با یک مثال به بیان پاسخ این پرسش می پردازیم و آن مثال اینکه اگر تمامی انسانها در بدو تولد تمام معلومات در سطح لیسانس را داشتند و به عبارت دیگر با مدرک لیسانس تحصیلات خود را شروع می کردند در این صورت دیگر مدرک لیسانس داشتن اهمیت نداشت و ارزش فعلی را نداشت. حال اگر خداوند متعال انسان ها را در اوج کمال می آفرید دیگر کمال داشتن برای انسانها اینقدر پاداش در پی نداشت. خداوند متعال زمینه ی بدست آوردن کمال را در اختیار انسانها قرار داد و زمینه ی انحراف نیز هم بوجود آورده تا هر کسی بخواهد راه کمال را انتخاب کند و هر کسی بخواهد راه ضلالت و گمراهی را. آنچه فضیلت است این است که انسان با اختیار و عمل خود به دست آورد. وگر نه ملائکه قبل از انستن بودند که این برخی از این کمالات را قبل از آفرینش داشتند. www.morsalat.com
چرا خدا انسان را از همان ابتدا در اوج کمال نیافرید در این صورت انسان زودتر به قرب الهی می رسید؟
با یک مثال به بیان پاسخ این پرسش می پردازیم و آن مثال اینکه اگر تمامی انسانها در بدو تولد تمام معلومات در سطح لیسانس را داشتند و به عبارت دیگر با مدرک لیسانس تحصیلات خود را شروع می کردند در این صورت دیگر مدرک لیسانس داشتن اهمیت نداشت و ارزش فعلی را نداشت.
حال اگر خداوند متعال انسان ها را در اوج کمال می آفرید دیگر کمال داشتن برای انسانها اینقدر پاداش در پی نداشت.
خداوند متعال زمینه ی بدست آوردن کمال را در اختیار انسانها قرار داد و زمینه ی انحراف نیز هم بوجود آورده تا هر کسی بخواهد راه کمال را انتخاب کند و هر کسی بخواهد راه ضلالت و گمراهی را. آنچه فضیلت است این است که انسان با اختیار و عمل خود به دست آورد. وگر نه ملائکه قبل از انستن بودند که این برخی از این کمالات را قبل از آفرینش داشتند.
www.morsalat.com
- [سایر] چرا خدا انسان را از همان ابتدا در اوج کمال نیافرید در این صورت انسان زودتر به قرب الهی می رسید؟
- [سایر] قُرب به خدا که کمال نهایی انسان می باشد، یعنی چه؟
- [سایر] لذت آدمی، ولو لذت روحانی او در اوج کمال، آیا از وجود استقلالی فرد ناشی نمیشود؟
- [سایر] اگر هدف از آفرینش انسان تکامل بوده چرا خداوند از آغاز انسان را در همه ابعاد , کامل نیافرید تا نیازی به پیمودن مراحل تکامل نبوده باشد ؟
- [سایر] اگر هدف از آفرینش انسان تکامل بوده چرا خداوند از آغاز انسان را در همه ابعاد , کامل نیافرید تا نیازی به پیمودن مراحل تکامل نبوده باشد ؟
- [سایر] چگونه می توانم به مقام قرب الهی و حیات طیبه برسم؟
- [سایر] معنای (قرب الهی) چیست؟ اقسام آن کدام است؟ و چگونه حاصل میگردد؟
- [سایر] هدف از خلقت چیست؟ ادله ی عقلی آن را بیان کنید. اگر هدف تکامل است، چرا خدا انسان را کامل نیافرید؟
- [سایر] چگونه به خدا قرب پیدا کنیم؟
- [سایر] ارتباط غرایز مادی و قرب به خدا چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان لازم نیست کفاره را فوراً ادا کند، ولی نباید آن را به قدری به تأخیر بیندازد که بگویند در انجام دستور الهی، کوتاهی و مسامحه کرده است.
- [آیت الله جوادی آملی] .نمازگزار باید نماز ر ا به قصد اجرای دستور خدا انجام دهد . لازم نیست آن را به تفصیل از قلب بگذراند , چنان که لازم نیست بر زبان آورد . درجات قرب عبادت , به درجات معرفت پروردگار و محبّت وی و در محضر او بودن و مظهر وی شدن است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان چیزی را غصب کند، باید هرچه زودتر به صاحبش یا ولیّ او برگرداند و اگر به وکیل او هم بازگرداند به منزله این است که به خود صاحب بازگردانده است.
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر در صفهای جماعت جا باشد، مکروه است انسان تنها بایستد. راه دادن افرادی که از کمال عقل برخوردار نیستند، مثل طفل، دیوانه و ابله در صف اول و بهخصوص نزدیک امام و یا در جایی که گمان میرود موجب فساد نماز دیگران شود، مکروه است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا رطوبت دیگر، چنانچه همراه با (جستن) و (شهوت) بوده باشد آن رطوبت حکم منی دارد و اگر این دو نشانه، یا یکی از آنها را نداشته باشد حکم منی ندارد، ولی در زن و مریض لازم نیست که با جستن بیرون آید، بلکه اگر رطوبت هنگامی بیرون آید که به اوج شهوت جنسی رسیده است، حکم منی دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا رطوبت دیگر،چنانچه همراه با (جستن) و (شهوت) بوده باشد آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر این دو نشانه یا یکی از آنها را نداشته باشد حکم منی را ندارد، ولی در زن و مریض لازم نیست با جستن بیرون آید، بلکه اگر رطوبت هنگامی بیرون آید که به اوج شهوت جنسی رسیده است، حکم منی را دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.