نماز خواندن با لاک اشکالی ندارد ولی لاک زدن برای وضو و غسل اشکال دارد؛ زیرا یکی از شرایط وضو و غسل این است که در اعضا مانعی از رسیدن آب نباشد.[1] و چون لاک ناخن مانع از رسیدن آب به ناخن است، موجب بطلان وضو می گردد؛ بنابراین لاک خصوصیتی در این مورد ندارد، بلکه هر چیزی که مانع رسیدن آب باشد، باعث بطلان وضو می شود. یک خانم می تواند دست خود را لاک زده و موقع وضو پاک کند و دوباره لاک بزند. پس هیچ محدودیتی از جهت لاک یا غیر آن نیست. مهم، نبودن مانع وضو (مانع رسیدن آب به اعضا) می باشد، خواه لاک باشد، یا چسب یا گچ یا روغن و چربی و یا هر مانع دیگر؛ ولی اگر بر ناخنها یا رو و کف دستها رنگ حنا یا مانند آن باشد برای وضو و غسل اشکالی ایجاد نمیکند، چون رنگ حنا مانع رسیدن آب نیست و این حکم فقط برای حنا نیست، بلکه هر رنگی که چنین باشد، همین حکم را دارد. برای مسح اگر روی یکی از انگشتان پا لاک یا مانع دیگری نباشد، وضو صحیح است. [1]. توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 187، بعد از مسئله 289 (شرط سیزدهم).
نماز خواندن با لاک اشکالی ندارد ولی لاک زدن برای وضو و غسل اشکال دارد؛ زیرا یکی از شرایط وضو و غسل این است که در اعضا مانعی از رسیدن آب نباشد.[1]
و چون لاک ناخن مانع از رسیدن آب به ناخن است، موجب بطلان وضو می گردد؛ بنابراین لاک خصوصیتی در این مورد ندارد، بلکه هر چیزی که مانع رسیدن آب باشد، باعث بطلان وضو می شود. یک خانم می تواند دست خود را لاک زده و موقع وضو پاک کند و دوباره لاک بزند. پس هیچ محدودیتی از جهت لاک یا غیر آن نیست. مهم، نبودن مانع وضو (مانع رسیدن آب به اعضا) می باشد، خواه لاک باشد، یا چسب یا گچ یا روغن و چربی و یا هر مانع دیگر؛ ولی اگر بر ناخنها یا رو و کف دستها رنگ حنا یا مانند آن باشد برای وضو و غسل اشکالی ایجاد نمیکند، چون رنگ حنا مانع رسیدن آب نیست و این حکم فقط برای حنا نیست، بلکه هر رنگی که چنین باشد، همین حکم را دارد. برای مسح اگر روی یکی از انگشتان پا لاک یا مانع دیگری نباشد، وضو صحیح است.
[1]. توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 187، بعد از مسئله 289 (شرط سیزدهم).
- [امام خمینی] کسی که میدانیم نماز طوافش درست نیست آیا میتوانیم بعد از طواف نساء و نمازش به او دختر بدهیم؟ یا برایش عقد بخوانیم؟
- [سایر] صیغه نذر را باید چگونه بخوانیم که صحیح باشد و آیا میتوانیم نذری که کردهایم را ادا ننماییم؟
- [سایر] چرا باید نماز بخوانیم؟
- [سایر] چرا باید نماز بخوانیم؟ چرا باید اینگونه بخوانیم؟! اگر قرار به عبادت باشد،نوع دیگری هم می شود عبادت کرد.
- [سایر] چرا باید نماز را سروقت بخوانیم؟
- [سایر] چرا نماز را نمیتوانیم به فارسی بخوانیم؟
- [سایر] چگونه با حضور قلب نماز بخوانیم؟
- [سایر] نماز زیارت را به چه نیت بخوانیم؟
- [سایر] در نماز اگر بخواهیم آیه الکرسی یا آیاتی را که در آغاز قرآن نیست که با (بسم الله الرّحمن الرّحیم)، شروع شود بخوانیم آیا میتوانیم بهجای آن فقط در آغاز (اعوذ بالله من الشیطان الرجیم) بگوئیم؟ مستحب است ... واجب است ... یا مباح؟
- [سایر] آیا برای خواندن نماز قضا، میتوانیم به جماعت اقتدا کنیم؟
- [آیت الله نوری همدانی] انسان باید نماز عصر رابعد از نماز ظهر و نماز عشا را بعد از نماز بخواند و اگر عمداً نماز را پیش از نماز ظهر و نماز عشا را پیش از نماز عشا راپیش از نماز مغرب بخواند ، باطل است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمداً نماز عصر را پیش از نماز ظهر و نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند باطل است.
- [آیت الله سبحانی] انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشاء را بعد ز نماز مغرب بخواند و اگر عمداً نماز عصر را پیش از نماز ظهر و نماز عشاء را پیش از نماز مغرب بخواند باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمداً نماز عصر را پیش از نماز ظهر و یا نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند باطل است.
- [آیت الله سیستانی] انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر ، و نماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند ، و اگر عمداً نماز عصر را پیش از نماز ظهر ، و نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند ، باطل است .
- [آیت الله اردبیلی] باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشاء را بعد از نماز مغرب بخوانند و اگر عمدا نماز عصر را پیش از نماز ظهر و نماز عشاء را پیش از نماز مغرب بخوانند، باطل است.
- [آیت الله بروجردی] انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمداً نماز عصر را پیش از نماز ظهر و نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند، باطل است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر به نیّت نماز ظهر یا نماز مغرب وارد نماز شده و در بین نماز آگاه شود که قبلاً نماز ظهر یا نماز مغرب را به جا آورده است، نمیتواند نیّت را به نماز عصر یا نماز عشاء برگرداند, بلکه باید نماز را بشکند و دوباره به قصد نماز عصر یا نماز عشاء انجام دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشاء را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمدا نماز عصر را پیش از نماز ظهر و نماز عشاء را پیش از نماز مغرب بخواند باطل است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمدا نماز عصر را پیش از نماز ظهر و نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند باطل است.