اگر افسردگی حالت مزمن و حادّ پیدا نکرده باشد- که در این صورت نیاز به ارتباط با پزشک روانکار دارد - می توان درمان آن را از گذر معنویّت جستجو کرد. افسردگی، از زمینه هایی مثل تحقیر خود، ضعیف پنداری در موفقیّت، توقّع همسانی با دیگران در استعداد و موقعیّت ها و عدم قبول واقعیّت زندگی(وجود اجتناب ناپذیر مشکلات و فراز و نشیب ها)و... رشد پیدا می کند. "آسلر" می گوید: در تمام مراحل حیات، درِ آهنینی بر روی گذشته، یعنی آن دیروزی که دیگر وجود ندارد، محکم ببندید و همین طور یک پرده فولادین جلوی آینده، فردایی که هنوز به وجود نیامده است بکشید، آن وقت با اطمینان و آرامش خاطر امروز را بگذرانید.(محمد جعفر امامی، بهترین راه غلبه بر نگرانی ها و نامیدی ها، ص 74، چاپ امیر قم، انتشاران نسل جوان) لطفا به نکات ذیل توجه نمائید: 1. آینده نگر باشید و برای چند سال آینده برنامه ریزی کنید. 2. با افراد شاد، خوشبین و امیدوار همنشینی داشته باشید و از روحیه آنان الهام بگیرید.(مهم) 3. به شدت از منفی گرایی بر حذر باشید و افکار منفی را از خود دور کنید. 4. با هسته های مشاوره در این زمینه ارتباط داشته باشید. 5. از اساتید دلسوز و متعهد کمک بگیرید. 6. منزوی نباشید و با افراد با تجربه و متعهد ارتباط صمیمانه برقرار کنید. 7. کتابهایی را که در زمینه شادکامی، رمز موفقیت، راز موفقیت مردان بزرگ و... نوشته شده، با دقت بخوانید و به دستورات آنها عمل کنید. 8. ورزش کنید؛ چون ورزش در شادی روح و سلامت جسم مؤثر است. 9. در محیطهای شاد و سالم، به استراحت و تفریح بپردازید. 10. از افراد منفیگرا بر حذر باشید. 11. از بحثهای رنج آور با این و آن اجتناب کنید. 12. به خود اجازه ندهید دنیای زودگذر شما را ناراحت کند. شما را خدا برای مادیات نیافریده، ایمانتان را به او قوی کنید. 13. توجه داشته باشید که مشکلات و رنجها، همیشگی نیست و روزگار در تحوّل و تغییر است و چه بسا حوادث پیشبینی نشده ای نیز در حل مشکلات به یاری انسان بشتابد. 14. سفرهای شاد و سیر و سیاحتهای علمی برای شما لازم و مؤثر است. 15. خاطرات تلخ را به دست فراموشی بسپارید و از بازگو کردن آن برای دیگران، پرهیز کنید. 16. اگر ذوق هنری دارید، به کارهای هنری از قبیل کاریکاتور، گرافیک، نقاشی، خط، نویسندگی و... بپردازید. ضمنا نیایش و دعا مؤثر و نافذ است.
اگر افسردگی حالت مزمن و حادّ پیدا نکرده باشد- که در این صورت نیاز به ارتباط با پزشک روانکار دارد - می توان درمان آن را از گذر معنویّت جستجو کرد. افسردگی، از زمینه هایی مثل تحقیر خود، ضعیف پنداری در موفقیّت، توقّع همسانی با دیگران در استعداد و موقعیّت ها و عدم قبول واقعیّت زندگی(وجود اجتناب ناپذیر مشکلات و فراز و نشیب ها)و... رشد پیدا می کند.
"آسلر" می گوید: در تمام مراحل حیات، درِ آهنینی بر روی گذشته، یعنی آن دیروزی که دیگر وجود ندارد، محکم ببندید و همین طور یک پرده فولادین جلوی آینده، فردایی که هنوز به وجود نیامده است بکشید، آن وقت با اطمینان و آرامش خاطر امروز را بگذرانید.(محمد جعفر امامی، بهترین راه غلبه بر نگرانی ها و نامیدی ها، ص 74، چاپ امیر قم، انتشاران نسل جوان)
لطفا به نکات ذیل توجه نمائید:
1. آینده نگر باشید و برای چند سال آینده برنامه ریزی کنید.
2. با افراد شاد، خوشبین و امیدوار همنشینی داشته باشید و از روحیه آنان الهام بگیرید.(مهم)
3. به شدت از منفی گرایی بر حذر باشید و افکار منفی را از خود دور کنید.
4. با هسته های مشاوره در این زمینه ارتباط داشته باشید.
5. از اساتید دلسوز و متعهد کمک بگیرید.
6. منزوی نباشید و با افراد با تجربه و متعهد ارتباط صمیمانه برقرار کنید.
7. کتابهایی را که در زمینه شادکامی، رمز موفقیت، راز موفقیت مردان بزرگ و... نوشته شده، با دقت بخوانید و به دستورات آنها عمل کنید.
8. ورزش کنید؛ چون ورزش در شادی روح و سلامت جسم مؤثر است.
9. در محیطهای شاد و سالم، به استراحت و تفریح بپردازید.
10. از افراد منفیگرا بر حذر باشید.
11. از بحثهای رنج آور با این و آن اجتناب کنید.
12. به خود اجازه ندهید دنیای زودگذر شما را ناراحت کند. شما را خدا برای مادیات نیافریده، ایمانتان را به او قوی کنید.
13. توجه داشته باشید که مشکلات و رنجها، همیشگی نیست و روزگار در تحوّل و تغییر است و چه بسا حوادث پیشبینی نشده ای نیز در حل مشکلات به یاری انسان بشتابد.
14. سفرهای شاد و سیر و سیاحتهای علمی برای شما لازم و مؤثر است.
15. خاطرات تلخ را به دست فراموشی بسپارید و از بازگو کردن آن برای دیگران، پرهیز کنید.
16. اگر ذوق هنری دارید، به کارهای هنری از قبیل کاریکاتور، گرافیک، نقاشی، خط، نویسندگی و... بپردازید. ضمنا نیایش و دعا مؤثر و نافذ است.
- [سایر] چگونه با افسردگی مقابله کنم؟
- [سایر] راههای مقابله با نفس اماره و شیطان چیست؟
- [سایر] در مورد برتر بودن چادر و راههای مقابله با خودنمایی، مطالبی را بفرمایید؟
- [سایر] لطفا راههای غلبه بر غم و افسردگی را بگویید و چگونه میتوان شاد زندگی کرد؟
- [سایر] راههای تهاجم فرهنگی بر جامعه و جوانان چیست و نحوه مقابله با آن چگونه است؟
- [سایر] راههای پیدا کردن دوست خوب و راههای حفظ آن را بگویید؟
- [سایر] راههای دفع بلا چیست؟
- [سایر] راههای جلوگیری از غیبت
- [سایر] راههای تقویت اراده چیست؟
- [سایر] علائم افسردگی در نوجوانان چیست؟با افسردگی نوجوانان چه کنیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای تعیین قبله راههای زیادی وجود دارد: نخست کوشش کند تا یقین حاصل نماید و نیز می تواند به گفته دو شاهد عادل و یا یک فرد مورد اطمینان که از روی نشانه های حسی شهادت می دهد و یا به قول کسی که از روی قاعده علمی قبله را می شناسد و محل اطمینان است عمل کند و اگر اینها ممکن نشد باید به گمانی که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهای آنان یا از راههای دیگر پیدا می شود عمل نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر شک کند که آنچه را خارج نموده است به حد نصاب رسیده است یا خیر، احتیاط واجب آن است که امتحان نماید یعنی از راه وزن کردن یا راههای دیگر قیمت آن را معلوم نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مال خمس نداده از شخص غیر معتقد به خمس مانند کافر به مسلمان معتقد به خمس از راههای عادی منتقل شود, پرداخت خمس آن بر مسلمان واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] قبله نماهای معمولی در صورتی که سالم باشد از وسایل خوب برای شناخت قبله است و گمان حاصل از آن کمتر از گمان از راههای دیگر نیست، بلکه غالباً دقیق تر است.
- [آیت الله مظاهری] مکروه است قاضی در حالت غیرعادی مانند حال غضب یا ترس یا گرسنگی یا تشنگی یا افسردگی یا کسالت یا بیخوابی یا فشار بول و غائط و مانند اینها قضاوت نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی انسان می تواند مشغول نماز شود که یقین به داخل شدن وقت پیدا کند، یا لااقل یک مرد عادل خبر از ورود وقت دهد، اذان شخص وقت شناس و مورد اطمینان نیز کافی است و اگر گمان قوی به دخول وقت از راههای دیگر پیدا کند نیز کفایت می کند، خواه از روی ساعت صحیح باشد یا غیرآن.
- [آیت الله اردبیلی] اگر عدّهای از مسلمانان به دسته دیگر تجاوز نمایند، بر مسلمانان لازم است موجبات فیصله اختلافات و اصلاح بین آنان را فراهم سازند و اگر به هیچ وجه اصلاح ممکن نباشد، بر همه مسلمانان واجب است که با دسته متجاوز و باغی مقابله کنند تا از تجاوز دست بردارند و قتال با دسته متجاوز در ماههای حرام اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] مالک میتواند به نحو جعاله در راههای مشروع سرمایه گذاری کند که همان نتیجه مضاربه را داشته باشد ، به این ترتیب که مالی را به شخصی بسپارد ، و مثلاً بگوید آن را در تجارت ، یا هر بهره برداری دیگر به کار بگیر در مقابل معادل نصف سود مثلا برای تو باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سید بودن سادات از راههای زیر ثابت می شود: 1 دو نفر عادل سید بودن او را تصدیق کند (یک نفر نیز کافی است). 2 در شهر و منطقه خود مشهور باشد که سید است، خواه این شهرت سبب یقین شود یا گمان.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که می خواهد نماز بخواند، باید برای پیدا کردن قبله کوشش نماید، تا یقین کند قبله کدام طرف است و اگر نتواند یقین پیدا کند، باید به گمانی که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهای آنان یا از راههای دیگر پیدا می شود عمل نماید، حتی اگر از گفته فاسق یا کافری که به واسطه قواعد علمی قبله را می شناسد گمان به قبله پیدا کند کافیست.