بعد از یک هفته مسافرت به خانه برگشتیم. از من پرسید بهت خوش گذشت؟ منم در کمال صداقت گفتم نه. خیلی معمولی رو به بد گذشت. اخه دو جور معمولی داریم، یه معمولی که نه خوش میگذره نه بد یعنی خنثا میگذره، یه معمولی داریم که یه درصد درونش خوشی پیدا میشه، یه معمولی داریم که بد هم قر و قاطیش داریم. اخه چه خوشی؟ از خونه سوار ماشین شدم، دم در خونه داداشش پیاده شدم، بعد یه هفته هم به خونه برگشتم. یک هفته خونه موندن، اونم خونه ای که ادم توش احساس راحتی نداره چه خوشی میگذره که من ازش بی اطلاعم؟ حالا مرد گنده قهر کرده، ناراحته، حرف نمیزنه، اما وقتی ازش میپرسم نارحتی؟ میگه نه چرا ناراحت؟ فقط حس حرف زدن ندارم... . واقعا مشکل کجاست؟ نباید راستش را میگفتم؟ با عرض سلام و تحیت محضر جنابعالی _ طبعا در مسافرتی (غیر زیارتی) که قرار باشد، در خانه بمانیم و سیر و سیاحت و تفریح در کنار آن نباشد، خستگی را فزونتر می کند. لذا از این منظر این اشکال به همسر شما وارد است. اما لطفا به موارد زیر توجه بفرمایید؛ _ هر کلام و جمله ای، علاوه بر محتوا دارای قالب نیز است. منظور از قالب تن صدا، لحن کلام و...می باشد. مثلا ممکن است به کسی بگوییم دوستت دارم اما او نه تنها خوشحال نشود که ناراحت نیز بشود چون ممکن است لحن کلام ما همراه با عصبانیت، اجبار، اعتراض، ناسپاسی و...باشد. در کنار محتوا و قالب پیام، عنصر مهم دیگری است که در انتقال پیام، نقش ویژه ای دارد. این عنصر زبان بدنی نام دارد، که نقش آن به مراتب تاثیرگذار تر از زبان گفتاری است. نوع نگاه، میزان فاصله فیزیکی افراد از هم، آرامش یا اضطراب، حالت ایستادن یا نشستن و....همه از موارد زبان بدنی هستند. در مثال قبلی اگر به فردی بگوییم دوستت دارم اما چشمان ما چیز دیگری بگوید و یا حالتی تهاجمی و یا تدافعی نسبت به او داشته باشیم، باور این جمله برای شخص مقابل قدری مشکل است. در رابطه با جمله شما نیز همین قاعده صادق است، هرچند شما خلاف واقع نگفته اید اما لازم است که بررسی شود در کنار این محتوا، قالب بیان و همچنین زبان بدنی شما چگونه بوده است؟ چه بسا آنچه که موجب ناراحتی همسر شما شده است قالب بیان و همچنین زبان بدنی شما بوده باشد. _ از سوال همسرتان اینگونه فهمیده می شود که ایشان این مسافرت را به خاطر شما و یا به درخواست شما ترتیب داده اند، لذا شایسته بود قبل از اینکه ایشان از شما این سوال را مطرح کنند، پیش قدم می شدید و از ایشان تشکر می کردید تا نوبت به مطرح کردن سوال ایشان نمی رسید. _ شما می توانستید به جای این جمله از جملات همراه با بار مثبت استفاده کنید. مثلا " اگه گردش و... تو سفر گنجونده می شد خیلی بهتر می شد....اما به هر حال ممنون عزیزم!" _ شایسته بود در مدت زمان سفر موارد درخواستی خود را به ایشان ارائه می نمودید و قبل از سفر نیز برای گردش و...قول و قرار اولیه می گذاشتید.
بعد از یک هفته مسافرت به خانه برگشتیم. از من پرسید بهت خوش گذشت؟ منم در کمال صداقت گفتم نه. خیلی معمولی رو به بد گذشت. اخه دو جور معمولی داریم، یه معمولی که نه خوش میگذره نه بد یعنی خنثا میگذره، یه معمولی داریم که یه درصد درونش خوشی پیدا میشه، یه معمولی داریم که بد هم قر و قاطیش داریم. اخه چه خوشی؟ از خونه سوار ماشین شدم، دم در خونه داداشش پیاده شدم، بعد یه هفته هم به خونه برگشتم. یک هفته خونه موندن، اونم خونه ای که ادم توش احساس راحتی نداره چه خوشی میگذره که من ازش بی اطلاعم؟ حالا مرد گنده قهر کرده، ناراحته، حرف نمیزنه، اما وقتی ازش میپرسم نارحتی؟ میگه نه چرا ناراحت؟ فقط حس حرف زدن ندارم... . واقعا مشکل کجاست؟ نباید راستش را میگفتم؟
با عرض سلام و تحیت محضر جنابعالی
_ طبعا در مسافرتی (غیر زیارتی) که قرار باشد، در خانه بمانیم و سیر و سیاحت و تفریح در کنار آن نباشد، خستگی را فزونتر می کند. لذا از این منظر این اشکال به همسر شما وارد است.
اما لطفا به موارد زیر توجه بفرمایید؛
_ هر کلام و جمله ای، علاوه بر محتوا دارای قالب نیز است. منظور از قالب تن صدا، لحن کلام و...می باشد. مثلا ممکن است به کسی بگوییم دوستت دارم اما او نه تنها خوشحال نشود که ناراحت نیز بشود چون ممکن است لحن کلام ما همراه با عصبانیت، اجبار، اعتراض، ناسپاسی و...باشد.
در کنار محتوا و قالب پیام، عنصر مهم دیگری است که در انتقال پیام، نقش ویژه ای دارد. این عنصر زبان بدنی نام دارد، که نقش آن به مراتب تاثیرگذار تر از زبان گفتاری است. نوع نگاه، میزان فاصله فیزیکی افراد از هم، آرامش یا اضطراب، حالت ایستادن یا نشستن و....همه از موارد زبان بدنی هستند. در مثال قبلی اگر به فردی بگوییم دوستت دارم اما چشمان ما چیز دیگری بگوید و یا حالتی تهاجمی و یا تدافعی نسبت به او داشته باشیم، باور این جمله برای شخص مقابل قدری مشکل است.
در رابطه با جمله شما نیز همین قاعده صادق است، هرچند شما خلاف واقع نگفته اید اما لازم است که بررسی شود در کنار این محتوا، قالب بیان و همچنین زبان بدنی شما چگونه بوده است؟ چه بسا آنچه که موجب ناراحتی همسر شما شده است قالب بیان و همچنین زبان بدنی شما بوده باشد.
_ از سوال همسرتان اینگونه فهمیده می شود که ایشان این مسافرت را به خاطر شما و یا به درخواست شما ترتیب داده اند، لذا شایسته بود قبل از اینکه ایشان از شما این سوال را مطرح کنند، پیش قدم می شدید و از ایشان تشکر می کردید تا نوبت به مطرح کردن سوال ایشان نمی رسید.
_ شما می توانستید به جای این جمله از جملات همراه با بار مثبت استفاده کنید. مثلا " اگه گردش و... تو سفر گنجونده می شد خیلی بهتر می شد....اما به هر حال ممنون عزیزم!"
_ شایسته بود در مدت زمان سفر موارد درخواستی خود را به ایشان ارائه می نمودید و قبل از سفر نیز برای گردش و...قول و قرار اولیه می گذاشتید.
- [سایر] باعرض سلام و خست نباشید خدمت خانم کهتری من درک درستی از خوش گذشتن و لذت بردن ندارم.نمیدانم خوش گذشتن یعنی چه.و همین باعث می شود که بعد از هر تفریحی که انجام می دهم با خود کلنجار بروم که آیا به من خوش گذشته یا نه. نمی دانم خوش گذشتن چه احساسی است.مثلا وقتی به مسافرت می روم در پایان مسافرت احساس می کنم به قدر کافی به من خوش نگذشته و باید بهتر از این ها باشد.و این در صورتی است که در مسافرت کاملا شاداب و سرو حال بوده ام. لطفا هر چه سریعتر پاسخ مرا بدهید. خوش گذشتن یعنی چه؟ باتشکر
- [سایر] خوش به حال شما:خدا می بینتتون خوش به حال شما:خدا دوستتون داره خوش به حال شما:مثل من تنها نیستین خوش به حال شما:مثل من منتظر یه جواب سوال نیستین هر روز مضطرب وارد این سایت نمی شینو بعد .... خوش به حالتون آرزوتون مرگ نیست خوش به حالتون همه دوستتون دارند و بد به حال من که خدام نگامم نمی کنه
- [سایر] از کجا میشه فهمید خواستگارمون صادقانه به سوالات جواب میده؟ ممنون میشم راهنمایی کنید سر این موضوع خیلی نگرانم!
- [سایر] رؤیای صادقانه چه علائمی دارد؟ و برای چه افرادی حجت است، و آن هم تا چه حدود؟
- [سایر] سلام. خیلی ممنونم از این که این فضا را برای رفع مشکلات ایجاد کردید. در مورد خودم صادقانه میگم تا بتونید بهتر کمکم کنید. من 20 سالمه و مجردم و آدم مهربونی هستم و خوش تیپ و خیلی خوش قیافه ام. البته دیگران میگن نمیخوام از خودم تعریف کنم. خیلی هم حساس یا همون غیرتی ام و دوست دارم همسر باحجاب و وفادار باشه. این 2 ملاک های اصلی من هستن. چطوری میشه فهمید طرف مقابل واقعا این صفات را داره و تظاهر به داشتنش نمیکنه؟ ممنون میشم جواب را به آدرسم ارسال کنید. خیلی خیلی ممنون از لطفتون. موفق باشید.
- [سایر] رضایت چیست؟ خوش بختی کجاست؟
- [آیت الله سیستانی] آیا به حرف یک مرد که صادقانه با ما صحبت می کند و می خواهد با ما ازدواج کند باور کنیم یا نه؟
- [سایر] چگونه خوش اخلاق بشم ؟
- [سایر] مفاسد صدای خوش زن چیست؟
- [سایر] استفاده از بوی خوش چه فوایدی دارد؟
- [آیت الله بروجردی] حملهدار یعنی کسی که برای رساندن حاجیها به مکه مسافرت میکند چنانچه شغلش مسافرت باشد، باید نماز را تمام بخواند و اگر شغلش مسافرت نباشد باید شکسته بخواند.
- [آیت الله بهجت] اگر برای حفظ امانت مسافرت لازم باشد، واجب است مسافرت نماید یا امانت را رد نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسافرت برای تفریح و گردش حرام نیست و کسی که به این قصد مسافرت میکند باید نمازش را شکسته بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] حملهدار، یعنی کسی که برای رساندن حاجیها به مکه مسافرت میکند، اگر بسیار مسافرت میکند باید نماز را تمام بخواند، ولی امروزه که معمولاً بسیار مسافرت نمیکنند نمازشان شکسته است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حمله دار یعنی: کسی که برای رساندن حاجی ها به مکه مسافرت می کند، چنان چه شغلش مسافرت باشد، باید نماز را تمام بخواند. و اگر شغلش مسافرت نباشد، باید شکسته بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که با ظالم مسافرت می کند اگر ناچار نباشد و مسافرت او کمک به ظالم باشد باید نماز را تمام بخواند و اگر ناچار باشد یا مثلاً برای نجات دادن مظلومی با او مسافرت کند نمازش شکسته است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که با ظالم مسافرت می کند اگر ناچار نباشد و مسافرت او کمک به ظالم باشد؛ باید نماز را تمام بخواند و اگر ناچار باشد یا مثلا برای نجات دادن مظلومی با او مسافرت کند؛ نمازش شکسته است.
- [امام خمینی] حمله دار یعنی کسی که برای رساندن حاجیها به مکه مسافرت می کند چنانچه شغلش مسافرت باشد باید نماز را تمام بخواند، و اگر شغلش مسافرت نباشد، باید شکسته بخواند.
- [آیت الله بروجردی] کسی که با ظالم مسافرت میکند، اگر ناچار نباشد و مسافرت او کمک به ظالم باشد، باید نماز را تمام بخواند و اگر ناچار باشد یا مثلاً برای نجات دادن مظلومی با او مسافرت کند، نمازش شکسته است.
- [آیت الله بهجت] اگر مسافر قبل از ظهر به سفر رود روزهاش باطل میشود، چه از شب نیت مسافرت داشته باشد یا نه، ولی احتیاط مستحب این است که اگر از شب قبل تصمیم مسافرت نداشته، مسافرت نکند.