من 26 سالمه. خواستگاری دارم که 30سالشه تا حدی با دین آشناست. یعنی میگه نماز حتما میخونم اماا گاهی اول وقت گاهی آخر وقت و گاهی هم وسط وقت. اهل نماز مستحب و روزه مستحب و مسجد و هیئت و نماز جمعه و اینا هم تا حد زیادی نست. در زمینه رعایت حلال و حرام هم میگه تا اونجایی که بتونم رعایت میکنم. وضع مالیش هم تقریبا خوبه. یعنی بیشتر برای کارش وقت میذاره تا چیزای دیگه. محرم و نامحرم رو هم رعایت میکنه. اخلاق داخل خانواده اش هم بسیار خوبه. برای من اینکه همسرم حداقل اهل نماز اول وقت و مسجد باشه خیلی مهمه . میخوام بعدا به بچه ام بگم که ببین پدرت رو ازش یاد بگیر. اما حالا خیلی مرددم. وضع اقتصادی اونچنان برام مهم نیست. در کل از نظر مدهبی ( که برای من خیلی اهمیت داره) اندکی پاین تره. مثلا میگه ممکنه من راضی نباشم که شما تو دوران عقد برین اعتکاف. یا بعد از ازدواج برای جشن تولد امامان یا مراسم عزاداری برین مسجد. میشه منو راهنمایی کنید؟ تفاهم مذهبی تنها یک بخش از تفاهم هایی است که دختر و پسر باید در کنار هم دیگر داشته باشند و تفاهم شخصیتی ، فرهنگی ، خانوادگی هم بسیار مهم است. مثلا ممکن است فردی حلال و حرام را کاملا رعایت کنند ، ولی از نظر هیجان مثبت در سطح پایینی باشد و رابطه عاطفی و ابراز احساسات کردن مناسب و منطقی نداشته باشد. یا در ارتباط با دیگران مشکل زود رنجی و عصبانیت داشته باشد . یا به طور خود انگیخته دنبال برآورده کردن انتظارات طرف مقابل نرود یا فردی درون گرا باشد . پس شما باید در حیطه های دیگری نیز با تحقیقات از روابط پدر و مادر ، مصاحبه با دوستان ، همکاران و مسولین بالاسر ایشان از رفتارهای طبیعی ایشان در محیط بیرون از نظر مسولیت پذیری ، گرمی و صمیمیت ، پشتکار و تلاش، خوش اخلاقی و انگیزه گفت و گو داشتن، منظم و منضبط بودن، عصبانی و تحریک پذیربودن ، وسواس داشتن و به تأخیر انداختن، انزوا طلبی و کناره گیری از جمع ، کمک کردن به دیگران و... به ابعاد دیگری از شخصیت ایشان پی ببرید. حتی شما با تحقیق از اعضای دیگر ازدواج کرده ایشان و بررسی موفقیت آنها در زندگی به وضعیت ایشان بهتر و بیشتر آشنا شوید. در مورد موقعیت مذهبی این نکته را نیز توجه داشته باشید که مهم داخل چهار چوب بودن است. پس ممکن است فردی نقطه وسط دایره دین باشد و فردی نقطه مرزی باشد. مهم این است که داخل دایره دین است. اما نکاتی که فرمودید مانند اعتکاف و جشن تولد امامان از واجباتی که مزاحم پیروی از همسرتان باشد نیست، اما بستگی به میزان اهمیت شما به این گونه مستحبات دارد. اگر در مورد مستحبات بین وجوب اطاعت از همسر و انجام مستحبات به طور کلی شما انجام مستحبات برایتان مهم است، شما در این ازدواج ممکن است دچار مشکل شوید. ولی اگر مستحبات آنقدر برای شما مهم نیست، می توانید در این گونه موارد به صورت جزیی و دقیق با همسر آینده ابتدا به توافق کتبی برسید تا از این نظر مشکلی برای زندگی شما پیش نیاید. موفق باشید.
من 26 سالمه. خواستگاری دارم که 30سالشه تا حدی با دین آشناست. یعنی میگه نماز حتما میخونم اماا گاهی اول وقت گاهی آخر وقت و گاهی هم وسط وقت. اهل نماز مستحب و روزه مستحب و مسجد و هیئت و نماز جمعه و اینا هم تا حد زیادی نست.
در زمینه رعایت حلال و حرام هم میگه تا اونجایی که بتونم رعایت میکنم. وضع مالیش هم تقریبا خوبه. یعنی بیشتر برای کارش وقت میذاره تا چیزای دیگه. محرم و نامحرم رو هم رعایت میکنه. اخلاق داخل خانواده اش هم بسیار خوبه.
برای من اینکه همسرم حداقل اهل نماز اول وقت و مسجد باشه خیلی مهمه . میخوام بعدا به بچه ام بگم که ببین پدرت رو ازش یاد بگیر.
اما حالا خیلی مرددم. وضع اقتصادی اونچنان برام مهم نیست. در کل از نظر مدهبی ( که برای من خیلی اهمیت داره) اندکی پاین تره.
مثلا میگه ممکنه من راضی نباشم که شما تو دوران عقد برین اعتکاف. یا بعد از ازدواج برای جشن تولد امامان یا مراسم عزاداری برین مسجد.
میشه منو راهنمایی کنید؟
تفاهم مذهبی تنها یک بخش از تفاهم هایی است که دختر و پسر باید در کنار هم دیگر داشته باشند و تفاهم شخصیتی ، فرهنگی ، خانوادگی هم بسیار مهم است. مثلا ممکن است فردی حلال و حرام را کاملا رعایت کنند ، ولی از نظر هیجان مثبت در سطح پایینی باشد و رابطه عاطفی و ابراز احساسات کردن مناسب و منطقی نداشته باشد. یا در ارتباط با دیگران مشکل زود رنجی و عصبانیت داشته باشد . یا به طور خود انگیخته دنبال برآورده کردن انتظارات طرف مقابل نرود یا فردی درون گرا باشد .
پس شما باید در حیطه های دیگری نیز با تحقیقات از روابط پدر و مادر ، مصاحبه با دوستان ، همکاران و مسولین بالاسر ایشان از رفتارهای طبیعی ایشان در محیط بیرون از نظر مسولیت پذیری ، گرمی و صمیمیت ، پشتکار و تلاش، خوش اخلاقی و انگیزه گفت و گو داشتن، منظم و منضبط بودن، عصبانی و تحریک پذیربودن ، وسواس داشتن و به تأخیر انداختن، انزوا طلبی و کناره گیری از جمع ، کمک کردن به دیگران و... به ابعاد دیگری از شخصیت ایشان پی ببرید. حتی شما با تحقیق از اعضای دیگر ازدواج کرده ایشان و بررسی موفقیت آنها در زندگی به وضعیت ایشان بهتر و بیشتر آشنا شوید.
در مورد موقعیت مذهبی این نکته را نیز توجه داشته باشید که مهم داخل چهار چوب بودن است. پس ممکن است فردی نقطه وسط دایره دین باشد و فردی نقطه مرزی باشد. مهم این است که داخل دایره دین است.
اما نکاتی که فرمودید مانند اعتکاف و جشن تولد امامان از واجباتی که مزاحم پیروی از همسرتان باشد نیست، اما بستگی به میزان اهمیت شما به این گونه مستحبات دارد. اگر در مورد مستحبات بین وجوب اطاعت از همسر و انجام مستحبات به طور کلی شما انجام مستحبات برایتان مهم است، شما در این ازدواج ممکن است دچار مشکل شوید. ولی اگر مستحبات آنقدر برای شما مهم نیست، می توانید در این گونه موارد به صورت جزیی و دقیق با همسر آینده ابتدا به توافق کتبی برسید تا از این نظر مشکلی برای زندگی شما پیش نیاید.
موفق باشید.
- [سایر] تناسب سنی در موفقیت ازدواج چقدر مؤثر است؟
- [سایر] آیا ازدواج با فردی که تفاهم اعتقادی نداریم درست است؟
- [سایر] آیا در ازدواج، در میزان تحصیلات نیز تناسب لازم است؟
- [سایر] سلام حاج آقا من 41 سالمه و یکبار ازدواج ناموفق داشته ام که بدلی عدم تناسب مذهبی و فرهنگی 2 خانواده به جدایی کشیده شده است. و الان متاسفانه بسیار افسرده شده ام بدلیل اینکه من تک فرزند خانواده و دارای والدین پیر هستم . متاسفانه مورد مذهبی که با شرایط من سازگار باشد پیدا نکرده ام . لطفاً مرا راهنمایی و در صورت معرفی همسر مطلوب همیشه دعاگوی شما خواهم بود.
- [سایر] مهم ترین هدف ازدواج چیست؟
- [سایر] فاصله سنی در ازدواج چقدر مهم است؟
- [سایر] با سلام وخسته نباشی ملاکهای اساسی و عوامل مهم در انتخاب همسر چه پارامترهای است .؟ آیا سن دختر در تفاهم نیز مورد اثر می باشد ؟و بهتر است همسن خودم باشد یا حتما کوچکتر ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ذکر خود مدت در هنگام اجرای صیغه لازم است یا اینکه همان تفاهم زن و مرد بر مدت تعیین شده در بین خودشان کافی است؟
- [سایر] آیا موافقت و حمایت خانواده در ازدواج مهم است؟
- [آیت الله سبحانی] در عقد نکاح، یک جلد کلام الله و یک شاخه نبات به عنوان مهریه تعیین نموده اند آیا زوجه می تواند با ادعای مالیت نداشتن مهر، آن را به منزله عدم و یا عدم تناسب با حیثیت خانوادگی و یا عدم تناسب عرفی تقاضای تعیین مهر المثل نماید؟
- [آیت الله مظاهری] اقلیتهای مذهبی در طرح دعوی باید به قاضی اسلامی مراجعه نمایند و قاضی نیز باید طبق موازین اسلامی حکم نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .خیار غبن که مغبون میتواند معامله را به هم بزند , در صورتی است که تفاوت قیمت، مورد اهمیت باشد و مغبون از آن تفاوتِ مهم, آگاه نباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . همکاری و شرکت با مؤسسات فرهنگی بیگانگان و فِرَق ضاله که از عوامل مهم استعمار و تضعیف مسلمین و تقویت کفار بوده و هست جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن به زن نامحرم برای شناختن او به منظور شهادت دادن در دادگاه و امور مهم و لازمی از این قبیل جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر یکی از زن یا شوهر، بچّه بخواهد و دیگری نخواهد، در صورتی که هیچ کدام عذر موجّه و شرعی نداشته باشند، حقّ کسی که بچّه میخواهد مقدّم است، مگر این که طرف دیگر به طور صریح یا ضمنی جزء عقد ازدواج شرط کرده باشد که بچهدار نشوند؛ ولی چنانچه زن عذر موجّه و شرعی داشته باشد، مثل این که باردار شدن برای او ضرر جانی مهم داشته باشد، شوهر نمیتواند بچّهدار شدن را به او تحمیل نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حفظ عضو مهم و مؤثّری از مسلمان، متوقّف بر قطع عضو میّت مسلمان باشد، در این صورت نیز بنابر اقوی قطع و پیوند آن عضو جایز است، بخصوص اگر خودِ میّت به آن وصیّت کرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر شخص بالغ و عاقل با سلاح به منظور اخلال در نظم اجتماعی و یا ترور اشخاص و غارت یا اتلاف اموال مردم به آنان هجوم آورد محارب و مفسد است، مرد باشد یا زن، در شب باشد یا روز، در شهر باشد یا غیر آن. و حاکم شرع به تناسب جرم، او را میکشد یا دست راست و پای چپ او را قطع میکند یا تبعیدش مینماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به واسطه عقد ازدواج زن و مرد به هم حلال می شوند و آن بر دو قسم است: ازدواج دائم که همیشگی است و زنی را که به این عقد در می آید (دائمه) گویند و ازدواج موقت که برای مدت معینی عقد زناشوئی می بندند، خواه این مدت کوتاه باشد یا طولانی و آن را (متعه) و (صیغه) نیز می نامند.