دختری 21 ساله هستم ترم 5 دانشگاه بعد از 4 ترم به ابراز علاقه مداوم یکی از همکلاسیهایم جواب مثبت دادم....از اونجاییکه هردوی ما شرایط ازدواج نداریم قرار گذاشتیم تا بعد تموم شدن درسمون صبر کنیم و موضوع رو از خانواده هامون پنهون کردیم.من دختری مذهبیم این اولین پسریه ک باش رابطه دارم تو این مدتیم که باهمیم تقریبا بش علاقه مند شدم ولی در حدی نیس که نتونم فراموشش کنم..یعنی اون خیلی بیشتر به من وابسته شده و منو دوست داره...جدیدا رفتارش بام خیلی صمیمی و راحت شده ....میخواستم بدونم تو این رابطه که قصدمون ازدواجه چقد میتونیم راحت باشیم از لحاظ نیازهای جنسی...البته حضوری هیچ رابطه ای نداریم با هم حتی دست همم نمیگیریم...ولی تلفنی با از طریق اس ام اس چی؟ بر حسب تجربه و شواهد، توصیه ما این است که نه تنها لازم است از تعمیق چنین ارتباطی خودداری کنید که لازم است از ادامه دادن آن نیز اجتناب نمایید. ادامه چنین ارتباطی خواه ناخواه، به شدت وابستگی و علاقه می افزاید لذا اگر الان میتوانید وی را فر اموش کنید معلوم نیست در آینده هم چنین مجال و فرصتی برای شما وجود داشته باشد. در موارد فراوانی پسر و دختر بعد از قول و قرارها و...با مشکلات متعددی مواجه میشوند و ازدواج آنها به سرانجام نمیرسد، مثلا مخالفت خانوادهها، پشیمان شدن یکی از طرفین و سراغ گزینهای دیگر رفتن و.... بنابراین سرمایهگذاری بر امری که مبهم است و نامعلوم، نه تنها منطقی نیست بلکه سرمایه و دیگر فرصتها (درسی، روانی، ازدواج با دیگر افراد و..) را از شما سلب میکند. بداهتا منطقی ترین و مطمئنترین گزینه برای خواستگاری و ازدواج استفاده از شیوه سنتی است، و اگر شرایط مهیا نیست باید تا فراهم شدن شرایط آن را به تاخیر انداخت و نه اینکه با شتاب و اقدام مبتنی بر عواطف، گزینهای خطا را انتخاب کنیم. و اما در پاسخ به بخش دوم فرمایشات شما، لازم است بدانید انگیزه ازدواج، هیچگونه مجوز و توجیهی برای نادیده گرفتن مرزهای شرعی و اخلاقی ایجاد نمیکند نه به نحو حضوری و نه به نحو غیر حضوری(تلفنی-پیامکی و..). مضافا اینکه چنین روندی، آغازی خواهد بود برای پایانی تلخ و جبران ناپذیر.
دختری 21 ساله هستم ترم 5 دانشگاه بعد از 4 ترم به ابراز علاقه مداوم یکی از همکلاسیهایم جواب مثبت دادم....از اونجاییکه هردوی ما شرایط ازدواج نداریم قرار گذاشتیم تا بعد تموم شدن درسمون صبر کنیم و موضوع رو از خانواده هامون پنهون کردیم.من دختری مذهبیم این اولین پسریه ک باش رابطه دارم تو این مدتیم که باهمیم تقریبا بش علاقه مند شدم ولی در حدی نیس که نتونم فراموشش کنم..یعنی اون خیلی بیشتر به من وابسته شده و منو دوست داره...جدیدا رفتارش بام خیلی صمیمی و راحت شده ....میخواستم بدونم تو این رابطه که قصدمون ازدواجه چقد میتونیم راحت باشیم از لحاظ نیازهای جنسی...البته حضوری هیچ رابطه ای نداریم با هم حتی دست همم نمیگیریم...ولی تلفنی با از طریق اس ام اس چی؟
بر حسب تجربه و شواهد، توصیه ما این است که نه تنها لازم است از تعمیق چنین ارتباطی خودداری کنید که لازم است از ادامه دادن آن نیز اجتناب نمایید.
ادامه چنین ارتباطی خواه ناخواه، به شدت وابستگی و علاقه می افزاید لذا اگر الان میتوانید وی را فر اموش کنید معلوم نیست در آینده هم چنین مجال و فرصتی برای شما وجود داشته باشد.
در موارد فراوانی پسر و دختر بعد از قول و قرارها و...با مشکلات متعددی مواجه میشوند و ازدواج آنها به سرانجام نمیرسد، مثلا مخالفت خانوادهها، پشیمان شدن یکی از طرفین و سراغ گزینهای دیگر رفتن و....
بنابراین سرمایهگذاری بر امری که مبهم است و نامعلوم، نه تنها منطقی نیست بلکه سرمایه و دیگر فرصتها (درسی، روانی، ازدواج با دیگر افراد و..) را از شما سلب میکند.
بداهتا منطقی ترین و مطمئنترین گزینه برای خواستگاری و ازدواج استفاده از شیوه سنتی است، و اگر شرایط مهیا نیست باید تا فراهم شدن شرایط آن را به تاخیر انداخت و نه اینکه با شتاب و اقدام مبتنی بر عواطف، گزینهای خطا را انتخاب کنیم.
و اما در پاسخ به بخش دوم فرمایشات شما، لازم است بدانید انگیزه ازدواج، هیچگونه مجوز و توجیهی برای نادیده گرفتن مرزهای شرعی و اخلاقی ایجاد نمیکند نه به نحو حضوری و نه به نحو غیر حضوری(تلفنی-پیامکی و..). مضافا اینکه چنین روندی، آغازی خواهد بود برای پایانی تلخ و جبران ناپذیر.
- [سایر] برای ازدواج باید از قبل ارتباط ایجاد کرد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] نظر حضرتعالی در خصوص عقد موقت دختر بالغهی رشیده بدون اذن ولی چیست؟ در حالی که قصد ایجاد ارتباط زناشویی نباشد؟
- [سایر] ارتباط بدون قصد ازدواج صحیح است؟
- [سایر] آیا ارتباط دختر و پسر قبل از ازدواج ، به قصد ازدواج اشکال دارد ؟
- [سایر] آیا ارتباط و ازدواج با جن ممکن است؟
- [سایر] آیا ارتباط با نامحرم به قصد ازدواج صحیح است؟
- [سایر] ارتباط دختر و پسر قبل از ازدواج، چه اشکالی دارد؟
- [سایر] ارتباط با نامحرم که با هم قصد ازدواج داریم و فعلا شرایط ازدواج رو نداریم به چه صورت باید باشد؟
- [سایر] آسیب شناسی ازدواج و شیوه های نادرست ازدواج به چه شکلی است . این ارتباط را توضیح دهید.
- [سایر] آیا داشتن ارتباط زناشویی با دختر خاله که از شوهرش طلاق گرفته اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] کسی که صیغه عقد را میخواند، چه برای خود و چه بهعنوان وکیل، بنابر احتیاط واجب، باید بالغ و عاقل باشد و در هنگام خواندن صیغه قصد ایجاد عقد نکاح داشته باشد، و اگر در حال مستی صیغه را بخوانند، عقد صحیح نیست.
- [آیت الله اردبیلی] شروع در عملیات احیا مانند حصار کشیدن اطراف زمین یا کندن چاه یا ایجاد نهر و مانند آن، (تحجیر) است و موجب مالکیت نمیشود، ولی برای تحجیر کننده ایجاد حقّ اولویّت در احیا میکند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی با فریاد زدن یا ایجاد صدا باعث کر شدن یا سقط جنین شود ضامن دیه آنهاست.
- [آیت الله سبحانی] عامل در سفر خود باید در حد امکان صرفه جویی کند و از هزینه کردن سرمایه در مواردی که ارتباط به تجارت ندارد خودداری کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] راه دادن بچه و دیوانه به مسجد مکروه است ولی اگر آوردن بچه ها مزاحمتی ایجاد نکند و باعث علاقمندی آنان به نماز و مسجد شود مستحب است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که تصمیم دارد ده روز در محلی بماند به طوری که برای ایجاد شرایط ماندن و رفع موانع آن اقدام میکند؛ هر چند احتمال عقلائی بدهد که نتواند بماند، باید نماز را تمام بخواند؛ بلی اگر تصمیم دارد چنانچه مقدّمات اقامت فراهم شد ده روز بماند و برای ایجاد مقدّمات اقدام نمیکند، چنانچه اطمینان داشته باشد که مقدّمات فراهم میشود و عملاً ده روز میماند، نمازش تمام است، وگرنه باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ارتباط عالمان با ستمگران، موجب تقویت یا تبرئه ستمگران در نزد افراد بیاطّلاع شود یا موجب جرأت آنها گردد یا موجب هتک مقام علم شود، ترک آن واجب است.