نباید لحن صدای خود را طوری کند که هوس انگیز باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نمازهای یومیهای که به سبب حیض از زن فوت شده قضا ندارد ولی روزههای واجب را که در حال حیض نگرفته، باید قضا نماید و قضای نمازهای غیریومیه که بر دیگران واجب است، بر او نیز واجب است.
- [آیت الله مظاهری] حرف زدن زن و شنیدن آن، برای نامحرم در صورتی که شهوتانگیز نباشد، و سبب افتادن در گناه نشود و مفسده دیگری هم نداشته باشد و جالب هم نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد در صورتی که زی پوشش خود قرار دهد بنابر احتیاط حرام است و ستر عورت با ان در نماز بنابر احتیاط موجب بطلان است
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که زن خود را طلاق میدهد باید عاقل بوده و کمتر از ده سال نداشته باشد و طلاق بچه نابالغ ممیّز که کمتر از ده سال نداشته باشد صحیح است و نیز باید انسان واقعاً طلاق شرعی و جدا شدن زن از زوجیّت خود را قصد کرده باشد و مجرّد مجبور بودن طلاقدهنده سبب باطل شدن طلاق نمیگردد، البتّه در غالب موارد اجبار، شخص اجبار شده وقوع طلاق شرعی را واقعاً قصد نمیکند بلکه تنها اجراء صیغه طلاق را قصد میکند که در این صورت طلاق واقع نمیگردد، ولی اگر به سبب اجبار، مرد واقعاً قصد طلاق شرعی زنش را داشته باشد طلاق صحیح خواهد بود.
- [آیت الله اردبیلی] اصل لزوم حجاب برای زن از ضروریّات اسلام است، هر چند بعضی از جزئیات آن از ضروریات نیست؛ پس زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند، بلکه احتیاط آن است که بدن و موی خود را از پسری هم که بالغ نشده، ولی خوب و بد را میفهمد و به حدّی رسیده که ممکن است به قصد لذّت نگاه کند، بپوشاند لکن پوشاندن صورت ودستها تا مچ اگر به قصد نشان دادن به مردها و لذّت بردن آنها نباشد لازم نیست، هرچند خوب است، ولی قدمهای خود را باید بپوشاند و بنابر احتیاط پوشش زنها باید به شکلی باشد که برجستگیهای بدن آنان نیز نمایان نباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مورد حجاب واجب، کافی است که زن بدن خود را جز صورت و دست تا مچ به هر وسیله ای که می تواند بپوشاند و لباس خاصی شرط نیست ولی پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان و همچنین لباسهای زینتی اشکال دارد.