کارشناس محترم سایت ازدواج موقت را علاوه بر حلال بودن مستحب نیز می دانند. حال با فرض صحیح بودن این ادعا لطف کنید بگویید کدام یک از ائمه اطهار و معصومین چنین کاری کرده اند؟؟؟ ( چرا که در صورت عدم وقوع چنین نتیجه ای معصومین خود را از ثواب بزرگی محروم کرده اند! ) بحث استحباب داشتن ازدواج موقت نکته جدیدی نیست و در کتب حدیثی هم بدان اشاره شده است .شیعه از این جهت که حرام دانستن ازدواج موقت را بدعت در دین می داند، مقابله با آن را مستحب می شمارد؛ چراکه انجام ازدواج موقت خود نوعی احیای سنت رسول الله است. این مضمون در روایات نیز بارها آمده است. اما این که برای انجام این عملی مستحبی حتما باید شرایط آن نیز لحاظ شود ، نکته ای است که به نظرم نیاز به توضیح و اثبات ندارد . در این که ائمه بزرگوار شیعه هم به این مستحب عمل می کردند یا خیز نیز باید مقدمتا عرض کنم برای اثبات استحباب یک عمل نیاز نیست حتما مستندی تاریخی از انجام آن عمل از سوی بزرگان دینی داشته باشیم . زیرا ممکن است ایشان در زندگی شرایط انجام آن را نداشته باشند . مثلا در تاریخ هست که امام حسن عسکری (ع) در طول عمر بابرکت خویش به حج تشریف نبرده اند . زیرا شرایط زندگی ایشان به گونه ای بود که این امکان برایشان فراهم نبود . ( از عمل حج که در شرایطی واجب هم می شود ، مثال بالاتر نمی توان آورد ) پس لزوما نباید معصومان ما همه مستحبات را بجا آورده باشند . با این حال در منابع روایی از انجام ازدواج موقت توسط برخی از پیشوایان دینی گزارش هایی به دست ما رسیده است . از جمله این که امام صادق (ع) فرموده اند پیامبر(ص) نیز ازدواج موقت می کرده است. همچنین در روایتی آمده است امام علی (ع) با زنی از قبیله بنی نهشل در کوفه ازدواج موقت کرد.(1) پی نوشت : 1- وسائل الشیعه، ج 21، ص 10
کارشناس محترم سایت ازدواج موقت را علاوه بر حلال بودن مستحب نیز می دانند.
حال با فرض صحیح بودن این ادعا لطف کنید بگویید کدام یک از ائمه اطهار و معصومین چنین کاری کرده اند؟؟؟ ( چرا که در صورت عدم وقوع چنین نتیجه ای معصومین خود را از ثواب بزرگی محروم کرده اند! )
بحث استحباب داشتن ازدواج موقت نکته جدیدی نیست و در کتب حدیثی هم بدان اشاره شده است .شیعه از این جهت که حرام دانستن ازدواج موقت را بدعت در دین می داند، مقابله با آن را مستحب می شمارد؛ چراکه انجام ازدواج موقت خود نوعی احیای سنت رسول الله است. این مضمون در روایات نیز بارها آمده است.
اما این که برای انجام این عملی مستحبی حتما باید شرایط آن نیز لحاظ شود ، نکته ای است که به نظرم نیاز به توضیح و اثبات ندارد .
در این که ائمه بزرگوار شیعه هم به این مستحب عمل می کردند یا خیز نیز باید مقدمتا عرض کنم برای اثبات استحباب یک عمل نیاز نیست حتما مستندی تاریخی از انجام آن عمل از سوی بزرگان دینی داشته باشیم . زیرا ممکن است ایشان در زندگی شرایط انجام آن را نداشته باشند . مثلا در تاریخ هست که امام حسن عسکری (ع) در طول عمر بابرکت خویش به حج تشریف نبرده اند . زیرا شرایط زندگی ایشان به گونه ای بود که این امکان برایشان فراهم نبود . ( از عمل حج که در شرایطی واجب هم می شود ، مثال بالاتر نمی توان آورد ) پس لزوما نباید معصومان ما همه مستحبات را بجا آورده باشند .
با این حال در منابع روایی از انجام ازدواج موقت توسط برخی از پیشوایان دینی گزارش هایی به دست ما رسیده است . از جمله این که امام صادق (ع) فرموده اند پیامبر(ص) نیز ازدواج موقت می کرده است.
همچنین در روایتی آمده است امام علی (ع) با زنی از قبیله بنی نهشل در کوفه ازدواج موقت کرد.(1)
پی نوشت :
1- وسائل الشیعه، ج 21، ص 10
- [سایر] در زیارت ائمه معصومین(علیهم السلام) مخصوصاً امام حسین(علیه السلام))، معنای «لعن» چیست؟
- [سایر] چرا نام ائمه ی معصومین (علیهم السلام) به طور صریح در قرآن نیامده است؟
- [سایر] ساختن ضریح برای ائمه معصومین علیهم السلام کار پسندیده ای است؟
- [آیت الله خامنه ای] نماز در مسجد فضیلتش بیشتر است یا در حرم مطهر ائمه معصومین (علیهم السلام) و امامزادهها؟
- [آیت الله خامنه ای] نماز در مسجد فضیلتش بیشتر است یا در حرم مطهر ائمه معصومین (علیهم السلام) و امامزادهها؟
- [سایر] چرا خداوند پیامبر را به ازدواج موقت امر نکرده است؟ آیا ائمه معصومین چنین ازدواجی داشتهاند؟
- [سایر] اولی الامر چیست ؟ آیا مخصوص به ائمه معصومین ( علیهم السلام ) است یا به اولیاء الله تعلق می پذیرد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا پخش موسیقی شاد از مسجد به مناسبت جشن میلاد ائمه معصومین(علیهم السلام) شرعاً اشکال دارد؟
- [سایر] راز استغفار پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه معصومین(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] آیا توسل به معصومین(علیهم السلام) شرک است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا نسبت دهد بنابر احتیاط کفاره جمع که تفصیل ان در مساله پیش گذشت بر او واجب می شود
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله وحید خراسانی] پاک کردن مخرج غایط با چیزهایی که احترام انها لازم است مانند کاغذی که بر ان اسم خدا و پیغمبران و ایمه معصومین علیهم السلام و غیر اینها از انچه که واجب الاحترام در شریعت است حرام است ولی اگر کسی به انها استنجاء کند طهارت حاصل می شود و حصول طهارت در استنجاء با استخوان و سرگین محل اشکال است
- [آیت الله وحید خراسانی] پاک کردن مخرج غایط با چیزهایی که احترام انها لازم است مانند کاغذی که بر ان اسم خدا و پیغمبران و ایمه معصومین علیهم السلام و غیر اینها از انچه که واجب الاحترام در شریعت است حرام است ولی اگر کسی به انها استنجاء کند طهارت حاصل می شود و حصول طهارت در استنجاء با استخوان و سرگین محل اشکال است
- [آیت الله شبیری زنجانی] أَشْهَدُ أَنَّ عَلیّاً وَلِیُّ اللَّه) جزء اذان و اقامه نیست؛ البته ولایت امیر المؤمنین و ائمه معصومین علیهمالسلام از ارکان ایمان است و اسلام بدون آن ظاهری بیش نیست و قالبی از معنی تهیست و خوب است که پس از (أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّه)، به قصد تیمن و تبرّک، شهادت به ولایت و امامت بلافصل حضرت امیر المؤمنین و سایر معصومین علیهمالسلام به گونهای که عرفاً از اجزاء اذان و اقامه به حساب نیاید؛ ذکر گردد.
- [آیت الله وحید خراسانی] شخصی که به یکی از چهارده معصوم علیهم السلام از روی دشمنی دشنام دهد نجس است
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا خبری را به دروغ نسبت بدهد اگر چه فورا بگوید دروغ گفتم یا توبه کند روزه او باطل است و نسبت دادن به دروغ به سایر پیغمبران و اوصیای انان علی نبینا و اله و علیهم السلام بنابر احتیاط واجب روزه را باطل می کند مگر این که ان نسبت برگردد به خداوند متعال که در این صورت روزه اش باطل است و همچنین است نسبت دادن به دروغ به حضرت زهراء علیها السلام مگر این که ان نسبت برگردد به خداوند متعال و حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم و ایمه علیهم السلام که در این صورت روزه اش باطل است
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است نمازگزار بعد از نماز مشغول ذکر و دعا و قرآن شود و این را تعقیب می نامند و بهتر است پیش از آن که از جای خود حرکت کند و وضوی او باطل شود رو به قبله بنشیند و تعقیب را بخواند. در کتابهای دعا تعقیب های زیادی از ائمه معصومین(علیهم السلام) نقل شده که یکی از مهمترین آنها تسبیح حضرت زهراء(علیها السلام) است، به این ترتیب که 34 مرتبه (الله اکْبر)، سپس 33 مرتبه (الْحمْد لله) و بعد 33 مرتبه (سبْحان الله) بگوید و فضیلت و ثواب بسیار دارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] پدر و جد پدری نمی توانند زن دایمی طفل خودرا طلاق بدهند و اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را متعه کند اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت متعه باشد مثلا برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند چنانچه صلاح بچه باشد می توانند مدت ان زن را ببخشند