بنده خواستار کمک به یکی از دوستانم هستم که جدیدا همسر خود را از دست داده است او زنی جوان است و صاحب یک دختر سه ماه. بسیار روحیه ضعیفی دارد و بنده بسیار دور هستم. فقط از طریق تلفن با او در تماس هستم. در خصوص سوال مطرح شده توجه شما را به نکات زیر جلب می کنم: 1- به هنگام مواجهه انسان با سوگ و فقدان عزیزان، مراحلی طی می شود من جمله: مرحله شوک: در این مرحله شخص از خود بیخود شده و شوکه و متحیر می شود. مرحله انکار: بعد از مرحله اول فرد داغدیده ممکن است واقعیت را انکار کند و مرگ عزیز خویش را منکر شود و آن را نپذیرد. مرحله پذیرش: رفته رفته شخص واقعیت را می پذیرد و به زندگی عادی خویش برمی گردد. با توجه به این مقدمات غمگین بودن فرد برای چندماه طبیعی است اما اگر این مدت به درازا کشیده شود خطر ابتلا به افسردگی وجود دارد. که باید با کمک اطرافیا شخص به روانشناس یا روانپزشک ارجاع داده شود. که در مرحله اول رجوع به روانشناس پیشنهاد می شود و به تشخیص ایشان مراجعه به روانپزشک صورت بگیرد. 2- شخص داغدیده می بایست تنها و بدون حمایت رها نشود و اطرافیان به طور ویژه با توجه نمودن به او می بایست از تنها ماندن او جلوگیری کنند. 3- شما به تماس تلفنی با ایشان ادامه دهید و سعی کنید به ایشان دلداری دهید و او را به آینده امیدوار کنید و متذکر شوید که سوگ واقعیتی فراگیر و همیشگی است ضمن اینکه این امر می تواند برای ایشان یک امتحان و ابتلای الهی باشد و یقینا اجر ایشان نزد خدای متعال محفوظ است. 4- ایشان را به مسافرت و تقویت حضور در جمع تشویق و ترغیب کنید. 5- به ایشان یادآوری کنید که انچه باعث شادی روح مرحوم همسر ایشان می شود این است که سعی کنند تکالیفی را که از ایشان قضا شده است را بجا آورند و از خیرات برای ایشان دریغ نکنند. 6- جایگاه مادری ایشان را تقویت کنید. و او را ترغیب کنید که از توجه و سرمایه گذاری عاطفی روی یادگار همسر خود یعنی فرزند دلبندشان غافل نشوند چرا که این امر رضایت همسر مرحومشان را به دنبال دارد.
بنده خواستار کمک به یکی از دوستانم هستم که جدیدا همسر خود را از دست داده است او زنی جوان است و صاحب یک دختر سه ماه. بسیار روحیه ضعیفی دارد و بنده بسیار دور هستم. فقط از طریق تلفن با او در تماس هستم.
در خصوص سوال مطرح شده توجه شما را به نکات زیر جلب می کنم:
1- به هنگام مواجهه انسان با سوگ و فقدان عزیزان، مراحلی طی می شود من جمله:
مرحله شوک: در این مرحله شخص از خود بیخود شده و شوکه و متحیر می شود.
مرحله انکار: بعد از مرحله اول فرد داغدیده ممکن است واقعیت را انکار کند و مرگ عزیز خویش را منکر شود و آن را نپذیرد.
مرحله پذیرش: رفته رفته شخص واقعیت را می پذیرد و به زندگی عادی خویش برمی گردد.
با توجه به این مقدمات غمگین بودن فرد برای چندماه طبیعی است اما اگر این مدت به درازا کشیده شود خطر ابتلا به افسردگی وجود دارد. که باید با کمک اطرافیا شخص به روانشناس یا روانپزشک ارجاع داده شود. که در مرحله اول رجوع به روانشناس پیشنهاد می شود و به تشخیص ایشان مراجعه به روانپزشک صورت بگیرد.
2- شخص داغدیده می بایست تنها و بدون حمایت رها نشود و اطرافیان به طور ویژه با توجه نمودن به او می بایست از تنها ماندن او جلوگیری کنند.
3- شما به تماس تلفنی با ایشان ادامه دهید و سعی کنید به ایشان دلداری دهید و او را به آینده امیدوار کنید و متذکر شوید که سوگ واقعیتی فراگیر و همیشگی است ضمن اینکه این امر می تواند برای ایشان یک امتحان و ابتلای الهی باشد و یقینا اجر ایشان نزد خدای متعال محفوظ است.
4- ایشان را به مسافرت و تقویت حضور در جمع تشویق و ترغیب کنید.
5- به ایشان یادآوری کنید که انچه باعث شادی روح مرحوم همسر ایشان می شود این است که سعی کنند تکالیفی را که از ایشان قضا شده است را بجا آورند و از خیرات برای ایشان دریغ نکنند.
6- جایگاه مادری ایشان را تقویت کنید. و او را ترغیب کنید که از توجه و سرمایه گذاری عاطفی روی یادگار همسر خود یعنی فرزند دلبندشان غافل نشوند چرا که این امر رضایت همسر مرحومشان را به دنبال دارد.
- [سایر] اگر فردی جنب از حرام باشد و دست خیس او به چیزی برخورد کند " آیا آن چیز نجس می شود ؟ ( منظورم از خیسی " خیس شدن دست به وسیله ی آب و امثالهم می باشد نه عرق آن فرد ) ** ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] فردی مغازه فروش آلات موسیقی دارد آیا میتوانیم با او برخورد کنیم یا حکومت و قانون با او برخورد کند؟
- [سایر] روش برخورد با همسر بی مهر و محبت چیست؟
- [سایر] روش برخورد صحیح با رفتارهای ناشایست همسر چیست؟
- [سایر] علت بهانه گیری و تندی همسر و راهکار برخورد با این افراد چیست؟
- [سایر] هنگامی که همسر مرتکب خطایی می شود چگونه باید با او برخورد کرد؟ آیا نادیده گرفتن خطا موجب کم توجهی همسر و تکرار دوباره نمی شود؟
- [سایر] لطفا کتابهایی معرفی فرمایید که راههای صحیح برخورد با همسر و تربیت فرزندان را به ما بیاموزد.
- [سایر] چگونه فردی که دارای یک دست است، وضو بگیرد؟
- [سایر] آیا صحیح است که یک فرد همه جور فردی را دوست داشته باشد و نسبت هیچ کس احساس نفرت نکند ؟ توضیح دهید بهترین روش برخورد با انسانها چیست؟
- [سایر] وقتی فردی با ما به طور غلط صحبت می کند ما با او چگونه برخورد کنیم آیا ما هم با اوخشن صحبت کنیم آیا ما دیگر چیزی نگوئیم؟
- [آیت الله جوادی آملی] .آب قلیل با برخورد عین نجس یا شیء نجس شده، نجس میشود؛ ولی اگر از بالا یا پایین یا پهلو با فشار به آن برخورد کند، فقط مقداری از آن که با شیء نجس برخورد کرده, نجس میشود. اگر آب پایین فواره نجس شد, آب بالای آن نیز نجس میشود
- [آیت الله جوادی آملی] .آب جاری, هر چند کمتر از کُر باشد با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه بو یا رنگ یا مزّه آن, به سبب برخورد با نجس، دگرگون شود.
- [آیت الله مظاهری] برای وسواسی حرام است در چیزهایی که وسوسه او مربوط به آنهاست دقّت نماید، بلکه لازم است بدون فکر و بدون تجسّس و بدون تفحّص عمل کند، و بهعبارت دیگر چنانکه گفته شد با بیاعتنایی کامل برخورد با چیزها کند تا به گفته امام صادق(سلاماللهعلیه) شیطان دست از او بردارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که روی زمین جریان دارد, ولی نه از زمین جوشید, نه به برف انبوه اتصال دارد، چنانچه کمتر از کُر باشد, با برخورد شیء نجس، نجاست میپذیرد, مگر آنکه با فشار از بالا به پایین بریزد که در این صورت، اگر شیء نجس به پایین آن برخورد کند, بالای آن نجس نمیشود و اگر از پایین به بالا, همانند فواره, با فشار حرکت میکند، بخش بالای آن, با برخورد نجس نجاست میپذیرد و پایین آن پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] هر کس شخصی را از تحت اقتدار صاحب حق یا قائم مقام او بدون رضایت وی خارج کند، در حکم کفیل است، بنابراین اگر فردی شخص بدهکاری را از دست طلبکار رها کرده و فراری دهد، چنانچه به گونهای باشد که طلبکار دسترسی به او پیدا نکند، آن شخص باید بدهکار را تحویل دهد و یا بدهی او را بپردازد و از این قبیل است فراری دادنِ قاتل از دست ورثه مقتول.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه انسان از طریق زراعت یا صنعت یا تجارت یا از طریق کارگری و کارمندی در مؤسسات مختلف درآمدی به دست آورد، چنانچه از مخارج سال او و همسر و فرزندان و سایر کسانی که نفقه آنها را می دهد زیاد آید، باید خمس (پنج یک) آن را به شرحی که بعداً گفته می شود بپردازد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان با زنی ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن همسر را شیر کامل داده و با مادر و مادربزرگ آن زن - اگر چه رضاعی باشند - ازدواج نماید؛ هر چند هنوز با آن همسر نزدیکی نکرده باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وارث همسر و چند عمو و عمه باشند همسر اگر شوهر باشد 21 و اگر زن باشد 41 ارث می برد و بقیه مال به ترتیبی که در مسائل قبل گفته شد بین عمو و عمه تقسیم می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر همسر میت با چند دایی و خاله وارث باشند: همسر اگر شوهر باشد 21 و اگر زن باشد 41 مال به او می رسد و بقیه مال طبق مسائل گذشته بین دایی و خاله تقسیم می شود.
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد یا زن مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان شود میتواند با همان همسر اوّلی به عقد جدید ازدواج کند گرچه آن زن هنوز در عدّه باشد، چنانکه میتوانند همسر جدید انتخاب کنند.