آیا علی ابن ابیطالب علیه السلام در کعبه بدنیا آمده؟ در ایران همه بر این باورند که علی در کعبه متولد شده است لذا او را مولود کعبه مینامند اما واقعیت این است که علی نیز مانند بقیه ائمه و خود پیامبر در خانه متولد شده است دلایل این موضوع بسیار و اضح و روشن است تولد امام علی(علیه السلام) در کعبه از مسلمات تاریخی است و جایی برای ایجاد شک و تردید در آن وجود ندارد. بر خلاف نویسنده که این را اعتقاد مردم ایران دانسته و با بیان چند احتمال، بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی درصدد ایجاد شک و تردید در این واقعه مسلم تاریخی است. 1و 2 . وجود بت در کعبه: بدون تردید وجود بت ها در خانه کعبه شایسته این مکان مقدس نبود امّا وجود مقطعی این بت ها در خانه کعبه نمی توانست قداست و معنویت اصیل این خانه را از بین ببرد. دلیل بر قداست این خانه آن است که اولا رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پیش از بعثت و پس از آن همواره کنار این خانه می آمد و پس از طواف این خانه مقدس به عبادت مشغول می شد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم پیش از فرود آمدن وحی در غار حراء به پرستش خدا می پرداخت،خانه خدا را طواف می کرد و حج عمره می گذارد.و در این زمان در خانه کعبه و درمسجد الحرام بت هایی وجود داشت اما پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بدون توجه به بت ها و تنها به خاطر قداست و عظمت خانه کعبه در آنجا به عبادت می پرداخت. در روایتی از زید بن حارثه نقل شده است: (وقتی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم طواف می کرد من با او طواف می کردم چون از کنار بت اساف یا نائله گذشتیم من به آن بت دست کشیدم، پیامبر فرمود: به این دست مکش).(5) دلائل زیادی می توان برای تقدس خانه کعبه ذکر کرد که به یک مورد دیگر از این دلائل اشاره می کنیم. همان گونه که می دانیم شهر مکه در سال هشتم هجری فتح شد بنابراین تا این سال در خانه کعبه بت هم وجود داشت. با فتح این شهر توسط پیامبر بت ها نیز نابود شدند درحالی که کعبه سال دوم هجری به عنوان قبله گاه مسلمانان قرار گرفت. اگر این تقدس وجود نداشت چگونه می توانست یک بت خانه (به قول شما) قبله گاه مسلمانان قرار گیرد؟ 3. رسم عرب در مورد زنان باردار: این ادعا نیازمند ارائه سند و مدرکی است، آن هم باید به اندازه ای معتبر باشد که بتواند در مقابل روایات فراوان تولد امام علی(علیه السلام) در درون کعبه، عرض اندام کند. آیا واقعاً سند معتبر و محکمی وجود دارد که در آن دوره، رسم عرب این گونه بود که زنان باردار از منزل خارج نمی شدند؟؟؟!!!! 4. اینکه کعبه بارها خراب و دوباره تعمیر شد، بحثی نیست، ولی هر انسان منصف و عاقلی این را هم می داند که با صرف وجود شکاف های متعدد نمی توان یک حادثه مسلم تاریخی را رد کرد. 5. بسیاری از مطالب در قرآن نیامده است و قرار هم نبود که همه چیز در قرآن بیان شود. در بی سوادی و بی اطلاعی و کینه توزی و جهالت نویسنده همین بس که وی این عقیده را مختص شیعیان دانسته است. حال آنکه این حادثه از مسائل مورد اتفاق مسلمین است. پی نوشتها:
آیا علی ابن ابیطالب علیه السلام در کعبه بدنیا آمده؟
در ایران همه بر این باورند که علی در کعبه متولد شده است لذا او را مولود کعبه مینامند اما واقعیت این است که علی نیز مانند بقیه ائمه و خود پیامبر در خانه متولد شده است دلایل این موضوع بسیار و اضح و روشن است
تولد امام علی(علیه السلام) در کعبه از مسلمات تاریخی است و جایی برای ایجاد شک و تردید در آن وجود ندارد. بر خلاف نویسنده که این را اعتقاد مردم ایران دانسته و با بیان چند احتمال، بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی درصدد ایجاد شک و تردید در این واقعه مسلم تاریخی است.
1و 2 . وجود بت در کعبه:
بدون تردید وجود بت ها در خانه کعبه شایسته این مکان مقدس نبود امّا وجود مقطعی این بت ها در خانه کعبه نمی توانست قداست و معنویت اصیل این خانه را از بین ببرد. دلیل بر قداست این خانه آن است که اولا رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پیش از بعثت و پس از آن همواره کنار این خانه می آمد و پس از طواف این خانه مقدس به عبادت مشغول می شد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم پیش از فرود آمدن وحی در غار حراء به پرستش خدا می پرداخت،خانه خدا را طواف می کرد و حج عمره می گذارد.و در این زمان در خانه کعبه و درمسجد الحرام بت هایی وجود داشت اما پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بدون توجه به بت ها و تنها به خاطر قداست و عظمت خانه کعبه در آنجا به عبادت می پرداخت. در روایتی از زید بن حارثه نقل شده است: (وقتی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم طواف می کرد من با او طواف می کردم چون از کنار بت اساف یا نائله گذشتیم من به آن بت دست کشیدم، پیامبر فرمود: به این دست مکش).(5)
دلائل زیادی می توان برای تقدس خانه کعبه ذکر کرد که به یک مورد دیگر از این دلائل اشاره می کنیم. همان گونه که می دانیم شهر مکه در سال هشتم هجری فتح شد بنابراین تا این سال در خانه کعبه بت هم وجود داشت. با فتح این شهر توسط پیامبر بت ها نیز نابود شدند درحالی که کعبه سال دوم هجری به عنوان قبله گاه مسلمانان قرار گرفت.
اگر این تقدس وجود نداشت چگونه می توانست یک بت خانه (به قول شما) قبله گاه مسلمانان قرار گیرد؟
3. رسم عرب در مورد زنان باردار:
این ادعا نیازمند ارائه سند و مدرکی است، آن هم باید به اندازه ای معتبر باشد که بتواند در مقابل روایات فراوان تولد امام علی(علیه السلام) در درون کعبه، عرض اندام کند. آیا واقعاً سند معتبر و محکمی وجود دارد که در آن دوره، رسم عرب این گونه بود که زنان باردار از منزل خارج نمی شدند؟؟؟!!!!
4. اینکه کعبه بارها خراب و دوباره تعمیر شد، بحثی نیست، ولی هر انسان منصف و عاقلی این را هم می داند که با صرف وجود شکاف های متعدد نمی توان یک حادثه مسلم تاریخی را رد کرد.
5. بسیاری از مطالب در قرآن نیامده است و قرار هم نبود که همه چیز در قرآن بیان شود.
در بی سوادی و بی اطلاعی و کینه توزی و جهالت نویسنده همین بس که وی این عقیده را مختص شیعیان دانسته است. حال آنکه این حادثه از مسائل مورد اتفاق مسلمین است.
پی نوشتها:
- [سایر] علت به دنیا آمدن امام علی (ع) در کعبه چه بود؟
- [سایر] مگر داخل کعبه مملو از «بت» نبود. پس آیا امام علی (علیهالسلام) در بتکده به دنیا آمد؟!
- [سایر] عکس شکاف خانه کعبه و سند اعجاز ولادت حضرت امیر المومنین موجود است، اما آیا خانه کعبه چندین بار خراب و تجدید بنا و بازسازی نشده؟ پس دیگر شکاف کعبه معنای ندارد شاید برای رانش زمین شکاف خورده است؟
- [سایر] چرا امام علی (ع) به ولادت در کعبه اختصاص یافت؟
- [سایر] چرا پیامبر در آخرین حج خود حضرت علی را در کنار خانه کعبه به عنوان جانشین خود معرفی نکرد؟ و در غدیر خم معرفی کرد؟
- [سایر] چرا پیامبر در آخرین حج خود حضرت علی را در کنار خانه کعبه به عنوان جانشین خود معرفی نکرد؟ و در غدیر خم معرفی کرد؟
- [سایر] هنگام ولادت امیرمؤمنان امام علی علیه السلام دیوار کعبه شکافته شده آیا این واقعه در منابع تاریخی اهل سنت منعکس شده است؟
- [سایر] هنگام ولادت امیرمؤمنان امام علی علیه السلام دیوار کعبه شکافته شده آیا این واقعه در منابع تاریخی اهل سنت منعکس شده است؟
- [سایر] آیا در کتب اهل سنت، ذکری از تولد امام علی (علیه السلام) در کعبه آمده است؟
- [سایر] آیا ولادت حضرت علی(علیه السلام) در کعبه مورد اتفاق فریقین است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اذان, هجده جمله است : (االله اکبر ) چهار مرتبه، (أشهد أن لا إله الاّ االله )، (أشهد أنّ محمداً رسول االله )، (حیّ علی الصلاة )، (حیّ علی الفلاح)، (حیّ علی خیر العمل )، (االله اکبر )، (لا إله الاّ االله )، هر کدام دو مرتبه، و اقامه , هفده جمله است : دو مرتبه (االله اکبر )، از اول اذان و یک مرتبه (لا إله الاّ االله ) از آخر آن , کم می شود و دو مرتبه (قد قامت الصلاة ) بعد از (حیّ علی خیر العمل) افزوده میشود.
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اذان هیجده جمله است: اَلله اکبرُ چهار مرتبه اَشهدُ اَنْ لا الهَ اِلاّاللهُ، اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسولُ الله حیَّ عَلَی الصَّلوةِ حَیَّ عَلَی الفَلاحِ حَیَّ عَلی خیرِ العملِ، الله اکبرُ لااِلَه اِلاّالله هر یک دو مرتبه و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اوّل اذان و یک مرتبه لااِلهَ اِلاّالله از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خیرِ العَمَل باید دو مرتبه قَد قامَتِ الصَّلوةُ اضافه نمود.
- [آیت الله خوئی] اذان هیجده جمله است:" الله اکبر" چهار مرتبه،" اشهد ان لا اله الا الله، أشهد ان محمداً رسول الله، حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه" الله اکبر" از اوّل اذان، و یک مرتبه" لا اله الا الله" از آخر آن کم میشود، و بعداز گفتن" حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه" قد قامت الصلاه" اضافه نمود.
- [امام خمینی] اذان هیجده جمله است: "الله اکبر" چهار مرتبه، "اشهد ان لا اله الا الله،اشهد ان محمدا رسول الله، حی علی الصلاه، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه"الله اکبر" از اول اذان، و یک مرتبه "لا اله الا الله" از آخر آن کم می شود، و بعداز گفتن "حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه "قد قامت الصلاه" اضاضه نمود.
- [آیت الله بهجت] اذان هیجده جمله است: (اللّه اَکبَر) چهار مرتبه؛ (اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّه)؛ (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه)؛ (حَی عَلَی الصَّلاة)؛ (حَی عَلَی الفَلاح)؛ (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل)؛ (اللّه اَکبَر)؛ (لا اِلهَ اِلاَّ اللّه) هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است؛ یعنی دو مرتبه (اللّه اکبر) از اول اذان و یک مرتبه (لا اِلهَ الاَّ اللّه) از آخر آن کم میشود، و بعد از گفتن (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل) باید دو مرتبه (قَدْ قامَتِ الصَّلاة) اضافه نمود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اذان هیجده جمله است: )اللّهُ أکْبَر( چهار مرتبه، )أشْهَدُ أن لا اًّلهَ اًّلاّ اللّهُ، أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه، حَیَّ عَلی الصَّلاِْ، حَیَّ عَلی الفَلاحِ، حَیَّ عَلی خَیْرِ العَمَل، اللّهُ اکْبَر، لا اًّلهَ اًّلاّ اللّه( هریک دو مرتبه . واقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أکبَر از اوّل اذان ویک مرتبه )لا اًّلهَ اًّلاّ اللّهُ( از آخر آن کم میشود و بعد از گفتن )حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَل(، باید دو مرتبه )قَدْ قامَتِ الصّلاْ( اضافه نمود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اذان هیجده جمله دارد: (اللَّهُ أکبَر) چهار مرتبه، (أَشْهَدُ أَنْ لا إلهَ إلّا اللَّهُ)، (أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّه)، (حَیَّ علی الصَّلاةِ)، (حَیَّ علی الفَلاحِ)، (حَیَّ علی خَیْرِ العَمَلِ)، (اللَّه أکبَر)، (لا إلهَ إلّا اللَّهُ) هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است؛ یعنی دو مرتبه (اللَّه أکبَر) از اول اذان و یک مرتبه (لا إلهَ إلّا اللَّهُ) از آخر آن کم میشود و بعد از گفتن (حَیَّ علی خَیْرِ العَمَلِ) باید دو مرتبه (قَدْ قامَتِ الصّلاة) اضافه نمود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اذان هیجده جمله است الله اکبر چهار مرتبه اشهد ان لا اله الا الله اشهد ان محمدا رسول الله حی علی الصلاه حی علی الفلاح حی علی خیر العمل الله اکبر لا اله الا الله هر یک دو مرتبه و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبر از اول اذان و یک مرتبه لا اله الا الله از اخر ان کم می شود و بعد از گفتن حی علی خیر العمل باید دو مرتبه قد قامت الصلاه اضافه نمود