اگر خداوند به ما نزدیک است پس چرا باید برای قرب به خدا تلاش کنیم؟
مفادآیه(...ونحن اقرب الیه من حبل الورید);سوره ق آیه 16،ومابه او از رگ قلبش نیز نزدیکتریم،آنست که خداونداحاطه علمی برما داردو از افعال وگفتار واندیشه ونیات وحتی وسوسه هائی که از قلب ما می گذرد،آگاه است. این آیه می گوید که خداوند به ما نزدیک است.حال اگر ما هم بخواهیم به خدا نزدیک شویم باید کارهائی انجام دهیم وانسان در حالاتی به خدا نزدیکتر است از جمله در حال سجده وهنگامی که منکسر ودل شکسته باشد. خداوند به ما نزدیک است وبین ما واو حجابی نیست،مگر اعمال ما که ما را دور نموده است،خداوند به ما نزدیک است ولی مادوریم وباید تلاش کنیم تا به قرب معنوی دست یابیم.در نتیجه قریب بودن خداوند،معنایش آن نیست که ما هم قرب داریم،ما با عملمان قرب پیدا می کنیم.دوست نزدیکتر از من به من است وین عجبتر که من از وی دورم! چکنم با که توان گفت که دوست در کنار من ومن مهجورم! اگر آینه جان و فطرت انسان‌ها، از زنگار گناهان، غفلت‌ها و خودبینی‌ها پاک و صیقلی می‌شد، مانند پیامبران و اولیای بزرگ الهی و تربیت شدگان آنها، جمال احدیت و انوار پروردگار را آشکارا مشاهده می‌کردند و چهره دلربای یار را بدون هیچ حجابی، به تماشا می‌نشستند و می‌گفتند: یار بی پرده از در و دیواردر تجلّی است یا اولی الابصار خداوند با ما است و هرگز از ما جدا نیست؛ ولی گرد و غبار آلودگی‌ها، دلبستگی‌ها و خودبینی‌ها، ما را از دیدن خورشید عالمتاب حقیقت، محروم ساخته و میان ما و محبوبمان فاصله انداخته است: میان عاشق و معشوق هیچ حائل نیست‌تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز امام سجاد-علیه السلام- در دعای ابوحمزه می‌فرماید: (و انک لا تحتجب عن خلقک الا ان تحجبهم الاعمال دونک)؛ (خدایا! می‌دانم که تو از بندگان مخفی و پنهان نیستی و تنها اعمال ناشایست آنان است که آنها از تو پوشانده است). از حضرت کاظم‌-علیه السلام- پرسیده شد: چرا خداوند از مردم پنهان و پوشیده است. آن حضرت می‌فرمود: (انّ الحجاب عن الخلق لکثرة ذنوبهم)؛ بحارالانوار، ج 3، ص 15، ج 1،؛ علی، سعادت پرور، سرالاسراء، ج 1، ص 141.؛ (در پرده بودن خداوند از مردم به سبب گناهان زیاد آنان است). مهم‌ترین وظیفه ما، زدودن آلودگی‌ها و کنار زدن خار و خاشاک گناهان و غفلت از چهره تابناک فطرت است و تنها با رفع این موانع و حجاب‌ها، می‌توان نظاره‌گر تجلّیات حق از در و دیوار عالم بود و چهره دل‌آرای شاهد مقصود را بی‌نقاب تماشا کرد: جمال یار ندارد نقاب و پرده ولی‌غبار ره بنشان تا نظر توانی کرد (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 6/100104931)
عنوان سوال:

اگر خداوند به ما نزدیک است پس چرا باید برای قرب به خدا تلاش کنیم؟


پاسخ:

مفادآیه(...ونحن اقرب الیه من حبل الورید);سوره ق آیه 16،ومابه او از رگ قلبش نیز نزدیکتریم،آنست که خداونداحاطه علمی برما داردو از افعال وگفتار واندیشه ونیات وحتی وسوسه هائی که از قلب ما می گذرد،آگاه است.
این آیه می گوید که خداوند به ما نزدیک است.حال اگر ما هم بخواهیم به خدا نزدیک شویم باید کارهائی انجام دهیم وانسان در حالاتی به خدا نزدیکتر است از جمله در حال سجده وهنگامی که منکسر ودل شکسته باشد.
خداوند به ما نزدیک است وبین ما واو حجابی نیست،مگر اعمال ما که ما را دور نموده است،خداوند به ما نزدیک است ولی مادوریم وباید تلاش کنیم تا به قرب معنوی دست یابیم.در نتیجه قریب بودن خداوند،معنایش آن نیست که ما هم قرب داریم،ما با عملمان قرب پیدا می کنیم.دوست نزدیکتر از من به من است وین عجبتر که من از وی دورم!
چکنم با که توان گفت که دوست در کنار من ومن مهجورم!
اگر آینه جان و فطرت انسان‌ها، از زنگار گناهان، غفلت‌ها و خودبینی‌ها پاک و صیقلی می‌شد، مانند پیامبران و اولیای بزرگ الهی و تربیت شدگان آنها، جمال احدیت و انوار پروردگار را آشکارا مشاهده می‌کردند و چهره دلربای یار را بدون هیچ حجابی، به تماشا می‌نشستند و می‌گفتند: یار بی پرده از در و دیواردر تجلّی است یا اولی الابصار
خداوند با ما است و هرگز از ما جدا نیست؛ ولی گرد و غبار آلودگی‌ها، دلبستگی‌ها و خودبینی‌ها، ما را از دیدن خورشید عالمتاب حقیقت، محروم ساخته و میان ما و محبوبمان فاصله انداخته است: میان عاشق و معشوق هیچ حائل نیست‌تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز امام سجاد-علیه السلام- در دعای ابوحمزه می‌فرماید: (و انک لا تحتجب عن خلقک الا ان تحجبهم الاعمال دونک)؛ (خدایا! می‌دانم که تو از بندگان مخفی و پنهان نیستی و تنها اعمال ناشایست آنان است که آنها از تو پوشانده است). از حضرت کاظم‌-علیه السلام- پرسیده شد: چرا خداوند از مردم پنهان و پوشیده است. آن حضرت می‌فرمود: (انّ الحجاب عن الخلق لکثرة ذنوبهم)؛ بحارالانوار، ج 3، ص 15، ج 1،؛ علی، سعادت پرور، سرالاسراء، ج 1، ص 141.؛ (در پرده بودن خداوند از مردم به سبب گناهان زیاد آنان است). مهم‌ترین وظیفه ما، زدودن آلودگی‌ها و کنار زدن خار و خاشاک گناهان و غفلت از چهره تابناک فطرت است و تنها با رفع این موانع و حجاب‌ها، می‌توان نظاره‌گر تجلّیات حق از در و دیوار عالم بود و چهره دل‌آرای شاهد مقصود را بی‌نقاب تماشا کرد: جمال یار ندارد نقاب و پرده ولی‌غبار ره بنشان تا نظر توانی کرد (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 6/100104931)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین