یک ماه پیش خواستگاری داشتم که پسندیدم، ایشان مومن، با نماز، چشم پاک و با خدا و مثل خودم عاشق راهیان نور و شهدا... بوند. از نظر مالی هم الحمدلله توانایی چرخاندن یک زندگی دو نفره را داشتند. ولی تمام اعضای خانواده من مخالف بودن دلایلشان هم خیلی غیر منطقی بود. مثلا برادرم بخاطر اینکه پیراهن خواستگارم روی شلوارش بود و مدل موهایش و قیافه اش مثل بسیجی ها بود و چون جلسه اول خواستگاری کت نپوشیده بود شدیدا مخالف بود. پدرم هم رفته بود بدون تحقیق همان جلسه اول که تمام شد استخاره کرد و چون بد آمد، موافق نبود. منم که اصرار داشتم باز جلسات ادامه داشته باشد ولی خانواده مخالف بودن و مادرم هم می گفت وقتی رضایت پدرت نباشد چگونه میخواهی ازدواج کنی؟ خلاصه وقتی من اینها را دیدم مجبور شدم جواب منفی بدم با اینکه واقعا نظرم مثبت بود. یکی از مسائلی که باعث شد، این بود که اگر اصرار میکردم همه چی پیش میرفت، اگر در آینده کوچکترین مشکلی پیش میآمد خانواده ام حتما به من می گفتند که: ما همان اول گفتیم که این بدردت نمیخورد. با سلام و عرض تحیت از فاکتورهای اساسی موفقیت ازدواج این است که پسر و دختر همدیگر را بپسندند و در عین حال از حمایت و موافقت خانواده ها نیز برخوردار باشند. اما لازم است خانواده ها با انعطاف بیشتر تصمیم نهایی را به فرزندان واگذارند. به این منظور و پیش از اینکه خواستگاری موضوعیت بیابد لازم است اعضاء خانواده با یکدیگر گفتگو کرده و سهم تاثیر گذاری هر یک از اعضا تعیین شود. ضمن اینکه در صورتی که قرار است نظر خانواده مبنا قرار بگیرید، لازم است از قبل معیارهای خانواده لحاظ شود و پیش از خواستگاری با خواستگار مورد نظر تطبیق داده شود و جلسه خواستگاری به موافقت اولیه مشروط شود. به هر حال در صورتی که معیارهای خانواده منطقی نیست، لازم است پسر و دختر مستقیم و یا با واسطه سعی در متقاعد نمودن خانواده داشته باشند. در مورد خواستگاری این فرد نیز از شما، اگر احتمال درخواست مجدد خواستگار وجود دارد برای راضی کردن خانواده تلاش خود را بکار بگیرید و البته دقیق و جدی تر به ارزیابی و کسب شناخت از ایشان بپردازید. در غیر اینصورت در گذشته توقف نکنید و به فرصتهای بعدی که در انتظار شما است بیندیشید. در پناه خدای متعال موفق باشید
یک ماه پیش خواستگاری داشتم که پسندیدم، ایشان مومن، با نماز، چشم پاک و با خدا و مثل خودم عاشق راهیان نور و شهدا... بوند. از نظر مالی هم الحمدلله توانایی چرخاندن یک زندگی دو نفره را داشتند. ولی تمام اعضای خانواده من مخالف بودن دلایلشان هم خیلی غیر منطقی بود. مثلا برادرم بخاطر اینکه پیراهن خواستگارم روی شلوارش بود و مدل موهایش و قیافه اش مثل بسیجی ها بود و چون جلسه اول خواستگاری کت نپوشیده بود شدیدا مخالف بود. پدرم هم رفته بود بدون تحقیق همان جلسه اول که تمام شد استخاره کرد و چون بد آمد، موافق نبود. منم که اصرار داشتم باز جلسات ادامه داشته باشد ولی خانواده مخالف بودن و مادرم هم می گفت وقتی رضایت پدرت نباشد چگونه میخواهی ازدواج کنی؟ خلاصه وقتی من اینها را دیدم مجبور شدم جواب منفی بدم با اینکه واقعا نظرم مثبت بود. یکی از مسائلی که باعث شد، این بود که اگر اصرار میکردم همه چی پیش میرفت، اگر در آینده کوچکترین مشکلی پیش میآمد خانواده ام حتما به من می گفتند که: ما همان اول گفتیم که این بدردت نمیخورد.
با سلام و عرض تحیت
از فاکتورهای اساسی موفقیت ازدواج این است که پسر و دختر همدیگر را بپسندند و در عین حال از حمایت و موافقت خانواده ها نیز برخوردار باشند. اما لازم است خانواده ها با انعطاف بیشتر تصمیم نهایی را به فرزندان واگذارند.
به این منظور و پیش از اینکه خواستگاری موضوعیت بیابد لازم است اعضاء خانواده با یکدیگر گفتگو کرده و سهم تاثیر گذاری هر یک از اعضا تعیین شود. ضمن اینکه در صورتی که قرار است نظر خانواده مبنا قرار بگیرید، لازم است از قبل معیارهای خانواده لحاظ شود و پیش از خواستگاری با خواستگار مورد نظر تطبیق داده شود و جلسه خواستگاری به موافقت اولیه مشروط شود.
به هر حال در صورتی که معیارهای خانواده منطقی نیست، لازم است پسر و دختر مستقیم و یا با واسطه سعی در متقاعد نمودن خانواده داشته باشند.
در مورد خواستگاری این فرد نیز از شما، اگر احتمال درخواست مجدد خواستگار وجود دارد برای راضی کردن خانواده تلاش خود را بکار بگیرید و البته دقیق و جدی تر به ارزیابی و کسب شناخت از ایشان بپردازید. در غیر اینصورت در گذشته توقف نکنید و به فرصتهای بعدی که در انتظار شما است بیندیشید.
در پناه خدای متعال موفق باشید
- [سایر] رضایت خانواده ها در ازدواج چقدر مهم است و آیا ممکن است نارضایتی والدین ، مشکلاتی را پیش بیاورد ؟
- [سایر] رضایت خانواده ها در ازدواج چقدر مهم است و آیا ممکن است نارضایتی والدین ، مشکلاتی را پیش بیاورد ؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر خانواده پسری برای خواستگاری دختری یکی دو مرتبه به خانه دختر بروند و خانواده دختر با ازدواج آنها موافقت کند ولی بعداً خانواده پسر ازدواج را بنا بر عللی بر هم بزند، با توجه به اینکه طیّ این چند روز خاطراتی بین دختر و پسر ایجاد شده امّا ازدواج بر هم خورده و خانواده دختر از خانواده پسر ناراضی است؛ آیا حقّ الناسی برگردن خانواده پسر آمده است؟ اگر جواب مثبت است چه باید کرد؟
- [سایر] مهم ترین هدف ازدواج چیست؟
- [سایر] لطفا درباره موضوع مهم مشورت والدین با فرزندان در خانواده توضیح دهید؟
- [سایر] فاصله سنی در ازدواج چقدر مهم است؟
- [سایر] آیا ازدواج دختر حضرت علی(ع) با عمر نشانه موافقت حضرت با عمر نیست؟
- [سایر] برخی افراد، مجاز بودن چند همسری را در اسلام، به دلیل حمایت از زنان بی سرپرست می دانند. آیا این امکان وجود ندارد که بدون ازدواج، از چنین زنانی، حمایت مادی و معنوی به عمل آورد؟
- [سایر] پرسش: اگر خانواده فردی که کمتر از 15 سال سن دارد با استخدام وی در کارگاهی موافقت نمایند آیا بلحاظ قانونی اشتغال وی بلامانع خواهد بود؟
- [سایر] تفاهم و تناسب مذهبی در ازدواج چقدر مهم است ؟
- [آیت الله اردبیلی] تمایل فکری و عملی به فاسدان و ستمگران و خود را به شکل آنها در آوردن و حمایت از آنان در انجام گناه و تجاوز به حقوق دیگران و کار کردن و فعالیّت در دستگاه دولتهای کافر یا ظالم، اگر موجب حمایت از کفر و ظلم و اعانت به کافر یا ظالم باشد، حرام است، مگر این که در شرایط ویژهای برای پشتیبانی از اسلام و مسلمانان و با اجازه حاکم جامع شرایط باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خیار غبن که مغبون میتواند معامله را به هم بزند , در صورتی است که تفاوت قیمت، مورد اهمیت باشد و مغبون از آن تفاوتِ مهم, آگاه نباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . همکاری و شرکت با مؤسسات فرهنگی بیگانگان و فِرَق ضاله که از عوامل مهم استعمار و تضعیف مسلمین و تقویت کفار بوده و هست جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن به زن نامحرم برای شناختن او به منظور شهادت دادن در دادگاه و امور مهم و لازمی از این قبیل جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر یکی از زن یا شوهر، بچّه بخواهد و دیگری نخواهد، در صورتی که هیچ کدام عذر موجّه و شرعی نداشته باشند، حقّ کسی که بچّه میخواهد مقدّم است، مگر این که طرف دیگر به طور صریح یا ضمنی جزء عقد ازدواج شرط کرده باشد که بچهدار نشوند؛ ولی چنانچه زن عذر موجّه و شرعی داشته باشد، مثل این که باردار شدن برای او ضرر جانی مهم داشته باشد، شوهر نمیتواند بچّهدار شدن را به او تحمیل نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حفظ عضو مهم و مؤثّری از مسلمان، متوقّف بر قطع عضو میّت مسلمان باشد، در این صورت نیز بنابر اقوی قطع و پیوند آن عضو جایز است، بخصوص اگر خودِ میّت به آن وصیّت کرده باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در اوقاف عمومی متولی خیانت کند و عایدات آن را به مصرفی که معین شده نرساند، حاکم شرع باید متولی امینی برای آن معین نماید یا در کنار او بگذارد و اگر متولی وقف خاص خیانت کند، حاکم شرع با موافقت طبقه موجود برای آنها متولی تعیین، یا ضمیمه می کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مدت اجاره ملکی که سرقفلی آن گرفته شده تمام شود مالک موظف است آن را به همان مستأجر یا شخص دیگری که او موافقت کند اجاره دهد و مقدار مال الاجاره به قیمت عادلانه روز با نظر کارشناس مورد اطمینان خواهد بود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.