در جواب به این سوال باید چند مساله را مد نظر قرار داد. 1- طبیعت تقسیم وظایف و کارها در جامعه، اقتضاء می کند که رهبر در تمام مسائل جزئی(به معنای خاص و نه به معنای غیر مهم) و موردی وارد نشوند. بلکه تنها خطوط کلان و مواضع اصولی را بیان کنند. 2- نباید خود یا گروهی را ملاک و معیار عدالت قرار دهیم و هر جا که خواسته ما تعقیب نشد و به عمل در نیامد، مدعی شویم که حق از بین رفته و عدالت ذبح شده! کسانی که نسبت به حکم های صادر شده از جانب قوه قضائیه قصد اظهار نظر و موضع گیری دارند ، قبل از هر چیز باید در مقابل وجدان خویش به این سوال پاسخ دهند که آیا از تمام مستندات پرونده اطلاع داشته اند؟ یا صرف اینکه منافع و سلیقه های سیاسی و حزبی آنها تامین نشده، به مخالفت می پردازند؟ 3- برای هر اظهار نظری بهتر است انسان ابتدا اطلاعات لازم و صحیح را به دست آورد، و بعد موضع گیری کند. برای مطالعه مواضع رهبری در بحث کوی دانشگاه اینجا را کلیک نمائید. ایشان به صراحت در این جلسه سخنرانی بیان کرده اند که اقداماتی نسبت به این قضیه انجام داده اند، اما از تبلیغات و مساله اول جلوه داده این بحث، پرهیز می کنند. هر جایی که اجحافی بیان شده، قطعا باید پیگیری شود، اما باید مراقب بود که با طرح مسائل حاشیه ای، مسائل کلان را پنهان نکنند. بنده قسمت کوتاهی از مطالب مطرح شده در جلسه ذکر شده را بیان می کنم و برای مطالعه مفصل آن می توانید به لینک بالا مراجعه کنید: (در قضایائی به این اهمیت، با حدس و گمان و شایعه و این چیزها نمیشود حرکت کرد. ... این را شما بدانید، هیچگونه اغماضی از جرم و جنایت وجود نخواهد داشت؛ منتها ما نمیتوانیم حکم کنیم که باید دستگاه قضا اینجور قضاوت کند؛ نه، دستگاه قضا باید نگاه کند، اگر دلائلی برای مجرمیت کسی، چه در زمینهی سیاسی، چه در زمینهی اقتصادی، چه در زمینهی مفاسد گوناگون پیدا کرد، بر طبق او حکم کند. شما اشاره کردید به مسائل کوی دانشگاه یا از این قبیل مسائل ... یا مثلاً قضیهی کهریزک را گفتند. این را به طور قاطع بدانید که با اینها برخورد خواهد شد. حالا نمیخواهیم جنجال بکنیم که دستور بدهیم، این دستور توی رسانهها پخش بشود، باز یک پیوست زده بشود، باز یک پیرو زده بشود؛ من دوست ندارم کار تبلیغاتی انجام بگیرد؛ اما از اولین روزها دستور داده شده و کسانی دنبال هستند؛ منتها کارها باید درست با دقت و با مراقبت پیش برود. توجه کنید که این مسائل هیچکدام نباید با مسئلهی اصلی بعد از انتخابات خلط شود. حادثهی اصلی نباید تحت الشعاع این حوادث قرار بگیرد. یک عدهای آنچه را که بعد از انتخابات اتفاق افتاد، آن ظلمی که به مردم شد، آن ظلمی که به نظام اسلامی شد، آن هتکی که از آبروی نظام در مقابل ملتها به وسیلهی بعضی انجام گرفت، اینها همه را ندیده میگیرند، فرضاً مسئلهی فلان حادثه را، زندان کهریزک را، یا قضیهی کوی را قضیهی اصلی دوران بعد از انتخابات تا امروز قلمداد میکنند؛ این خودش یک ظلم دیگر است.)
چرا رهبر انقلاب درباره مسائل کوی دانشگاه و محکوم کردن چند دانشجو توسط قوه قضائیه وارد صحنه نشدند؟
در جواب به این سوال باید چند مساله را مد نظر قرار داد.
1- طبیعت تقسیم وظایف و کارها در جامعه، اقتضاء می کند که رهبر در تمام مسائل جزئی(به معنای خاص و نه به معنای غیر مهم) و موردی وارد نشوند. بلکه تنها خطوط کلان و مواضع اصولی را بیان کنند.
2- نباید خود یا گروهی را ملاک و معیار عدالت قرار دهیم و هر جا که خواسته ما تعقیب نشد و به عمل در نیامد، مدعی شویم که حق از بین رفته و عدالت ذبح شده! کسانی که نسبت به حکم های صادر شده از جانب قوه قضائیه قصد اظهار نظر و موضع گیری دارند ، قبل از هر چیز باید در مقابل وجدان خویش به این سوال پاسخ دهند که آیا از تمام مستندات پرونده اطلاع داشته اند؟ یا صرف اینکه منافع و سلیقه های سیاسی و حزبی آنها تامین نشده، به مخالفت می پردازند؟
3- برای هر اظهار نظری بهتر است انسان ابتدا اطلاعات لازم و صحیح را به دست آورد، و بعد موضع گیری کند. برای مطالعه مواضع رهبری در بحث کوی دانشگاه اینجا را کلیک نمائید.
ایشان به صراحت در این جلسه سخنرانی بیان کرده اند که اقداماتی نسبت به این قضیه انجام داده اند، اما از تبلیغات و مساله اول جلوه داده این بحث، پرهیز می کنند. هر جایی که اجحافی بیان شده، قطعا باید پیگیری شود، اما باید مراقب بود که با طرح مسائل حاشیه ای، مسائل کلان را پنهان نکنند. بنده قسمت کوتاهی از مطالب مطرح شده در جلسه ذکر شده را بیان می کنم و برای مطالعه مفصل آن می توانید به لینک بالا مراجعه کنید: (در قضایائی به این اهمیت، با حدس و گمان و شایعه و این چیزها نمیشود حرکت کرد. ... این را شما بدانید، هیچگونه اغماضی از جرم و جنایت وجود نخواهد داشت؛ منتها ما نمیتوانیم حکم کنیم که باید دستگاه قضا اینجور قضاوت کند؛ نه، دستگاه قضا باید نگاه کند، اگر دلائلی برای مجرمیت کسی، چه در زمینهی سیاسی، چه در زمینهی اقتصادی، چه در زمینهی مفاسد گوناگون پیدا کرد، بر طبق او حکم کند. شما اشاره کردید به مسائل کوی دانشگاه یا از این قبیل مسائل ... یا مثلاً قضیهی کهریزک را گفتند.
این را به طور قاطع بدانید که با اینها برخورد خواهد شد. حالا نمیخواهیم جنجال بکنیم که دستور بدهیم، این دستور توی رسانهها پخش بشود، باز یک پیوست زده بشود، باز یک پیرو زده بشود؛ من دوست ندارم کار تبلیغاتی انجام بگیرد؛ اما از اولین روزها دستور داده شده و کسانی دنبال هستند؛ منتها کارها باید درست با دقت و با مراقبت پیش برود. توجه کنید که این مسائل هیچکدام نباید با مسئلهی اصلی بعد از انتخابات خلط شود. حادثهی اصلی نباید تحت الشعاع این حوادث قرار بگیرد. یک عدهای آنچه را که بعد از انتخابات اتفاق افتاد، آن ظلمی که به مردم شد، آن ظلمی که به نظام اسلامی شد، آن هتکی که از آبروی نظام در مقابل ملتها به وسیلهی بعضی انجام گرفت، اینها همه را ندیده میگیرند، فرضاً مسئلهی فلان حادثه را، زندان کهریزک را، یا قضیهی کوی را قضیهی اصلی دوران بعد از انتخابات تا امروز قلمداد میکنند؛ این خودش یک ظلم دیگر است.)
- [سایر] لطفا سخنان رهبر معظم انقلاب که اخیرا در دانشگاه علم و صنعت سخنرانی داشتند، برایم تحلیل کامل و جامع کنید.
- [سایر] کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه یعنی چه و چرا رهبر معظم انقلاب مدام بر این امر تأکید می فرمایند؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر مسلمانی بر اساس قانون و تأیید قوه قضائیه به جرم حمل مواد مخدر به اعدام محکوم شود و حکم اعدام درباره او اجرا گردد: 1. آیا نماز میّت بر او خوانده می شود؟ 2. شرکت در مجلس عزا و قرائت قرآن کریم و مصیبت خوانی برای اهل بیت(علیهم السلام) که برای او برگزار می شود، چه حکمی دارد؟
- [سایر] دیدگاه رهبر انقلاب نسبت به آیندهی علمی کشور چیست؟ چرا ایشان تا این اندازه به موضوع پیشرفت علمی تأکید داشتهاند؟ ورود ایشان به مصادیق پیشرفت علمی -نظیر نقشهی جامع و توجه به نخبگان- با توجه به کدام ضرورتها اتفاق افتاده؟ رهبر انقلاب در چه موارد دیگری نسبت به مسائل علمی کشور ورود مصداقی داشتهاند؟
- [سایر] پاسخ ها و مقالاتتان به شدت عالی ست ، سوالی داشتم اینکه در جریان فتنه ی 88 تصاویری دیده شده که برخی نیروهای امنیتی به زنان هم حمله می کنند و ضربه می زنند و یا شیشه های خودروی شخصی را می شکنند ، آیا قوه قضاییه با این ها برخورد داشته یا نه ؟این مطلب بسیار مورد سوء استفاده ی ضد انقلاب قرار می گیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چندی پیش رئیس قوّه قضائیّه فرمودند: (از دیدگاه فقه اسلام چک و دیون زندان ندارد.) و نیز فرمودند: (بسیاری از بازداشتهای موقّت، فاقد مبنای حقوقی و فقهی است.) چرا مراجع، علما و بزرگان دین در مقابل این گونه مسائل سکوت کرده اند؟ اگر مسأله ای فاقد دلیل فقهی و دینی است چرا اجرا می شود؟
- [سایر] با سلام بنده دانشجو ی دانشگاه سراسری هستم میخوام از رشته خودم بیام بیرون و وارد حوزه بشم چون به علوم دین علاقه دارم و میخوام علوم قضایی بخونم چه طوری میتونم وارد حوزه بشم؟ آیا میشه تو حوزه به این هدفم برسم؟
- [سایر] با سلام بنده مجرد و در حال گذراندن دوره کارآموزی قضاوت هستم.(استخدام قوه قضاییه)قصد ازدواج دارم.در این مورد سوالاتی دارم، که ممنون میشوم پاسخ گو باشید.1.شرایط و حداقل ها برای ازدواج چیست؟ 2.تا سه سال دیگر دوره کارموزی من طول می کشد، با این شرایط تا آن زمان ماهیانه 700 هزار تومان درآمد دارم و آمادگی عروسی گرفتن و رفتن به خانه خود را ندارم.اکنون یا شما توصیه به عقد کردن با دختر خانمی که دانشجو هستند می کنید یا نه؟(محل کارآموزی با تحصیل همسر یکی باشد و متفاوت با محل زندگی خانواده)3.ازدواج با کسی که چند ماه از من کوچک تر است ، موردی دارد؟4. دوره عقد سه ساله مضرر است؟ اگر طرف مقابل دانشجو باشد و در خوابگاه متاهلی زندگی کنیم چه طور؟5.در جلسه خواستگاری چه سوالاتی مطرح کنم؟6. سوال پرسیدن به صورت غیر مستقیم چه طور است؟(مشابه سوالات مطرح شده در مصاحبه های دانشگاه ها)
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید : بنده علیرضا پورجعفری هستم دانشجوی رشته مهندسی عمران-سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر.بنده میخواستم دو سال پیش بعد از دیپلم وارد حوزه بشوم اما به دلایلی نرفتم.حال به لطف خدا دانشجو هستم.من تشنه معارف الهی هستم چگونه میتوانم وارد حوزه شوم و همزمان درس حوزه را بخوانم و به کسوت الهی روحانیت در بیایم البته اگر خداوند متعال این بنده گناه کار خود را لایق بداند. التماس دعا
- [آیت الله مکارم شیرازی] شخصی زنِ برادر خود را کشته، و از سوی قوّه قضائیّه محکوم به قصاص شده است. مدّتی از این حکم گذشته، و قاتل در زندان می باشد. دادگاه به پدر مقتول اطّلاع داده که فاضل دیه را پرداخت کنید، تا حکم قصاص اجرا گردد. ولی چون پدر مقتوله شخص بی بضاعت و فقیر و عائله مندی است، قادر به پرداخت فاضل دیه نمی باشد. لذا از افراد خیّر و اقارب و عشیره کمک مالی می طلبد. آیا از نظر شرع مطهر، آنها می توانند به عنوان تبرّع و بلا عوض، یا به عنوان وجوهات شرعیّه به ایشان کمک کنند، تا او بتواند قاتل دختر خود را قصاص کند؟