من 29 سال سن دارم وفوق لیسانس هستم. خواستگار دیپلم دارم. آیا این ازدواج به مصلحت است؟ با عرض سلام وتحیت محضر شما خواهر گرامی شرط موفقیت در یک ازدواج مشروط به رعایت تناسب در مقوله های متفاوت شخصیتی، اخلاقی، خانوادگی ،فرهنگی و... است. در این رهگذر هرچند بهتر است که در میزان تحصیلات نیز تناسب لازم برقرار باشد، اما می توان گفت این موضوع تابعی از سایر تناسبها است. در صورتی که طرفین از لیاقتهای لازم برای یکدیگر برخوردار باشند و بواسطه اشتراک در ویژگیهای شخصیتی، رفتاری و... سطح تفاهم مطلوبی داشته باشند موضوع اختلاف تحصیل قابل چشم پوشی است اما در غیر اینصورت تفاوت تحصیلی خود می تواند اختلافات را تشدید نماید. مثلا اگر خانم شخصیتی سلطه جو، مغرور، انعطاف ناپذیر و... داشته باشد، طبعا از میزان تحصیل بالاتر خود در راستای مدیریت همسر و تفاخر به وی استفاده خواهد کرد و طبعا چنین رویکردی آسیبها و اختلافات غیر قابل انکاری را به دنبال خواهد داشت. به هر حال با توجه به اهمیت موضوع پیشنهاد می شود، به صورت حضوری با یک مشاور خانواده و یا روانشناس گفتگو کنید. در پناه خدای متعال موفق باشید.
من 29 سال سن دارم وفوق لیسانس هستم. خواستگار دیپلم دارم. آیا این ازدواج به مصلحت است؟
با عرض سلام وتحیت محضر شما خواهر گرامی
شرط موفقیت در یک ازدواج مشروط به رعایت تناسب در مقوله های متفاوت شخصیتی، اخلاقی، خانوادگی ،فرهنگی و... است.
در این رهگذر هرچند بهتر است که در میزان تحصیلات نیز تناسب لازم برقرار باشد، اما می توان گفت این موضوع تابعی از سایر تناسبها است.
در صورتی که طرفین از لیاقتهای لازم برای یکدیگر برخوردار باشند و بواسطه اشتراک در ویژگیهای شخصیتی، رفتاری و... سطح تفاهم مطلوبی داشته باشند موضوع اختلاف تحصیل قابل چشم پوشی است اما در غیر اینصورت تفاوت تحصیلی خود می تواند اختلافات را تشدید نماید.
مثلا اگر خانم شخصیتی سلطه جو، مغرور، انعطاف ناپذیر و... داشته باشد، طبعا از میزان تحصیل بالاتر خود در راستای مدیریت همسر و تفاخر به وی استفاده خواهد کرد و طبعا چنین رویکردی آسیبها و اختلافات غیر قابل انکاری را به دنبال خواهد داشت.
به هر حال با توجه به اهمیت موضوع پیشنهاد می شود، به صورت حضوری با یک مشاور خانواده و یا روانشناس گفتگو کنید.
در پناه خدای متعال موفق باشید.
- [سایر] فرهنگ و میزان تحصیلات مردم ایران و میزان فرهنگپذیری آنها در عصر قاجار چگونه بود؟
- [سایر] در مورد تحصیلات خانم و آقا در ازدواج توضیح دهید. آیا لازم هست که هم سطح باشند؟
- [سایر] در مورد تحصیلات خانم و آقا در ازدواج توضیح دهید. آیا لازم هست که هم سطح باشند؟
- [سایر] تناسب سنی در موفقیت ازدواج چقدر مؤثر است؟
- [سایر] تفاهم و تناسب مذهبی در ازدواج چقدر مهم است ؟
- [سایر] با سلام و خسته نباشید. دلیل تاکید مشاوره قبل از ازدواج چیه؟ در صورتی که تمام موارد ضروری اعم از تناسب ها:دینی فرهنگی اقتصادی تحصیلات و...رعایت بشه و همچنین معیار های انتخاب همسر:که یکی رکن و اساس اند و دیگری شرط کمال هستند و برای بهتر و کاملتر شدن زندگی لازم اند با چشم باز و همچنین مشورت با افراد روشن فکر انجام بشه به نظر شما باز هم ضرورتی برای مراجعه به این مراکز هست؟؟ با تشکر از شما.
- [سایر] آیا ادامه تحصیلات عالی میتواند مانع جدی برای ازدواج باشد؟
- [سایر] با سلام / منظورم از تفاوت فرهنگی عدم تناسب دو خانواده از لحاظ تحصیلات است .فقط همین/ به نظر شما اگر او را به این دلیل رد کنم اشتباه کرده ام؟؟چون نگرانم نکنه این تفاوتها که به نظرم در تربیت و رفتار اعضای خانواده بی تاثیر نیست ،شاید در آینده مشکل ساز شود.واقعا نمی دونم................ببخشید یادم رفت بگم ، تعداد اعضای خانواده ها هم علاوه بر تحصیلات از نظر من تفاوت حساب میشه . البته شما بگید که درست فکر می کنم یا نه؟
- [سایر] سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم که تفاوت میزان تحصیلات دختر و پسر در ازواج و زندگی آینده تاثیر دارد؟ مثلا اگر تحصیلات دختر از پسر بیشتر باشد یعنی دختر لیسانس و پسر دیپلم باشد. ممنون میشم اگر جواب من رو بدید.
- [سایر] تا چه حد لازم است دختر و پسر به لحاظ ظاهری از جمله زیبایی، قد و قامت و چاقی و لاغری با هم تناسب داشته باشند.
- [آیت الله اردبیلی] لازم نیست در قرارداد بیمه میزان خسارت تعیین شود؛ پس اگر قرار بگذارند که هر مقدار خسارت وارد شد جبران کنند، صحیح است، ولی در عقد بیمه باید تعهدات طرفین عرفا معلوم و معین باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صحت مضاربه، صیغه عقد، لازم نیست، بلکه مضاربه معاطاتی نیز صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] در صحت مضاربه صیغه عقد لازم نیست بلکه به صورت معاطات نیز صحیح است.
- [آیت الله بهجت] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود؛ بلکه بچه ممیّز نیز میتواند برای خواندن صیغه وکیل شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در عقد ازدواج خواه دائم باشد یا موقت، خواندن صیغه لازم است و رضایت طرفین به تنهایی کافی نیست و صیغه عقد را طرفین یا وکیل آنها می توانند بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست صیغه صلح به عربی خوانده شود، بلکه با هر لفظی که بفهماند باهم صلح وسازش کردهاند، صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله سبحانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.