زنی 38 ساله هستم و دوماه است با مردی 53 ساله ازدواج کردهام؛ که چون شناختی از اونداشتم بعدا متوجه شدم که معتاد وشکاک است. ایشان وبچه هایش کتکم میزدند بعد از دوماه زندگی ازاو جدا شدم درحال حاضر با مردی اشنا شده ام که 45 ساله است بعد ازفوت پسر 17 ساله اش همسرش از او جدا شده و باپسر 7 ساله اش زندگی میکند. بعد از تحقیقات همه از او بخوبی صحبت کردند. بجز یک نفر که ازاو بدگویی زیادی کرد. ایشان بخاطر سکه با من مشکل دارند ومیگوید20 سکه وحس میکنم خسیس است ومیگوید مهمانداراست ومن باید برای مهمانهایش اشپزی کنم و همچنین آشپزی ام خوب باشد. نمیدانم که چگونه به او برای ازدواج اعتماد کنم. خدمت شما سلام و تحیت عرض می کنم تجربه تلخ گذشته شما اقتضا می کند تا در انتخاب جدید خود دقت بیشتری به خرج دهید و پاسخ مثبت به این درخواست را منوط به شناخت کافی از فرد خواستگار بدانید. لازم است روشن شود که؛ _ چه ارتباطی میان مرگ فرزند و طلاق همسر ایشان وجود دارد؟ _ روحیه ایشان بعد از این وقایع چه میزان دچار آسیب شده است؟ _ علت ناسازگاری و طلاق همسر قبلی چه بوده است؟ _ توقعات ایشان از شما در قبال خود و فرزندشان کدام است؟ _ واکنش وی در قبال بیان انتظارات شما چگونه است؟ تبیین و پاسخ این سوالات و دیگر سوالات مشابه در گرو این است که به اندازه کافی برای تصمیم گیری به خود فرصت دهید، به نحوی که در فرصت مذکور هم به اندازه کافی با وی گفتگو کنید و هم از افراد و کانالهای متعدد درباره وی تحقیق کنید. در تحقیقی که به عمل می آورید لازم است به صورت جزیی سوال کنید و نه به صورت کلی! مثلا بجای اینکه بپرسید این شخص از نظر شما چگونه شخصی است؟ باید بپرسید با توجه به شناختی که از ایشان دارید آیا وی فرد صبوری است یا خیر؟ زود رنج است یا خیر؟ اجتماعی است یا منزوی؟ رابطه اش با پدر و مادر، خواهر و برادر و...چگونه است؟ با فردی یا افرادی دشمنی دارد یا نه؟ فرد دست و دل بازی است یا خسیس؟ و... در مورد خسیس بودن نیز لازم است در گفتگویی که با وی صورت می دهید از وی بپرسید؛ _ شما بیشتر اهل پس انداز هستید یا خرج کردن؟ _ خرجهای اضافی از نظر شما کدام است؟ _ معمولا به چه وسیله ای رفت و آمد می کنید؟ شخصی یا عمومی؟ _ امکانات رفاهی زندگی شما در سطح و اندازه ای است ؟ و... . با لحاظ موارد فوق، برای رسییدن به اطمینان بیشتر بهتر است که پس از گامهای ابتدایی، به اتفاق ایشان به صورت حضوری به یک مشاور خانواده نیز مراجعه نمائید، تا ارزیابی تخصصی از وضعیت عاطفی و روانی شما و ایشان و نیز سطح تناسب شما با یکدیگر به عمل آید. در پناه خدای متعال موفق باشید
زنی 38 ساله هستم و دوماه است با مردی 53 ساله ازدواج کردهام؛ که چون شناختی از اونداشتم بعدا متوجه شدم که معتاد وشکاک است. ایشان وبچه هایش کتکم میزدند بعد از دوماه زندگی ازاو جدا شدم درحال حاضر با مردی اشنا شده ام که 45 ساله است بعد ازفوت پسر 17 ساله اش همسرش از او جدا شده و باپسر 7 ساله اش زندگی میکند. بعد از تحقیقات همه از او بخوبی صحبت کردند. بجز یک نفر که ازاو بدگویی زیادی کرد. ایشان بخاطر سکه با من مشکل دارند ومیگوید20 سکه وحس میکنم خسیس است ومیگوید مهمانداراست ومن باید برای مهمانهایش اشپزی کنم و همچنین آشپزی ام خوب باشد. نمیدانم که چگونه به او برای ازدواج اعتماد کنم.
خدمت شما سلام و تحیت عرض می کنم
تجربه تلخ گذشته شما اقتضا می کند تا در انتخاب جدید خود دقت بیشتری به خرج دهید و پاسخ مثبت به این درخواست را منوط به شناخت کافی از فرد خواستگار بدانید.
لازم است روشن شود که؛
_ چه ارتباطی میان مرگ فرزند و طلاق همسر ایشان وجود دارد؟
_ روحیه ایشان بعد از این وقایع چه میزان دچار آسیب شده است؟
_ علت ناسازگاری و طلاق همسر قبلی چه بوده است؟
_ توقعات ایشان از شما در قبال خود و فرزندشان کدام است؟
_ واکنش وی در قبال بیان انتظارات شما چگونه است؟
تبیین و پاسخ این سوالات و دیگر سوالات مشابه در گرو این است که به اندازه کافی برای تصمیم گیری به خود فرصت دهید، به نحوی که در فرصت مذکور هم به اندازه کافی با وی گفتگو کنید و هم از افراد و کانالهای متعدد درباره وی تحقیق کنید. در تحقیقی که به عمل می آورید لازم است به صورت جزیی سوال کنید و نه به صورت کلی! مثلا بجای اینکه بپرسید این شخص از نظر شما چگونه شخصی است؟ باید بپرسید با توجه به شناختی که از ایشان دارید آیا وی فرد صبوری است یا خیر؟ زود رنج است یا خیر؟ اجتماعی است یا منزوی؟ رابطه اش با پدر و مادر، خواهر و برادر و...چگونه است؟ با فردی یا افرادی دشمنی دارد یا نه؟ فرد دست و دل بازی است یا خسیس؟ و...
در مورد خسیس بودن نیز لازم است در گفتگویی که با وی صورت می دهید از وی بپرسید؛
_ شما بیشتر اهل پس انداز هستید یا خرج کردن؟
_ خرجهای اضافی از نظر شما کدام است؟
_ معمولا به چه وسیله ای رفت و آمد می کنید؟ شخصی یا عمومی؟
_ امکانات رفاهی زندگی شما در سطح و اندازه ای است ؟
و... .
با لحاظ موارد فوق، برای رسییدن به اطمینان بیشتر بهتر است که پس از گامهای ابتدایی، به اتفاق ایشان به صورت حضوری به یک مشاور خانواده نیز مراجعه نمائید، تا ارزیابی تخصصی از وضعیت عاطفی و روانی شما و ایشان و نیز سطح تناسب شما با یکدیگر به عمل آید.
در پناه خدای متعال موفق باشید
- [سایر] شغل خواستگارم خوب نیست و قول داده که شغلش را عوض کند. آیا می توان اعتماد کرد؟
- [سایر] شغل خواستگارم خوب نیست و قول داده که شغلش را عوض کند . آیا می توان اعتماد کرد ؟
- [سایر] پدرم بخاطر بی پولی و سربازی خواستگارم را رد میکند؟
- [سایر] از کجا بفهمم خواستگارم شکاک و خودخواه است؟
- [سایر] چگونه از گذشته خواستگارم و اینکه آیا قبلا با جنس مخالف ارتباط برقرار کرده یا نه مطلع شوم؟ همیشه برام یک معظل بوده که بدانم آیا خواستگارم قبل از من با دختری رابطه دوستی برقرار کرده یا نه؟
- [سایر] خواستگارم به سوالاتم جواب کوتاه و مختصر می دهند . چه کار باید کرد ؟
- [سایر] خواستگارم پارانوئید است. میخواهم با او ازدواج کنم. لطفا راهنمایی کنید؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] سلام مجدد. با خواستگارم صحبت کردم تقریبأ معیارهای مورد نظرم رو داشت. خدا به من زیبایی ظاهری داده و خواستگارم قیافه اش معمولیه و ظاهر برای مادرم مهمه. نمیدونم چطور و چه موقع به خانوادم بگم. مطمئنم مثل همیشه مخالفت می کنند و بی دلیل ردش می کنند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی را که به او وصیت می کنند (وصی) می گویند و بنابر احتیاط واجب باید مسلمان و بالغ و عاقل و مورد اعتماد باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به گفته صاحب منزل یا مسؤول یک مسافرخانه و مانند آن در صورتی که فرد بی مبالات نباشد می توان اعتماد کرد.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار به گفتة کسی که میگوید مغرب شده و اعتماد به گفتة او نیست افطار کند، و بعد بفهمد مغرب نبوده است یا شک کند که مغرب بوده است یا نه قضا و کفاره بر او واجب میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن و مردی به کسی وکالت داده اند صیغه عقد آنها را بخواند تا یقین نکنند که وکیل صیغه را خوانده بر یکدیگر حلال نمی شوند، ولی اگر وکیل مورد اعتماد باشد و بگوید خوانده ام کافی است.
- [آیت الله سبحانی] کسی که می تواند وقت را تشخیص دهد، اگر به گفته کسی که گفتارش قابل اعتماد و اطمینان نباشد و می گوید مغرب شده افطار کند، و بعد بفهمد مغرب نبوده است، قضا و کفّاره بر او واجب می شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت و کمک و همکاری با نشریات صحیح و مورد اعتماد، از وظایف مهمه است و از اموری است که سبب تعمیم و توسعه معارف و تبلیغات اسلامی می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] چیزی را که منفعتش مال انسان است، مثلاً آن را اجاره کرده میتواند آن را به کسی که مورد اعتماد است و عاریه دادن به وی برای مال خطر نداشته باشد عاریه بدهد، ولی اگر در اجاره شرط کرده باشند که خودش از آن استفاده کند، نمیتواند آن را به دیگری عاریه دهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .فتوای مرجع تقلید با دو راه ثابت میشود: یکم: حصول علم یا اطمینان, با شنیدن از خود مجتهد یا دیدن در رساله؛ یا جواب استفتاء قابل اعتماد؛ یا شنیدن از فرد آگاه و مورد وثوق. دوم: گواهی دو شاهد عادل.
- [آیت الله سبحانی] اگر بعد از آن که انسان با زنی ازدواج کرد، کسی بگوید آن زن شوهر دارد و زن بگوید ندارم، چنانچه شرعاً ثابت نشود که زن شوهر دارد، باید حرف زن را قبول کرد. مگر این که مدعی شوهر داشتن مورد اعتماد باشد در این صورت باید از او جدا شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار به گفته کسی که می گوید مغرب شد و اعتماد به گفته او نیست افطار کند و بعد بفهمد مغرب نبوده است یا شک کند که مغرب بوده است یا نه؛ قضا و کفاره بر او واجب می شود.